Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (35)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marair spune:

salutare, fetelor!nu am mai aparut de mult prin peisaj, dar v-am citit mereu.Privitor la cadou pt bebe de un an, eu i-am luat finului meu hainute, incaltaminte si o olita draguta din Cora, care avea montata in fata un iepure, deci e si jucarie si ceva util.vad ca aceleasi probl pe care le aveti si voi, sunt si ale mele.Din pacate, cred ca am o problema mai serioasa de circulatie decat voi, pt ca imi anchilozeaza piciorul din sold si trece tare greu.dr. ginec ma lasa sa ma chinui asa, dar cred ca o sa-l vizitez in curand.am si eu acea mancarime a burticii, care nu are legatura cu crema Sanosan, ci cu faptul ca pielea burticii se regenereaza,se ingroasa, se subtiaza, e in permanenta transformare.In rest, mi-e un somn permanent si la scarbici cred ca nu mai stau mult,bag conc medic si intru dupa aceea in prenatal.pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Si eu va citesc in fiecare zi, dar nu scriu asa de des...
Imi place sa stiu ce-ati mai facut, cum sunteti..

Si eu am o problema cu spatele, ma doare destul de tare si noaptea durerea se intinde pe picior in jos. Destul de nasol...
O alta problema la mine e digestia f.f.f.lenta, ies tot la 2 zile si atunci cu un supozitor de glicerina, dar pe care nu-l las mult, imi induce mai mult senzatia de-a face...dar ma incord si burtica se intareste. Si mananc fructe de tot felul, sucuri din fructe proaspete, pe care mi le fac singura si tot nimic.
Eu stau in concediu medical din 1 august si din 1 septembrie imi iau prenatalul. Fetelor, celor care nu mai puteti la servici, de ce va chinuiti, luati-va concediu, nu mai conteaza nimeni altcineva in afara de bebe si voi. Si eu ma duceam si stateam pe fotoliu toata ziua in fata calculatorului si nu-mi era bine.
Eu de astazi am intrat in luna a 8-a. Doamne ajuta pana la sfarsit!
Eu pana acum m-am ingrasat numai vreo 6 kg, dar sanatosi sa fim, nu?
Va pup fetelor,

Zina 30 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

bulisor felicitari pentru mara

dolores 26+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

Un zambet nu inseamna fericire asa cum o lacrima nu inseamna durere. Potzi plange cand esti fericita, potzi sa razi cand inima itzi plange!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Bulisor, abia acum am vazut mesajul tau...FELICITARI...si ce nume frumos, Mara...super...sa va traiasca!

Oana 23+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Bulisor,felicitari pt fetita Mara!!!sa ai o nastere usoara!
Miro,si eu iau in fiecare zi 3 no spa si cateodata imi mai pun si supozitor de scobutil,iti relaxeaza f bine burtica si nu sunt deloc periculoase pt bb.Asa ca nu te feri sa le iei,ca iti fac bine.
Atudor,imi plac pozicile tale,esti o burticuta frumoasa!!!
Va pup pe toate si sa aveti o zi buna!

Adina 28+Alessia

poze
Adina diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Yo-s aiiiiici ! Nu ma dati la disparute! Inca!
Ieri n-am lucrat si d'aia n-am intrat. dar azi semnez condica de prezenta si-oi fii in zona toata ziua. Duminica am fost la Aquapark, ne-am balacit prin toate piscinele cu burtika cu tot, si ne-am relaxat. Pi topogane nu ne-am aruncat din motive evidente.....
Bebele meu tzopaie tot mai tare...eu credeam ca de-acum nu mai are loc si se linisteste...da' de unde ! Tzopaie ca o mingiuca toata ziua.Merg pe strada si mi se misca burta-n stanga si-n dreapta.
Cat despre picioare umflate... marturisesc ca aveam chiar si inainte de a ramane gravi... cam in fiecare vara... retin lichide, deshte umflate si picioare...din cauza caldurii.
dbunny27+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Miro si eu pe aici!Doar stii ca va citesc de minim 3 ori pe zi.
Intre timp am avut o eminenta de avort la 27 sapt. Ma simteam f bine, ma trezisem si deodata au inceput contractiile care semanau ca niste dureri de burta.De urgenta la medicul meu care m-a internat si mi-a scris pe bilet: eminenta de avort.Sa cad jos si eu si sotul.Nu ne venea a crede ca o putem pierde pe printesa noastra la 27 sapt.Am stat internata 3 zile timp in care a trecut pericolul.Nu ne dam seama de la ce pt. ca colul e inchis, nu facusem nici un efort, sex daca am facut de 3 ori in sarcina, eram bine psihic si fizic. Pur si simplu s-a intimplat. Nu mi-a curs singe nimic, doar contractii.
In rest ma lupt si eu cu picioare umflate, de la 35 port 37 acum si in astea intru greu. Am mai pus poze mai demult cred ca eram in 24 sapt de la o nunta la care am fost si vedeti ce picioare umflate aveam.Nu ma dau cu nimic sa nu afecteze printesa.
Totusi pt. vergeturi ma dau cu crema Elancyl pt gravidutze; pe burtica nu am dar pe sini si picioare da.Eu am luat 10 kg pina acum la 30 sapt. Eu zic ca e bine.
Acum o sa scriu un mesaj pt fetele mele iesence. Data trecuta cind v-ati intilnit la corso am vrut sa vin dar la 5.30 v-ati intilnit si eu tot la ora aia aveam programare la iliev pt eco morfologica. Dar m-am gindit la voi. Acum duminica m-am trezit la 10 dar statea sa ploua si am zis ca poate vin degeaba. Oricum tb sa vin cu sotul si el sa se plimbe ca mie imi este frica sa ies singura din casa ca sa nu mi se faca rau; mai am stari cind efectiv simt ca voi cadea din picioare..Eram asa incintata simbata cind am citit ca va intilniti si i-am zis lui iuly ca vreau si eu.Dar data viitoare daca va mai intilniti sunt prezenta cu sau fara sot.Si sa va mai dau o veste buna(daca nu stiati deja): vine un tirg special pt. copii, gravidutze, mame la sala polivalenta intre 5 si 8 octombrie; mi-a confirmat chiar producatorul de la care am luat niste produse sapt trecuta.Deci pastrati-va banutzii ca sa vedem ce putem lua pt bebe atunci la tirg. Eu astept pina atunci pt caditza sau masa de infasat si alte chestii.
Apropo de experienta din spital mi-am dat seama cel putin pt. Iasi cam ce tb si cam ce e pe acolo. Dupa mesajul asta o sa mai postrez o lista pe care mi-am facut-o din viziunea mea pt spital si pt acasa dupa care ma voi ghida.
Si acum va anunt ca sapt. trecuta am luat de pe net: patut din lemn masiv, saltea pt. patut, cearsaf pt. saltea, o lenjerie cu fluturasi roz, pilota si o perna pt alaptat care e dementiala.
Iar din oras i-am luat hainutele cam 90% , o forfecutza cu virfuri rotunjite si betisoare urechi cu aparatoare. As vrea ca luna sept sa termin cu ce mai am de luat ca luna octombrie sa mi-o deic putin scolii. Si acum alta veste: dupa ce am terminat acum 2 ani facultatea de asistenta sociala care nu mi-a folosit la nimic, in iulie m-am inscris la FEEA la stat la ID(ca sa am grija si de fata)si am intrat la contabilitate si gestiune informatica. Deci sunt din nou studenta .Veti spune ca nu ma voi descurca cu toate dar nu ma cunoasteti. Oricum voi avea grija de fata si facultate ca in casa voi lua pe cineva, deci imi va fi mai usor.
Iarasi am scris f mult. Acum ma pregatesc sa plec la echo si control ca am la 12.30 programare la doctorita mea.Abia astept sa vad ca e bine printesa mea.
Va pup si aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Cumparaturi Bebe si Mamy

Medicamente

Ser fiziologic pt ochi si urechi + pipeta (sau siringa de plastic de unica folosinta) pt ser fiziologic
-Pompa pt nas cu varf de silicon
Spirt pt buric + pansament de tifon steril
apa oxigenata + rivanol
seringi de unica folosinta
supozitoare diclofenac
pudra cu baneocin (pt uscarea buricutului lui bb).
Foarte bun a fost si unguentul Bepanthen (atat pt pielicica/ funduletul lui bb, cat si pt eventualele leziuni ale mameloanelor).
Garmastanul desi este scump ~200.000 si abia se gaseste e bun si cand alaptati caci desfunda canalele galactofore si la mine tare bine a functionat. Plus ca mai apara de eventualele fisuri mamare ce pot apare- si care pot duce la intreruperea alaptarii
- termometru (de preferat digital pt ureche-ca nu-l mai dezbraci la fiecare masurare a temp.)
picaturi contra colicilor(dc o fi cazul...): Debridat(e f. bun), SabSimplex, Bonnisan
-Vigantol - contra rahitismului
-Zymaflour(dc vrei sa ii dai pt dinti)
-spray cu apa de mare(Sterimar, Nazomer)- cd o fi cazul si o fi bb racit-sper sa nu va trebuiasca prea repede!
-betadina
-supozitoare cu glicerina pentru copii
-Paracetamol supozitoare pt bebici
-leucoplast
-plasturi
-comprese sterile
ceai de pelin, ceai de galbenele -pentru cicatrizarea epiziotomiei
-crema cu oxid de zinc (Reviken/Klorane bebe) - pentru eritem fesier
-Novocalmin supozitoare de 300mg - pentru febra mai mare de 38.5 (se pune jumatate de supozitor pana in 6 luni, dupa 6 luni unul intreg)
-Eferralgan - supozitoare 0.125 g - pentru febra mai mica de 38.5

Orice medicament se administreaza NUMAI dupa consultarea medicului.

paturici absorbante de la Sensiblu. Au 2 feluri, unul de 60x60 cm, (in jur de 60.000 lei, 5 buc), si altul 90x60 cm (in jur de 85.000 lei, tot 5 buc).
pachetele de vata de la Sensiblue, gata portionata, de o calitate net superioara si minunata odata invelita in fese sterile ;)

Accesorii ajutatoare mamei
-pompa de san de la Avent
-sterilizator
-perna alaptat
-incalzitor biberoane
-tampoane san
-Iti recomand tetinele de silicon, cele de cauciuc natural se denatureaza in timp si nu poti sti de cita vreme stau in magazin

Pt. Pat
-pat
-saltea din fibra de cocos
-cearsaf pt saltea
-2 lenjerii
-pilota pat
-2 paturi
-3 cearsafuri care le fac la croitor
-sac de dormit
-Carusel musical pt. pat
-jucarii

Pt. Transport
-carut cu scoica
-geanta transport

Pt. baie

-masa de infasat cu caditza
-burete pt. baie
-cosmetice baie

Dupa Baie
-betisoare urechi cu aparatoare
-perie par
-aspirator nazal

Diverse

-forfecutza unghii cu virfuri rotunjite
-termometru de camera
-pampers
-servetele umede
-umidificator camera
-lampa de veghe
-perdea camera
-cearsaf plastic pt. protectia saltelei

Haine

-prosop de baie cu gluga
-salopete tip cosomonaut
-bavetele plastic
-multe haine

Bagaj Lory spital

-prosoape(4): pt. fata, pt. perna din spital, pt. sini, pt. dus (daca vrei sa te risti)
-camasa de noapte pt travaliu/nastere (adica de sacrificiu..), camasa de noapte mai buna pentru zilele urmatoare si o pijama alcatuita din colanti 3/4 si o bluza cu nasturi pentru alaptat
-slapi(2 perechi)
-sutiene pt. alaptat
-chilotzi
-sosete
-crema Garmastan + galbenele
-supozitoare diclofenac
-Ceai de pelin
-Spirt, comprese sterile
-Solutie dezinfectanta pt miini
Vata(3 pachete)- pachetele de vata de la Sensiblue, gata portionata, de o calitate net superioara si minunata odata invelita in fese sterile ;)
-Hirtie dulap
-Incarcator mobil
-Carti citit
-Pahare unica folosinta
-Paie de baut
-Servetele
-Periuta dinti+ pasta dinti
-Sapun Protex lichid
-Hirtie igienica
-Perie par + elastice par
-Apa de gura
-Tampoane sin
-Pompa de sin
-comprese sterile, 2 pachete, pentru ca ceea ce iti da in maternitate e prea putin, trebuie facuta igiena locala de fiecare data cand mergi la baie
-trimitere medic familie, buletin, dosarul medical din timpul sarcinii
-
Un ceai bun este cel baby calm, este aromat, il puteti bea neindulcit; este ceai anticolici, il beti voi si substantele active vor trece in lapte pt bb; in plus are si efect de stimulare a lactatiei (contine plante cu acest efect).

-In legatura cu tampoane vs vata dupa epiziotomie am si eu o parere de exprimat:
-tampoanele au plastic la fund, ca sa nu curga din ele. Sunt mai sigure - nu te patezi dar plasticul ala impiedica circulatia aerului. Circulatia aerului este foarte importanta pt vindecarea epiziotomiei pt ca daca nu e aer se inmultesc bacteriile anaerobe si se poate infecta sau se vindeca mai greu.

Asa ca pentru epiziotomie eu prefer vata deasupra careia pui cateva comprese sterile astfel incat sa nu se lipeasca vata de tine si toata tarasenia o schimbi la fiecare vizita la wc si la fiecare toaleta. Si-asa dureaza o saptamana, maxim doua si nu mai ai nici sangerare, nici rana.

Nu de proaste sau de retrograde recomanda asistentele vata.

Eu puneam compresa sterila peste tampon si m-am vindecat mai greu. Data viitoare vata is my friend. Vedeti sa fie vata de bumbac 100% ca mai nou sunt si combinatii. Si chilotei de bumbac, ca si ei permit trecerea aerului.

Pt. printesa

-pudra cu baneocin (pt uscarea buricutului lui bb).
-Foarte bun a fost si unguentul Bepanthen (atat pt pielicica/ funduletul lui bb, cat si pt eventualele leziuni ale mameloanelor)
- 4-5 bodite
- 4-5 costumase
- 3-4 caciulite
- ciorapei sau botosei
- 2 paturici
- pampers marimea 1
- servetele umede
- prosopel moale
- sapun si/sau sampon special pentru bebe
- betisoare de urechi
- ser fiziologic pentru nasuc
- apa oxigenata tot pentru buric

Asta e lista dupa care ma voi ghida eu , nu e cu titlu imperativ ca e cea mai buna. Asta imi voi lua eu. Oricum am vazut ca sunteti f bine informate. Si oricum avem si listutele de la inceputul paginii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

lorym ma bucur mult ca esti bine...esti in 30 de saptamani? am si eu o nelamurire??? 1. ai avut proble cu sarcina la inceput? 2. de ce ai facut doar de 3 ori sex pe perioada sarcinii? te pup si sa ne vii cu vesti....sa pui si poze daca se poate la ce ai luat pentru printzesa

dolores 26+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

Un zambet nu inseamna fericire asa cum o lacrima nu inseamna durere. Potzi plange cand esti fericita, potzi sa razi cand inima itzi plange!!!

Mergi la inceput

Si inca un mesaj pt. fetele iesence: eu trag cu ochiul si la mamicile de sept-oct si am vazut ca si-au luat sutiene pt. alaptat de la jolidon cu 320.000. Si m-am apucat ca caut pe la magazinele jolidon din iasi si in sfirsit dupa multe cautari am gasit.
Daca vreti sa va luati sutiene pt alaptat din bumbac f bune la 320.000 :in hala centrala la etajul 2(pe partea cu magic pizza , ca sunt 2 rinduri de scari) , cum urcati scarile, in partea dreapta este un magazin de blanuri si acolo au si produse jolidon;in fata magazinului este un magazin pt copii; intrebati de sutiene pt alaptat, va cereti marimea voastra si poate aveti noroc sa va gasiti.
In oras nu aveau pe unde am intrebat.

Lory30 sapt

Mergi la inceput