Mamici de sept-oct 2006 (67)
Raspunsuri - Pagina 14
sheryll spune:
Buna seara !
Nu am mai intrat de cateva zile pentru ca mi-a fost tare rau. Si eu am avut contractii foarte dureroase , se intarea tare burta si parca aveam o sabie in mine , plus durerile de burta jos in bazin care nu cred ca mai imi trec pana nasc . Am fost la doctor , bebe e bine , colul inchis , eu nu sunt prea bine . Am amenie , glicemia foarte scazuza si nu iau in greutate . A vrut sa ma interneze sa-mi ouna perfuzii , dar nu am vrut si am promis ca stau in pat .
sheryll 31+
Donia spune:
Daca nu m-a lasat memoria cu totul, injectiile pentru maturarea plamanilor lui bebe se numesc Dexametazon. N-am facut personal, ci doua prietene. Pana la urma s-a dovedit ca n-a fost nevoie de ele, bebelusii au venit pe lume la timp, ceea ce va doresc si voua.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Muuh spune:
Dragi mamici de septembrie - octombrie, noi piersicutzele de iulie - august am trecut de astazi la SCUTECE. Va uram nasteri usoare, bebei mancaciosi si necoliciosi. Ne gasiti acolo daca aveti nevoie de sfaturi sau informatii. Vrem sa va rugam si noi ceva, daca nu e cu suparare. Daca mai apare vreo mamica care nu ne gaseste sa ii spuneti voi ca am devenit PIERSICUTZE si ne gasim la SCUTECE. Va multumim si va tinem pumnii.
Miruna + Alexei
Poze
matahut spune:
Dragele mele,
M-au tras in piept astia de la Antena….N-au dat in seara asta reportajul cu Scoala Parintilor. Probabil prea multe accidente rutiere in ultimele ore. Ce e mai trist e ca va trebui sa ma uit si maine….iar eu nu m-am mai uitat la un jurnal (si in general la tv) de nu stiu cand. Am pus si toata familia sa se uite…Dezamagire totala! Le mai dau o sansa, maine, daca nu dau nici maine, nu le mai raspund altadata! Uite asa!
Ma bucur ca v-au ajutat tehnicile de respiratie; din pacate nu pot descrie mai in amanunt, fiindca atata am inteles si eu…
Spuneati ceva despre o minge pt nastere. Oare nu e buna si una din aia mare pentru copii? Ii iau fiica-mi una si o folosesc si eu in ziua aia…deci ar merita!
Referitor la spaga… Sunt total importiva. Si eu lucrez la stat, in cercetare, si dupa 12 ani de studii (facultate, masterat, doctorat) abia am reusit sa obtin 11 milioane. Sotul meu e asistent universitar tot la Universitatea de stat si are 7 milioane si jumatate! Mi se pare absolut jalnic, dar ….asta e alegerea noastra. El mai da cate o meditatie, eu mi-am mai luat o norma de lector la fac (inca 8 milioane), mai ciupesc si din cate un proiect (cate 2-3 milioane la cateva luni) si ne incropim. Nu primim spaga de niciunde si ca atare nu mi se pare normal ca doctorii sa primeasca. E groaznic sa iei de la oamenii in nevoie. Isi permit sa o faca fiindca au de-a face cu oameni amarati, poate chiar disperati. Dupa ce ca esti bolnav si suparat, trebuie sa dai bani pe tratamente si medicamente si, in plus, si la tot personalul medical pt a nu muri cu zile. E rusinos. NU SUNT DE ACORD CU SPAGA! Si sunt asa stresata de fiecare data cand trebuie sa “ofer”, mi se pare ca trebuie sa ma prefac chiar ca imi face placere. Sigur, sunt si dr sau persoane din sistem (asistente, moase) care isi fac treaba ireprosabil si pe care chiar iti vine sa ii rasplatesti, dar ar fi mult mai frumos cu un cadou, decat cu un plic cu bani. In fine, m-am cam infierbantat, fiindca si eu sunt cu multa scoala si bani putini, dar nu mi se pare firesc sa bag mana in buzunarul celor pt care lucrez. Daca nu mi-ar conveni ceea ce fac, mi-as schimba locul de munca si gata. Am stiut de la inceput care sunt salariile in cercetare si am optat, pt a face ceea ce imi place. Si dr pot sa isi faca cabinete particulare unde sa isi puna tarifele dorite. Mi se pare mai cinstit. Acum sunt atatea policlinici particulare, de fapt cred ca toti dr de spital frecventeaza si astfel de policilinici sau clinici cum le spune mai nou. Dar naravul ramane, nu se satura niciodata…. Mi-e o scarba…Chiar ii ziceam zilele trecute lui barbata-miu ca tare n-as da nici un sfant la spital, sa vad ce se intampla! Dar…evident, nu-mi vine sa risc. Si cand te gandesti ca platim atatia bani pt asigurarile de sanatate, dar de fapt nimic nu e gratis. E groaznic sa te impresioneze cu dr sau o asistenta care s-a purtat bine (adica normal, asa cum trebuie) cu tine desi nu I-ai dat nimic. Ajungi sa ti se para nefiresc sa nu ti se ceara (mai mult sau mai putin direct). In fine, cred ca sunt intr-o pasa proasta asa ca nu o mai lungesc.
La intalnire as veni dar ….nu stiu daca voi putea. In primul rand trebuie sa ma aduca sotul, iar daca vine el va trebuie sa o luam si pe Ana ca n-am unde sa o las. Daca ar fi fost in Cismigiu probabil ca as fi venit – ii lasam pe ei la leagane si puteam sa stau si eu putin cu voi. Altfel….e cam complicat. La restaurant (cafenea sau cum I-o mai zice) nu prea am mare tragere de inima fiindca sunt absolut obsedata de fumul de tigara. Mi se face rau cand fumeza cineva la cativa metri de mine in parc, daramite in spatii inchise. De asta in ultima vreme am tot refuzat invitatiile la terase, cluburi etc (nici n-au fost multe…) fiindca n-am vrut sa le stric cheful oamenilor. In fine, vad ce hotarati si ma decid eu pana luni. Oricum, va rog sa nu va cramponati de mine. Majoritatea decide! Si apoi pana luni…la nr nostru de sapt….se poate intampla orice!
Parca mai vroiam sa scriu ceva, dar am uitat!
A, da, pentru cele care vor naste la Filantropia! Se pare ca de sapt viitoare se vor muta sectiile in corpul proaspat renovat…Spun se pare fiindca pana nu vad nu cred. Asa ziceau moasele sapt asta la curs. Ar fi tare bine, e frumos si miroase bine, macar ca confort psihologic….
Noapte buna si pe maine!
Marina 36+ Maruca si Ana (3 ani)
pufymic spune:
Buna seara fetelor!
Am venit si noi de la dr!Intr-un final....
Acum mi-am culcat si piticotul cel marait(inca nu e tocmai bine...), asa ca reusesc sa stau si eu pe DC un pic.
Deci: noul dr, cel de aici din Arad mi s-a parut tare de treaba....si stia bine ce face.
Mi-a facut si control pe masa si echografie. Bb e ok, in jur de 2800 gr (+/- 200)....placenta grad I, fundica, bb in prez. craniana, lichid amniotic normal....totul ok deci.
Vom mai merge iarasi la control peste aprox. 2 sapt, adica in 11 sept...daca nu vine bb pana atunci.
Cam astea-s despre noi....
Voi vad ca va tot agitati cu durerile de burtici....luati No-Spa si stati cumintele in pat ca trebuie sa treaca.Sa le lasam pe burticile cu bebici mai mari sa nasca, ca noua ne vine randul oricum....dar mai incolo putin!
Pupici!
Ioana(36+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
Ingerasul mic din burtik
_Ralu_ spune:
buna fetelor!
eu n-am citit nimic concret pana acum, doar am "rasfoit" si am vazut ceva de o intalneala, de "la mama"....cred ca vin si eu! imi place mult "la mama", acolo a lucrat sotul meu cu ani in urma...asa ca, ma inscriu si eu...daca nu nasc pana atunci!
ileana, vezi sa suni de dimi, ca e f f f ocupat acolo, mai ales seara!
aaa, si se pot face rezervari si pe net, la www. lamama. ro
raluca 37+
cu alexia-maria
pozishoare
...vinealexutza
laliq spune:
Pufy, ma bucur ca ai venit cu vesti bune. Sper ca acum esti mai linistita.
Alessia, ti-am trimis un mail, pls zi-mi daca nu l-ai primit.
Pt cele care vor mai multe info despre prematurei am sapat putin pe net, nu stiu daca pot copia link-ul, dar incerc:
http://www.merck.com/mmhe/sec23/ch264/ch264c.html
Nu-i prea incurajator...
Pt maturare plamani la noi se fac injectii cu dexametazona:
http://www.dhmc.org/webpage.cfm?site_id=2&org_id=92&morg_id=0&sec_id=2016&gsec_id=2016&item_id=2080
Oare Try si bebe mic ce mai fac?
Larisa 30+ Horia Matei
mie-mi place in vacantza
gripo spune:
CUCUOANCEA, toata familia zici? si eu m-am uitat sa te vad, si eu nu ma uit la stirile de la antenadar m-am sacrificat pentru tine, si astia, nenorociti cum ii stiam, te-au fentat, poate maine, cine stie? daca mai am rabdare incerc sa rezist si maine.
37+RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2
cata14 spune:
Neata'
cucuoancea, si eu tot natural vreau sa nasc (desi sunt deschisa la orice posibilitati) daca ma tin curelele asa ca ma duc inapoi sa citesc ce ai scris despre respiratie.
Ionica, ma bucur ca totul e bine la tine ... chiar m-am intrebat de ce n-ai vrut sa-l faci pe bebe mai devreme. V-am vazut pozele, f frumoasa camera "Catalinei" (apropo, chiar ma faci nasa?), f frumoasa casa unde stati (mai ales piscina, yummy) si nu in ultimul rand, f frumosi voi.
Catalina, 37+
cata14 spune:
Inni, apropo de spaga, mi se face pielea gaina citind despre framantarile voastre: cat, cui, cand? Asta a fost cosmarul meu cand eram in Romania, mi-a fost intotdeauna groaza sa trebuiasca sa ma duc la spital ptr ca nu stiam cand sa dau, cui si cat. Sper ca o data si o data sa se mai schimbe ceva si la sistemul romanesc.
E o familie aici care a vrut sa se intoarca in Romania si dupa 2 luni de stat in Ro li s-a imbolnavit baietelul ... finalul povestii a fost ca au umblat din spital in spital si pana la urma l-au internat undeva in europa si dup-aia s-au intors aici.
Catalina, 37+