Sa o ajutam pe barbye

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Veve, parca nu se numea mibazon... oricum, sper sa-i faca bine curiosinul, ca ce am vazut azi, ne-am ingrozit, ce era pe spatele ei saracuta...
I-a facut Bubulina1 masaj cu lioton pe brate...si a vazut-o pe Mirela in intregime. este stravezie, de slaba. si este cumplita escara aia. I-au facut si poza...practic, este mai mic fundul ei decat dimensiunea escarei. Am inteles ca escara a facut-o la Constanta, avea acolo o mica rana de la accident, iar ei nu au avut grija sa-i puna un cearceaf dedesubt, au lasat-o direct pe un plastic, bineinteles ca a transpirat, era si ff cald si s-a format escara. asta mi-a povestit soacra ei, astazi. era si mama ei acolo.

Am inteles ca o opereaza saptamana viitoare la coloana. Pt asta a semnat. intai m-am bucurat, dar ma tem ca operatia este mai mult pt. a reusi s-o puna pe Mirela in carucior, ca se pare ca si asta ar fi destul de complicat. Sa ne rugam pt. ea, sa-i reuseasca...

Vestea buna e ca nu-i mai scot splina, i-au dat acolo cu o solutie speciala si se pare ca acum ar fi bine, nu ar mai fi cazul de operatie.

Era sarmana numai piele si os... atat cat am putut-o zari de sub cearceaf... mainile ei sunt filiforme...

Sora ei Cristina nu era acolo, lucra in tura, asa ca nu am putut sa o intreb daca a scos pana acum ceva banuti din cont, dar cine doreste sa confirme, poate lua legatura cu ea. Ma rog la D-zeu sa se stranga macar cat sa acopere cheltuielile cu spitalizarea in Romania.

Acum, urmatorul pas ar fi sa asteptam verdictul final, dupa operatia de saptamana viitoare. Atunci soarta Mirelei va fi pecetluita, ma rog intr-una pt ea sa ii mai lase dr-ii o portita de speranta, macar o sansa cat de mica, intr-un viitor mai bun...

Nu stiu ce sa mai scriu... mi-e asa de greu sa imi gasesc cuvintele... Fetelor, sa n-o uitati, va rog...

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela2004 spune:

Doamne acum am citit si eu despre Mirela..si cu toate ca nu o cunosc, ma rog si eu la Dumnezeu sa-i dea putere sa treaca peste tot ceea ce i se intampla. Ca si multe alte fete din provincie, imi pare rau ca nu am cum sa o ajut, decat sa-i trimit cativa bani.. Luni o sa incerc sa ajung la banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Am citit povestea Mirelei si am ramas impresionata. Cred ca este o fata minunata! Doresc si eu sa ma alatur acelora care vor sa o sprijine. O sa incerc sa trimit chiar maine o suma de bani pentru ca am inteles ca are nevoie mare de ei. Voi face cunoscuta povestea ei si prietenilor mei poate vor dori si ei sa o ajute.
Nu se poate face o scrisoare pe care sa o putem trimite pe messenger pentru a primi sprijin financiar de la cat mai multe persoane? Ma gandesc ca pentru interventia in China va fi nevoie de o suma mare, care nu e cunoscuta cu exactitate ci doar presupusa. Considerati prematura sau naiva o asemenea initiativa? Eu sunt noua pe forum si nu stiu daca au mai fost facute astfel de scrisori si in alte cazuri si daca au avut eficienta. Si evident, fiecare dintre noi poate incepe cu prietenii sai.

Mirela, ma rog ca Dumnezeu sa iti dea putere sa depasesti si aceasta grea incercare a vietii tale. Poate ca va fi cea mai lunga lupta si cea mai grea, dar prin surasul tau ai adunat in jurul tau atatia prieteni care iti vor sta alaturi pana cand vei invinge.

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Cunoaste cineva vreun armean? Sunt o comunitate extrem de unita si dr. Exergian este un membru de vaza al acesteia. Am putea ajunge la el si asa.

Caci la spital omu' e f ocupat si nu e prea comunicativ. Din experienta mea cu spitalele trebuie o persoana diplomata (sa aiba grija de egoul dr-ilor) dar in acelasi timp indrazneata, infipta si insistenta caci altfel nu o sa facem rost de nici o explicatie daramite de acte, protocol operator etc.
Amely tu le-ai cunoscut pe sora, mama si soacra ei. Crezi ca una dintre ele poate fi asa?
Cineva care reuseste sa ajunga acolo sapt. viitoare sa incerce sa vorbeasca (eventual sa plaseze un plic) cu asistenta sefa. E o persoana fffff importanta intr-un spital. Sincer nici mie nu-mi place partea cu plicurile dar revenind la realitatea spitalelor noastre poti sa mori cu zile si cu dreptatea in brate.

Dumnezeule nici nu stiu ce sa zic. Doar sa ma rog sa-i fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Fetelor, trec zilele si gandul imi sta numai la Mirela noastra, cum sta ea singurica tintuita de pat, si cat de greu trec minutele, orele pt ea.
Of Doamne, n-o mai chinui atat si trimite o raza de speranta spre acest suflet mult incercat!
Sunt plina de emotii si speranta la operatia de saptaMana viitoare a Mirelei, este f importanta pt ea, sa ne rugam cu toatele la reusita ei si la veStile pe care le va da doctorul despre starea ei.
Mai este f putin pana atunci, si sigur vom afla rezultatul si restul detaliilor. Trebuie.
Pana atunci sa fim unite alaturi de Mirelus, sa n-o parasim in gandurile noastre.
Sa ne rugaqm maine fierbinte pt ea in sfanta zi de Duminica!
Luni este ziua ei, poate este un semn bun, saptamana cand va fi operata si avem nevoie de o minune, sa ne rugam pt ea, sa fim alaturi de ea, sa o sprijinim atat cat putem si fizic si financiar.
Sunt un balsam pt ea vizitele noastre, si un drum deschis spre viitor toti banutii pe care ii putem oferi pt viitoarele operatii, caci vor mai fi destule cu siguranta.
Sa fim solidare si unite pt Mirelus, dupa familie pe noi ne are, este surioara noastra, surioara nastra cea bolnavioara si frumoasa!
Dumnezeu este mare si vede totul, o vede si pe Mirela cum se chinuie, sa-i dea putere si sa faca o minune!
Mirela este deja protejata de marele ei curaj si optimism, aparata de scutul acesta vede totul in bine, intr-o rezolvare sigura a situatiei, trebuie s-o ajutam sa vada in continuare viitorul in culori vii, va mai munci, va mai intra pe DC pt a se reintoarce in sanul colectivitatii noastre, si va merge din nou!
Si eu sunt o optimista si cred ca toate acestea se vor adeveri, iar Barby va fi printesa noastra vioaie si sanatoasa.
Pana atunci va fi un drum lung, dar la capatul lui asteapta Victoria.
Si in optimismmul meu cred ca toate actiunile pe care le facem sunt pt binele ei, deoarece le facem din dragoste!
Si acum pt Mirela: lupta te rog in continuare asa cum ai facut-o pana acum, noi vom fi alaturi de tine, va fi greu, vor fi momente cumplite, dar sa nu te indoiesti niciodata de steaua ta, ea este sus si vegheaza asupra ta, si vei reusi!
Vei reusi pt ca esti o persoana minunata, buna si puternica! Viata e grea de multe ori, cruda uneori, dar stie sa dea si lucruri minunate si miraculoase in schimb!
Si sunt atat de minunate incat te face sa uiti greutatile si-ti unge sufletul cu balsamul tamaduitor.
Te iubim!
Fetelor, haideti sa facem ceva concret pt Mirela, mai mult decat am facut pana acum, sa ne unim eforturile si sa luptam alaturi si pt ea!
A nu face nimic pt a nu deranja orgolii, doctori sau alte persoane nu o va ajuta cu nimic. Si nici nu va schimba nimic.
Vedem atat de des in ziare pe ecrane, mediatizari de cazuri care cer ajutor, care spun lucrurilor pe nume, cum a fost si s-a intamplat, care au sensibilizat opinia publica.
Nu putem sti daca tot ce facem e bine sau nu, dar daca nu o facem tot nu vom sti.
Iar a nu face e un lux pe care Mirela nu si-l poate permite.
Ea este acolo tintuita in pat, condamnata la o viata de infirm, intr-un carucior cu rotile, insa noi putem face ceva, putem schimba lucrurile. Putem schimba o soarta, spunand lucrurilor pe nume.
Trebuie doar sa facem cunoscuta tuturor prin orice mijloace povestea ei astfel incat oameni care o pot ajuta poate mai mult decat noi sa afle si astfel s-o poata face.
Caci ce altceva decat banii din pacate ar putea schimba situatia Mirelei?
Iar daca cineva se supara sau crede ca mergem prea departe, n-are decat, sa se puna cu noi daca-i da mana!

Sheritra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

fetelor ma ingroziti
trebuie sa ne rugam pt ea sa reuseasca operatia sa stea macar in scaun.dr exergian are si o fundatie sau e cofondator la "s.trauma",care se ocuma cu ajutorul persoanelor ce raman cu handicap in urma accidentelor.cel puti asa am citit in cv-ul lui.
eu zic ca ne va da el directia dupa operatie.si apoi ne apucam sa strangem bani.stam cu cortul in fata primariilor si reusim noi cumva
bubulina nu am uitat de ce am scris (de becali si m.columbeanu),acum mi-am contactat cunostintele si cand am ceva concret iti trimit un email.
DD e mare!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

quote:
Originally posted by gudinde
...
Amely tu le-ai cunoscut pe sora, mama si soacra ei. Crezi ca una dintre ele poate fi asa?
...

Cred ca doar soacra, dintre toate trei, este cea mai descurcareata. Desi am inteles ca s-a certat deja cu dr-ii pe acolo... cred ca este un pic cam plina de ea (asa, in general...poate si cu dr-ii...ori in relatia cu ei iti trebuie si diplomatie, nu doar tupeu)
Si Lianei i s-a parut tot asa... dar eu zic ca dintre toate trei, ea este cea mai cu picioarele pe pamant.

Am uitat sa va zic, pana sa plecam noi, venise o fata cu un tort imens la Mirela. Zicea ca nu va putea veni luni, asa ca s-a gandit sa o sarbatoreasca azi, cu tort... Ii adusese si shaorma, pana la urma tot i-a facut pofta... i s-a luminat fata Mirelei. Sper sa nu fie prea grea mancarea respectiva, dar cu siguranta i-a placut

Draga de ea, este nerabdatoare sa faca operatia. Isi pune mari sperante in aceasta interventie... Am vb cu soacra ei si mi-a zis insa ca in continuare Mirela nu simte ABSOLUT NIMIC de la brau in jos.

Fetelor, orice fructe i-ati duce, aveti grija sa fie bine spalate. Sunt convinsa ca stiti asta deja, dar este foarte important...

Parca intelesesem ca maine merg la ea Mishulina, Angelapriboi, si parca Felicia...daca nu ma insel. Interesati-va ce-i mai trebuie, pt. ca eu vreau sa mai ajung marti la ea, in caz ca nu o opereaza.

Sau, probabil, o sa merg impreuna cu Sheritra, luni. Inca nu stiu. Dar as vrea sa ne spuneti de ce anume mai are nevoie... Deocamdata azi avea cam tot ce ii trebuie. Eu i-am mai dus nectarine si paie sterile, pt. baut sucuri.

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Pe Dan l-a operat profesorul Exergian!!!nu primeste nici un plic!!!de la inceput de cand am fost internati la el nu a vrut sa primeasca nimic, mi-a spus ca voi avea nevoie o viata de bani si de putere sa-l ingrijesc pe Dan!este un om deosebit!este mei sobru dar are un suflet de aur...are la et.2 daca nu a schimbat locatia un birou ,sa mearga cineva din familie acolo la birou dimineata pana in vizita sa intre la el, sa vorbeasca cu el ,daca primeste vreo suma cat de mica taie chitanta pe fundatia Trauma,iar asistenta sefa e o dulce ,un buchet de flori,o cafea Jacobs si o cola la 2 litri, sa incerce familia sa vorbeasca cu dr.SOARE e unul din cei cu care opereaza.Pe Dan ei doi l-au operat,este comunicativ si nu este ciubucar de loc.
Ma iertati ca am inceput asa dar am vrut sa dau detalii de care au nevoie sora lui Barbye,m-a cutremurt cand am citit ce a patit,cu credinta multa cu priceperea lui Exergian va fi bine!pentru China va dau eu toate datele, ori aici ori pe Messenger.Fac tot ce pot si ce stiu sa ajut pe oricine atat cat pot!Ma rog pentru Barbye!La dr. SOARE sa spuna ca are numele de la Bita Doina de la Zimnicea , care a fost acolo cu Claudiu Daniel, in1996 cu fractura de coloana, daca face rost de nr. de tel. al lui sa mi-l dea si il sun .O sa incerc sa vorbesc luni cu asistenta sefa.Doamne ajuta-i lui Barbye!!!!!!!!

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Cu escara sa aiba mare grija,tot cu doctorii trebuie sa vorbeasc ca caci sunt periculoase se vindeca foarte greu,mai ales daca sta pe ea,trebuie asezata in as fel in pat si in carut incat sa nu ceeze presiune asupra ei!

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Neata tuturor. Ieri nu am putut intra, m-am simtit foarte rau, m-a luat o raceala groaznica si ma simt foarte rau.
Ieri am avut ocazia sa aflu mult mai multe detalii despre toata povestea, Amely stie ca am stat de vorba cu mama si soacra ei.
Dupa accident, Mirela si sotul ei au fost transportati la spitalul Medgidia unde s-a facut o prima evaluare a traumelor si ranilor de la accident, ulterior au fost transportati la Constanta. Ranile pe care le-a capatat pe spate le are de la Constanta, intrucat i-au dat o targa de plastic pe care nu au pus absolut nimic. Era cald, fata a transpirat si din cauza nenorocitilor aia a facut rana aia imensa pe spate! In momentul cand a trebuit sa o transporte la Bucuresti, ea a dat 100 euro iar pentru sotul ei au cerut 9 milioane. Soacra Mirelei nu a vrut sa dea acesti bani si a facut rost de o ambulanta cu 2 locuri, dar stupoare! Cei de la spital NU AU VRUT sa ii transporte pe amandoi la Bucuresti, asa ca doar Mirela a fost adusa cu Ambulanta, iar sotul ei a fost transportat cu o Skoda (a facut soacra ei rost de masina). Tot prin familie a ajuns la spitalul la care este ca sa poata fi operata de doctorul Exergian.
Ieri am vazut-o fetelor din cap pana in picioare. Doamne, nu pot sa va spun cat este de slaba, copila nu mananca! Sta mama si soacra ei se roaga de ea sa manance si ea nu vrea! Mama ei este o persoana foarte lucida, la fel si soacra ei. Asa ca pana marti am inteles ca este pe maini bune. De marti vine sora ei sa stea cu ea.
Operatia va fi sigur saptamana viitoare dar nu se stie ziua, luni o va anunta. Mirela saraca zicea ca accepta sa fie operata si luni, numai sa scape mai repede. La ultima tomografie a reiesit ca nu e splina rupta, ci are un hematom care s-a format in zona respectiva.
Partea cea mai proasta este ca nu simte nimic de la mijloc in jos. I se fac injectii in burta care sunt dureroase, iar ea abia daca simte o piscatura. I-am facut masaj si pe piciorul sanatos (care nu e ghipsat) si o tot intrebam daca simte ceva. Ea zicea ca ceva simte, dar foarte putin.
Problema cu coruptia are legatura numai cu spitalul Constanta. O sa incerc sa aman cumva toate demersurile pana la operatie, desi Mirela oricum nu va fi implicata si nu va aparea nicaieri.
Pozele pe care le-am facut ieri le puteti vedea aici: http://pg.photos.yahoo.com/ph/karen_27g/album?.dir=/4c77re2
Mama Mirelei o cunoaste pe asistenta care poate sa ne dea copii dupa analize! A promis ca incearca sa le obtina cat de curand.

Bubulina

Mergi la inceput