Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 27
doradora spune:
aelita sigur sigur a fost doctorita pediatra, de care eu, soacra-mea si inca niste matusi am sfatuit-o sa scape. initial ii spuneam sa ceara si a 2a opinie, dar imi raspundea ca a fost doctorita unei fete de-a prietenei ei si ca prietena nu a avut probleme. dar noi o tot vedeam pe aia mica slabuta si am batut-o pe maica-sa la cap, fara folos insa.repet, eu nu prea am avut de-a face cu bebei, ci doar cu copii de la 3 ani in sus, dar daca pana si mie mi se parea fata slaba, e grav. a intrebat-o si doctorita noua cum se numea cealalta si nu a vrut sa spuna. poate o fi realizat intr-un final ca a chinuit copilul vreme de 3 luni. dar daca eram eu in situatia asta, as fi facut public numele respectivei. plus ca si eu stiam ca diversificarea se face treptat. au mai fost mamici care mi-au raspuns ca au introdus cate un pic, nu sa ii trantesti lui bebe 2 lingurite din prima. nici eu nu le stiu pe toate, repet, dar daca o turma in jurul tau spun ca poate ar fi bine sa mai ceri o opinie, eu as fi facut-o.sau m-as fi uitat pe internet, sa vad cam cat ar fi trebuit sa ia un copli de varsta respectiva, sau m-as fi apucat sa citesc, nu as fi lasat-o asa slabuta, pt ca in general bebeii sunt grasunei si cu cutulitze.
important e ca pana la urma se pare ca sunt pe calea cea buna si amam si bebe si sa speram ca se pune aia mica pe picioare, ca sa zic asa
chris 24+ alexandra
aelita spune:
chris,nu te superi pe mine ca eu nu o cunosc,si din afara mi s-a parut ca nu ar fi fost de la medic ideea,ci de la ea,si ca s-ar fi ascuns si de voi.Asa am gandit cand am vazut ca nici medicului nou nu ii spune numele,ca pediatra poate nu are vina.Dar tu stii mai bine!!
Oricum ar fi,daca a primit sau nu sfat de la un medic,nu putem avea pretentia ca toti sa fie sfinti!
In prrand aici e de vina sistemul.Pt ca peste tot sunt niste norme de alimentatie,sunt putine lucurri in care nu coincidi,dar nu grave si nu foarte divferite.Dar in linie mare,alimentatia merge dupa o norma stabilita de catre ministerul sanatatii,se trimit niste liste la toti medicii,la toate spitalele,si abia apoi ii poti trage la raspundere daca au dat sfaturi pe langa! PT ca pe vremuri,s-a invatat intr.un fel in scoala,iar acum noile edscoperiri in medicina au adus tot felul de informatii .
Acum,revenind la fetita ed care povestesti,mititica...mama ei trebuia sa realizeze ca dintr-un suc de morcovi nuo igrasi, ca e ceva cu laptele,si ca ii trebuie supliment.
pe langa faptul ca probabil are carente,bietul copil,acum ii mai distruge si stomacelul,ficatelul,rinichii ...care abia sunt formati..
Sa dea dumnezeu sa nu aiba urmari ,sa se refaca repede,ca asa e,uneori au si ele dreptate,sunt atatea mame care ii cresc cu alimentatie aiurea si totusi copiii sunt sanatosi.si normal ca zic: AL MEU E SANATOS.SI AL VECINEI .
Dar intreb pe toata lumea,daca zece copii sunt sanatosi,o suta,si totusi studiile arata ca exista copii care au suferit din cauza asta,si nu doar ca statistica vorbind,ci ca studii de laborator care au demonstrat diverse,MAI RISCA CINEVA ???Eu nu am de unde sa stiu ca am un copil super sanatos,calit si imun la orice,cu un stomac beton,ca daca as sti,poate i-as da sarmaua la 2 luni!
Atat timp cat nu stim cum e el ,si STIM ca ei sunt fragili,in dezvoltare,atat timp cat stim ca laptele e alimentul lor care contine TOT pt ei !! de ce sa stricam echilibrul asta?
se spune mereu : copilul e sanatos si a mancat nu stiu ce,a baut si bere,si tuica..
il mai intreaba cineva pe acel copil,cand va avea 30 de ani cum are stomacul,rinichii ,cum sta cu fierul si alte cele?
nu sunt nici pt alimentatie riguroasa la adulti,nu ma intereseaza Eu-rile,nu fac paranoia ca sunt chimicale in legume,mananc ORICE.Dar pt copii ,pt sugari,NU FAC ACELASI LUCRU!
marcelac spune:
dia - Si eu sunt nerabdatoare sa imi vad bbu, dar mai exista un adevar, pana e in burtica nu-i trebe nici patutz, nici carucior, nisi sterilizator, nici pampershi... ai prins ideea, nici nu plange si nici nu ma stresez daca a mancat destul... dar cel mai amre adevar e ca indiferent daca vrem mai tare sau mai putzin ei tot la vremea lor vin si noi trebuie sa fim pregatitzi sa ii primim si sa ii iubim.
of, dia, de la povestea ta toata nopatea am visat piciorushe in palma...
si bb e si foarte zbenguit de doua zile parca nu are somn, sau misca si cand doarme, altfel nu se explica. Iar azi-noapte nu m-a lasat sa dorm pe partea dreapta cum imi place mie. De cate ori ma intorceam pe dreapta de multe ori in somn, poc-poc niste picioare sau pumni sau ce or fi si nu se potolea pana nu aterizam pe stanga... si asha am luptat noi toata noaptea
miro si dolores - eu nu am pus niciodata crema pe baie de abur, si nici bunica mea, de aia se pune la cuptor, ca sa nu se prajeasca pe fundul cratitzei, poate daca nu ai cuptor si vrei sa o faci pe foc, atunci sigur trebuie. Adevarul e ca nici nu am intors-o niciodata, ca am facut intotdeauna numai pt casa si o servim din cratitza direct, uneori nici nu are timp sa se raceasca bine
marcela 25+
desiree spune:
Buna dimineata,
adinutza, si eu il simt pe bebe jos jos de tot, cu miscari ritmice..se spune ca sughite...si cand misca asa raman nemiscata, nici nu mai suflu..ca sa il simt mai mult timp..dar nu e dureros, e ca o gadilitura
miro, ia-ti concediu si stai linistita acasa...faci shopping, te odihnesti, vorbesti cu karinutza...si eu am avut ieri o cadere nervoasa cand am auzit-o pe sefa cum spunea neoficial unui alt sef ca daca ar fi dupa ea ar schimba toata echipa ( iar eu fac parte din echipa) mi-a venit sa vars de scarba si eu care avem de gand sa stau pana aproape de soroc ca sa imi fac treaba pana la capat..ete ca o sa ma duc cu un concediu medical la ea pe la inceputul lui octombrie si o sa ma retrag vreo 2 saptamani la bunica mea la munte..
in legatura cu aceste concedii medicale 100%...inteleg ca daca nu vrea seful nu ti le deconteaza????? e la latitudinea lor????nu ca ar putea sa comenteze ceva in starea mea, dar ca idee..poate face sicane???
madaluta, eu am auzit chiar de la un medic ca berea e foarte buna in stimularea laptelui ..nu ma intelegeti gresit...chiar si cea fara alcool..si mai multi mi-au zis asta...
in legatura cu alimentatia lui bebe, nu stiu ce m-as fi facut fara voi..pai eu nu stiu nimic despre ce ar trebui sa pape si de la ce luna incolo..acum invat..de la voi..si deja se mai lumineaza...
am retinut reteta de zahar ars.....pupici pentru mamicile gospodine
asizuca, ce face Denis? hai sa ne spui !
desiree 24+
"Intr-o lume a minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar"9George Orwell)
desiree spune:
atudor, LA MULTI ANI si un bebe sanatos si papacios !
desiree 24+
"Intr-o lume a minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar"9George Orwell)
doradora spune:
aelita sa iti mai spun ceva. se mai adevereste o data vorba conform careia cizmarul nu are incaltari si frizerul e netuns. mama fetitei e doctor, de alta specialitate, e drept, dar oricum nu se justifica lunile in care copilul a fost hranit asa, dupa indicatiile unei doctorite cel putin dubioase, ca sa nu ii zic altfel.
chris 24+ alexandra
dinzo spune:
Buna fetelor!!!
Sunt o mamica de ian feb 2007 si am si eu o intrebare la voi tinand cont ca sunteti ca aveti mai multa experienta. Cu ce va dati pt vergeturi??????
Astazi am 16 s fix si vrea sa incep sa ma dau. Va multumesc pt raspunsuri
desiree spune:
dinzo, eu folosesc ulei de bebe (dalin) si ulei de masline..nimic altceva...
pupici si nastere usoara