ajutor!!!!-candidoza vaginala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eckho spune:

Fetelor, cum se face ca in general doctorii din strainatate zic nu categoric la spalaturile vaginale (poate decat in cazuri f grave dar in nici un caz pt candida) si doctorii din Romania le recomanda. Si mai fac si pe superiorii si pe desteptii si se uita la tine de sus ca ce prost esti. Asa mi-a facut si mie ala din Rom comparatie cu cavitatea bucala pe un ton de m-a facut sa ma simt ca ultimul om ca nu eram in stare sa ma ingrijesc pana la varsta aia.
Dar va spun eu ca dupa ce am inceput sa fac spalaturi cum mi-a zis el faceam candida o data pe luna de disperasem. Dupa ce n-am mai facut si am urmat sfaturile doctorului astuia de aici am scapat de ea. Mai apare din cand in cand cand nu sunt cuminte. V-am zis eu Dar daca ma tin cu sfintenie de reguli n-am probleme. Pentru prima data reusesc sa tin candida sub control si de fiecare data la analizele de rutina nu am nici urma. Sanatoasa tun. Rade doctorul de mine ca eu ma duc la control la sase luni cel mult chiar daca n-am nimic. Doar asa sa fiu sigura.

Fetelor, va rog eu, sa va uitati bine si pe pe net si sa puneti in balanta informatiile. Eu nu am gasit niciunde sa scrie ca se fac spalturi vaginale. Din contra peste tot spune ca asta poate sa provoace candida. Si credeti-ma ca la cat de disperata eram la un moment dat, stateam zile si nopti pe net cautand informatii. Am maldare intregi de hartii printate de pe net cu tot felul de sfaturi si diete...
eeheee...

Pupici si aveti grija
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi22na spune:

a mai facut cineva candida? mie mi-a fost recomandat macmiror si flucovim.ce parere aveti de ele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by anky

Anca Vlad,pai doctorita aia inseamna ca nu are nimic in capul ala daca nici atita nu stie ca vaginul se curata de la sine..

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Adevarat!Mi-e greu sa cred ca te-a intrebat asa ceva
Ce pot eu sa-ti spun din proprie experienta:schimba medicul, este f important sa ai un medic bun, candidoza tratata dupa ureche sau superficial, crede-ma ca revine in forta in 3-4 luni(depinde de sistemul imunitar al fiecaruia).
Eu m-am chinuit 3 ani sa ma vindec, la 3 luni revenea, inebuneam...si de fiecare data mai suparatoare devenea treaba, mancarimi , usturimi...stiti si voi.
Am ajuns aici la un medic bun, am urmat un tratament(doze de soc..eu si sotul),NO SEX pe durata tratamentului,un pic umblat la alimentatie(nu picant,nu dulce,nu alchool...)si am scapat.
Sunt 8 luni de atunci...nu a mai revenit, ma simt f bine
Mai detaliez un pic...din sfaturile medicului:
-NU spalaturi vaginale(distruge flora vaginala,ceea ce ulterior va duce la alte probleme, nicidecum nu te va ajuta sa o inlaturi pe cea prezenta)
-Incearca sa folosesti un gel intim(Lactocyd mi-a indicat mie medicul)
-poti sa iei (asta nu mi-a indicat nimeni, e de la mine putere, dar nu cred ca strica) un supliment de Echinaceea zilnic(e f bun ptr intarirea imunitatii,eu luam 3/zi)
-spala-ti lenjeria intima cu sapun curat/neutru(cred ca se gaseste in farmacie, nu stiu exact in Ro de unde il poti procura.Eu mi-am facut provizii din Brasil, si l-am cuparat din farmacie)
-EVITA LENJERIA SINTETICA(F IMPORTANT).Cauta sa porti bumbac(stiu ca nu e f sexy, dar trebuie)
-evita blugii f mulati stransi pe bazin(ingreuneaza circulatia, si provoaca mancarimi de nu poti sta pe scaun)
ce mai era.....
-mananca iaurt, macar unul pe zi,daca se poate cel natural, facut in casa.
Scuze ca am ocupat atata spatiu, dar am vrut sa ajut cat pot, e nesuferita rau candidoza asta.
In cazul tau nu e vb de candidoza cronica, deci scapi mai usor, la mine a fost greu...
mai ales ca am facut vreo 3 tratamente dupa ureche inainte sa ma prezint disperta la medic(si acu mai am vreun tub de Lomexin prin casa, la mine nu a mers cu creme, si doze unice, era prea nasoala treaba)
Sanatate iti doresc, si SCHIMBA MEDICUL!

-
-

bebika 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

vaginul se curata singur, impreuna cu okilu, sunt singurele organe care pot face asta. Subscriu gynodaktarinului (acu' tocmai am treaba cu el dupa o carutza de antibiotice). Am retinut ideea cu acea bacteria de la plafar- o s-o caut.
Aaa spalaturi cu bicarbonat si pelin sunt foarte bune dar in exterior, nu in interior. Am folosit ceaiul de pelin cu succes dupa nastere

Sanatate, sa scapam de candidoza!

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
Cystina, An-k si Olim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

In afara de tratamentul medicamentos si ajustarea dieteni, e crucial sa faca si PARTENERUL tratament, altfel tu faci deageaba, ca ti-a da inapoi... Si fara pe perioada tratamentului, tocmai pt a evita reinfectarea.

Multa sanatate

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

mare dreptate ai ady, asta am uitat sa spun ca si sotul face.

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
Cystina, An-k si Olim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

si eu sunt fidela candida, adica apare dupa orice antibiotic sau baie in locuri publice. dar stiu deja lectia, de la al meu dr: lomexin (1 ovul), introdus unde trebuie si 3-4 zile cat rezistati nu va spalati acolo, apoi apa cu bicarbonat, dar nu spalaturi vaginale, ci put si simplu degetul in apa cu bicarbonat, apoi in vagin, de cateva ori. in urmatoarea zi la fel cu iaurt cat mai gras. in maxim o saptamana scapati. cel putin la mine asa se intampla. si daca cumva inainte sa va dati seama ca o aveti, ati avut contact sexual, ii dati sotului o pastila de flucovim si 2 zile regim fara alcool. zice dr meu ca la ei nu se manifeste, ci doar o tranmsit, deci ne-o dau noua inapoi.
si normal pe perioada tratamentului fara sex de nici un fel.

succes
la mine functioneaza de fiecare data

PS: sa nu va zic ca acum o luna am facut candidoza .. in gat. am facut pe smechera si am luat de capul meu ceva antibiotic pt ceva puroi in gat, si s-a razbunat pe mine. a trecut insa cu o cura de 7 zile cu flucovim.

www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalici spune:

eu sunt de-a dreptul ghinionista, caci nu scap cam nicioadata mai mult de o luna de candidoza.
Ceea ce nu este deloc placut sau sanatos ma gandesc.
Am urmat si tratamente foarte diverse: gynozol, lomexin, pimafucin, nizoral, polygonax si sincer incep sa ma intreb care este problema.
Si am consultat 2 medici ginecologici.

In ultimele 4 luni inca nici nu prea inteleg de unde a aparut: inainte mai mergeam la piscina, mai luam antibiotice, mai mergeam in toalete publice.
sper sa scap si eu odata de problema asta.
madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Si eu tot cu Flucovim o tratez. Nici un alt tratament nu a avut efect pe termen lung. Acum ca sunt insarcinata, sper sa nu cumva sa am "noroc" sa ma pricopsesc iar cu ea, pt ca nu stiu ce tratament as putea aplica in situatia asta.

13+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput