Copiluti de mai-iunie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 6
loreen spune:
Am auzit ca tuna si m-am ingramadit repede sa opresc AC-ul si sa deschid geamul in speranta unei boare de aer rece...sanchi peste bot...mai mult a tunat si fulgerat decat plouat...si sufla un aer atat de cald...Luna asta tot stimulentul se duce pe plata facturii la curent...
Gabitza sa-l mobilizezi pe Andrei la curatenia de sarbatori...tu faci luna si el bec si ...pulbere...in schimb am remarcat ca-i sta tare frumusel cu par...
Andutzy ia sa-mi dai si mie adresa sau telefonul de la gazda voastra ca vrem si noi in septembrie dupa ce ne intoarcem de la Sibiu sa ne oprim la munte vreo 2-3 zile...Eu is satula de Busteni ca am stat vreo 5 ani la rand in Zamora,insa pentru cateva zile m-as mai risca odata...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
omustata spune:
Buna!
Va salut si eu din indepartata America unde am ajuns joi seara, dar nu am avut timp sa scriu deloc pana acum. Nici nu am apucat sa citesc ce ati scris ieri si azi.
Noi am ajuns bine. Maya a fost foarte cuminte pe drum, aproape ca nu-mi venea sa cred, desi nu a dormit cine stie ce. La sfarsit a plans putin, dar dupa atatea ore de zbor si schimbat de avioane o inteleg. Cu fusul nu am avut mari probleme in directia asta. Mai rau a fost cand ne-am dus in Romania. Inca nu am desfacut toate bagajele si mai am putin si trebuie sa le fac din nou pentru ca din spetembrie pana la inceputul lui decembrie vom petrece 3 luni la Princeton, un orasel universitar in New Jersey, unde are sotul meu treaba. Abia ne acomodam cu casa noastra si o luam iar din loc.
Cand am ajuns aici mi-am dat seama ca, desi m-am simtit excelent in Romania, mi-a lipsit putin casuta mea de aici. Zilele acestea am cunoscut in parcul de langa noi o familie de romani cu un baietel tot de mai-iunie, si am si eu speranta ca poate ne facem niste prieteni noi. Par tare de treaba. Pacat insa ca noi plecam de aici.
Multumesc inca odata tuturor pentru incurajari. Sunteti foarte dragute.
Azi am fost sa-i fac si eu Mayei vaccinurile de la 1 an si testul de anemie. Testul i-a iesit foarte bine. Vad ca i-au facut si vaccin impotriva varsatului de vant. Eu credeam ca asta este optional. Are 11.5 kg, deci nu este chiar atat de grasa cat credeam eu, iar la inaltime cred ca au masurat-o prost pentru ca este in afara graficului, adica ar fi prea inalta, ceea ce nu cred. Alexia, de ex. este mai inalta decat ea.
Asa cum stiam este in urma la motricitate. Doctorita a zis ca pana la 1 an si jumatate nu trebuie sa-mi fac griji. Daca pana atunci nu se schimba nimic probabil ca vom face niste investigatii, desi ea zice ca nu crede ca are ceva neurologic. Important este ca a facut progrese la ultima vizita la doctor, acum 3 luni. Daca stagna sau dadea inapoi atunci erau motive de ingrijorare.
OlgaT-imi pare tare ca ai iar probleme cu Tony si ca nu am putut sa te ajut. Am tot asteptat sa-mi spui ce vrei sa-ti iau din Romania. Am vazut ca in final ai raspuns, dar era prea tarziu, pentru ca eu nu am mai avut timp sa intru pe forum in ultima zi. Eu am niste pliculete de Smecta aici si ti le trimit cu draga inima daca vrei. Pe celelalte nu le am.
monu-pacat ca nu ne-am mai putut lua ramas-bun. Felicitari pentru fetita. O sa fie tati rau in minoritate. Sarcina usoara in continuare.
Gabitza-frumoase pozele iar tu aratai foarte bine.
Va las acum ca am o groaza de treaba. Vad ca Maya doarme de 2 ore si jumatate dupa vaccinul asta, ceea ce ei nu i se intampla niciodata. Sper ca nu-mi face vreo bucurie.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
Danelutza spune:
Gabitza si a mea umbla prin linguri, doar ca i-am lasat din 4, pentru ea doua sertare de jos, cu linguritze si toate farfuriutzele ei, sa le trinteasca cit poate.
Laura si Isabella are diaree de trei zile, de cind ne-am intors, am bagat de toate morcov, orez, dar vad ca o lasa un pic, dupa aia face kk diaree din nou. ![]()
Am o intrebare la fetele care au fost in tzara, atzi luat loc separat pentru copil in avion ? Ca astia din Italia mi-au spus ca trebuie sa platesc 10% din bilet daca-i fara loc, iar 67% daca-i cu loc. Dar cum poate sta un copil asha de mic singurel pe scaunul avionului ?!
Sa va povestesc cum a fost in vacantza noastra. La mare a fost bine, frumos, vreme beton, cazare de milioane (la rudele soatzei), a facut cumnata mincare buna ca m-am ingrashat cu 2.5 kg
, alea pe care m-am muncit un an sa le dau jos. Isabella s-a balacit in apa de n-a mai putut, am stat mai toata ziulica pe plaja, acolo am papat la prinz, asta pentru ca ne duceam acasa iar ea nu vroia sa faca nanitza, asha ca am renuntzat la prinzul cumnatei. Aaa, motzata mea a papat in sfirsit peste, dar peste bun de tot la gratarel. Agatzamente a facut de toate virstele, a fost mascota plajei, se ducea saluta si zimbea la toata lumea care statea la masa, noroc ca ea nu primeste nimic de la nimeni, ca altfel ar fi cascat gura si in farfurii, se multzumea doar sa zimbeasca si sa danseze
. Miine sper sa reuseasca soatza sa duca pozele la developat, ca aparatul meu e din 1900 toamna, si sa va arat pozulici cu motzata bronzata. La sfirsitul saptaminii viitoare plecam eu si Isa pentru doua saptamini in Romania, pe 2 sept. implineste tatal meu 85 de ani, iar pe 8 o sarbatorim pe mama ca-i Maria, asha ca acum sint la capitolul desfacut valiza, spalat, calcat si sa pun iar totul in valiza.
Doamne, ce m-am lungit ca o zi de post.

omustata spune:
Denisa si Andutzy-Daca va incalzeste cu ceva nici Maya nu merge decat tinuta de o mana. Asa merge foarte bine, dar ii este frica sa-mi dea drumul la mana. Si nici ea nu sta singura in picioare decat cand nu-si da seama, cum realizeaza ce se intampla cu ea isi pierde imediat echilibrul. Dar azi la doctor mi s-a spus ca pana la 18 luni nu sunt motive de ingrijorare, se incadreaza in normal. Maya, din pacate, nu se ridica nici singura in fundulet sau in picioare.Are nevoie de mana noastra sa se sprijine in ea.
denisa-scuze, dar eu nu prea pot sa inteleg de ce iti risti tu viata. Ce daca faci operatie. Fetita mea a facut operatie pe cord deschis la 7 luni, iar tie persoana matura iti este frica. Ai un copil care are nevoie de o mama sanatoasa si tu te joci cu viata. Imi pare rau daca am fost dura.
Andutzy-am vazut pozelele de la munte si sunteti o familie frumoasa. Iar tu arati excelent.
Cornelia-m-a impresionat foarte mult ce ai spus de Nati. Sa dea Dumnezeu sa aiba parte de un copil sanatos si fericit. Eu tineam minte ca accidentul a fost pe 30 sau 31 august, nu stiu de ce.
Maya doarme in continuare. O fi de la vaccin, ca ea nu doarme atat de mult niciodata la pranz?
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
denisa73 spune:
Olga din pacate la mine ar fi a 7a operatie la laparascopie,iar la ultima operatie de cezariana era sa mor,am risc de tromboza si puteam face embolie.Am vorbit cu dl dr Tutunaru si mi-a zis sa nu imi fac griji ca asa ceva nu exista,sa scada beta si sarcina sa nu mai existe,iar sacul sa creasca.Sacul se poate elimina in 4-6 saptamani.Asa ca mai astept vreo minune.Maine il trimit pe sotul meu in Romania dupa metotrexat,caci gasisem un "nenea" binevoitor la mica publicitate ca-mi aduce orice medicamentinsa era teapa,si eu asa ma bucurasem ca imi facuse rost de era sa plec imediat dupa el.
Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la un anisor
Cristian mot si chelut,poze
Cornelia spune:
Laura, eu am facut exact la fel: am inchis aerul conditionat si asteptam sa se racoreasca
! La noi a si plouat putin, dupa care: aer fierbinte!
Dupa amiaza, la 5, la noi in geam erau 46 de grade! Nu mi-a fost bine nici macar cu AC.
Da, si Stefan insira toate cratitele!!! E una din cele mai placute indeletniciri. Eu il las cand am ceva de facut, ca sta si el locului putin.
Ca tot vorbiti de fete si baieti, Stefan este extraordinar de lipicios, ma pupa de zeci de ori pe zi din proprie initiativa, ma strange in brate, ma striga intr-una
...dar parca eu as mai vrea o fetita!!!! (
adica, pur ipotetic, sper ca sunt destul de lucida sa nu mai fac un copil, nu de alta dar noi nu ne descurcam prea bine nici cu doi)
Copiilor care inca nu merg, le doresc sa o ia repede din loc, ca s-au odihnit destul mamicile lor
.
Denisa, iti tin pumnii sa se termine cu bine, pana la urma! Ai grija!
Nelia, te asteptam cat mai repede inapoi pe DC!
Ioana, cum a fost la inteviu?
Si eu sunt cam demoralizat in ultimul timp, dar incerc sa nu ma mai plang atat. Un picut, asa merge ![]()
Vroiam sa trimit mesajul. Dar intre timp ...am avut un hot in casa!!!
Imi tremura picioarele.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
ioanailincam spune:
Salutare!
Cred ca sunt bolnava cu capul daca la ora asta mai bantui pe aici in conditiile in care in 4 ore trebuie sa ma trezesc sa ... MERGEM LA MAAAAAAARE!!! Nu-mi vine sa cred ca a venit si momentul la care am visat o vara intreaga (sau un an?
). Dar am vazut vesti importante pe aici si am zis ca nu mor daca mai stau 10 minute.
Oricum a fost o zi infernala, am facut de toate, de la interviul mult temut (se pare ca am dat bine per ansamblu, dar mai urmeaza un interviu cu seful al mare) pana la dat o tura pe la materialele de constructii, cumparat ceva gresie. Nu mai vorbesc ca tot azi m-am facut bela cu epilat, tuns si altele asemenea, iar totul a culminat cu o iesire in oras cu fetele, ca nu puteam rata asa oferta fiind libera de Mogaldea. SI toate astea de la 8 dimineata ca desi e concediu, refelexul trezirii e mai puternic
.
Altfel, am dus-o pe Mogo la tara de sambata ca muream de cal in oras, se pare ca nu ne duce lipsa (ca sa v-o zic pe-a dreapta, nici eu pe-a mei - mama denaturata ce sunt
) si cel mai important s-a reglat la kk si i-a revenit pofta de mancare (sau cel putin asa zice mama, sper ca nu numai ca sa ma linisteasca). Ii place mult acolo, alearga toata curtea, ii capiaza pe ai mei si baga cate 3 soamne pe zi. SPer sa fie bine pana la capat.
Asa, acum 2 cuvinte despre voi:
M-am bucurat mult pentru Nati, si pe mine m-a luat cu frig cand am citit, chiar ca soarta e ciudata uneori. Eu in locul ei cred ca nu as mai fi urcat copilasul intr-o masina macar pana la majorat dar cred ca totusi nu poti trai cu drobul de seara toata viata.
Daniela/ANdutzy/OlgaM - bine ati revenit. Lasa ca plec eu.
Denisa - multa sanatate, poate da Dumnezeu si se elimina, ce chin nenorocit, sa stai si sa vezi cum creste oroarea in tine
Loreen - mie-mi spui de garderoba de toamna, nu are nimic, dar mai trist e ca si tosca noastra e goala rau si nu stiu literalmente cum o sa imbrac copilul asta. Tot trag speranta ca va fi o toamna lunga si calduroasa. Si apropo de vreme, a citit barbatul pe net ca vin zile de furtuni la mare si ploi 50-60 l/mp. Norocosi, ca de obicei!
Sa nu uit sa luam jocul de rummy la noi, poate ne mai trece de urat.
Ce face Delia cu kk?
Gabitza- si Ana e innebunita sa scoata toate cele din dulapul cu tacamuri si in mod normal nu m-ar deranja, ca asa am si eu ragaz sa fac ce e nevoie in zona, dar are o mare placere sa le izbeasc de gresi si se aude ca batalia de la Posada. Asa ca am luat inchizator de protectie pentru acel dulap si ce credeti? In trei zile l-a smuls de pe mobila si mananca lipiciul de zor
. Poate uita de distractia asta pana vine de la tara.
Adriana - stai sa vezi cum e aici ca arde pamantul dupa un strop de apa, si noi la fel
Gata, fetele mosului, sa fiti cuminit, sa aveti cuminti si sanatosi, vorbim peste vreo saptamana. Noapte buna si racoroasa.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
gabitzam spune:
Cornelia, cum mami ati avut un hot in casa?! Nu ne speria! V-a luat ceva? E totul in regula?
Daneluta, ma bucur pentru voi ca ati petrecut bine la mare. Sint convinsa ca o sa fie super si in Romania. Nu mai stiu daca ne-ai zis, in Romania unde stateai? Daca stai prin Bucuresti poate punem de-o intalnire cu fetele de aici.
Olgam, bine ca ai scapat de emotia drumului cu avionul inapoi si ca Maya a fost cumintica. Ar fi bine daca ti-ai mai gasi acolo o mamica romanca, cu un copilas de virsta mayei, sa mai iesi si tu. Lasa ca 3 luni trec repede, acum e Craciunul, si te intorci la casuta ta. O sa fii cu sotul tau, mai bine decit sa fi ramas singura acasa fara el. Important sa nu fie Maya afectata de atitea schimbari.
Nelia, ce dulcica trebuie sa fost Tudora la gradinita din cum o descrii tu. Pupe mama pe ea de desteapta!
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni | Poze noi cu maimutzica ![]()
ChrisDun spune:
'Neata!
Semnam si noi condica azi ![]()
Cornelia, un hot?! Pai ce cauta, frate?! Adica, n-a vazut ca sunteti acasa ? Sper ca sunteti bine, si ca nu v-a luat nimica. Eu am o colega careia i-au dat spargere in casa, ziua in amiaza mare. Cand a venit de la serviciu a gasit toate hainele din dulap trantite in mijlocul dormitorului, imprastiate pe pat, pe jos, de-a valma. Partea proasta a fost ca le-a si luat ceva - cred ca bani. Arza-i-ar focul de hoti nenorociti. Pe cuvantul meu daca ii inteleg.
Am citit si pe sarite, dar nu mai tin minte ce mai vroiam sa va zic
Ioana concediu placut. Fran, pe ce coclauri umblati ?!
Loreen, sanatate multa Deliei! La noi a circulat o enteroviroza tare nasoala, pe care, din fericire, n-a luat-o si Carina, desi linge tot ce prinde prin parc.
Despre noi cam aceleasi lucruri: i-am luat Carinei carucior de papusi, deja rupt (cu panza un pic desfacuta de la cusatura) - singurul pe care l-am gasit in tot cartierul
. N-am mai ajuns in Niro - pe caldurile astea era singurul lucru care mi-ar fi lipsit
Cum va ziceam: i-am atras atentia vanzatoarei ca e rupt, si mi-a trantit-o: "o sa-l cos diseara si maine il pun inapoi la vanzare". Romanica noastra draga!
Ei bine, dupa ce ca ma carasem cu Carina in brate in toata piata, si nu gasisem picior de carut, i-am trantit aleia o fraza care facea referire la bunul ei simt si am cumparat carutul
Da, stiu, ar fi trebuit sa merg a doua zi sa-l cumpar, gata cusut. DAR nu mai aveam nervi de inca o seara in care Carina s-ar fi sudat de caruciorul vreunui alt copil, si de inca o dupa-amiaza de mers cu copilul in brate, pe caldura, pana in capatul pietei
Deocamdata zgatia e super fericita cu noua jucarie, si chiar ma intreb cat o s-o tina.
Ah, apropo de parc: sunt o gasca intreaga de copiluti de mai-iunie ![]()
Carina ne-a surprins duminica, pe mine si pe sot, atunci cand am deschis usile la dulap si gaza a spus "haaain' " - probabil "haine". N-are un vocabular prea bogat - acum a invatat sa faca precum oaia, si sa zica "buba".
Gata, inchei aici. Sper sa mai intru pana joi, pentru ca vineri mi-am luat liber si in we plecam la munte - nu ca as fi avut de unde sa intru de-acasa ![]()
Florentina G spune:
Salutare!
In sfarsit s-a racorit un pic afara! Am avut doua nopti groaznice, n-am putut dormi din cauza caldurii, eu care dorm de poti taia lemne pe mine in orice imprejurare!
Ieri am mers la dr. la controlul de rutina, se pare ca uterul s-a mai ridicat fata de cum era si totul este foarte bine! Ce ma enerveaza pe mine este ca la fiecare control imi face ecografie. De data asta chiar eram convinsa ca nu mai fac, dat fiind ca veneam cu rezultatele de la ecografia morfologica facuta la Dr. Iosup. In fine... bine ca nu sunt probleme si ca bebe e sanatos!
Danelutza, eu am fost sfatuita sa nu platesc loc separat pentru Maya pentru ca in avion oricum ti se asigura loc pentru copil daca exista vreunul disponibil. Eu am avut carutul dotat cu scaun de masina cu mine pe tot parcursul zborului si am tinut-o pe Maya in carseat mai tot timpul.
Cornelia, hai ca bagi frica in mine! Cum asa ati avut un hot in casa? Cum a intrat? Sotul tau era acasa?
OlgaM, ma bucur ca ati avut o calatorie linistita si m-as bucura pentru voi daca v-ati intelege bine cu familia pe care ati cunoscut-o de curand. Noi cat am fost in State desi aveam "prieteni" de toate natiile, romanii erau deosebiti, cand ne adunam toti ne simteam chiar ca acasa! Am avut si norocul de a intalni oameni deosebiti, de la care aveai ce invata si cu care te puteai mandri de natia ta!
Tina
22+ cu
si
Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an