Sa o ajutam pe barbye
Raspunsuri - Pagina 45
ana_maria222 spune:
Danutza....sigur ne poate ajuta Dr. Soare? Poate nu se baga...doar celalalt dr e colegul lui...de obicei asa se intampla....
"Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
Pozeeee
Mancarica
danutza_c spune:
Ana-Maria din cite am inteles eu Mirela e in salon la Dr. Soare.
Exergian e sef de sectie, nu stiu daca are salonul lui. Trebuie intrebat. Eu asa am citit acum citeva zile.
Daca am timp o sa mai citesc din urma.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by danutza_c
Gudinde, din pacate prietena ta are dreptate cu tot ce spune. Starea Mirelei e destul de critica si faptul ca acuma face febra nu e bine deloc.
As avea insa o parere: THIOGAMMA nu prea are indicatie la Mirela, cel putin nu acuma. Nu te contrazic, e foarte bun dar la neuropatii si nu la leziuni centrale. Daca tot e sa fie cheltuiti niste bani acuma pe medicamente ar trebui vazut ce antibiotice i se pot aduce, daca nu exista in spital, ma refer la ceva bun. Exista un antibiotic care se cheama FORTUM si care in general nu prea exista prin spitale, e foarte bun pentru ca face prte din alta categorie de antibiotice decit obisnuita AMpicilina si Genta care se folosesc in spital. Cel mai bun, cu spectru cel mai larg si care e activ si pe piocianic e TIENAM. Asta e extrem de scump dar o viata nu are pret...
Daca ar merge cineva la dr Exergian sa il intrebe ar fi minunat. Nici eu nu prea inteleg cum poate familia ei sa stea asa impasibila. Eu inteleg soc, soc, da' te mai si trezesti odata! ELE CHIAR NU INTELEG CA E IN JOC VIATA MIRELEI?!
sa nu ne pierdem speranta
danutza
Danutza,
Nu te contrazic cu Thiogamma. Ea doar mi-a spus ca-l da mamei ei si se gandea ca poate ar ajuta-o si pe Mirela. De asta am si zis ca trebuie intrebat medicul ca altfel nu avem de unde sa stim.
In legatura cu sangele tot de la ea stiu ca se plangea acum cateva luni ca mamei ei nu au vrut sa-i puna singe desi avea hemoglobina 6. Conform legii daca scade sub 8 se poate pune sange, da cica conform regulilor spitalului (in cazul ei Municipal) trebuie sa scada sub 4. Si ea era disperata si zicea: sub 4? Pui transfuzii la mort? Ca ati-ul din Rom nu poate sustine viata la o astfel de Hb. Ceea ce stiu ca a facut ca sa obtina sange a fost sa caute persoana care se ocupa cu asta in spital si sa-i spuna clar: cui si cat? Si cu banii jos s-a gasit sange desi cand a sunat dr ei sa intrebe de sange i s-a spus ca nu exista. Deci ajungem tot la familie. Dupa cum am scris ia si-a amanat rezidentiatul si se dedica 100% mamei si credeti-ma ca alearga in continuu: la medici, la farmacii, la casa de asigurari ca sa-i aprobe niste medicamente f scumpe, la importatorii de medicamente sa le aduca etc.
danutza_c spune:
Gudinde, stiu si eu asta. Niciodata nu exista singe si daca era il pastrau pentru chirurgie unde avea nevoie acuta de singe.
Ce spui tu e solutia: trebuie intrebat cine e persoana responsabila cu singele. Exista centru hemato in spital, doar trebuie aflat unde e.
Eu sper ca hemoglobina Mirelei sa nu fie sub 8!
Dar in orice caz i sa va pune singe pentru operatie daca are nevoie de el. Daca Exe da rodin de singe o sa apara, nu am grija.
Insa, solutia de care am scris mai devreme cu Inst. de Hematologie ramine valabila si ar fi o dovada pentru toata lumea ca exista multa lume care se intereseaza de Mirela dincolo de niste simple vizite: daca se doneaza singe pntru un anume pacient atunci acel pacient si primeste singele. E adevarat ca daca e criza si nu exista singe prea mult nici la institut atunci o sa fie nevoie de mai multi donatori pentru o punga de singe. Si nu conteaza grupa de singe a donatorilor ca pacientul va primi singele care trebuie. E nevoie de donatori ca sa se refaca rezervele la inst de hematologie, sa nu ramina pe zero.
Imi pare tare rau de prietena ta, imi imaginez cit de greu trebuie sa-i fie. Eu stiu, ca l-am avut pe tata bolnav si stiu cum e.
alexxia spune:
danutza_c am o intrebare pentru tine. Din tot ce am citit pana acum in mesajele voastre inteleg sa este foarte grava scaderea aceasta in greutate. Oare ar fi bine daca si-ar suplimenta mesele cu un cocteil nutritiv ( contine vitamine, minerale, proteine si hidrati de carbon )? As putea sa-i cumpar si sa-i duc Forever Lite de la FLP. Crezi ca ar fi bine ?
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia
34+ cu
Thea si Ruty
5 ani
RUTY DOMNISOARA DE ONOARE
PETRECERE RUTY
POZE
JURNAL
Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
danutza_c spune:
Alexxia, da ar fi excelent pentru ea. Nici nu stiam ca sunt in Ro. Sa inteleg ca sunt sub forma lichida, da? Exista mai multe feluri? Aici sunt fie cu continut inalt proteic sau caloric. M-am gindit la asta dar nu stiam ca sunt si in Ro acuma. Of, daca stiam de chestia asta ii dadeam si lui tata...
Am sa ma uit pe net sa vad ce informatii gasesc.
Deci raspunsul e categoric DA! Du-i! Cu singura grija sa nu faca diaree.
ana_maria222 spune:
Cine mai merge azi la Mirela?
"Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
Pozeeee
Mancarica
danutza_c spune:
Alexxia, am gasit pe net si e super bun! daca ii poti duce e minunat! Are tot ce ii trebuie, inclusiv vit C si zinc care sunt importante pentru vindecare.
bird70 spune:
Ce are nevoie Mirela este o saltea speciala care reduce presiunea, exista foarte multe feluri de saltele, cu aer, cu gel, cu apa. Nu stiu in ce masura se gasesc in Romania, probabil ca nu au asa ceva in spital
. De fapt ideal pentru ea ar fi o saltea cu celule care se umfla si se dezumfla alternativ si alterneaza presiunea pe anumite zone, http://www.gaymar.com/catalog.asp?id=386&pid=19 si nu ar mai avea nevoie de intors daca ar avea o astfel de saltea, mai ales ca nici nu e foarte indicat sa-i schimbe atata pozitia cand are fractura de coloana. Poate cele care locuiti in Europa gasiti o astfel de saltea la mana a 2-a mai ieftina.
emma_ver spune:
Draga Mirela iti urez tot binele din lume si sper sa te insanatosesti cat de curand. Fetelor, sa va binecuvanteza Dumnezeu pentru bunatatea voastra. As vrea si eu sa-i pun Mirelei niste bani in cont. Exista cumva un cont pay-pal disponibil? Mi-ar fi cel mai usor sa-i trimit banii asa.