prichindei martie-aprilie 2005 (108)
Raspunsuri - Pagina 5
ligia13 spune:
andruzza, am citit despre scaunele moi ale lui Rares. Imi pare rau, iti spun ce stiu eu.
Radu a avut 2 epsiaode de scaune moi, au tinut numai o zi, dar la mom respectiv doc noastra ne-a recomandat asha:
- exclus laptele de tot din alimentatie
- daca scaunul e apos, scaose si fructele, inclusiv banana
-tinut 1-2 zile numai cu mucilagiu de orez, orez fiert cu morcovi, lapte HUMANA HN, smecta, saruri de rehidratare (noi am luat de la Humana)
(In fine la noi neffind apos nu l-am tinut asha strict, adica i-am dat lapte normal dar preparat cu mucilagiu de orez)
Dupa 2 zile se reintroduc alte alimente, dar tot de regim, cum spunea raresionut , paine prajita, sticsuri, mar copt, banana, si apoi supitza de morcov cu orez si pui.
Regimul se tine 3 zile dupa ce-si revine.
Bine ar fi sa-l faci sa bea Smecta, e f bun, Daca nu resusesti,m exista furazolidon pt copii, 6 scaune pe zi e un semn ca e diaree destul de serioasa. Cel putin asha stiu eu!
Alta idee era sa-i pui un puc de sare in orezul preparat ca sa bea apoi lichide, evitandu-se astfel deschidratarea!
Sanatate multa va doresc!
Eu si Raducu (22.04.2005)
andrruzza spune:
Multam fetelor! Este pe regim, HN i-am dat de la primul scaun apos. Smecta reusesc doar 3-4 lingurite sa-i dau, cu mare chin. La fel si ceaiul de menta. Apa bea destul de multa. A facut azi dimineata cand s-a trezit la 8 moale si atat, pana acum nimic.
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
ligia13 spune:
Eu intrasem de fapt sa va spun ca am admirat ceva poze:
andruzza, Rares e o minune de copil, frumos foc si tare simpatic. Si locurile pe acolo pareau tare frumoase.
pisicutza, am admirat pozele voastre,cu Matei iubaretul. Amandoi sunteti niste frumosi.
Lasa ca urmatorul interviu va fi mai bine, nu trebuie sa disperi!
raresionut, am vazut pozele voastre la mare . Ce mi-a placut ce frumos statea el in hamac!
ligia13 spune:
andru, daca azi a avut numai un scaune sunt shanse mari sa fi trecut deja peste punctul critic , ca sa zic asha.
Sper sa nu te superi pe mine ca insist, dar sa nu cumva sa reincepi alimentatia normala inca 2 zile cel putin, pana esti absolut sigura ca totul e ok!
Pupam viitorul dintos
connie1974 spune:
Ligia, multumesc pentru raspuns.
Noi am fost ieri la ctrl. si treaba e buna, nu a iesit nimic la exudat si nici vreo infectie urinara, VSH-ul iesise marit de la gatut. Am terminat lorabidul, iar din septembrie incepem tratamentul cu bronhovazom. M-am interesat azi si e 750.000. Am ramas cam cu gura cascata, dar daca trebuie, asta e. Partea mai proasta e ca a facut diaree de la antibiotic, cu toate ca i-am dat biotics, asa ca acu a trecut la regim, orez fiert cu supa crema de morcovi, ceai de menta, mar copt si branzica de vaci. Nici aseara, nici dimineata nu i-am dat lapte deloc. Asa cum ti-a spus si Ligia, Andruzzascoate laptele din alimentatie cateva zile, ca vad ca la voi treaba e mai “groasa”, fiindca au fost si scaune apoase. Eu i-am pus hidrasecul in mancarica, supa crema, ca sa fiu sigura ca il ia. Ceaiul nici Calin nu-l prea bea, dar cate o lingurita, acu, alta mai incolo, bea. Sanatate multa dragului de Rares! Andruzza, ce bine cred ca i-a prins lui Rares la munte! Pozele super, iar protagonistii si mai si!
Mamacita, felicitari si sa luati decizia cea mai buna!
Carmenduta, multa bafta la serviciu!
Cred ca ar trebui sa ma gandesc si eu sa incep serviciul, dar cand voi mai avea posibilitatea sa stau cu dragalasul asa mult, mai ales ca in fiecare zi mai face ceva nou?
Danuta, felicitari pentru sarcina si sa o duci cat mai usor.
Rp, felicitari si tie pentru sarcina. Pupici Marutei si sa-i treaca bubitele cat mai repede.
Ana, condoleante. Felicitari pentru carnet si deplasari fara evenimente rutiere.
Raresionut, de mult voiam sa-ti laud “micul sofer”. Dragalas foc si jucaus! . Apropo, si eu sunt de loc din Bacau, de fapt din Comanesti, dar ne-am stabilit in Iasi dupa facultate.
Scumpul meu doarme acum ca azi noapte a baut apa lacom si a vomitat dupa aia, asa ca nu s-a prea odihnit. De cateva zile si-a facut bunul obicei, cand ii este somn, se duce la bucatarie, arata sa-i dau zuza (care o mai folosim, dar doar la somn), se baga in pat (doarme in patul mare), iar dupa 15-20 minute adoarme. Eu langa el evident, apoi il las singur si mai bantui prin casa.
Va pup si ne mai "auzim".
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos
gegea spune:
pisicuto (spioano ), nu v-am parasit, mai!
L-am vazut pe frumosul tau... e minunat si cu gurita pana la urechi aproape in toate pozele. Iar tu, ai oglinda acasa?(glumesc, nu te supara) Hmmmm, ziceai ca esti grasa si ai burtaaaaa, ca nu te intrece nimeni... Uite, ca te intrec io.
mamacita, Doamne ajuta sa iei decizia cea mai convenabila din toate punctele de vedere si felicitari!
Si mult noroc si cu bona!
ana, condoleante!
M-a amuzat topaitul de bucurie al lui Victor ca ati ajuns teferi dupa primul drum condus de tine. Felicitari si la mai mare!
rp, sanatate multa Marutzei, iar tie, sa-ti treaca greturile!
ligia, eu nu i-am dat anul trecut decat vitamina C, Dariei, si nu a racit deloc. Si anul asta la fel voi proceda, probabil. Ii iau de la Hofigal, sunt placute la gust si le rontaie tare frumos.
connie, pana la 1 an nu i-am pus deloc sare in papica si nu a deranjat-o deloc. Am inceput apoi sa-i pun cate foarte putin. Si eu am avut aceeasi intrebare la momentul respectiv, dar nu am fost lamurita de nimeni.
V-am vazut la mare, cat de frumos v-ati distrat si cat de frumosi sunteti. Imi pare insa rau de racelile lui Calin si de cate medicamente a fost nevoit sa ia. Sanatate si sper ca sunteti pe drumul bun!
andruzza, mi-au trezit nostalgie pozele voastre. Si pentru noi era o locatie deosebita Ceahlaul, urcam 5 ore pana pe culmi, la Toaca si, implicit, la inaltatoarea manastire de acolo. Foarte frumos, iar Rares un copil minunat, cu gene lungi si zambaret!
Imi pare insa rau de scaunele buclucase. Stii ca si noi am avut o problema asemanatoare in iunie. In afara de ce au zis fetele, adaug faptul asupra caruia a insistat pediatra Dariei, si anume sa nu-i dai nici macar laptele HN. Nu stiu cat adevar poate fi, eu de speriata ce am fost, am facut-o si pe-asta si apoi i l-am introdus, cam la o saptamana, cate un pic. Si la noi a fost chin mare cu sarurile, hidrasec-ul si biotics-ul... nu le vroia si pace. Am convins-o insa sa bea apa/ceai cu canita. I-am luat o canita atragatoare si ii placea sa o care peste tot cu ea, inclusiv s-o bage in gurita si uite asa, incet-incet, a tot baut pana a prins gust. Sanatate!
caramella, danuta, bine ati revenit si asteptam cu nerabdare pozicile!!!
carmen, acomodare usoara si mult noroc pe noul drum!
Geani si Daria (03.04.05)
Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
andrruzza spune:
Multam fetelor! Pana acum n-a mai facut.
ligia, cum sa ma supar?! Regim o sa-i tin ccel putin o saptamana, asa am facut si acum cateva luni cand a avut cateva scaune moi.
Connie, asa am facut si eu acum, i-am pus hidresec in mancare, multam. Nu stiam daca se poate, dar m-a luminat adriana de dimineata.
gegea, ma bucur ca ti-au pozele. Noi n-am putut urca, iti dai seama ca tre` sa-l caram pe Rares si ar fi fost ... Daca am fi avut un rucsac sspecial, atunci ar fi mers. Sa stii ca am auzit si eu cu ceva timp in urma in parc de la o mamica ca nu ar fi asa indicat laptele HN, ii spusese pediatru ca partial contine lactoza.
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
rp spune:
Uff, am iar probleme cu laptopul, am scris ieri de vreo 3 ori si am pierdut mesajele. Am sa incerc sa scriu pe bucati.
quote:
Originally posted by andrruzza
Dar ca exista lipsa de respect fata de unii membrii, ca unele mesaje contin exprimari care lasa de dorit... urat, foarte urat. Si eu cred ca ar tre` sa nu incurajam un astfel de limbaj, indiferent cui ii este adresat.
Sint total de acord cu tine.
Marei ii ies 2 premolari si a facut kk apos 3 zile (dar urit de tot, n-am mai patit asa ceva), am trecut-o pe regim si dupa 3 zile s-a vindecat ca prin farmec. Luni am rezultatul si de la coprocultura, totusi inclin sa cred ca de la dinti, ca prea s-a reparat deodata. Eu nu am reusit sa o pacalesc sa ia Hidrasec, i-am camuflat in mincare Smecta si Biotics. Insanatosire grabnica.
Marutza, iubirea noastra
roxana 11s si marutza (22.03.2005)
rp spune:
Multumesc pentru grija si pentru cuvintele frumoase Ligia, Pisicuta, Alina, Carmenduta, Connie, Gegea.
Ligia, multa sanatate. Dermatita a fost diagnosticata acum 2 sapt. de un dermatolog, de asta nu stiai de ea.
Pisicuta, cred ca pe un fond alergic este totusi. Marti mergem la un pediatru, sa mai vedem si alta opinie.
Carmenduta, intradevar sint multe schimbari deodata. Va doresc sa treceti cu bine peste ele si sa va mearga din ce in ce mai bine.
Marutza, iubirea noastra
rp spune:
Mamacita, felicitari! Indiferent ce decizie vei lua, propunerea in sine e onoranta. Bonei tale ii urez sa se obisnuiasca cu activitatile "plictisitoare". Daca e curata si il iubeste pe Alexutu' eu zic ca totusi nu e o cauza pierduta.
Fetelor, voi ce mai stiti de Nino, e plecata in concediu si nu am fost eu pe faza, parca nu am mai vazut-o de mult?
Marutza, iubirea noastra