Bebelusi de iulie-august 2005 (128) -La multi ani!
Raspunsuri - Pagina 8
Simonaci79 spune:
Boga- ca tot vb de animale si poze, al meu habar n-are de nici un animal si nici cum face vreunul, numia pe catelul mic pe care-l avem il striga Dada (noroc ca e fetita ca asa i-a ramas numele!) si haide si atat!!!! El mai vb asa toata ziua, stie destule chestii dar la faza cu animalele....suntem depasiti total fata de alti copilasi de pe aici! Si nici nu am de gand sa-l duc la dr ca iar ma crede dna dr nebuna! Asa zic si eu, sa stea linistita ca nu are de ce sa-si faca griji!!!!
Cryna- gata, m-am executat!!!! Vezi ce rapida sunt? Vizionare placuta!
Dianami spune:
Brianamica, cum sa gandesti asa ceva? Uite ca ti-au raspuns Simona si Bogdana
.
Avem lego-uri mari, pe care le pune unele peste altele ca a invatat sa apese pe piese astfel incat sa intre una intr-alta. Sa nu-ti inchipui ca face cine stie ce constructii
.
Iar puzzle avem de carton, dar piese mari (o plansa are 4 piese). Am gasit in Cora cu fructe, animale. Le rasuceste acolo, o mai ajut si eu si face bravo cand e gata imaginea. Ea pur si simplu imita tot ce fac acum. Daca a vazut ca piesele alea trebuie imbinate cumva, a incercat si ea acelasi lucru.
In schimb e f. rabdatoare, sa zic asa, dar numai cand face ce vrea ea. Alte jucarii le arunca cat colo, cum spunea si Simona
.
Sunt sigura ca si Ana are activitati preferate, trebuie doar sa le observi si sa o ajuti cat poti sa faca ceea ce-i place.
Poti, de exemplu, sa-i ascunzi o parte din jucarii. Cand Iulia le avea pe toate la dispozitie, in camera, nu statea cu una mai mult de 10 min, chiar daca era noua. Acum le-am pus in cutii, in debara, iar in camera ei se afla, prin rotatie, doar cateva jucarii. In felul asta e mult mai preocupata de ele.
Iar acum am observat ca e fascinata de piese care se introduc in orificii de aceeasi forma, de lego, de culori cerate cu care mazgaleste si de carticele, pe care pana mai ieri doar le rodea..., dar si de lada cu legume de pe balcon ori de prosoapele si paturicile din sertarul patutului
.
Au si ei diverse etape de dezvoltare si in functie de asta devin atrasi de alte si alte activitati.
M-am intins mult. Nu ai de ce sa te ingrijorezi. Poti sa-i cauti un puzzle de lemn, cum spunea Bogdana, sigur o va atrage.
Si nu-i lasa f. multe jucarii la indemana
.
Pupici si te asteptam cand vei putea sa ne scrii! 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
brianamica spune:
Mey fete, si Ana sta si se uita pe carticele. A invatat care e pisica, catelu si altele. Dar IN NICI UN CAZ NU STA 2 ORE CUMINTE SA ASAMBLEZE CEVA sau sa studieze ceva !
Si ea incearca sa potriveasca forme ...avem si noi joculete de tot felul, dar parca ceea ce spune Diana este departe rau de copii mei !
Si este normal sa imi pun intrebari pentru ca eu nu sunt cadru medical, sunt doar un om al cifrelor si atat si imi doresc si eu ca orice mamica sa am copii dezvoltati normal ! Acum teoretic ele nu au cum sa fie chiar proaste, ca suntem amandoi intelectuali cu un IQ normal, insa tot imi pun semne de intrebare.
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”
POZE FETE CUCUIETE 
ANA ESTE ATAT DE MARE
DAR SA VEDETI ELA CAT DE MARE E ...
Giana spune:
Multumesc mult pentru aprecieri! Cat despre "dorinta" copilului ci "Vreau un fratior" ...mai astept cel mut un an.De fapt e mai mult: Cand o vrea Dumnezeu.Ca nu ne ferim dar nici nu cautam sa se intample musai acum!
Cine imi poate zice cum pot gatii cartoful dulce.Pt ca Dani nu prea mai mananca m-am gandit sa-i "indulcesc" pranzul cu asa ceva.Asi prefera sa contina si carne de pui retetele voastre.Va roggg...HELPP!!!
GeorGiana
de
Dani POZE

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
brianamica spune:
quote:
Originally posted by Diana Mirela
Brianamica, cum sa gandesti asa ceva? Uite ca ti-au raspuns Simona si Bogdana.
Avem lego-uri mari, pe care le pune unele peste altele ca a invatat sa apese pe piese astfel incat sa intre una intr-alta. Sa nu-ti inchipui ca face cine stie ce constructii.
Iar puzzle avem de carton, dar piese mari (o plansa are 4 piese). Am gasit in Cora cu fructe, animale. Le rasuceste acolo, o mai ajut si eu si face bravo cand e gata imaginea. Ea pur si simplu imita tot ce fac acum. Daca a vazut ca piesele alea trebuie imbinate cumva, a incercat si ea acelasi lucru.
In schimb e f. rabdatoare, sa zic asa, dar numai cand face ce vrea ea. Alte jucarii le arunca cat colo, cum spunea si Simona.
Sunt sigura ca si Ana are activitati preferate, trebuie doar sa le observi si sa o ajuti cat poti sa faca ceea ce-i place.
Poti, de exemplu, sa-i ascunzi o parte din jucarii. Cand Iulia le avea pe toate la dispozitie, in camera, nu statea cu una mai mult de 10 min, chiar daca era noua. Acum le-am pus in cutii, in debara, iar in camera ei se afla, prin rotatie, doar cateva jucarii. In felul asta e mult mai preocupata de ele.
Iar acum am observat ca e fascinata de piese care se introduc in orificii de aceeasi forma, de lego, de culori cerate cu care mazgaleste si de carticele, pe care pana mai ieri doar le rodea..., dar si de lada cu legume de pe balcon ori de prosoapele si paturicile din sertarul patutului.
Au si ei diverse etape de dezvoltare si in functie de asta devin atrasi de alte si alte activitati.
M-am intins mult. Nu ai de ce sa te ingrijorezi. Poti sa-i cauti un puzzle de lemn, cum spunea Bogdana, sigur o va atrage.
Si nu-i lasa f. multe jucarii la indemana.
Pupici si te asteptam cand vei putea sa ne scrii!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
Diana, am postat amandoua in acelasi timp !

Multumesc oricum de raspuns ! Asta cu jucariile o stiam de la Ela. Ana are 2 cosulete mai mari in care are jucarii si i le dau pe rand si chiar mai amestec jucariile intre cosuletul rosu si cel galben !
Si asa cum am spus mai are si ea activitati educative, insa m-ai daramat cu alea 2 ore de stat si gandit !!!!!
oricum acum am inteles clar ce se intampla de fapt. Cred ca nu am priceput eu din primul mesaj corect !
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”
POZE FETE CUCUIETE

ANA ESTE ATAT DE MARE

DAR SA VEDETI ELA CAT DE MARE E ...
Giana spune:
aaaaa...si am uitat sa ma laud!!!
Dani de ieri merge bine in picioruse.Daca pana acum facea doi,maxim 3 pasi...acum merge numai in picioruse.Si toata casa e a lui!!!

GeorGiana
de
Dani POZE

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
Dianami spune:
Simona, ce mare s-a facut Mario!!! E un scump si un frumos
, in plus ii sta bine si cu noua freza. Abia asteptam poze noi, sa nu-l uite fata
. Iar tu arati f. bine, se vede ca-ti prieste noua ipostaza. 
Anca, eu la Iulia aplic metoda ignorarii. Cand recurge la santaj sentimental, cum spunea Alisa, nu ii acord atentie, chiar daca se pune cu fundul in sus. Bineinteles, fac asta cand vrea ceva ce nu are voie (de ex. vine la bucatarie si trage de butoanele aragazului. O iau de acolo si incepe sa dea din picioare, sa tipe, uneori se smiorcaie dar fara lacrimi
, doar-doar o las.)
In rest o alint, ca e fata mea
.
Poate merge si latine daca nu-i acorzi atata atentie in anumite momente critice
. 
Dianami spune:
Alisa, asa este, probabil m-am exprimat si eu aiurea si s-a inteles din prima mea postare ca Iulia face lego si puzzle corect. Nu am vrut sa iasa asa.
Inca o data accentuez faptul ca sta doar la ceea ce-i place. Iar o "sedinta" din asta de construit, asamblat a atins si 2 ore, cu pauzele de rigoare de apa, suc, pupici
, fuguta de-a busilea prin toata camera dupa piesele imprastiate...
In ultima vreme am avut mai mult timp sa ma ocup de ea si se vad efectele. Mi-e groaza cand va incepe anul universitar, ca va fi plin rau si nu voi putea sta cu ea atat cat vrea
.
andatudor spune:
Cryna,Andre-ea,Simona-
va multumesc !
Simona-A urlat de mama focului la tuns de aia nici nu a putut sa-l ia cu masina(l-a luat decat in parti) si apoi l-a tuns cu foarfeca ,ca nu-l puteam lasa asa ciumpavit!
Am vazut si pozele,chiar imi era dor sa-l mai vad pe Mario
.Ii sta intr-adevar bine asa tunsulici! Cine l-a pictat pe fata? Sa stii ca si i-am facut lui Andrei tort cu poza lui,numai ca el n-a bagat manuta ,ci piciorul.A dat 2 suturi la tort de am crezut ca-l adun de pe jos!
mitub spune:
Simona, ce maaaare s-a facut baietelul tau! Bine, de fapt el a fost mereu mai voinic, dar cand fac comparatie cu papusica mea e un cavaler adevarat!
Uite ca am promnis ca pun poze si n-am apucat. Si astazi am o zi super-plina...
Diana, ai dreptate, se simte imediat cand petrecem mai multa vreme cu puii, din pacate nu reusim mereu sa fim pe cat de disponibili si-ar dori ei.
Am tot uitat sa va zic ca am inceput timid sa desfasuram experimentul olita, care deocamdata pare sa mearga binisor. Nu cere, dar cand o pui se straduieste sa faca ceva acolo, macar un pipi mic. Problema e la caca, ca dupa prima tentativa se ridica mandra sa vedem ce biluta a facut si nu mai continua...
Bogdana, mamica de Cristina -bebe mic si Miruna -scumpete mare
alte poze noi cu noi -iunie