Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 14
Dia1609 spune:
marcelac, nu compara preturile din state si din canada cu cele din europe, ca sunt la jumatate .... in europa nu o sa gasesti niciodata carucior gracao la 160 dolari! eu mi-am luat aerosport tsb (3 in 1) la 300 euro din germania si am fost f. multumita, ca in timisoara era 16.000.000
quote:
Originally posted by marcelac
chinico - imi pare rau daca te-au facut sa te simtzi aiurea, poate era o firma concurenta si au produse proprii... 340Euro e pretul la care s-ar gasi si pe aici... itzi dai seama... in state e 160 DOLARI! Merci si daca mai afli ceva sunt pe pozitzii...
chris - eu am zis de buretzi decupazi, in Cluj costa 190.000 lei vechi, un burete mare de pus bble pe el si cu doi mai mici pentru spalat. Diferite culori, pe ales. Dupa punga si pretz, din pacate cred ca sunt turcesti, nu as refuza unii mai de caliatte dar si asta e bun decat de loc! Inainte sa fie burezii ashtia eu le-am invatzat pe prietenele mele sa puna pe fundul caditzei un prosop gros indoit in multe bucati. Se poate si asa, dar trebuie sa fie mai comod buretele ca are forma decupata si e mai inalt la cap ca sa nu ajunga urechile lui bb in apa...
se pare ca numai eu mai bantiu la ora asta pe aici...
va dau intalnire dimineatza. dar nu prea devreme ca noi suntem pasari de noapte si dormim dimineatza, cand putem, si maine putem!
ici la toate fetele si va ashtept cu veshti bune
marcela 24+
Dia 24+ cu
Mirona spune:
quote:
Originally posted by aelita
[danita si pe 8 oct e Sf Mihail si Gvril,parca,nu?
NUUUUU aelita - aia sunt exact pe 8 noiembrie - de ziua mea - parca un cosmar pentru mine - nu ma felicita nimeni de ziua mea ci ma intrebau Ce? te cheama si Mihaela?
Ma bucur insa ca nu m-au numit Mihaela sau Gabriela. Sunt Mirona Maria - asa ca multe multumiri si pentru La multi ani-iii din 15 august cu Sf. Maria.
Aelita si Dolores
Multumesc si pentru parerile cu lovitura mea de burta - Dani spune ca ar fi fost ca o stersatura decat o lovitura ... insa eu chiar si azi ... la x ore dupa incident mai am din cand in cand sensatia de jena in acel loc - deci mai simt lovitura. Nu e vanataie ... azi sun si medicul.
Pupici si pentru sfaturile cu sterilizatorul - dar mie tot prea multe mi se par. Eu am senzatia ca tre sa am la schimb - adica iau sterilizator cu 3-4 biberoane si eu am in casa - 6-8. In timp ce folosesc 4 ... celelalte 4 sunt la baia de abur.
Plus ca nu voi folosi intr-o zi toate 8 ... si celelalte tre spalate ... asa ca voi folosi aparatul NU la capacitate maxima, plus consumul de curent la un aparat mai mare ... etc. Hai ca m-am tampit deja ... o iau pe urmele sotului meu cu atatea calcule si zgarcenii - deh ... fecioara din el - calculeaza tot sa fie exact si precis.
Hai ca ma apuc de treaba pe aici si mai revin.
Miro29+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
doradora spune:
buna dimineata tuturor
revenind la subiectul greturi, mi-am amintit ca am citit pe undeva ca sunt provocate de nu stiu ce hormoni, si ca nu ar trebui sa se planga mamele, ca ar fi un semn ca sarcina merge bine si ca bebe e bine merci. nu stiu cat de mare e certitudinea ca daca ai greturi e si bebe ok, insa mi-a mai ridicat moralul, indiferent cat de reala e explicatia.oricum, imi faceam probleme sa nu il afecteze pe bebe atatea incordari de miusculatura, dar am inteles ca bebe e f bine protejat si ca nu este nici un inconvenient.
sunt suparata, pt ca finuta mea trebuie internata. mama ei a mers pe mana pediatrei cu hrana, ceea ce nu ar fi asa cumplit, daca stai sa te gandesti. insa toata lumea cu experienta din jur i-a spus ca isi bate joc de copil. eu nu am mari cunostinte de puericultura, dar pana si mie mi s-a parut putin ciudat ca la 2 luni jumatate sa ii dai de exemplu suc de morcovi pe stomacul gol la prima ora. ma gandesc doar ca si noi oamenii mari putem avea arsuri de la fructe pe stomacul gol. unde mai pui si ca mancase de la san exclusiv pana in ziua precedenta, iar apoi direct 2 lingurite suc de morcov. nu stiu daca gresesc sau nu, dar eu i-as fi dat respectivul suc mai pe dupa-amiaza, dupa inca vreo 2 mese, sa zicem. rog mamicile care mai au bebei sa imi spuna si mie daca e ca mine sau nu.
in fine, asta e doar un exemplu. cert e ca nu se ingrasa, si intr-un final au schimbat doctorul. acum trebuie sa se interneze ca sa ii regleze alimentatia copilului si sa mai faca niste analize. tare imi pare rau cand aud ca un bebe trebuie sa stea in spital, si asta pt ca o idioata de doctorita si-a batut joc de ea. regret si ca fina mea nu vrea sa facem public numele doctoritei, sa se fereasca lumea de ea.o sa mergem la spital in vizita si daca mai aflu ceva mai scriu.
ieri au pus termopanul , un geam e crapat si il schimba sapt viitoare. i-am anuntat ca nu platesc restul de bani-adica vreo 60 %- pana nu se remediaza. ieri a fost si parchetarul dis de dimineata, a venit seara si instalatorul. m-am bucurat ca i-am adunat la un loc, iar parchetarul imi vine si cu tamplar. daca pana acum era ca la nebuni, acum e absolut cumplit la mine acasa. nu prea ai pe unde sa pasesti. important e ca patul e liber si putem dormi. nu mai avem nici perdele, jaluzelele vechi nu se potrivesc si de abia luni vin altele, asa ca in dormitor se merge doar cu lumina stinsa, ca nu sunt peste in acvariu sa se uite toti la mine cand fac 2 pasi. azi nu mai vine nimeni, stau, imi trag sufletul, si dupa aia o sa mai impachetez incet incet si cate putin, ce pot eu.in weekend o sa mergem la cumparaturi la brico si pe unde mai e cazul, cu zugravul, ca doar nu o sa car eu, si tre sa luam si pt instalator diverse. mi-a zis ca daca vreau sa imi lucreze repede tre sa cumpar eu, isi cere scuze, nu are timp, daca vreau sa cumpere el, o sa mai dureze. adevarul e ca nu e o aventura sa cumperi un rezervor de wc sau o baterie de dus. mai sunt niste chestii, nu stiu ce filtru si ventilatorul, care il privesc pe el, am cazut amandoi de acord ca ar fi o greseala sa cumparam noi.
cam atat momentan. va pup pe toate si sa aveti o zi frumoasa!
chris 24+ alexandra
adinazot spune:
ALex,eu mi-am facut ieri vaccinul antitetanos care ,zice dr meu de familie ca se face in luna a saptea la toate gravidele.Eu zic sa iti intrebi medicul de familie.Nici eu nu stiam de el pana nu mi-a zis,de curand med de familie.L-am facut si gata.
Dolores,frumoase lucrusoarele,eu nu mi-am cumparat nimic pana acum,am doar patutul la care trebuie o salteluta,va trebui sa o facem la comanda si ceva asterunturi de bb pe care le-a cumparat soacra mea si atat.Eu nu ma prea pot misca ,nici gand sa merg prin magazine asa ca va trebui sa se ocupe ceilalti de toate,pana nasc ,asta este.
Adina 27+Alessia
poze
Adina diverse
marcelac spune:
'neatza la burtici si pitici
noi suntem mai bine dar nu mergem la birou. Stam acasa si razboim cu tati pentru firu de net... ca e mai distractiv asha
- am intzeles eu bine? trebuie sa facem vaccin antitetanos in luna a 7-a? de ce? si cine stie care e setul de analize de repetat sa scrie si aici sa ne putem orienta. saru'mana!
da, dolores, si mie imi place mult Cleopatra Stratan imi place ca nu e fortzata si nici falsa. Se vada ca ii place sa cante si ca are si talent, nu e doar fata tatii.
atudor - eu am fost avertizata cu privire la cuptorul cu microunde. Sticlutele de lapte fiind de plastic cica elibereaza celule cancerigene daca sunt bagate in cuptorul cu microunde.
miro - bb nu avea ce sa patzeasca cand te-ai lovit, gandeshte-te ca el e bine protejat in sacul lui si pluteshte in lichid, asha ca nu il poti lovi la propriu pe el, nu te ingrijora.
N-o sa aiba Karinutza timp sa poarte atatea haine, eshti norocpasa ca poti sa te gandeshti la alte cumparaturi.
Eu am vazut sterilizatoare peste tot pe unde sunt lucruri de bbi dar sincer ma gandesc sa iau doar pastile sau lichid de sterilizat, fara vreun aparat... le lasi 30 minute in apa cu pastila sau lichid, si gata, ai scapat. Nu am facut insa o comparatie financiara pt asta... Oricum capacitate de 8 biberoane si mie mi se pare f mult, poate pt gemeni... dar e adevarat ca unde incap multe, merg si mai putzine, iar prezul chiar este f bun
bamboletta - imi pare rau ca nu ai vazut-o pe bb shtrumf dar gandeshte si din unghiul asta: daca erai tu la termen si cu dureri apreciai ca ishi lasa pacientii si vine sa te ajute sa nashti sau ca sa te opereze, probabil ca asta a facut pentru o alta gravidutza... tu o vezi pe bblina sapt viitoare, mamica aceea avea cu sigurantza mai mare nevoie de tanti doctor in acel moment
mai citesc si revin...
marcela 25+
marcelac spune:
almo - tu ti-ai luat toata seria lui James Clavell, mai putzin Shogun, cea mai cunoscuta si citita carte a lui, si practic prima din serie...
o mie de pupici prietenei tale, ala e caruciorul, doar ca ce am vazut eu pe site-ul firmei avea si o tavitza pt parintzi, pe maner, asta vad ca nu are... cum nu intzeleg germana nu pot citi mare lucru, dar presupun ca are toate functiile obisnuite ale unui graco iar pretul este SUPER. In schimb nu stiu cred ca il pot comanda in Ro de pe e-bay, dar am o adresa in Germania unde ar putea fi livrat ca sa ajunga apoi la mine... te rog trimite-mi PM cu mail-ul ei
si o mie de pupici si tie
marcela 25+
Mirona spune:
Cris - imi pare rau de nepotica ta. Nu sunt cunoscatoare ... dar inclin si eu sa cred ca e metoda gresita cu fructe/legume sirop pe stomacelul gol. Asteptam sfaturi de la mami-le experimentate.
Dia tu ti-ai luat sterilizator? Daca da ... detalii plizzz si la fata. Daca nu ... hai s-o facem impreuna - mergem si la un suc ... si la cumparaturi, vrei?Intr-o zi cu soare ... habar n-am cand ... dar ne vorbim noi.
Fetelor - cine ma ajuta si pe mine? (In astfel de momente imi pare rau ca nu mai scrie la noi Mioara - cate as avea s-o intreb ...)
Unul din colegii mei are probleme personale home ...asa ca de luni va intra in program de lucru pentru gravide - adica 6 ore. Seful e de acord cu chestia asta, insa eu NU. Eu sunt gravida si mie nu m-i s-a redus programul - doar ca nu mai stau peste program (asa de des), nu mai particip la proiecte stresante .. etc. Cine poate sa-mi dea exact legea, paragraful, ect sa i le pot baga sub nas sa mi se reduca si mie programul ... neafectandu-mi salariul????
Merci anticipat.
Miro29+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
atudor spune:
Fetelor, multumesc pt raspunsurile referitoare la sterilizare. O sa bantui si eu prin magazine in cautare de dispozitive. Trebuie sa ma apuc sa cumpar una, alta; abia astept sa intru in concediu ca sa ies la colindat. Am fost aseara putin in Unirea la ultimul etaj...nu-mi venea sa mai plec de acolo..cate lucrusoare pt bebei........
Vreau sa va intreb: aveti probleme cu arsurile? Eu m-am trezit azi-noapte din cauza lor. Este pentru prima data cand patesc asa ceva (probabil ca de acum incolo e foarte normal); insa, exista vreun remediu pentru ameliorare? Stiti ceva? Simteam ca ma racaie pe gat intr-un mod barbar...
Pupici
Ana 29+ cu
ama.lia spune:
Buna dimineata burticute!
Vad ca vorbiti despre lucrusoare pt bebe, eu nu am luat nimic pana acum, tati nu e de acord sa luam de acum, mai avem timp. Ma gandesc sa las astea pentru perioada cand voi intra in concediu de maternitate, la care ma gandesc din ce in ce mai serios sa-l iau mai devreme, pentru ca in ritmul asta...
Stiti cumva cum se face hartia prin care medicul recomanda scurtarea programului de lucru al gravidei la 6 ore? si daca trebuie sa o dea medicul de familie sau ginecologul?
La ecografia de sapt trecuta dr. mi-a spus ca am prea mult lichid amniotic, sunt fff ingrijorata, medicul meu e in concediu si nu stiu daca sa-l astept pana in septembrie sau sa ma duc la altul, cu toate ca dr Iosup mi-a spus ca bb e ok, si cantitatea crescuta de lichid poate doar sa dea o burta mai mare.
oricum, m-am dus sa-mi fac analizele de urina, azi iau rezultatele si vad eu daca ma duc sau nu la alt dr.
Va pup pe toate, si aveti grija de burtici!
Amalia 25+ si
dolores spune:
asiza cam de luna viitoare ma apuc sa cumpar ce trebuie pentru bagahul de spital...dar stai...eu o sa am 2 gentutze, una pentru bebe si una pentru mine...cea pentru bebe e cam gata..imi mai trebuie geanta propriu-zisa, caciulitza (caut ceva fara cusaturi pe spate) si niste pampersi....azi sau maine o sa fac comanda pe net la niste chestii gen pompitza pentru nas, termometru temperatura cu varf flexibil etc ce cumpar pozez si pe pun in album ok?
aelita m-ai bine dispus de dimineatza cu mesajul tau, de fapt cu raspunsurile pe care le-ai dat fetelor..in ceea ce ma priveste nu stiu de ce nimeni nu ma ia in serios.nu aud decat termina ca nu are ce sa fie, e casa noastra, ne e draga..si nu are cine sa fie...nu te mai gandi, nu lasa frica sa puna stapanire pe tine etc etc..aaa si cu pretentii sa-mi si treaca....doar nu o sa ma vezi ducandu-ma acum pe intuneric pana la bucatarie ca sigur o sa mi se pare altceva....ptiu doamne......ce sa mai zic, stii cum e, pana nu ti se intampla nu stii prin ce satri trece cineva cu o situatie asemanatoare. stiu doar ca ori de cate ori ma gandesc simt cum mi se face frig.asta e senzatia din pacate. asa...apa tonica nu o sa mai beau ca sa nu ma mai simt vinovata...m-am linistit si asta pentru ca mi-ati spus voi ca nu are ce sa faca dintr-o sticla de aproape 0.5, pentru ca nu am apucat s-o beau pe toata. tare rau faza cu desenatul burtii cu carioca si mers la medic asa..hihihi...ce tare bafta la eco si sa ne vii cu vesti da??? asa e si la mine cu deformarea burtii. si eu l-am simtit tot asa devreme..tati tace cand ii spui ca fi-sa iti muta matzele??
alex cum sa fiu?? in primul rand vroiam sa te intreb daca ai primit raspunsul meu la pm?....nu e nici-o schimbare cu starea mea, dar uneori prefer sa nu mai vorbesc despre ea aici. picioarele tot asa..si eu am pernitze sus la laba de urs...dar asta se intampla destul de des pentru ca stau mai mult in picioare decat culcata. supa ce termin de scris fug sa vad pozele cu tine, te pup
miro ca sa te linistesti suna medicul..asa patesc si eu cand ma mai lovesc, nu-ti inchipui ca lovituri puternice..dar asa incat sa ma streseze si sa simt acea jena in locul respectiv multe ore...sa ne zici ce a spus medicul sa stii ca si cele pentru 6 sau 4 biberoane sunt la acelasi pret si crezi ca cele de 4 respectiv 6 iti consuma mai putin curent???hai te pup si te asteptam cu vesti
chris..ar fi bine sa schimbe medicul...din cate stiu abia de la 4 luni se incepe si cu altceva in afara de lapte...sau poate mai tarziu..dar de la 2 luni...doamne fereste....bietul copil. ar fi bine ca numele sa fie facut public pentru a se feri si alte mamici si a salva si alti bebei..serios..eu una as face public numele..de ce nu vrea?? mai bine sa nu mai treaca si altcineva printr-o situatie asemanatoare.poate reusesti s-o convingi. succes la cumparaturi.
adina de ce nu te poti misca? ma bucur ca ti-au placut lucrusoarele.
marcelac asa am auzit si eu despre cuptorul cu microunde referitor la biberoane..din cauza asta am luat sterilizatorul, sa nu ma doara capul cu fierberea lor etc si asa este, am gasit la un pret bun si unde incap 8 pot sa pun si doar 5 sau 2 ..dar...sa nu uitam un lcuru..daca sora mea e in vizita...avand-o pe pitica cu ea...le bag la aparat si pe ale mele si pe ale ei..asa ca e super bun...vad partea plina a paharului.
dolores 25+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
Uneori, gandurile noastre sunt mai rele decat suntem noi ca persoane.