Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (34)
Raspunsuri - Pagina 18
doradora spune:
fina mea nascut in martie la polizu si am vazut ca primisera sponsorizari de la pampers. eu nu am vazut decat scaune cu gaura, ca cele de toaleta, pt gravide sa stea jos fara probleme, si inca ceva, nu imi mai amintesc ce.stiu dor ca m-a bucurat faptul. ma gandesc ca in cazul spitalelor care au primit astfel de sponsorizari ar putea fi si pompe electrice. sa fim seriosi, ati mai vazut prin maternitatile obisnuite astfel de scaune? eu as fi inclinata sa spun ca nu.
chris
24+
alexandra
doradora spune:
azi si maine mergem la cumparaturi pt instalator si zugrav, dar sper sa ajungem , pe langa veterinar, si la finuta la spital. ii fac niste perfuzii sa o scoata din anemie, si am inteles ca a inceput sa manance mai cu spor. va tin la curent.partea proasta e ca spitalul e cel mai departe de noi fata de celelalte obiective, dar pe seara ar fi bine sa mergem. am intrebat-o pe fina mea de ce are nevoie si de cand s-a internat tot spune ca nu le trebuie nimic.
va scriu mai incolo ce se mai intampla
chris
24+
alexandra
aelita spune:
dolores,sa stii ca si mie imi e frica tot de riscul de a se ineca cu ceva,copilul.Si chiar nustiuce se face in cazuri din astea ,corect,pt ca am auzit atatea variante,si cum unele ar fimult maipericuloase,chiar si alea cu batutul pe spate,incatchiar nu mai stiu cum e mai bine.
Si riscul mai mare e ca cineva sa ii dea copilului ceva in manutza,fara sa intrebe,si cum copiii mananca tot ce le dai...
Si alta chestie,apropos de a da copilului care nu e al tau sa manace ceva fara sa intrebi.Eu de cate ori am vrut sa dau ceva sa manance unui copil,intai i-am intrebat mama. Mi separ enormal,una ca poate sunt alimente pe care ea nu i le d (maiales dulciuri),alta ca eunu ii stiu programul de masa al copilului,si daca i-am da toti sa manace ceva unde ar ajunge?Dar sunt persoane care nu intreaba.Am vazut multe: iau copilul e o parte,si la scurt timp il vezi cuceva in mana.
Am fost candva intr.o vizita,unde venise sio mamica cuun copil.Au tot vrut saiidea copilului diverse sa manance,iar mama a insistat sa nuiidea nimic ca abia mancase un iaurtel,si apoi daca se indoapa asa nu mai mananca mai tarziu cina.Cu toate insistentele,cineva a luat copilul de-o parte si i-a dat ceva .A venit copilul mstecand ceva,a inghitit,s-a strambat un pic si pe loc a vomitat!! Ii daduse ceva ce nu i-a placut,dar prima data nu a reactionat,stitica ei mananca repede ce le dau strainii.
Ce poti sa faci in astfel de cazuri?Scuzele de dupa ca vai nu am stiut ca nu ii place ca am intrebat si a zis ca vrea...Dar mama care ii tot rugase sa nu ii dea nimic nu contase...Oricum nu au inteles ca nu trebuie sa dea copilului altuia ceva sa manance (ce te faci daca are alrgie la ceva micutul?) ,auinteles doar ca alimentul respectiv nu i-a placut,ca probabil trebuia sa iidea altceva.
asiza,am scris reteta cuvintel cucuvintel,si sper sa o fac curand.se poate face in tava rotunda?pare un deliciu!
atudor,lasa ca tu scapi prima ! cat despre sani,cred ca nu conteaza marimea lor.
Amalia,te-aimaritat asa pe neasteptate ?FELICITARI!! CASA DE PIATRA! SA FIE INTR-UN CEAS BUN!!!Cum s-a comprotat bebe la nunta ??
bamboletta,cred ca pe tote o sa ne doara spatele dupa ce vom naste si vom sta din trei in trei ore cucopilul sa suga,si il vom schimba si lua in brate.Pare mic si usor,da de o suta de ori ridicat pe zi se simte!
In alte tari fac epidurala toate femeile,de foarte multi ani,in orice spital,gratis.In Romania inca e o practica noua ,si e normal sa sperie un pic la inceput.Acum cativa ani cand spuneam cuiva de epidurala imi spunea ca nu se poate naste cu asa ceva,ca nu ai cum daca nu simti.Asa cum auzeam,tot pe vremuri,ca avortul trebuie facut pe viu aproape,cu un pic de anestezie locala doar,ca daca nu simte pacienta,doctorul ii poate atinge ceva,asa ea urla si el stie pe unde e
si toate spuse de caddre sanitare!!Ar fi un fenomen asa in masa,daca ar fi probleme.Va amintiti ca pana cand si la dentist se facea cam tot fara anestezie ?Tot din cauza ca...sa simti!!
Anestezia e un lucru bun,nu trebuie sa simtim durerea ca asa au simtit-o toate sute si mii de ani! Atat timp cat s-a inventat o metoda,sa traisca cine-a scos-o ! Eu ma intreb de ce naiba nu au facut asta de la bun icneput,ca doar anestezia exista de zeci de ani!Dar tot pt ca minti patrate au spus ca nu se poate naste,ca nu potiimpinge daca esti anesteziata sialte asemenea povesti.Milioanele de femei din alte tari cum or iminge si cum or scoate copii sanatosi? De ce trebuie sa sufeirm ca in luea a treia,daca ni se ofera ocazia de a nu suferi?
Bamboletta,nu te speria ! Daca ne operam nici nu ne gandim sa facem fara anestezie,pe cand la nastere,numai pt ca alte femei au rezistat,trebuie sa afecm sinoipe sovieticele?Si in vremea razboiului le pune aoligura de lemn in gura sa stranga in timp ec le amputau piciorul ranit.Si nu a avut apoi nici un barbat pretentia sa stea sa ii coasa macar un deget pe viu pt ca inaintasii lor o faceau si erau mai barbati!
La un rahatel de masea punem anestezie si tremuram ca broasca la ace pe scaun.Si la nastere de ce sa facem pe vitezele?
asiza,tu te echilibrezi,mami,ca te mortesti peambele picioare!!
Cristina,mai umbli mult?? Ce cauti in Singapore? Numai stiam nicmi de tine ..disparusei prin Dubai..Bine ai revenit!
Lavinia,vaaaaaaaai,cum s-a intamplata asa ceva cu copelgul tau?infartc la 27 de ani??imi pare rau...Condoleante familiei.
ingeras,Felicitari !pt rezultatele la ecografie .mare bucurie sa il vezi asa pe bebe cum isi suge degetelul!
monique,bere FARA alcool,da! favorizeaza.alcoolul dauneaza.
fetele cu visele..asa e,in perioada asta avem multe cosmaruri!nu va speriati !
21+
asiza spune:
quote:
Originally posted by chris80
fina mea nascut in martie la polizu si am vazut ca primisera sponsorizari de la pampers. eu nu am vazut decat scaune cu gaura, ca cele de toaleta, pt gravide sa stea jos fara probleme, si inca ceva, nu imi mai amintesc ce.stiu dor ca m-a bucurat faptul. ma gandesc ca in cazul spitalelor care au primit astfel de sponsorizari ar putea fi si pompe electrice. sa fim seriosi, ati mai vazut prin maternitatile obisnuite astfel de scaune? eu as fi inclinata sa spun ca nu.
chris24+
alexandra
Da, Chris, am vazut eu...la maternitatea unde voi naste...au si ei sponsorizari de la Pampers...si patuturile pentru copii de langa paturile mamelor sunt tot de la ei, plus ca-ti dau un pachetel cu fel de fel de brosuri si chestiute folositoare pentru bb, cand te externezi...Dar de aici, pana la pompe electrice...e cale luuuungaaa....
Oana
22+ cu
Denis Cristianpoze
asiza spune:
Aelita, nu-ti recomand sa faci praji in tava rotunda...mai bine intr-una obisnuita, dreptunghiulara...
Oana
22+ cu
Denis Cristian
poze
Zina spune:
Buna dimineata,
De astazi facem 30 saptamani implinite, am schimbat prefixul!!! Ce ma bucur...Cu toate ca la eco, bebele arata ca si de 31 de saptamani dupa masuratori.
Suntem bine, in afara de durerile de spate din ce in ce mai tari si senzatia de disconfort de la burtica care tot creste si o simt ca un balon.
Deja incep sa numar saptamanile, parca nu mai am rabdare.
Eu inca nu i-am cumparat nimic lui bebe, m-am gandit ca de la jumatatea lui septembrie sa fac acest lucru.
Pupici la toate si un weekend frumos,
Zina
30 sapt+
dolores spune:
buna dimineatza, buna ziua burtici cu bebei frumosi si miscaretzi...azi incerc sa fac si eu crema de zahar ars...sper sa iasa sa nu o ard de tot
...va pup si va iubesc pe toate..imi sunteti tare dragi 
dolores
26+
David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
Uneori, gandurile noastre sunt mai rele decat suntem noi ca persoane.
Dia1609 spune:
fetelor, stiti ca dupa nasterea copilului tatal are dreptul la 5 zile lucratoare de concediu paternal platite de firma la care lucreaza? trebuie sa faca cerere pt. ele in primele 8 saptamani de la nastere.
si daca tatal este medic sau a absolvit un curs de puericultura (de fapt ii da medicul de familie o adeverinta ca l-a instruit si i-a tinut cursul), mai are dreptul la 10 zile!
asa ca pregatiti-va din timp si vb despre asta cu medicii de familie, ca e pacat sa pierdeti zilele astea, in care tatal poate sta cu voi si cu bebe, pe banii firmei... plus ca si noi am fi mult mai linistite sa-i stim alaturi 
Dia
25+ cu 
danita spune:
eu cred ca iar am inceput cu probl cu ritmul cardiac ..... sper sa treaca ......am si o stare nervoasa inexplicabila ...... vi se intampla si voua ?
va doresc un weekend placut !
danita 25+
BeBelusca