Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (34)
Raspunsuri - Pagina 17
ramsan spune:
ANUNT IMPORTANT PENTRU IESENCE!!!
Duminica la ora 10.30 dimineata avem intalnire de gradul zero la terasa FARAON (fost Cinema Copou)... Deci sunt aspteptate toate burticoasele forumiste sa-i deplaseze frumusetile burtoase pana acolo... ca dupa suculetz mergem in parc si facem poze la Teiul lui Eminescu, ca sa fim si noi motzate ![]()
Ramona
29+
Rares
Ramona
m_monique spune:
cleomoni si marcelac, eu am doua perechi de prieteni, care nu sunt casatoriti si fiecare pereche are cate o fetita. se inteleg asa de bine si sunt asa de fericiti.
unul dintre cupluri mi-a povestit ca la maternitate au avut o mica problema, ei neavand acelasi nume de familie mama a trebuit sa declare ca el e tatal copilului, ca tatal sa poate inregistra copilul pe numele lui.
23 + cu 
Nunta noastra
Donia spune:
Dragi mamicute si viitoare mamicute, eu ma simt cam zombie, dorm extraordinar de prost de cateva nopti, ma foiesc continuu, nu ma simt confortabil de loc! Poate si din cauza gandurilor cu mutatul... Ziua stau pe telefon si vorbesc cu tot felul de fonfi despre contracte de apa, gaz, telefon, TV, internet, etc... unii sunt chiar batuti in cap, eu pun cate o intrebare si primesc raspunsuri evazive, e imposibil uneori sa afli cat te va costa un serviciu! Si sa nu mai spun cat timp petrec asteptand sa fie cineva disponibil sa imi raspunda la intrebari, iar apoi imi ies peri albi pana primesc informatiile!
Uf, m-am mai racorit putin. Vreau sa se termine mai repede!!!
Laura13, la primul copil nici eu n-am cumparat prea multe inainte de nastere, dar stiam ca ma pot baza pe multe lucruri de imprumut, patut de la nepotel, hainute am avut tot de la nepoti, cantar de la finute, carucior de la o prietena, toate erau disponibile si ma asteptau sa le iau. A, si pompa de muls mi-a adus-o fratele meu, a luat imprumut de la o prietena de familie de-a lor.
Nu e rau sa pui rudele la cumparaturi
, dar macar sa stii aproximativ ce vrei, asa ca uita-te prin magazine sa vezi ce e disponibil.
Intrebai daca ne e frica... am momente in care imi e frica, desi am trecut prin experienta asta o data. Ma intreb daca o sa mai stiu cum sa hranesc bebele, cum sa-l linistesc daca plange... Dar macar acum stiu ca asa cum am reusit o data pot sa reusesc si a doua oara.
Iar eu m-am simtit copil cu copil si la prima fetita, desi aveam 31 de ani cand am nascut-o, dar mi se parea ca de fapt pana la varsta aia n-am avut nici un fel de responsabilitate, din moment ce n-am avut copil. Dar mi-am propus sa fiu mereu onesta cu ea, sa ii raspund cinstit si pe intelesul ei si sa o respect ca pe o alta persoana, si nu ca pe un copil pe care poti sa-l manipulezi cum vrei tu. Ca nevoile si dorintele copilului pot sa fie foarte diferite de parerile noastre proprii, dar invatam sa negociem, sa facem compromisuri si sa tinem cont de dorintele altei persoane asa cum n-am facut-o niciodata pana la a deveni mame. ![]()
Si un ultim gand... exista carti bune despre cresterea copilului, merita din plin sa fie citite, ne elibereaza de idei preconcepute, iar eu personal am invatat mult de tot din ele.
dolores, pe aici sunt tot felul de cursuri de prim ajutor pe care le pot urma si viitoarele mamici. Nu dureaza mult, cateva ore, dar sunt foarte utile. Nu ai de unde sa afli daca se organizeaza si in Romania? Eu stiu ca acum cativa ani citeam in revista Mami despre primul ajutor in caz de sufocare, etc, si mi-a prins bine sa am informatia asta la indemana. Cred ca se gasesc si pe net informatii, e bine sa fim putin familiarizate cu ele chiar inainte de a avea bebele... cum se face masaj cardiac, respiratie gura la gura, cred ca e important sa stim lucrurile astea.
Oricum, tu ai avut prezenta de spirit si ai procedat foarte bine.
Uite am gasit niste info foarte faine in engleza, cine nu stie engleza se poate uita macar la poze.
www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Primul ajutor in caz de sufocare
Daca sunt doritoare eu ma pot oferi sa traduc, insa dupa ce o sa termin cu mutatul, adica in septembrie.
ama.lia, felicitari si casa de piatra! Sa fiti fericiti si sa va bucurati unul de altul si de bebelusa care vine!
Azi am chef de scris pe internet ca m-am saturat si de impachetat, ieri am tras cam tare si pe seara ma durea burta... desi mi se pare ca nici nu sunt prea eficienta si nici nu ma pot misca prea usor cu burtoiul... fac si eu cat pot, ma bucur ca sotul poate munci cat... patru!
Ma duc sa termin de citit, ca iar ati fost harnicute 
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
danita spune:
salutare dragelor
azi am facut ceva de mancare , am fost putin in piata si m-am mai invartit prin casa ........obosita ....m-am asezat in pat ... cand sa ma ridic ..nu am mai putut ! o durere surda pe coloana m-a lasat intepenita .....m-am cam speriat ! cu greu m-am ridicat si apoi nici nu m-am mai asezat de frica . acum sunt obosita ca un catel .....dar mai stau putin ca la noapte iar ma uit la tv:)
pupici
D 25+
BeBelusca
dolores spune:
donia..eu sunt doritoare cand ai tu timp de tradus 
miro multumim de informatie..chiar acum imi potrivesc alarma la telefon..nu trebuie sa-l mai ratez de data asta..
cleo crede-ma ca incerc din rasputeri...fac tot posibilul, ma straduiesc doar sa fie bine...
dolores
25+
David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
Uneori, gandurile noastre sunt mai rele decat suntem noi ca persoane.
Donia spune:
S-a facut Dolores, o sa trec la treaba dupa ce termin cu balamucul.
Eu am mai scris despre pompa de muls, am folosit-o din plin la fetita. Ea sugea mult si bine dar tot nu reusea sa goleasca sanii in mod egal. De regula sugea dintr-un san, il golea, apoi mai sugea si din al doilea ceva. Eu incepeam sa ma mulg din al doilea san in primul rand, apoi din primul din care tot mai scoteam cate ceva, chit ca aveam impresia ca fetita il golea foarte bine.
Folosind pompa de muls in mod constant (si nu e o placere sa stai noaptea la 1,2,3 sa te mulgi!) am avut lapte din plin si nici nu am avut probleme cu canale infundate sau febra laptelui.
Eu am avut tip seringa si nefiind a mea nu am indraznit sa o sterilizez. Nici nu e nevoie sa faceti asta, decat daca vreti sa pastrati laptele muls la frigider. Eu o spalam bine cu apa si detergent de vase si a fost suficient, ca n-am avut nevoie sa pastrez lapte.
N-am reusit sa ma mulg manual niciodata si din ce am auzit de la alte mamici dureaza mai mult si nici nu se golesc sanii la fel de bine. Dar parca imi aduc aminte ca in spitale exista pompe de muls electrice, ar trebui sa le puteti folosi daca nu vreti sa cumparati pompa inainte de nastere. Incercati sa aflati daca exista aceste pompe electrice in spitalul in care veti naste.
Ktrinel spune:
am venit de la echo!! suntem ff bine, in sapt 27 ca pentru sapt 28, drept pt care doctorul a dat ca DPN 16 nov nu 23 sau 22 cum era pana acum .
grasunica mea are 1215g !!
zice doctorul : nu e deloc micut bebelasul. la inceput m-am speriat ca o sa fac unul din ala de 4,5 kile, dar cand mi-a aratat ca se inscrie in percentila 43, m-am linistit. capul sus , fundul jos, masuratorile foarte bune, inclusiv alea de artere (Doppler), placenta nu mai e jos inserata, deci a urcat , iar cordonul ombilical e bine mersi intr-o parte...a, si s-a vazut pasarica ..limpede-limpede..i-a facut si poza. ce mai exhibitionista are mama! ![]()
acuma stiu ca mai sunt destule sapt si multe se pot schimba...dar nu cred ca esential sau spre rau...asa ca m-am linistit mult.
poate acum ma apuca si pe mine curajul sa incep sa cumpar cateceva, desi parca as termina intai cu casa....ca sa nu mai zic ca nici azi nu a venit ARAGAZUL!!!
Ktrinel si
27sapt
Donia spune:
Ktrinel, ce mare e fetita! Ma bucur ca e totul in regula, de acum, cum ai zis si tu, ar trebui sa mearga totul bine.
Deci e posibil sa nasti mai repede? Ai vorbit despre felul in care vei naste?
asiza, spune-mi si mie te rog cum faci varza cu taitei. Am mancat acum muuulti ani (eram in vizita la cineva in Cluj
) si m-am gandit ca as face si eu, dar nu stiu exact cum. Se pune bulion? Piper?
Eu ma bucur ca m-a acceptat un ginecolog in orasul in care ne vom muta, asa ca de acum o sa aiba cine sa imi urmareasca sarcina si sa imi faca cezariana, n-o sa mai trebuiasca sa apelez la mila publica pentru operatie
... Saptamana viitoare merg la un consult, cred ca mai mult vom sta la palavre, dar poate voi primi si informatii despre spital, poate ma trezesc si eu cu programare la cezariana... sunt tare curioasa.
doradora spune:
dia in afara de rolul pompei de desfundare a canalelor, eu m-am gandit si la eventualitatea in care plecam pe undeva, sa luam lapticul in biberon, nu prea sunt genul care are, nu are treaba hop si eu la alaptat.
am avut un vis tampit azi noapte, mersesem sa nasc, si dr ma anunta destul de calm ca el nu imi face cezariana asa cum am discutat. in plus, era ambulaatoriul spitalului, si nu semana si nici nu rasarea cu locul unde stiam eu ca trebuie sa stau, iar cand am auzit ce imi zice mi-a picat cerul in cap. am incercat sa ii explic ca eu un asta vreau si cu asta basta, iar el pe un ton f calm ii tot dadea ca e mai usor si cu chestii din astea, dar impresia mea era ca e vorba de lipsa instrumentelor medicale. asa ca eram in mare dubiu. pe de o parte convingereile mele ferme, pe de alta parte, de unde gaseam eu alt dr care sa ma opereze pe ultima suta de metri?plus ca in dr meu aveam incredere, stiam ca opereaza bine, nici nu ma gandisem la o astfel de posibilitate.
important e ca a fost doar un vis. dar din cauza lui iar m-am trezit de pe la 6 si ceva sambata de dimineata si nu am mai reusit sa adorm.
chris
24+
alexandra
asiza spune:
Buna dimineata, mamici cu burtici!!!
Ramsan, sora mea insista sa ma-nvete sa ma mulg, da' io tot aman, ca mi-e asa o groaza...dar tot trebuie pana la urma...
Marcela, "scoica" e acel port-bebe pentru copilasi intre 0-12 kg, care se poate utiliza si ca si scaun de masina...eu o primesc...uite www.reclama.ro/scaune-auto-copii/scaun-auto-cosulet-0-13kg-288/" target="_blank">aici un model...
Dandusa, imi pare rau sa aud ca nu esti tocmai bine...eu sper sa scap de arsuri, ca inca nu m-au apucat...eu cred ca ar fi mai bine pentru tine daca nu ai mai calatori, ca deja esti maricica...ai intrat cu brio in 7 luni...Ai grija de tine!
Donia, multumim pentru link...foarte util!
In spital, cel putin aici, in Cluj, nu exista niciun fel de pompe de muls, sa fim seriosi, suntem in Romania...si chiar de-ar fi astea electrice nu-s bune de nimic...La sistemul nostru sanitar trebuie sa vii cu medicamente de-acasa, daramite sa-ti pune ei la dispozitie asa ceva...asta e lux! Buuuunnn...macaroane cu varza...tai varza marunt si o pui la calit in putin ulei, cu sare si piper dupa gust...calesti bine bine, intre timp fierbi macaroanele, le storci si le amesteci cu varza...nu se pune bulion...sunt un deliciu...pofta buna!
Ktrinel, sa-ti traiasca grasunica!!!!! Ma bucur ca toate sunt bune si frumoase!
Chris, si eu am tot felul de vise ciudate...acum intr-o seara, am visat ca m-a apucat nasterea intr-un supermarket si nu m-a ajutat nimeni...asa ca am nascut acolo...si tineam in palme o fetita mica mica, legata inca cu cordonul ombilical de mine...groaznic...cred ca e normal sa visezi asa, subconstientul, temerile noastre isi spun cuvantul! Sper sa treaca repede! 
Aveti grija de voi...pupici!
Oana
22+ cu
Denis Cristian
poze