Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (76)
Raspunsuri - Pagina 17

Madutza10 spune:
Buna seara fetele!
Am culcat plodu' si am bagat un ochi sa vad ce-ati mai scis ,toate bune vad.
Ripley ,n-am zis ca nu spal biberoanele ,tetinele dupa ce le tin in solutie ,as fi chiar nebuna ,normal ca am citit si eu instructiunile ,le spal super bine dupa si chiar si-asa ramane putin miros peele dar bebe e bine deci mi se pare ok in comparatie cu fiertul ,se pune piatra la greu si tre' sa le spal din nou dupa fierbere ,asa ca nu e nici o socoteala!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE 8 LUNI

lavi02 spune:
Buluci uite aici cate ceva despre energia statica a corpului uman:
http://www.amasci.com/emotor/voltmeas.html
Trebuia sa spun de la inceput ca e o chestie pe care o stiu de la mama, n-am citit-o in carti:
-Corpul uman se incarca cu energie statica din diverse cauze (= are sarcina electrica)
-sarcina electrica dauneaza (explicatie: n-am)
-daca te plimbi cu picioarele goale pe pamant/iarba/nisip se scurge in pamant
-la fel, daca prin casa ai materiale naturale, energia se scurge spre pamant. Plasticul nu.
Explicatii stiintifice nu prea am ca nu-s prea tare nici la fizica, nici la medicina.
---------------
Apropo de medicina, pediatra i-a gasit azi Silviei suflu sistolic si mi-a recomandat EKG. Voi cum mai stati cu suflurile sistolice ale bebeilor?

fee spune:
Buna,
Despre sterilizat, eu nu mai sterilizez de cand a facut Daniel 6 luni (in plus am citit ca sterilizarea nu foloseste la nimic dupa ultimile cercetari facute ), eu le spal cu lichid de vase si le clatesc foarte bine.
Uite ca azi ne laudam cu primul pip la olita
Cat despre dinti , mai avem un pic si facem 10 luni si tot nu avem
am pus poze noi in contul comun pt cine are chef sa ne vada
noapte buna
Monica et Daniel (04.11.2005)
ÉPICTÈTE
« N'essaie pas que ce qui arrive arrive comme tu veux, mais veux ce qui arrive comme il arrive, et tu couleras des jours heureux. »
<VIII p.1114>

fee spune:
aaa si Daniel tipa de mi-a spart timpanele
Monica et Daniel (04.11.2005)
ÉPICTÈTE
« N'essaie pas que ce qui arrive arrive comme tu veux, mais veux ce qui arrive comme il arrive, et tu couleras des jours heureux. »
<VIII p.1114>

silvia_d spune:
Lavi,iti raspund eu cu suflul sistolic:90% din copiii iesiti din maternitati au o forma usoara de suflu,tip I sau II,al meu Stefanel avea insa o forma mai avansata,ceva de genu'asta,si mi-a dat trimitere din spital pentru echografie cardiaca la Alexandrescu;m-am dus la dr.Ciofu,l-a ascultat,l-a-nvartit,l-a bibilit,si mi-a zis:
"Ia-l acasa,ca-i sanatos tun!Dar,ca sa fiti voi linistiti,va trimit acushik la echo"
Ne-am dus,bebele era intr-o continua mishcare,se enerva dritza,acum,la dracu,era un bebe de 2 luni juma',vorba lu'mama,ce era sa-i fac,sa-i bag pumnu'-n gura?????????????
Buun.
Si i-a gasit un foramen ovale,adik o despartzitura intre atrii,NU intre ventricole(ar fi fost putin mai complicata pb),si mi-a spus ca se va-nkide de la sine,sa nu ne mai agitam!ne-a mai zis sa revenim la un an pentru un nou control,ashea,pentru linistea noastra!
O buna prietena de-a mamei,cre lucreaza sef de lab.de analize la Pol.Militara, ne-a spus c-a vazut copii al caror foramen se poate-nkide si la 14 ani,sau la 10!Sunt copii absolut normali!
deci,eu iti recomand o echo cardiaca pentru linistea voastra!
sa fie sanatoasa tiza mea si sa traiasca o mie de ani!!
Acu'sa strig fetele absente la catalog:Lordraaaaaaaaaaaaaaaa,Joyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!mai imi amintrsc,si mai strig
PS si taniutza avea parca la Shtef o pb.asemanatoare,cand se va-ntoarce din concediu,o s-o descoasem si pe ea!

ioana_77 spune:
Buna de dimineata!!!
Avem un dintzos!!! Adica il zarisem io, dar ieri i-am bagat un de'sht in gura si l-am simtit de-a binelea, adica a scos capul in lume.
Ina, ce faci, cum te mai simti, ti-a trecut raceala? Pupici la pufoasa!!!
Io umblu sa-mi fac rezervare pt mare pt 18 septembrie, unde se laudau astia ca vor sparge piata cu oferte, io nu le-am gasit. Adica sunt fff putine dupa 15 septembrie. Daca are careva vreun pont, saru' mana. Mada, ne-am hotarat la Condor, chiar daca nu dormim o noapte, o sa mancam de toti banii :) Adica mergem pe varianta si cu masa de pranz, sa nu mai stam pe la diverse terase - care te pomenesti ca 'or fi inchise atunci.
Io nu sterilizez nimic, asa ca nu ma bag in discutii.
Despre mocheta nu stiu ce sa zic, Hilde, daca iti place io zic sa o iei.
Ioana si Maria (29.11.2005)
poze

Gandacel spune:
'neata!
Eu am de gand sa-i pun covor in camera cand ne mutam (cand oare?! ), la fel cum are aici. DIn lana. Nu mai regurgiteaza cam de o luna jumate, poate doua, deci nu e problema. S-au rezolvat toate la timpul lor.
Ca sa nu mai zic de casa... Ca s-a tot amanat mutarea asta si inca se mai amana, numai bine ca nu ne-am mutat, sa fii amenajat deja camerel, ca uite trebuia sa le reamenajam! Vor fi doi copii, nu unul... Inca o data, se aranjeaza toate la timpul potrivit!
Cat despre suflu sistolic, nasa mea are si e bine merci, din copilarie i-a fost depistat si nu i-a facut nici un fel de probleme niciodata. Stati linistite.
Eu nu stiu ce sa fac cu serviciul... Ar trebui sa ma duc, din cauza banilor. Insa inseamna sa prind macar 6 luni, ceea ce dupa socoteala mea e tare complicat. Si de unde sa fabric eu acum o bona, cu care sa mai si stau o luna?! SI ma mai intreb: daca va trebui sa stau iar acasa mai devreme, clar nu fac cele 6 luni, si atunci la ce bun? Pe de alta parte, tot va trebui sa gasesc o bona, nu de alta, dar nu fac fata cu sarcina si Bogdan la un moment dat. Plus cand voi merge la controale, ori in caz de urgenta, ori cand nasc, plus saptamanile de inceput cu cel mititel... Ceva sfaturi? Intreb si eu asa...
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

lavi02 spune:
silvia mersi frumos de raspuns!
Iti dai seama ca-s luata prin surprindere total ca acum la 4 ani si jumatate i se descopera Silviei asa ceva.
Mi-a scris pe caiet suflu sistolic gr I-II. Deci zici ca-i ca la cancer, gradele mai mici inseamna mai usor [emoticon cu zambet amar]
Drita mi-a zis sa merg (da' peste vreo 2 luni cand se intaorce lumea din concedii) sa-i fac un EKG si sa merg la unul Stamate de la Budimex care zice ea ca ar fi cel mai bun la asa ceva, ca daca considera necesar ii face si o eco cardiaca. L-am cautat pe net si am vazut ca face ceva ecografii la Medlife. Dar n-am prea inteles eu de la ea cum fac, intai EKG-ul si ma duc la el sa-l interpreteze? Sau la cine? Dar o mai intreb eu.
E, ea zice ca nu-i grav, sa nu ma sperii.
Silvia mare, sa traiesti si tu 1000 de ani!
Cu sterilizatul eu folosesc biberoane decat f f rar pt apa, cand e chiar canicula si am impresia ca nu fac fata cu titi, inainte de folosire il fierb.
Inainte sa-i dau mancare oparesc lingurita, castronelul si furculita cu care ii zdrobesc mancarea. Supa, dupa ce o pasez la blender o mai vlocotesc o data. Drita a zis sa fac chestia asta pana pe la 1 an-1 an si 2 luni. Nu stiu daca de fapt e 100% necesar dar nu mi-e greu. Drept e ca nici probleme cu diarei n-am avut.
ioana felicitari pt dintos!
Din 18 septebrie nu-i cam frig la noi la mare?

lavi02 spune:
Gandacioaco hai sa-mi dau eu cu parerea.
In primul rand trebuie sa te gandesti daca te-ai simti bine cu o persoana straina in casa cu tine. Daca da, ti-ar prinde f bine o bona, mai ales imediat dupa ce nasti si ala mic de va trezi din 3 in 3 ore pt alaptat, iar lui Bogdanel va trebui sa-i faca cineva de mancare, etc. Dar pe de alta parte, daca te mobilizazi, te descurci si singura, de murit nu mori, asta-i clar. Asa ca raspunsul la intrebarea asta il gasesti singura. Gandeste-te la:
-cum a fost Bogdanel mic-mititel, cat de solicitant?
-cum va fi cand se naste bb - marisor, 1 an jumate, va umbla peste tot, va vorbi un pic, se va juca; dar nu va manca singur etc.
-cum stati cu banii

Gandacel spune:
Lavi, merci, m-am gandit deja la toate astea... N-am raspunsuri clare de tot. Doar la aia cu banii. Am pus pe hartie cheltuielile lunare si nu ajung banii. Ar fi singurul motiv pentru care ar fi cazul sa merg. Dar daca dupa aceea nu ma mai primesc inapoi? De fapt, si asa imi pun problema, daca vin cu al doilea CIC in continuare primului, cum arat in ochii lor? Numai de bine nu cred ca e...
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)