Sa o ajutam pe barbye

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna seara fetelor,
Am fost la Mirela astazi impreuna cu Alexia28. Nu am crezut ca vom avea putere..spaga se da incepand cu portarul, care la vederea celor 50 de mii nu a mai tinut cont de "medicii de sus".
Spitalul este la fel de infect cum il stiam, mirosul te doboara, insa asta e...nu ai ce face decat sa mergi mai departe pe coridoarele imbacsite!

Ne-a indrumat o infirmiera catre camera Mirelei...
Am deschis usa cu avant si am patruns amandoua acolo. Mirela ne-a primit zambitoare si vorbareata, de parca ne stiam de-o viata! Dupa pupaturi si inmanatul cadourilor si mancarii, am vorbit cu ea! Eu (se pare ca vor mai trece 10 ani pana sa uit)am cedat in cateva randuri(cred ca am avut o cadere puternica de calciu) si ieseam pe hol sa stau sprijinita de perete! Ii multumesc Alexiei pt grija deosebita! Iar Mirela era atat de vesela, atat de incurajatoare!

Off...au venit sa-i schimbe pansamentele de la escare si au lasat-o asa, intr-o parte! Au trecut 15 minute pana cand au fost de gasit infirmierele care s-o intoarca...si ea saracuta isi tinea echilibrul in maini si avea dureri....Offff Doamne, e strigator la cer- indolenta si lipsa de umanitate a personalului sunt imposibil de suportat! Apoi am stat de vorba, au venit si nasii ei! Ne povestea ca-l adusesera astazi pe sotul ei in carucior si ca lui i s-a facut rau si nu a putut ramane acolo! Ea isi facea griji pt el!!! Ea isi face griji pt toata lumea, are un suflet incredibil de frumos!

I-am dus un dosar cu mesajele voastre de la multi ani...s-a bucurat mult! Pentru ca mi-au spus fetele azi ca ar vrea sa citeasca despre diagnosticul ei, i-am printat vreo 50 de pagini....cu poze ale coloanei si informatii! I-am aratat unde anume e sectionata si mi-a zis: "aha, exact acolo unde ma doare pe mine"!
Piciorul stang(cel fara gips) era exact asa cum au spus si fetele...stramb! I-am pus o perna intre picioare ca sa il sprijin, pt ca nu este normal sa stea asa! Am "amenintat-o" sa le spuna mereu asistentelor de perna, pt ca i se va suda aiurea!

Nu stie cand va fi operatia, dar sigur nu maine! Am ramas mute in schimb la auzul unor lucruri abominabile. Eu am intrebat-o daca dupa operatie va sta cineva cu ea tot timpul, pt ca va avea mare nevoie, mai ales fiind la reanimare! Si ea ne-a spus: " Pai ne aduce in salon, ca pe doamna(cea de langa ea) au adus-o in salon si o ora jumate au tipat asistentele la ea <mamaie sa nu dormi, ca mori!>" Este INCREDIBIL! Este o operatie complicata, stiu ce vorbesc!!! Nu numai ca nu s-a schimbat acel spital, dar este si mai rau!

Alexia i-a cumparat un ursulet frumos de plush, i-am luat amandoua analgezice, i-am facut fiecare la cate o mana masaj cu Lioton gel, eu i-am dus pe langa cadou o lumanarica , ce canta la multi ani! S-a bucurat ca un copil!

Fetelor care mai mergeti la ea: sa nu-i mai duceti mancare sau sucuri...are mult prea multe, iar frigiderul nu mai face fatza! Tort nu i-am mai luat din aceleasi considerente si pt ca e greu de digerat! I-am luat tarte cu fructe, in schimb! Si iaurt i-am luat Activia(in ideea ca poate o ajuta la tranzitul intestinal)...si nectar si oricum avea multe-multe! INSA este slaba, slaba, slaba! Si-a ridicat pledul...si am vazut-o din cap pana in picioare- e piele si os!!! Imi fac griji, realmente!

Am vorbit si de IML. Am rugat-o frumos, i-am explicat ca trebuie sa se grabeasca. Parea ca a inteles, dar, din pacate, nu depinde de ea! Ma intreba cine poate sa-i ia dosarul de la Medgidia si a spus ceva tare dureros: " ca eu nu pot merge si chiar daca as putea, tot nu as mai ajunge acolo. Nici daca fac astia autostrada aeriana, tot nu mai calc pe acolo".

In general e optimista, zambitoare, vorbareata...nu stiu insa ce e cu adevarat in sufletul ei! Si sa stiti...ea realizeaza ce i s-a intamplat, e foarte ancorata in realitate - numai ca probabil asta e modul ei de a merge inainte! E o luptatoare..ne spunea ca atunci cand va ajunge acasa, o sa dea "bairam" si o sa ne puna pe fiecare sa facem cate ceva....radea cand spunea asta! Si ca o sa ne puna pe toate sa-i dau pm cu poza...ca sa faca legatura intre nick-uri, nume reale si fetze!

Nu mai stiu ce sa va spun...am fost haotica (ma scuzati) dar sunt absolut bulversata...fizic si psihic!

NU trebuie sa o lasam singura, trebuie sa ramanem unite in jurul ei! Este un om minunat, de la care primim lectii una dupa alta!
Dumnezeu este mare si ii va da puterea sa continue lupta! Hai Mirela...fruntea sus mereu si credinta in suflet!
Acum sunt convinsa ca nu o voi abandona niciodata!!!

p.s. daca mai aveti intrebari, va rog sa-mi spuneti! mi se impleticesc gandurile si nu sunt coerenta!

The future belongs to those who believe in their dreams.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Nu m-am putut duce la culcare pana nu am citit vesti proaspete de la Mirela! Azi toata ziua m-am gandit la ea,saracuta!
Ce a povestit SunSmile despre Mirela e intocmai ce am vazut si eu ieri...Aceea si imagine de luptatoare aparent optimista,constienta de ce i se intampla dar ma gandesc intr-una la ce-o fi in sufletelul ei...

quote:
Originally posted by SunSmile
..ne spunea ca atunci cand va ajunge acasa, o sa dea "bairam" si o sa ne puna pe fiecare sa facem cate ceva....radea cand spunea asta! Si ca o sa ne puna pe toate sa-i dau pm cu poza...ca sa faca legatura intre nick-uri, nume reale si fetze!

Asta mi-a adus aminte de ce-mi spunea mie si Feliciei,apropo de faptul ca nu ne cunoaste sau recunoaste pe toate: " lasa,cand ies de aici ne intalnim cu toate, ca vreau sa va vad pe toate la un loc...Si ne intalnim pe o terasa sau mai bine..in parc..ca sa avem loc,la cat de multe vom fi!"
Of,ce n-as rata intalnirea asta pentru nimic in lume ...

Iar aici Sunsmile are foarte multa dreptate:
quote:
Originally posted by SunSmile
NU trebuie sa o lasam singura, trebuie sa ramanem unite in jurul ei! Este un om minunat, de la care primim lectii una dupa alta!
Dumnezeu este mare si ii va da puterea sa continue lupta!

Asta e si parerea mea si despre asta vorbeam ieri cu Felicia si Liana: nu trebuie sa disparem brusc,sau sa o rarim mult cu vizitele.Mergem pe rand! Stiu,spitalul ala e ...sinistru ..si tare departe (cel putin de mine) si toti avem familii,programul incarcat dar nu trebuie sa o lasam singura,nu trebuie sa se simta abandonata! Poate ca starea de spirit pozitiva in care am gasit-o se datoreaza si noua si faptului ca a vazut ca suntem alaturi de ea asa ca trebuie sa-i mentinem acest optimism cat mai mult timp!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Fetelor asa cum mai spunea o fata,trebuie neaparat sa i se faca poze f clare inainte de operatie!!!! va rog mult,daca maine poate merge cineva la ea sa-i faca poze!!

Si neaparat trebuie vorbit cu un avocat urgent!...am inteles ca autorul accidentului si-a luat deja avocat..

Fetelor cineva din familia ei trebuie sa faca ceva!!! E nevoie de toate actele din spital si doar rudele le pot obtine!
Stiu ca stiti si voi asta si ca n-o veti lasa singura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

Offf Mishulina, draguta de tine... De asta iti era teama si ieri la spital, ca or sa se rareasca vizitele la spital, ca o vom parasi...Eu nu cred asta, nu vreau sa cred asta!!!! Imi pare rau ca nu am avut ocazia sa vorbim mai mult ieri, esti o draguta!!!! Am vorbit insa cu Angela si Felicia, niste fete.... Asa ca nu imi pot imagina cum astfel de fete o pot parasi pe MIrela, ca sa nu mai vorbesc de toate celelalte care poate au facut deja mult mai multe pentru ea pana acum...suntem aici si asa va fi.
Mie una imi e greu sa ajung in timpul saptamanii la ea, sunt doar eu cu pitica si e destul de departe spitalul, insa in we o sa ma inscriu iar pe lista de vizitatori!!!
pentru toate fetele ( nu scriu nume, de teama sa nu omit pe vreuna...)

http://indra.designit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Mirela la multi ani! sa de-a Domnul sa vina si ziua cand vei fi bine si fericita! mult curaj!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

nanna..in wk vreau sa merg si eu...sa ma anunti si pe mine cand te duci!!!!!

Pozeeee

Mancarica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Un zambet, o floare, o raza de soare, de speranta ... si toate la un loc: un nou an cu multa, multa sanatate si sa-ti ajute Bunul Dumnezeu ca toate visele tale sa devina realitate si sa vina cat mai curand ziua in care vei merge din nou! Sa nu-ti pierzi niciodata speranta si sa fii curajoasa mereu ca acum!
La Multi Ani Mirela!
Te imbratisez cu drag,

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelis4u spune:

LA MULTI ANI ! MIRELA..Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa te intorci sanatoasa printre noi..

Mircea si Anne

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/anemarie4u/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Nu pot sa cred ce citesc...acum 10 ani cand am fost acolo internata cu Dan,nu era asa cum citesc acum...Exergian nu primeste mita!!!am dus si luna trecuta pe cineva din Zimnicea pentru o hernie de disc si nu a primit.Vorbiti cu Neli asistenta sefa, e o finuta!eu nu pot sa plec sa-l las acum pe Dan singur caci are ceva probleme, dar o voi suna pe asistenta sefa azi si pe Mirela ca sa-mi spuna numele de familie al ei .Strangeti-va doua ,trei fete mergeti la cabinetul lui Exergian ,vorbiti cu el despre cazul lui Mirela si va va da toate detaliile, se plateste o taxa de consultatie de 150.000 lei (vechi), cautati-l pe dr. Soare si spunetii ca veniti din partea mea si o va ajuta si cu escara si cu tot!Cand e escara mare nici ei nu pot sa faca mare lucru,am vazut in 10 luni cat am stat cu Dan acolo multe cazuri, cand e mare escara trebuie operata la chirurgie plastica,cine sta cu Mirela trebuie sa invete sa o intoarca!Spuneti-mi un lucru: isi simte picioarele?Nu am cunostinte de specialitate , adica nu sunt cadru medical dar am in fata cartea de medicina cu asfel de leziunisi am vazut multe cazuri: paraplezie este paralizia membrelor inferioare T4-T5 in zona toracelui intre vertebrele toracale 4 si 5,dar sa nu dispere caci se fce bine, daca nu aici ,in China,dar dupa ce o vor opera aici.Trebuie sa se vindece leziunea medulare, intre 7-14 zile dureaza pana pot ei sa opereze caci nu pot sa riste daca opereaza mai devreme risca atunci cand deschid in locul respectiv sa se produca daca maduva nervoasa este tumefiata de la accident ca un fel de "explozie"si sa se imprastie, asa spune tratatul de medicina care il am in fata!Pentru china nu trebuie sa existe nici o escara!Trebuie vindecata complet!Altfel nu te primeste acolo!Ma simt neputincioasa ca nu pot sa plec acum la Bucuresti!Spuneti-mi ce pot sa fac de aici pentru Mirela si fac!Ma rog si zi si noapte pentru Mirela!Doamne ajuta-i!Voi vorbi azi cu ea si cu asistenta sefa!

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna dimineata,
Doina o sa-ti raspund eu la intrebarea aceasta:"Spuneti-mi un lucru: isi simte picioarele?". NU, din pacate nu isi simte picioarele. Ieri cand i-am asezat pernuta intre picioare, m-am jucat foarte fin cu piciorul ei si (fara sa ma vada) ii urmaream reactiile fetzei. Nimic!!! Iar piciorul era galben si usor de manevrat ca o pana!
Am intrebat-o si de escare, mi-a spus ca e la fel si ca "au anuntat-o" ca-i mai "iese" undeva inca una!!! Este cumplit comportamentul celor de acolo. Nu-l acuz pe doctor, pt ca nu stiu daca e vina lui. Dar asistentele nu-si fac treaba, asta e clar!

I-am vorbit si de China, i-am spus in mare pasii pe care trebuie sa-i urmeze! A inteles ca numai ramanand asa optimista si luptatoare va trece peste orice si va ajunge acolo! Ea vrea sa mearga...vorbeste cu mare incredere despre viitor!

Am adormit cu gandul la ea si m-am trezit la fel! Va fi o lupta teribila, va avea nevoie de suflete aproape. In functie de etapele bolii ei, la fel vor fi si etape ale psihicului ei! Si ...nu vrem sa oboseasca! Pentru ca da, ea e optimista, toti sunt! Numai ca recuperarea e anevoioasa, ei au nevoie de echilibru, de sustinere totala, de increderea oferita de cei din jur, de rabdarea si grija sincera a oamenilor!
Dupa ce va avea iar voie la vizite(dupa operatie)poate ar fi util sa ne organizam cate 2-3 fete/zi, astfel incat sa mearga cineva mereu la ea!

Si DA, trebuie sa insistam ca familia ei sa demareze actiunile. Trebuie adus dosarul de la Medgidia, ii trebuie poze de buna calitate facute in prezenta unor martori si cu data pe ele, ii trebuie si fisa de observatie de la Bagdasar...ca sa poata intocmi IML-ul dosarul pe baza caruia se poate actiona in instanta! Trebuie!

Doamne-Ajuta!

The future belongs to those who believe in their dreams.

Mergi la inceput