ajutor!!!!-candidoza vaginala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didona spune:

Eu am poblema asta si sunt insarcinata. Am facut si la primul bebe. Nu va descriu ce nervi imi provoaca, pt ca probabil nu va e straina chestia.
In timpul sarcinii e greu sa faci un tratament care sa-i dea in cap, dar dr-ul meu m-a pus sa-mi iau de la farmacie (cu laborator) solutie de glicerina si nistatin 10% si m-a trimis la o asistenta sa-mi faca badijonari. Merge brici si nu cred ca e o candida finuta. La 2 zile merge aplicata solutia respectiva. Cica se folosea cu rezultat pozitiv in trecut, probabil pana la invazia asta de ovule.
Cat despre spalaturi vaginale, intr-adevar nu se recomanda, dar pe perioada unui tratament sunt OK. Si se poate folosi ceai de pelin in amestec cu galbenele si 1/2 lingurita bbicarbonat de sodiu/0,5 l ceai. Sper sa va ajute.
Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Pe langa tratamentul medicamentos e bine sa tii si un regim alimentar: fara alimente cu drojdie, fara carne, dulcuri etc. Dati o cautare pe engleza cu 'yeast infection' si gasiti foarte multe informatii.
Din cate am inteles, candida exista in organism in mod normal, dar 'iese la iveala' numai in cazul in care sistemul imunitar este slabit, sau una din organe are ceva probleme. Poate apare pe piele (sub forma de bubite), la stomac, in plamani, la ochi, in vagin. Un procentaj foarte apropiat de 100% din populatie sufera de aceasta problema, dar fiind ca are simptome multiple medicii nu isi dau seama intotdeauna care este motivul si adesea dau diagnostic/tratament gresit. Asa ca atentie mare cu candida asta, ca desi are nume dragut, e foarte a' dracului!

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

'Fetelor,nu va mai faceti spalaturi vaginale.Flora vaginala se distruge in felul acesta si tocmai din aceasta cauza nu scapati de candidoza.Daca aveti candidoza faceti un tratament de trei zile cu Gynodaktarin,fara sa faceti spalaturi,este suficient.' Anky, subscriu si eu pt Gynodaktarin insa nu stiu daca se gaseste in Ro. Eu cand am incercat sa imi rezolv problema in ro si i-am zis doctoritei de produsul respectiv(i-am zis ca e unguent dar ca e cu aplicator)mi-a zis ca nu exista asa ceva si ca probabil fac o confuzie.
zmuaaahhhh

poze aici

'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,
omul este un zeu cazut
Ce-si aminteste de ceruri!'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eckho spune:

Fara spalaturi vaginale. Asta mi-a zis si mie doctorul de aici.
Eu cand imi apare iau Difulcan, o pastila doar. Astepti o saptamana si daca nu trece mai iei una pt a doua sapt. Dar n-a trebuit niciodata sa o iau pe a doua. Local ma tratez cu Clotrimazol de la noi din Romania. Numai cu ala ma inteleg. Un tratament f eficient e daca il folosesti in loc de lubrifiant in timp ce faci dragoste intelegeti voi Asa ca macar nu devine stresant din punctul asta de vedere.

Dar ca sa previn aparitia candidei mi-a zis doctorul sa nu mananc zahar deloc cu 10 zile inainte de ciclu.

Mie tot imi revine ca nu sunt cuminte si nu fac ce mi-a zis doctorul ca sunt pofticioasa.

Alte sfaturi pe care eu incerc sa le aplic am gasit pe net in engleza. Mi-a fost lene sa le scriu eu cu mana mea Sper sa va ajute. Eu numai pe aia cu chiloti de bumbac de baba nu o aplic. Sunt innebunita dupa bichinei de dantelute si alte alea

Yeast infections are the most common type of vaginal infections. Other names for this are Monila, Candida or fungus infection. Vaginal yeast infections result from the overgrowth of Candida albicans which is normally present in harmless amounts in the vagina, the digestive tract and the mouth. Some women rarely have a yeast infection. Others have them regularly. Certain things may trigger them such as:

Hormonal changes that come with pregnancy or even before monthly periods.
Taking hormones or birth control pills.
Taking antibiotics, especially “broad spectrum” ones.
Taking steroid medicines such as prednisone.
Having elevated blood sugar such as found in uncontrolled diabetes.
Vaginal intercourse especially with inadequate lubrication.
Douching.

Symptoms can range from mild to severe. They include:
Itching and irritation and redness around the external genitalia.
A thick, white discharge that looks like cottage cheese and may smell like yeast.
Burning and/or pain when you urinate or have sex.
Prevention

To help prevent yeast infections:

Practice good hygiene. Wash regularly to clean the inside folds of the vulva where germs are likely to grow. Dry the vaginal area thoroughly after you shower or bathe.
Wipe from front to back after using the toilet.
Wear all-cotton underpants and panty hose with cotton crotches.
Don’t wear slacks and shorts that are tight in the crotch and thighs or other tight fitting clothing such as panty girdles.
Change underwear and workout clothes right away after exercising.
Use unscented tampons or sanitary pads and change tampons and sanitary pads frequently.
Don’t use bath oils, bubble baths, feminine hygiene sprays, perfumed or deodorant soaps.
Don’t sit around in a wet bathing suit.
Shower after you swim in a pool to remove the chlorine from your skin. Dry the vaginal area thoroughly.
Take antibiotics, especially broad spectrum ones such as Keflex, Ceclor, Bactrim, Septra, amoxicillin, ampicillin, etc. only when necessary to treat bacterial (not viral) infections. These promote the growth of yeast.
If you tend to get yeast infections whenever you take an antibiotic, ask your doctor to prescribe a vaginal antifungal agent as well, or use an over-the-counter one.
Eat well and include food products such as yogurt that contain live cultures of “lactobacillus acidophilus”.
Get plenty of rest to make it easier for your body to fight infections.

Treatment for vaginal yeast infections are:
Vaginal creams or suppositories that get rid of the Candida overgrowth. These can be over-the-counter ones Examples are Monistat, Gyne-Lotrimin, etc. or ones prescribed by your doctor such as Terazol or Vagistat, etc. They should be inserted right before you go to bed.
Oral medicines; Diflucan, (a pill taken once per episode of infection); Sporanox, Nystatin or Nizoral. Oral medicines are used for chronic yeast infections.
Gentian violet, a purple-colored solution applied to the vaginal area.
It is important, though, to make sure that you have the right problem diagnosed. A burning sensation could be a symptom of a urinary tract infection caused by bacteria which requires an antibiotic. Antibiotics will not help a yeast infection. They make them worse.

Bafta sa scapati de ea. Definitiv insa e cam greau ca am inteles ca daca tot revine inseamna ca esti predispus s-o faci si trebuie sa fii atent la toata lista aia de mai sus si la dieta dupa cum spunea Gabi_j

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kjmami spune:

eu ma tratez singura de candida cu lomexin. e un ovul doza unica. repet operatiunea de 3 ori intr=un interval de 1 saptamana si scap..maxim 3 ovule si nu mai am nici o problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburutza spune:

si eu recomand lomexin, este eficient si nu mai recidiveaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
Fara spalaturi vaginale. Asta mi-a zis si mie doctorul de aici.

Lamuriti-ma si pe mine ca nu mai inteleg! Asa stiam si eu, dar de curand o doctorita mi-a spus "Cum, nu fac spalaturi intravaginale????? Dar cina ma "curata" acolo? Si eu stiam ca nu e indicat daca nu ai probleme si mi-a mai confirmat cineva din domeniu recent. Voi ce stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Anca Vlad,pai doctorita aia inseamna ca nu are nimic in capul ala daca nici atita nu stie ca vaginul se curata de la sine..

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Ayda, iti recomand tratamentul pe care l-am facut si eu si a dat roade. Ramane la latitudinea ta daca il vei urma sau nu, mai ales ca am vazut fete care postau raspunsuri de gen ca medicii le-au spus sa nu foloseasca irigatorul. Eu chiar am avut o discutie in legatura cu irigatorul cu ginecologul meu, eu ii ziceam ca pe internet am vazut foarte multe recomandari antiirigator. Si stii ce mi-a zis : "ca medicii aia care spun ca vaginul se curata singur poate n-au vazut in viata lor cum arata un vagin. E ceva asemanator cavitatii bucale. Si dupa cum stii pentru o cavitate bucala sanatoasa folosesti periuta + pasta de dinti !El mi-a recomandat atunci ovule Pimafucin si Nizoral tablete. Acuma, eu nu iti recomand sa schimbi tratamentul medicamentos ci doar pe langa acesta sa faci urmatoarele : igiena intima in fiecare seara si o data pe saptamana folosesti irigatorul ( e suficient ), lenjeria intima trebuie sa fie din bumbac suta la suta, fiarta la 90 de grade si calcata cu fierul de calcat cu aburi. Incearca, pentru ca oricum nu ai nimic de pierdut ! Sunt sigura ca vei reusi sa scapi de beleaua asta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Ayda uite aici

Vaginul a fost "proiectat" in asa fel incat isi poarta singur de grija si totul ar fi bine daca nu am interveni noi sau daca am fi atenti cand intervenim. Cum isi poarta de grija ? Tocmai prin aceste secretii. Din punct de vedere al igienei, secretiile curata vaginul mentinand o stare de echilibru. Din punct de vedere mecanic mentin rezistenta mucoasei uterine - o mucoasa umeda este mult mai rezistenta la solicitari decat una uscata - gandeste-te la buze, cum ti le umezesti pentru a nu le lasa sa crape.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Mergi la inceput