Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (33)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Salutare fetelor!
Chris imi pare tare rau pt finuta ta. E tare greu cu dr. Nu stii in care sa ai incredere. Dc consulti 5 fiecare iti spune altceva. Oricum finuta ta e cam mica pt inceperea diversificarii. Tendintele actuale (luate de la americani) spun ca diversificarea la bb tb inceputa dupa 6 luni (pt cei alaptati exclusiv la san) si dupa 4 luni pt cei hraniti cu lapte praf. Eu i-am dat Dianei pana la pe la 5 luni si 1/2 numai san, fara ceai, fara apa suplimentar. Laptele matern contine tot ce are nevoie. Asa mi-a recomandat pediatra ei si asa am si citit. Si i-a mers f. bine. Nu a facut nazuri la diversificare (cum zic unii), ba din contra. Si am inceput diversificarea la masa de pranz, prima zi cu 1 lingurita , a 2-a cu 2 lingurite s.a.m.d. pana la 5 pt a vedea cum tolereaza organismul noul aliment.
Sanatate multa finutei!

Fetelor care va luati sterilizator, voi nu vreti sa alaptati? La Diana nu am folosit deloc biberonul si nici suzeta (cu toate ca mi-as fi dorit cateodata sa le foloseasca). Am avut lapte suficient si nici ea nu a acceptat. Dupa ce am intarcat-o (la 1 an si 5 luni) timp de o saptamana nu a baut deloc lapte , iar pe urma a inceput sa bea cu paiul. Si acum la fel bea si apa si laptele, cu paiul. Deci eu am luat de pomana si biberon si suzeta.
Daca totusi luati, nu luati cantitati mari din acelasi produs. Am auzit de la alte mamici ca si bb au preferinte legate de firma/ forma/ material la biberoane si suzete asa ca s-ar putea sa dureze putin pana gasiti ceva ce sa le convina.

Bafta in continuare la cumparaturi! Am vazut cateva lucruri superbe pt bebici printre pozele voastre. Si aici daca-mi permiteti cateva sfaturi: -luati bluzite pe care nu e nevoie sa le trageti peste cap (macar pt prima perioada); - nu luati f. multe lucruri de nou-nascut pt ca ei cresc destul de repede, iar eu am avut unele lucruri in care chiar nu a incaput - chiar si caciulite, ca tot pomenea cineva de caciulite f. mici - (a avut 3,800 kg la nastere), cereti mai bine pt 3 luni.

Pupici la burtici

Luly 24s cu si Diana (04.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

dia - saru'mana frumos, caut si va zic ce am facut.

marcela 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

miro de ce nu mai scrie la noi mioara??? nu sunt pusa la punct cu legile..dar voi incerca sa ma interesez despre ceea ce vrei sa afli

atudor eu inca nu am probleme cu arsurile..poate scap cine stie..

ama.lia e rau ca ai prea mult lichid?????? pe cat septembrie te duci la control? nu mai e foarte mult. eu ma duc pe 5 septembrie si abia astept

dolores 25+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

Uneori, gandurile noastre sunt mai rele decat suntem noi ca persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

Mirona si ama.lia de ce nu va luati concediu de risc maternal ? aveti legislatia in emailul comun . Concediul de risc maternal se poate lua si cu norma intreaga dar si fractionat in functie de recomadnarile medicului . E o cursa destul de lunga si cam e de umblat dar ...
In recomandarea medicului ginecolog tre sa se specifice clar ca se recomanda CRM si f putin legat de sarcina ( adika nu tre sa scrie ceva chiar concret legat de sarcina: dimnesiuni, cauze etc ). Mai trebuie o hartie de la locul de munca vizata de medicul de medicina muncii ... si mai e de umblat si dupa aia ( imi scrieti pe pm daca vreti mai multe amanunte si va spun traseul) .

Aelita, Dolores sistemul este de supraveghere video a costat aprox 3 mil si mi l-a cumaprat cineva din canada- am vazut ceva similar si in ro putin mai scump . Noi am facut proba si merge - nust cat o sa il folosesc eu. :)

Si eu am arsuri si noaptea si ziua si vin si trec exact asa din senin :) . Nu am gasit inca nici un remediu ... Citisem ca floricelele de porumb ar fi bune dar inca nu am incercat .

M-am uitat la pozici cu lucrusoare si super faine toateeeeeeee mi se face pofta sa iau si eu dar ..... nu prea am cu cine sa merg :( iar sg nu haladui prin magazine .

Va doresc o zi frumoasa
Danita 25+

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

luly multumim pentru sfaturi

dolores 25+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

Uneori, gandurile noastre sunt mai rele decat suntem noi ca persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Marcela, ma bucur ca te simti mai bine...lupta si tu mai mult pentru firu' ala de net ......oare tu intrebai de antitetanos??? Oricum raspund: sora mea + 2 dintre prietenele mele care au nascut deja NU au luat niciun vaccin (si nu aveau nici acelasi medic de familie, nici acelasi ginecolog). Eu am auzit prima data de asta de la Dandusica noastra, care, by the way, unde esti?????? Cred totusi ca Alex intreba! Am vazut pozele tale, Alex...frumoase, numai intr-un chef ati tinut-o de-o saptamana!!! Ai grija de stomacelul tau...oare ai mancat ceva ce nu ti-a priit?

Nici azi nu raspunde nimeni la ProVita !!!

Atudor, s-a discutat despre arsuri si, din cate-mi amintesc (ca io inca n-am avut probleme), la unele fete le-a trecut cu un pahar de lapte dimineata pe stomacul gol si un pahar de lapte seara...altele au luat Malox parca...prea multe eu nu stiu...
Miro, eu am citit despre reducerea programului de lucru undeva, dar nu mai stiu unde...Cred totusi ca in una din legile pe care le-am descarcat de pe mail-il comun sau la pagina de Probleme legislative, pagina lui Marius, moderatorul...incearca acolo!
Chris, la 2 luni jumate diversificarea alimentatiei???? Sa fim seriosi! Surioara mea si prietenele de care tot povestesc p-acilea abia de la 4 luni incolo au inceput asa putin cu cate-un suculet de morcovi, piersica sau mere...Bietul copil...cred ca probabil i s-a distrus flora intestinala!
Aelita..., tare ma binedispui cu mesajele tale!

V-am tzucat pe toate...

Oana 22+ cu Denis Cristian
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Dolores,zic ca nu ma pot misca pt ca eu trebuie sa stau mult in pat,situatia mea e mai delicata,eu am mai tot scris despre ea,am colul scurt si intredeschis la exterior si nu imi permit sa fac nici un fel de efort.TRebuie sa ramana asa cat mai mult si sa nu se deschida mai tare ca atunci e nasol.Asa ca nu am mai iesit din casa de 6 luni decat la doctor.Imi e dor si mie sa ma plimb pe la magazine sa fac una alta,dar inca vreo 2 luni jumate nu oi muri.

Adina 27+Alessia

poze
Adina diverse

Mergi la inceput

Da, Luly, nici eu nu am de gand sa-mi iau sterilizator deocamdata...vreau sa alaptez si chiar daca-mi trebuie o sticluta sa pun un ceai sau apa pentru bb, asa...de sete...o s-o fierb pentru sterilizare...doar daca vad ca trebuie sa trecem pe lapte praf foarte devreme...numai in cazul asta poate cumpar sterilizator!
Aelita, sa vii cu vesti de la eco...

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Buna dimineata,

Eu mi-am luat cartea Dr.Spock-esential pt bebelusul tau si la fel scrie, alimentatia se diversifica dupa 4,chiar 6 luni pt cei hraniti la san.S-a demonstrat ca nu i-a ajutat cu nimic pe bebei inceperea mai devreme, din contra, le-au creat probleme de digestie sau alergii.
Si eu ma gandeam de ce i-or trebui lui Dolores 8 biberoane?Pai Veronici inseamna ca are nevoie de 16?.
Eu sper sa pot alapta la san.Mai degraba ma gandesc sa caut un fotoliu balansoar.. Tot de la Dr.Spock citire, iar pt bebe cosulet,2 randuri de hainute, cadita si un biberon in caz ca nu merge cu sanul.

Chris80,Iuly, de ce nu puneti si voi niste fotografii sa va vedem?
Oare Cristina o fi ok?De ce nu ne mai da nici un semn?

Lavinia 26,

Mergi la inceput

Adina, de cate ori citesc despre problemele tale ma gandesc cat sunt eu de egoista...ma pot misca incolo si-ncoace si totusi ma plang mereu ba ca-mi amorteste un picior, ba ca ma doare spatele......cand te citesc, de fapt realizez ca sarcina-mi merge foarte bine...nu stiu ce m-as fi facut in situatia ta...probabil ca deveneam foarte morocanoasa si nesuferita...sau nu...habar nu am...eu sincer te apreciez tare tare...chiar daca nu poti merge la cumparaturi, ia in calcul varianta cu netul...las' ca e distractiv si sa dai comenzi la altii, nu???? Mai ai putintel si-o sa fie bine...Cand iti vei tine comoara-n brate, sunt convinsa ca vei considera ca niciun efort nu a fost prea mare...-ici apasati!!!!

poze

Mergi la inceput