Sa o ajutam pe barbye

Raspunsuri - Pagina 44

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Din ce spuneti voi ma gandesc la altceva : eventual contactat una din infirmierele din spital si vorbit cu ea in afara spitalului. Ea sa aleaga pe inca una din colegele ei si sa-si imparta timpul in doua. Amandoua sa fie oarecum responsabile de ingrijirea Mirelei. Stiu ca nu e o solutie prea ortodoxa, dar e vorba de salvat o viata ... Trebuie dat, de asemenea, o suma importanta, care sa le motiveze ... e urat ce spun, dar chiar nu vad alta solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Imi permit sa intervin si eu, cu datele pe care le am!

1. Eu am "intrat" azi destul de tare in sora si mama Mirelei, dar nu stiu daca au si inteles.M-au aprobat dar tot pierdute in spatiu si suferinta pareau!

2. Nu toate asistentele au ecusoane, eu astazi am vazut doar doua(cele care o luasera pe ghicite).

3. I-am spus surorii Mirelei ca nu va putea sta de una singura cu ea si ca ar fi bine daca ar accepta pe cineva. Raspunsul: "NU, Mirela e dificila, uneori nervoasa, altcineva strain nu ar rezista. O sa stau eu."

4. Mirela slabeste pe zi ce trece...azi mi s-a parut mai slaba decat luni! Dar, la fel ca Lianei, si mie mi-a spus ca a mancat doua pulpite de pui. A inceput sa si rada cand i-am controlat punguta de la sonda urinara, spunandu-mi sa nu ma mir ca e putin, ca abia i-au schimbat-o.

5.Nu stiu voi, dar eu asa as intra cu tavalugul peste femeile alea. Daca vreti sa va cruciti, va mai povestesc o chestie. Cand am intrat noi la Mirela, tocmai ieseau niste asistente. Si Mirela era asa...putin ciudata. Sora ei statea pe patul alaturat si mi s-a parut aiurea ca avea ceva sub tricou, la burta! O intreb ce are acolo si Mirela imi spune: " Pai au venit la mine cu o punga de sange si mi-au zis s-o tin eu sub cearceaf,pe burta, s-o incalzesc. Si eu n-am vrut si i-au dat-o Cristinei"!!!!!!! Mentionez ca saraca fata nici pana am plecat noi nu a scapat de "incalzitul" pungii cu sange, pt ca BRUSC, nimeni nu mai avea nevoie de ea! Astea sunt mentalitatile si conditiile spitalelor noastre!

6. Cand am plecat, am vazut doi ochi in lacrimi...erau frumosii ochisori ai Mirelei! ARE MARE NEVOIE de sprijin! Si familia de scuturari repetate(promit sa mai fiu "calau"), pt ca altfel e grav!!!

7. Ana, astazi m-am uitat atent si avea de toate! Acum...nu stiu, poate mi-a scapat ceva! Cel mai bine o sunati pe sora ei sa va spuna!
EDIT: Alina si eu am incercat sa-i spun ca e imposibil sa o aduca in salon, ca e operatie importanta, riscanta si va avea si anestezie generala! Si raspunsul l-am scris azi. Din pacate, am putut sa si confirm marlania fara margini...au adus una dintre paciente, imediat dupa operatie, in salon! O trezisera cu vestita injectie de dupa generala...ca sa nu moara. (cica, e ca la nastere!!!...gizaaaasss) Cum au aruncat-o pe pat si cum i-au vorbit, nu mai are rost sa scriu! Deja tremur de nervi cand imi amintesc!

Doamne Ajuta!

"Pentru BARBYE - una dintre noi. Trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

De cand am venit ma tot invart pe langa calculator si citesc fiecare postare...Cu teama de ce voi mai afla...Nu e bine deloc ce se intampla si ma tot framanta starea ei...
Azi am facut si eu ce trebuia sa fac...La serviciu cele opt ore au trecut infernal de greu si oricum,cui i-a mai ars de treaba? Abia am asteptat sa ajung la banca dar simt ca e putin,foarte putin ce pot sa fac pentru ea si neputinta asta ma doare...
Nu mi-o pot scoate din gand pe Mirela si sincer,starea ei ma ingrijoreaza foarte mult! De ce slabeste in halul asta? Eu dupa ce am slabit,intr-o situatie asemanatoare 9 kg intr-o saptamana m-am oprit la 41 kg. Ea saracuta cat sa mai slabeasca?
Doamne,de ce nu-i mai trec odata escarele alea? Mai intreb odata: oare nimic din ce i-am dus noi nu are efect sau nu-i da nimeni cu crema pe ele??
Intr-adevar sunt foarte periculoase! Si prezinta risc de infectare! Si acum aflu ca incepe sa faca si febra???
Sunt foarte ingrijorata si eu,ca si voi...
Ce mai putem (sau pot) face pentru ea? Ca n-am liniste...Parca nici acasa nu ma mai simt bine,ma tot gandesc ca ar trebui sa fiu cu ea acolo...

Ina
Haideti sa o ajutam pe Barbye! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Putem! ,deci www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950&whichpage=1" target="_blank">trebuie sa o facem!

"Fericirea este singurul lucru care se dubleaza atunci cand il imparti" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Sunsmile, din pacate chestia cu punga de singe incalzita de pacient sau de familie e o realitate. Astea sunt conditiile! Ar trebui sa aibe un aparat special cu o baie de apa calda cu o mica platforma care se misca ca un leagan pe care se pune punga de singe la incalzit. Cred ca nimeni nu se gindeste sa dea bani pe asa ceva cind sunt atitea altele care lipsesc din spitale, asta e un moft.
Nu va suparati ca spun lucrurilor pe nume, dar asta e realitatea.
Si ca sa fiu sincera modul de a incalzi punga de singe (care vine de la frigider unde se pastreaza) pe propria piele e un mod mult mai "fiziologic" de a face acest lucru. Daca punga e incalzita prea brusc si la o temepratura prea ridicata atunci singele acela se hemolizeaza si nu mai e bun decit de aruncat la gunoi. Asa, in contact cu temepratura corpului incalzirea se face treptat si nu exista risc de hemoliza.

MA BUCUR CA MIRELA PRIMESTE SINGE. I-AM SCRIS LUI AMELY MAI DEVREME CA I-AR FACE BINE NISTE ALBUMINA UMANA CA SA O AJUTE LA VINDECAREA ESCARELOR SI SA-I MAI CREASCA POTEINELE DIN SINGE, DAR DACA PRIMESTE SINGE E MULT MAI BINE CA SINGELE ARE DE TOATE SI ALBUMINA SI ALTE ELEMENTE ESENTIALE.

Nu imi place insa ca face febra. Ar fi multe explicatii in afara nei infectii (inclusiv febra de antibiotice) dar in situatia ei infectia e pe primul loc.

MISHULINA, din pacate ea face escare din cauza fracturii de coloana. Si tot din aceasi cauza se si vindeca asa de greu. Nu e din cauza ca tot ce i s-a dus pentru escare nu are efect si eu cred ca asistentele si folosesc ce i s-a dus, dar e sectiunea medulara care are ca efect o capacitate foarte scazuta a pielii de vindecare.

SUNSMILE, poate ii mai explici tu odata sorei Mirelei ca nu va putea face fata singura are nevoie de ajutor. Si daca o sa gasiti pe cineva care sa stea cu ea o sa fie cineva care e obisnuit cu pacienti dificili ca nu se baga nimeni care nu e in domeniu la asa ceva. Eu cred ca sora ei nu intelege prea bine care e prognosticul Mirelei si isi imagineaza ca dupa operatie o sa sara din pat. Nu o sa poata sta non-stop cu Mirela, are si ea servici si scoala, nu si nu se poate lasa de ele ca bani de unde?

Poate cineva sa-mi dea si mie telefonul Mirelei sa o sun si eu? Vreau neaparat sa voresc si eu cu ea. Va rog mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Draga mea SunSmile,

Multumesc pt raspuns si dupa ce ai scris mai sus, implor fetele care se duc maine sa scuture familia bine de tot.

Imi e si frica sa va povestesc …
M-am intalnit cu o fosta colega. E medic. Tocmai a terminat medicina si pt ca mama ei este fffffff bolnava (incurabil) si-a amanat rezidentiatul. Am oprit-o un minut (era in drum spre spital la mama ei) si cam asta mi-a spus.

1.Ea ca medic alearga dupa colegii ei care ii ingrijesc mama.
Deci tb adoptata (adica familia ca Exergian nu o sa stea de vorba cu altcineva) atitudinea de care ne vorbea Doina Bita: te dau afara pe usa, tu intrii pe geam. Stiu ca dr nu vrea sa se pronunte inainte de operatie in legatura cu operatia DAR tb intrebat: ce alte medicamente (pe care poate nu le au in spital dar le putem cumpara noi) ar ajuta-o pe Mirela pt escare, muschi etc? De asemenea gasesc excelenta idea cu angajarea unei infirmiere. O calugarita infirmiera ar fi ideala. Pt asta tb acordul dr. Daca el si-l da nu va avea probleme cu nimeni. Si asa mai departe. Daca femeile alea au acceptat pur si simplu ca Exergian le va chema dupa operatie si punct tb trezite la realitate. CU ORICE MIJLOACE.Ele tb sa alerge tot spitalul dupa Exergian si sa stea si cu orele la usa lui daca e nevoie. Daca asteapta ca el sa le caute pe ele … n-am cuvinte. Stau si vad ca starea Mirelei se deterioreaza vizibil si nu alearga dupa medic! FETELOR ma ingrozesc.
Prietena mea mi-a spus ca-i da mamei ei (si ea e cam tintuita la pat) pt mentinerea tonusului muscular (cat se poate) THIOGAMA. E scump, groaznic de scump dar f bun. E un medicament care nu se da din spital; il ia cine si-l permite. Dar din nou ajungem la medic. Tb vorbit cu dr. Daca-l accepta, in ce doza, ce tip (pastile sau intravenos) si sa ne dea reteta ca altfel nu ni-l elibereaza farmacista.

2. Cand i-am spus ca are sub 40 kg a tacut si mi-a spus ca tb sa se ingrase neaparat caci altfel e posibil sa nu reziste la anestezie. Nu vreau sa sperii pe nimeni. Doamne fereste! Pur si simplu asta mi-a spus. Mancat fortat. Nu doua pulpite. Doua pulpite cu garnitura si supa, plus mic dejun, cina si doua gustari intre. E la regim de ingrasare!

3. S-a ingrozit cand i-am spus ca escarele sunt asa de mari. Mi-a zis ca o astfel de portiune de piele lipsa poate pune reale probleme pt ca pielea este o f importanta bariera a corpului.

4. Si in final mi-a spus sa nu cumva sa mai faca si alte escare si nu cumva sa se infecteze caci asta combinat cu greutatea …. citez " N-o mai opereaza nici dracu’! "
Si voi acum imi spuneti ca face febra.

Doamne, ma duc sa aprind o candela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Am deschis cu teama calculatorul...mi se pare anormal sa slabeasca asa de mult in timp scurt!nu stiu ce infirmiere mai sunt acolo!au trecut 10 ani,si nici atunci nu puteai sa gasesti una sa o pltesti caci lucreaza in ture si nu voiau caci aveau familie si ele.
Atentie cu vitaminele sa nu contina mult calciu caci face pietre la rinichi din cauza lipsei de miscare!
Intrati fetelor voi la dr. Exergian!Ma repet are la et. 2 un cabinet,primeste inainte de vizita!nu refuza pe nimeni!
Insist in continuare sa vorbiti cu Dr.Soare!Efoarte volubil,nu e ciubucar!Nu sunt dura, dar familia trebuie trezita la realitate cat mai repede,stiu cat doare!dar greu acum incepe, ei nu stiu ce ii asteapta!Socul pentru Mirela ,cel mare va fi dupa operatie!stiu ce am patit cu Dan eu!si toti cei care i-am intalnit acolo...Exergian va prelungi perioada pana va fi sigur ca nu va fi risc maxim,el nu risca niciodata,nu se joaca cu viata!si cand va deschide,si va opera, va spune adevarul fara ocolisuri,in cateva secunde,aveti grija cu mama Mirelei daca e cu inima!Daca face febra nu e bine de loc.
Evacuarea intestinului se face DIN 2 IN 2 ZILE!alfel pot sa apara dureri de cap mari de la toxinele din intestin si febra!a patit-o si Dan!asta o fac infirmierele, dar trebuie sa invete si insotitorul!sa schimbe si sonda,iar pentru asta trebuie sa stea pe linga cei care fac acum asta si SA-I TOACE LA CAP!Cum se face ,aratati-mi!numai asa o vor ajuta pe Mirela!acum au inceput lupta dura cu tot!si credeti-ma ca e greu de tot!nu e cale de mijloc!cineva din familie trebuie sa ia fraul in mana!Aratati-le mesajul meu cumva!
Insist sa vorbiti cat mai repede cu doctorul!Este un caz in Zimnicea un baiat la fel ca Dan care are escara de 2 ani si jumatate!nu e de joaca cu astea!si nu se vindeca de loc!

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

danutza iubita... offfff eu nu am mai scris... am lasat-o pe sunsmile sa scrie ea...caci eu parca nu am putere sa fac nimic!Desi acolo la ea sunt tare, vorbim, povestim, o inveselesc etc. acasa la PC nu pot scrie doua vorbe!
Am intrat doar sa clarific o chestie! Punguta cu sanga nu era pt. ea...!I-o daduse tupeista de asistenta... era pt. vecina de salon( o doamna in etate -cea care abia venise din operatie, care sigur nu avea bani si nu a dat bani la halul in care au aruncat-o pe pat...iar nesimtita de asistenta a mai si zis... da doamna nu te mai incorda ca-mi rupi mainile. De parca biata femeie abia trezita direct din operatie in salon mai stia pe ce lume e sau ce reactii are!???)
Eu sunt socata la maxim! Fereasca DD de spitalele din Romania! MORI CU ZILE!
Deci punguta de sange era pt. doamna operata nu pt. ea! Dar nu e o idee rea!

Editez... ca sa nu mai dau alt post: NU IUBITA FAMILIA EI NU REALIZEAZA CAT DE GRAV ESTE MIRELA! Sunt aproape convinsa de asta!

Mergi la inceput

Gudinde, din pacate prietena ta are dreptate cu tot ce spune. Starea Mirelei e destul de critica si faptul ca acuma face febra nu e bine deloc.

As avea insa o parere: THIOGAMMA nu prea are indicatie la Mirela, cel putin nu acuma. Nu te contrazic, e foarte bun dar la neuropatii si nu la leziuni centrale. Daca tot e sa fie cheltuiti niste bani acuma pe medicamente ar trebui vazut ce antibiotice i se pot aduce, daca nu exista in spital, ma refer la ceva bun. Exista un antibiotic care se cheama FORTUM si care in general nu prea exista prin spitale, e foarte bun pentru ca face prte din alta categorie de antibiotice decit obisnuita AMpicilina si Genta care se folosesc in spital. Cel mai bun, cu spectru cel mai larg si care e activ si pe piocianic e TIENAM. Asta e extrem de scump dar o viata nu are pret...

Daca ar merge cineva la dr Exergian sa il intrebe ar fi minunat. Nici eu nu prea inteleg cum poate familia ei sa stea asa impasibila. Eu inteleg soc, soc, da' te mai si trezesti odata! ELE CHIAR NU INTELEG CA E IN JOC VIATA MIRELEI?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

offfffff fetelor...citesc si ma ingrozesc pe zi ce trece.....
ma gandeam ca una dintre fete s-ar putea da drept verisoara mirelei daca dr nu vorbeste decat cu rudele.......ma gandesc ca asa ne-ar da niste informatii.....

"Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Pozeeee

Mancarica

Mergi la inceput

Danyalo, am scris in acelasi timp, abia acuma ma vazut mesjaul tau.
Si eu care speram sa ii puna singe Mirelei.
Bine, daca punga de singe nu era pentru ea atunci ramin la ce am spus mai devreme cu ALBUMINA UMANA. Daca Mirela are hemograma normala atunci nu i se poate pune singe, dar in mod sigur proteinemia ei a scazuta si ar ajuta-o niste albumina.

Trebuie vorbit cu doctorul, cautati-l fetelor pe dr. Soare ca el acolo, il gasiti in timpul zilei sau daca nu puteti ajunge la el in timpul zilei, stiu cum e cu sreviciul, atunci intrebati cind e de garda si il cautati atiunci. Trebuie sa aveti rabdare ca atunci cind e de garda e foarte mult timp in sla dra mai si iese din sala si atunci trebuie vorbit cu el.

Intrebati si daca au nevoie de singe totusi si daca e cazul sa mergeti sa donati. Mereu e problema cu singele si totdeauna e foarte binevenita donarea de singe. Se emrge la Inst. Hematologic in Bucuresti si se doneaza acolo. Dar asta va poate spune doctorul, nu neaparat Exergian.

Am vazut acuma editul tau: FAMILIA EI TREBUIE TREZITA CA DACA NU SE TREZESTE, MIRELA VA FI CEA CARE VA PLATI SCUMP ACESTA AMORTEALA! DEGEABA STAU LINGA EA DACA NU FAC NIMIC, BA LE MAI SI ENERVEAZA PE ASISTENTE CARE SI ASA SUNT CUM SUNT! NU MA INTELEGETI GRESIT CA NU LE IAU APARAREA DAR AICI TREBUIE INTELEASA SITUATIA.

Mergi la inceput