Bebelusi de iulie-august 2005 (128) -La multi ani!
Raspunsuri - Pagina 20
ema.nu.ela spune:
nique,
eu omleta i-o fac tip scrob. in tigaie de teflon incinsa pun 2-3 linguri de smantana, astept sa se faca un pic lichida. apoi pun oul batut amestecat cu marar, un praf de sare si usturoi pisat (optional). si amestec incontinuu ca sa nu se lipeasca si ies ca un fel de zdrente de ou pe care maria le ia singura cu mana.
deci nu e deloc prajeala. oricum la varsta asta se recomanda 2 oua/ saptamana. maria mananca din omleta doar jumatate. in alta zi ii mai dau ou fiert din care tot asa cam jumate mananca. si ii mai pun in diverse mancaruri. pe total se fac cam 2/sapt.
eu si chiftelele le fac ori la abur si ies ca niste perisoare. ori in tigaia de teflon fara nimic ca un fel de gratar. pun un pic de ulei doar in compozitie cand le amestec. sau poti sa le faci la cuptor puse pe hartie de copt.
a mea are nsaul infundat si fornait de cand s-a nascut. daca n-o deranjeaza las-o in pace ca-i trece. eu doar cand era racita mai tare si nu putea sa doarma ii puneam niste picaturi anticongestionante. dar nu se recomanda decat maxim 5 zile si in doze mici. si i-a mai dat odata pediatra picaturi cu antibiotic local. dar se dau doar cu reteta.
teoretic trecerea la laptele UHT se face treptat si in biberoane separate. cate 30ml in plus in fiecare zi. dar practic nu sta nimeni sa faca asa. poti sa faci mai repede prima zi 50ml, apoi 100, apoi 200. depinde de copil. eu i-am facut odata trecerea si daca-i dadeam separat dupa ce bea formula din primul bibe pe-al doilea nu-l mai vroia. asa ca am facut trecerea brusc. dar eu am trecut de la humana 3 la humana junior deci din aceeasi gama.
din laptele uht pediatra mi-a recomandat dorna 1.5% dar eu o sa-i dau humana junior care e imbogatit cu vitamine si minerale.
mamica de maria, 1 an
ema.nu.ela spune:
fetelor,
ca mi-am adus aminte: am citit un articol in revista mami si ziceau acolo ca 50% din copii au carente de iod pt ca la noi apa e saraca in iod si de-aia se recomanda sa se manance sare iodata. si ziceau ca e bine sa dam la copiii peste un an sare iodata in cantitati mici totusi dar oricum sa nu evitam sa nu le dam deloc ca nu e bine.
cat despre medicamente, ce-am pus eu in bagaj:
-pentru temperatura
- nurofen
- calpol
- supozitoare novocalmin
-pentru diaree
- smecta
- biotics baby
- ceai de menta
-pentru constipatie
- supozitoare cu glicerina
-pentru muci
- ser fiziologic
- spary nazal Humex
- pompita de nas
- pivalone spray antiinflamator
-pentru pofta de mancare/agitatie/alergii
- peritol
-pentru julituri
- baneocin pudra
- alcool alb
- apa oxigenata
- pansamente cu antiseptic
- bepanthene pt iritatii scutece
-ciupituri tantari
- spray ZanzaNo
- aparat tantari pt camera
-just in case
- un antibiotic universal
plus fiecare sa se gandeasca cu ce a mai avut probleme (ochi, tuse, etc) si-si ia din medicamentele pe care deja le-a folosit.
alte chestii utile:
- servetele umede universale (eu folosesc dalin - ii plac mariei f mult) - pachetele mici sau mari cu capac din plastic.
- servetele / solutie antiseptica de spalat pe maini si fata cand nu sunt conditii de spalat cu apa si sapun
- 2-3 suluri de pungute mici si mijlocii de pus tot felul in ele: fructe, legume, cereale, si gunoiul.
- termos sau geanta termoizolatoare sau lada frigorifica (asta e mai grea)
- halat de bebe f util la mare cand iese din apa si bate vantul
- sul hartie de bucatarie 50-60m; eu folosesc si acasa f mult din asta sa ma sterg pe maini plus sters fructe, vesela. un sul imi ajunge cam 1 saptamana dar e f practic.
- scutece patrate Fixies (pachet 10 bucati) gen paturica pt schimbat copil sau de pus pe plaja cu fundul gol pe ele; super folositoare si igienice si acasa am si le folosesc cand o schimb sau o scot din baie. folosesc unul pana face pipi pe el uneori si cate 1 saptamana.
- pt cele care dau lapte praf: rezerva cu 4 recipiente de la farlin unde se pune laptele praf gata masurat si doar se amesteca cu apa atunci cand se prepara
- multe cutii si cutiute pt tot felul
- solutie sterilizat bibe la rece
- pelerina ploaie (pt munte)
daca-mi mai aduc aminte ceva ce mi se pare mie folositor va zic ca eu tocmai m-am apucat de facut bagajele.
eu am trecut pe pampers let's go 9-14kg care sunt gen chiloti mi se par mult mai misto ca stau bine pe butica nu ca cei cu scai. si pt plaja i-am luat huggies speciali care nu retin apa.
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Hristina, lista scrisa de Ema.nu.ela e foarte buna, eu in plus am mai avut Hidrasec(asta e pentru scaune moi mai mult de 7 ori pe zi) si saruri de rehidratare si Stodal pentru tuse. Am luat si niste picaturi de ochi-Maxitrol, dar multumesc lui Dumnezeu ca am carat atatea fara sa le folosesc. Oricum, daca imi facea ceva veneam acasa. A facut de vreo 2 ori niste scaune mai moi, nu diareice, dar i-am dat Smecta si s-a reglat.
Ema.nu.ela , sunt extrem de dezamagita pentru ca in afara de Mamaia, in alte statini nu s-a mai facut nimic. Am fost socata de cum arata Neptunul. Eu am fost acolo ultima data, studenta fiind(deci acum 10 ani) si era plina de viata, acu' foarte multe locuri sunt in paragina. Noi am stat la Jupiter, conditiile de cazare au fost multumitoare, faceau curatenie zilnic, dar nu aveau aspiratoare, dadeau cu matura si apoi cu mopul si gandeste-te ca avem o plaja cu nisip. In Croatia nu e picatura de nisip si dadeau zilnic in camere cu aspiratorul, schimbau zilnic asternuturile si prosoapele(e drept ca erau 4 stele, nu 3 cum erau aici). Aici ne-au schimbat patul, dar i-am rugat eu. Cu mancarea am avut probleme pentru ca eu sunt mai mofturoasa, nu zic nimic, dar serviciile execrabile(stateam si 45 de minute pana ne lua comanda, asta din cauza ca erau prost organizati). Plaja hotelului nostru era plina de alge, veneau zilnic 20 de insi si adunau algele in cosuri si dupa ei tot ramaneau munti. Nisipul nu era asa curat cum imi aminteam eu. Puteam cauta alta plaja, dar asta era aproape si avea amenajat loc de joaca pentru copii, de care Sara s-a bucurat tare.
Eu sunt sigura ca in Mamaia e frumos, majoritatea povestesc asta, dar sunt atatea statiuni, de ce sa ne-nghesuim toti intr-una singura? Pe bune ca nu sunt o persoana snoaba, sunt mult mai modesta decat probabil par, dar daca vei merge oriunde in afara vei vedea diferenta si pentru asta am o ciuda de nu se poate. Asta e durerea mea, ca ne-o iau toti inainte si nu valorificam ceea ce avem
.
Dede, eu ii faceam mai demult Stelline-nu sunt cu ou- cu branza din iaurt si puneam si iaurt. De cand nu mi-a mai mancat branza respectiva i-am mai facut mancarea de pui cu paste pe care a scris-o Laura25(daca nu o ai, o scriu cu placere), acum dupa ce-a implinit 1 an i-am dat paste normale, de care mancam noi, facute cu branza telemea sau parmezan, putin ulei de masline, usturoi, iaurt. I-am dat si paste cu ton in ulei de masline(stiu ca s-a discutat despre ton, dar eu i-am dat si nu am avut probleme), usturoi si smantana, eventual si parmezan. Deci dupa ce fierb pastele(exact cat scrie pe cutie), le pun intr-un vas de yena si cu ingredientele scrise mai sus le las vreo 5 minute, sa se topesca branza.
Nique15,
1. Eu ii dau Dorna cu 3.5% grasime, am inceput cu amestec de lapte praf cu UHT cate 30 ml, am tot crescut cantitatea in fiecare zi si dupa cateva zile bea doar UHT. Eu ii dau si Nestle junior acum, alternez in functie de cum am chef.
2.Doctora mea mi-a recomandat sa am la mine in caz ca se-nfunda nasucul de la AC picaturi de nas Vibrocil. Eu i-as face pentru orice eventualitate o secretie nazala, desi am o prietena care avea problema asta cu copilul de la AC, fara alt motiv. Acum tu stii daca e ceva nou de genul acesta in mediul copilului
.
Sa auzim numai de bine.
Mona si
Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
O nastere atat de frumoasa...
delia grozav spune:
Hristina pai daca tuseste putin, las-o in pace si asteapta 1 zi doua sa vezi daca totusi nu e un inceput de raceala.
Eu cand a tusit rau i-am dat Stodal ca e bun pentru orice fel de tuse.
Emaimee noi acuma suntem in perioada buna, de aia mancam asa bine ca e pauza de dinti. Atunci cand ne ies dinti mancam si noi mai rau si musai sa ne mearga si burtica si sa luam si un virus ceva.
VOrba ta, bine ca mai aeti numai 6 care trebuie sa iasamnu ca noi 15.
Emanuela te rog daca poti sa imi scrii exact cum faci pastele cu branza (inclusiv ce fel de branza). Multumesc anticipat.
Noi azi mergem la vaccin.
Poze
www.dropshots.com/deliameda" target="_blank"> filmulete
dede, Adi 5ani si Medeea 1 an
nique15 spune:
Ema, Mona multumesc pentru raspunsuri. Nu este nimic schimbat, nu avem aer conditionat... dar cat a fost cald am dormit cu geamul deschis... ca altfel nu puteam respira in camera!
Ema, de unde iei tu humana junior?
Ioana si Simina
Poze cu Simina
Simina e atat de mare
delia grozav spune:
Nique daca numai nasucul e problema atunci foloseste apa de mare in continuare, in plus curata-i bine nasucul inainte de culcare cu batista bebelusului cel mai bine sau o pompa obisnuita daca nu ai si pun-i Karvol pe ceasaful patutului seara. Si Medeea a avut asa ceva 2 saptamani, nimic in plus si greu i-a trecut.
La lapte UHT eu am trecut treptat. Intr-o zi am pus 30 ml UHT la 220 formula, in ziua urmatoare 60 ml UHT la 19 formula si tot asa pana l-am inlocuit de tot.
Poze
delia grozav spune:
Cryna multumim de aprecieri. Intr-adevar Medeea e mai hotarata sa devina independenta decat era Adi la varsta ei.
Emanuela eu i-am dat sunca de porc presata ca nu prea am mai luat de pui in ultimul timp fiindca tot am gasit fel de fel de prostii prin ele, gen unghii si bucati de pene. Poate a fost doar accidental dar am patit-o de cateva ori si nu mai am chef.
Asta de porc e mai mult fiarta si e tare buna de la o firma pe care o cunosc bine. Branza topita ii dau cam un triunghi - 2 pe saptamana, mai des ii dau cascaval.
Poze
acusor spune:
Am pus poze de la mot.
Vad ca vorbiti de nas. Teo stranuta si ii curge nasul dar nu e infundat. Ce as putea sa-i dau? Dr. pediatru mi-a zis sa nu-i dau eferalgan daca n-are febra.
Merge ceai de tei?
Zilele astea ar trebui sa facem si vaccinul de 1 an dar cred ca mai stam pana ii trec mucisorii.
Pupici 
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
delia grozav spune:
Monaimultumesc de raspuns legat de paste.
Si eu am fost la Mamaia la 3 stele si au fost conditii foarte bune, totul nou, lenjeria schimbata la 2 zile, curatenie zilnica cu aspiratorl si cu mopul, si pe plaja a fost foarte curat si sincer nu am de ce sa ma plang din puctul de vedere al conditiilor.
La restaurantul de la hotelul nostru insa mi s-au parut preturile prea exagerate si nici nu pot sa spun ca a fost extraordinar de buna mancarea. Asta in comparatie cu gradina de la Majestic unde am mancat intr-o seara cam la acelasi pret de nu mai puteam si o mancare foarte, foarte buna.
In plus, cum spuneam m-am certat cu o vanzatoare de gogosi pentru un motiv tare aiurea. Gogosile erau 15000 si bine-nteles ca nu aveau rest sa iti dea, asteptau sa lasi cate 5000 asa de geaba si fiindca nu am vrut si asteptam sa imi dea restul mi-a smuls gogoasa din mana si mi-a aruncat banii inapoi. Am ramas inlemnita, dar nu mult ca i-am zis cateva dar tot de geaba, tot ea facea pe jignita, nu mai aveam mult si o luam la bataie.
Insa dupa aceea m-am simtit tare aiurea ca mi-am pus mintea cu o proasta.
Asta e la noi nu cred ca o sa se schimbe niciodata mentalitaile, cei tineri invata de la cei mai in varsta cum sa te fure mai repede nu cum sa fie mai serviabili.
Poze
delia grozav spune:
Ce se intampla????![]()
Ma uit la pozele de la Acusor si pe cine vad??? Pe Sara.
Oricum nu vazusem pozele de la un an asa ca m-am delectat cu o fetita superba, o familie fericita si un tort
.
V-ati mai uitat la filmuletele noastre????

Poze