Sa o ajutam pe barbye
Raspunsuri - Pagina 29
Mishulina spune:
Buna dimineata!
Azi ma duc sa o vad pe Mirela,impreuna cu Angela,Nana si probabil Felicia.
Am sa-i duc niste produse naturiste care mie mi-au facut foarte bine in perioadele pre- si postoperatorii: un unguent cu propolis si galbenele ,foarte bun cicatrizant care sa completeze si imbunatateasca actiunea Curiosinului (si a oricarei alte subst. medicamentoase vor mai folosi ptr. escare) si un ceai pentru imbunatatirea tranzitului intestinal care in situatia ei nu functioneaza tocmai optim.
Fetelor,am vorbit vineri si cu Amely la telefon si ne-am dat seama de un potential risc ce poate sa apara si asupra caruia vreau sa va atrag atentia. Va rog din suflet sa nu va suparati pe mine,vorbesc din propria si (din pacate) indelungata mea experienta de pacient al sectiilor de chirurgie si reanimare.Vreau din tot sufletul sa o ajut pe Mirela si sa ii alinam impreuna suferinta,deci o fac din suflet,nu mi-o luati in nume de rau !
Trebuie sa avem un pic grija -noi,ca personalul spitalului pare sa nu se implice - de alimentatia Mirelei!
Stiu ca pe moment are voie sa manance cam orice,dar lucrurile se vor schimba radical dupa operatie!
Nici acum situatia nu e prea buna din acest pct. de vedere! Gaditi-va ca e deja de o saptamana acolo si,desi mananca saracuta cu pofta cam tot ce i se aduce, ea nu a putut (si nu a fost deloc ajutata de personalul medical) sa elimine reziduurile solide din intestin (cred ca intelegeti ce vreau sa zic). Asta e foarte periculos si medicii/asistentele stiu prea bine ce riscuri imense presupune asta...Dar vi se pare ca le-ar pasa vre-un pic? Ca daca ar fi fost asa ar fi trebuit sa intervina pana acum si sa ia masuri,ori eu una n-am auzit sa o faca...Asa cum i-au montat o sonda urinara (din motive justificate si lesne de inteles),asa puteau sa o ajute si cu celalta necesitate deloc de neglijat,zic eu...
Riscul e de blocare a tranzitului intestinal prin ileus mecanic sau ocluzie intestinala. Ca una care a fost operata de doua ori pentru asa ceva spun doar atat: Doamne fereste! In primul rand blocajul acesta e insotit de dureri imense! Se strang in intestin reziduuri solide si gaze! Daca in mod normal acestea trebuiesc eliminate zilnic prin "scaun" nici nu vreau sa ma gandesc ce s-a strans la Mirela intr-o saptamana!
Si fix asta nu-i mai trebuie ei,saracuta,un chin in plus!
Asa ca fac apel la voi,pentru ca stiu ca veti intelege si ca vreti sa o ajutati: ganditi-va bine ce-i duceti de mancare,chiar si acum,in urmatoarele zile. Ar trebui sa o pregateasca putin preoperator cei de acolo. Pentru o laparoscopie (care nu e cu dechidere directa) sau operatie de apendicita - de exemplu - pentru care se practica o mica incizie te tin nemancat o zi intreaga si iti dau laxative si carbune medicinal ca stomacul si intestinele sa fie libere de orice rezuduu solid sau gazos. Ma astept sa faca asta (cel putin asa ar fi normal) si la o operatie de amploarea unei interventii la coloana! Starea bolnavului postoperator si a Mirelei noastre in mod special e mult ingreunata de faptul ca nu se poate misca sau ridica in pozitie ortostatica (verticala).In aceasta situatie tranzitul intestinal e mult incetinit si ingreunat si pot apare complicatii.
Asa ca va rog mult,daca ii mai duceti fructe si mancarica(de care categoric are nevoie acum,ca sa se intremeze si sa treaca cu bine de aceasta interventie), sa tineti cont sa nu fie ceva care sa fermenteze sau sa constipe!
Dintre fructe bananele constipa in cantitate mare,merele fermenteaza si dau balonari....Dintre legume ,ar fi foarte utile cele cu fibre(cum sunt pastaile verzi) dar fasolea,mazarea fermenteaza sau cerealele dar iar nu sunt indicate!
Dintre preparatele in casa in "top" raman supele desi stiu de la Amely ca s-a saturat de ele,biata de ea! Supele -acum putem lasa in ele legumele fierte bine dar nu si carnea,dupa operatie doar zeama!
Mai putin (spre deloc) mancare cu sos,paste sau friprura cu garnituri de cartofi (nici macar piure,ca sa nu mai pomenim de prajiti).
E f buna carnita slaba de pui fiarta sau la cuptor,gratar etc.
Dintre lactate- cele mai bune sunt iaurtul si branzica de casa sau branza slaba de vaci! (cum i-a dus Dani!).
Ma ruga Amely la telefon sa va spun: sa NU ii duceti carne de porc,in general trebuiesc evitate grasimile si alimente greu de digerat!
Un NU categoric preparatelor gen pizza si saorma,chiar daca ea are pofta! Adica nu acum,pana trece operatia si zilele critice de dupa.. (au rosii care fernenteaza,varza e greu de digerat,maioneza,ceapa etc.)
Alt NU categoric sucurilor carbonatate gen cola,fanta. Cele naturale sunt cele mai bune!
Sunt sigura ca am sa gasesc intelegere la voi sa o ajutam pe Mirela si in felul asta. Poate ca multe din cele spuse le stiati si imi cer inca odata scuze daca am ofensat sau suparat cu randurile mele dar mai zic odata: cunosc pra bine acest gen de suferinta ca sa nu atrag atentia asupra lui!
Va pupic si vorbim dupa ce ne intoarcem de la Mirela!
Ina
Mishulina spune:
Acum am citit ce a scris Bubulina si nu pot decat sa confirm ,din pacate cele relatate despre spitalul din Constanta!
Sunt extrem de mahnita,experienta mea dateaza de acum 13 ani! Nu pot sa cred ca in tot acest timp tot ce s-a schimbat a fost "din rau in mai rau"...
Nu pot decat sa fiu multumita ca a scapat de acolo si au adus-o in Bucuresti! Eu nu am fost asa norocoasa! 35 de zile am zacut la etajul 5 printre gandaci si microbi si acolo era sa-mi las oasele,la propriu! Atata mizerie si coruptie,mai rar...
NU ma mir ca au lasat-o pe Mirela sa faca escare pe targa aia mizera,de plastic! Eu am facut o infectie nozocomilala (adica intraspitaliceasca) cu tulpini de germeni rezistente la antibiotic de se mirau cum de n-am crapat! Din cauza lor am facut complicatii groaznice....Si trei ani am avut cosmaruri sa nu fi luat chiar virusi mai "grei" (HIV,hepatita B sau C
). Ii multumesc lui Dumnezeu ca Mirela a scapat vie de acolo!
Mama venea zilnic la mine cu buzunarul plin de marunt! Fara bani nu treci nici de portar! Nu schimbau cearceaful,desi era ud,nici perfuzia,desi erau obligati! Nu ma mir ca au cerut bani pentru transport!
Daca va pot ajuta in demersul anticoruptie,o fac bucuroasa! Macar asa sa se faca dreptate!
Ina
piccaflor spune:
Mirela esti frumoasa,dulce si curajoasa...si Dumnezeu n-o sa paraseasca o fata extraordinara ca tine...
Ma rog din suflet ca operatia sa fie o reusita!
Sa nu te lasi iubita,continua sa lupti!
Misulica ai perfecta dreptate tu...trebuie sa fie foarte atenta la ceea ce maninca acum si mai ales dupa ce o vor opera...
Doamne,prin cite ai mai trecut si tu fata draga:(...
SunSmile spune:
Buna fetelor,
M-ati bulversat cu toate povestirile! Mishulinule...
!!!
Eu merg maine, asa cum v-am spus! I-am luat un mic cadou si ma gandeam ...ce sa-i mai duc? Fetele care mergeti astazi, va rog din suflet sa scrieti de ce ar mai avea nevoie!
Si...cine mai merge maine? Poate ne intalnim cumva...
Offf...Dumnezeu este mare si milostiv! Si cand se roaga atatia oameni pentru Mirela - sunt convinsa ca va fi bine!!!
The future belongs to those who believe in their dreams.
alexia28 spune:
Fetelor, as vrea sa merg si eu maine la Mirela. Cine mai merge ca nu as vrea sa merg singura...ca multe dintre voi am experiente urate in legatura cu spitalele, am stat cu mama mea un an in spital, erau saptamani cand stateam zi si noapte, dupa asta am suferit un soc si am mers vreo doi ani pe la psiholog si sincer imi este destul de teama acum dar vreau sa merg la ea. Eu as veni direct de la serviciu cu tramvaiul 34. Si sa ne spuneti de ce ar mai aveam nevoie sa-i ducem.
nanna spune:
Buna fetelor!
Am fost azi la spital la Mirela, m-am intalnitt cu Angela, Felicia si MIshulina. Am intrat intai eu cu Angela. Insalon erau soacra MIrelei si doua verisoare, cred. Mirela era ca de obicei zambitoare si optimista si ceea ce m-a mirat foarte constienta de starea in care se afla. Sincer ma asteptam sa mi se inmoaie picioarele cand o vad, insa datorita ei, draguta nu a fost asa greu...e asa frumoasa, calda si prietenoasa!
Eu i-am dus de mancare si suc. M-am bucurat ca a mancat cu pofta una din pulpele de pui pe care i le-am dus, insa supita a zis ca nu mai vrea sa vada...normal, saracuta.
Stia ca saptamana viitoare ii face operatie la coloana, ba chiar se gandea ca probabil vor sa ii puna vreo tija sa poata sta in sezut.
Soacra ei ( o femeie tare de treaba) era mirata ca asistentele nu au mai lasat-o sa se uite cand ii schimba pansamentul la rana de la spate, insa zicea ca a inteles ca e mai bine...
Cele care va duceti maine de ziua ei sa ii duceti tort, pt ca desi a zis ca numai chef de suflat in lumanari nu o sa aiba ea maine, parca era totusi incantata ca vor veni cu tort la ea...cel putin asa mi-a lasat mie impresia.
I-am spus ca ziua mea e pe 14 sept, ca suntem in aceeasi zodie si a zis ca sunt numai chefuri luna asta, ce bine, sa dau si eu chef sa vina fetele sa o ia si pe ea asa pe sus, sa nu lipsesca..

Ce sa va mai spun, este o draguta, o scumpa, o luptatoare si sunt sigura ca Bunul Dumnezeu ne va asculta rugile.
Cele care va duceti maine la ea va rog din suflet sa ii transmiteti "La multi ani!" din partea tuturor care sunt cu gandul si sufletul la ea!!!

http://indra.designit.ro
noemi marian spune:
Citesc de aseara si ba pling,ba zimbesc,dar sint foarte amarita si suparata.Va admir pt ceea ce faceti pt Mirela,eu nu pot face de-aici mare lucru.N-o cunosc,am cunoscut-o aseara putin dupa ce-am cautat subiectele unde a postat.As vrae sa va intreb ceva si nu vreau sa fiu inteleasa gresit:se ocupa cineva de partea juridica a problemei?A mai intrebat cineva de asta si ....
Nenorocitul ala de sofer care a cauzat toata aceasta durere trebuie dat in judecata.Nu vreau sa par mercantila,dar Mirela va avea nevoie de toti banii care pot fi adunati,iar omul ala este cel 100% vinovat de toata situatia si trebuie dat in judecata.Si-asa viata Mirelusei a fost data peste cap intr-un mod radical si asta nu se mai poate schimba,dar el trebuie facut sa-si asume raspunderea faptelor sale.Stiu,mi se va spune ca este inutil sau ca acum trebuie ajutata Mirela,dar acesta este un ajutor indirect,cu bataie lunga.
Sa nu va suparati pe mine este doar o idee.Stiu ca suferinta Mirelei este mai importanta acum decit orice,dar n-ar strica,totusi,sa se mearga si pe panta asta.
Ii tin pumnii sa reuseasca si ma rog pt ea,iar pe voi va imbratisez si va iubesc pt ceea ce faceti. Noemi
X-ray spune:
fetelor ,
ma repet,dar pt cine merge maine am o mare rugaminte: am trimis o felicitare dar la salonul 806 unde era inainte si cred ca nu sunt singura,poate intra cineva la 806 sa intrebe daca a ajuns?
teoretic a ajuns deja,dar daca toata lumea e la orizontala pe sectie nu are cine sa o aduca.
si va rog sa o pupati din partea mea ,sunt doar cu o luna mai mare!
oricum cred ca cel mai frumos cadou il va primi de la Dumnezeu cand va putea merge din nou.eu sunt tot cu pumnii stransi,cu gandul la ea si cu tot sprijinul pe care pot sa il aduc de la 700 km distanta
alina
Mishulina spune:
Bune seara,tocmai ce am ajuns si eu!
M-am intalnit la spital cu niste fete extraordinar de calde si dragute,ma bucur din suflet ca le-am cunoscut,chiar daca in imprejurari atat de tragice...Pe Angela si pe Nanna,cand au iesit din salonul Mirelei am avut impresia ca le stiu de cand lumea,chiar daca le vedeam pentru prima data,iar Felicia imi spunea pe hol ca nu o stie pe Mirela decat din ce am scris noi dar ca a impresionat-o optimismul si taria ei si trebuia neaparat sa cunoasca asa o persoana deosebita.
. Sper din suflet sa ramanem o comunitate asa unita vesnic...
Pe Mirela am gasit-o asa cum ma asteptam din poze si relatarile voastre: zambitoare,inconjurata de ursuleti....
E extraordinara! Dincolo de ce-o fi in sufletelul ei,aparent e foarte optimista. Am intrat cu teama in salon ca nu ma mai simt in stare sa infrunt suferinta (a mea sau a altora) asa cum o faceam pe vremuri...M-am temut ca nodul pe care-l mai am si acum in gat nu-mi va permite sa-mi golesc "tolba" cu incurajari pe care o aveam cu mine.Nanna are mare dreptate: Mirela te ajuta sa fi tare pentru ea,nu cred ca ar suporta sa vada in ochii nostri compatimire si mila...
Ce sa mai zic? Era inconjurata de ursuleti de plus! Chiar ne-a aratat cum face fiecare...I-am dus si eu o pisicuta cadou de ziua ei si s-a bucurat...E o draguta! La cap,pe perna avea mesajele voastre,printate. Sunt sigura ca le-a citit si ,daca le tine langa ea cred ca-si mai arunca ochii cand simte ca-i e greu...
Poate ar trebui sa-i mai printam si ducem cateva,mai proaspete...
In rest nu mai vrea nimic,zice ca are de toate! Mancare are dar nu prea mai poate manca,desi ar trebui ca e tare slaba.. A primit si medicamente,unguente si solutii pentru rani.Are si fructe,apa,ceaiuri,supe...E satula de ele dar intelege ca-i fac bine...
Of...sunt coplesita! Maine va fi o zi grea,sper sa treaca cu bine de ea! Stiu ca va avea vizitatori si se va bucura de toti si de tot ce va primi. Dar dupa ce ultimul vizitator va pleca,dupa ce "luminile" se vor stinge...ramane singura,cu gandurile ei...
Si tot maine probabil (daca nu sigur in zilele urmatoare) ii vor spune si cand o opereaza...
Of,Mirela,fi tare si ramai optimista! Suntem si vom fi cu tine! Tinem pumnii si ne gandim la tine! Doamne-ajuta!
Ina
irlandeza spune:
Of. Grea situatie . Imi pare tare rau de cele intamplate. Ma bucur ca voi cele care puteti, mergeti si o vizitati si-i ridicati moralul cat de cat.
Am inteles ca maine e ziua ei si v-a merge cineva la spital cu mesajele de la noi . Cum eu voi ajunge maine tarziu acasa ai voi transmite azi mesajul meu , nu va suparati , nu ?
MIRELA, fi tare , fi optimista , Dumnezeu te va ajuta sa treci cu bine peste incercarea asta, va avea El grija de tine sa te faci bine. Ai incredere in El .
Ne rugam
si noi de aici pentru tine , pentru sanatatea ta.
Fi curajoasa , suntem alaturi de tine.
Fetele care te-au vizitat vorbesc foarfe frumos despre tine incat m-au facut sa-mi doresc sa merg sa te cunosc. Din pacate distanta e prea mare , dar cand voi veni in Romania , mi-ar placea sa ne cunoastem. Pana atunci eu iti doresc sanatate multa , multa ,si fi puternica. Si tot ceea ce-ti doresti sa ti se indeplineasca.
LA MULTI ANI!!!!
Noi 2 singurei