Mamici de septembrie-octombrie 2006 (64)
Raspunsuri - Pagina 6
Crisnemes spune:
Anne, la mine cele de pe mamelon au disparut fara nici o problema dupa ce a inceput Dragos sa suga. Ceea ce cred - recunosc ca nu am citit - ca sunt canalele infundate iar in mom in care suge bb se vor desfunda si dispar. Dragos nu are nici o alunita.
Despre cele care au iesit in alta parte am spus ca nu stiu nimic.
Gripo- din pacate nu pot sta defel in pat. Ma plimb prin casa si ma mai pun jos doar pe scaunul de la calc.
Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO
inni spune:
Oana nu mai stiu nimic de Try
Gripo saptamana asta ..da ...ca am avut altele pe cap.
Poze
Inni 37+ cu ....
eloise spune:
Oana nimeni nu prea stie de ce au fost necesare aceste schimbari... explicatia mea e ca academicienii nostri nu mai ouasera nimic de mult, si, ca sa justifice salariile, si-au zis "Ia sa mai facem noi niste schimbari istetze prin gramatica, asa, de florile marului, sa le dam bataie de cap astora si sa para ca facem si noi ceva serios"
Uite niste linkuri cu 2 articole:
http://www.evz.ro/article.php?artid=250139
http://stiri.rol.ro/stiri/2005/10/nu_este_nicio_greseala.htm
Eloise 31+ cu
EU
Virsta bebe
Chuny spune:
Tasia, multumesc de raspuns. Da, de sotul meu e vorba ... si noi credem ca ne-am simti mai bine in Ro, in Timisoara. Mie totusi mi se par comunitatile din jurul Centrelor Culturale Franceze oricum cam fitzoase si snoabe ... dar nu suntem obligati sa stam pe langa ele :-)
Katia, daca pleci cu masina ia-ti o perna cu tine, iti va folosi cu siguranta. Si eventual niste slapi mai lejeri si stai mai mult descaltata in masina ca sa nu ti se umfle picioarele. Si nu uita de centura, evident, partea de jos trebuie sa o pui cat mai jos cu putinta.
Sibylle 32 +
Pozele mele Poze noi
anangel_lexi spune:
Inni, cu placere
Fetelor, eu zic sa nu va faceti probleme cu alunitele. Cumnata mea are 2 nasteri la activ si m-a avertizat de aceste alunite inca de acum vreo 2 luni. Mi-a zis ca ei i-au aparut si in zona intima, ceea ce mi s-a intamplat si mie acum. Si mi-a mai spus ca dupa nastere si-au schimbat culoarea si au cazut de la sine. Probabil ca e ceva legat de hormoni.
36+ cu Maria Cornelia
Poze diverse
Poze cu bebe si burtica
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev256pr_.png
Oanacn spune:
eloise multumesc pentru link-uri ( nu scria in articol care ar fi pluralul). M-am distrat de minune cu noile cuvinte introduse, "babysittere" m-a terminat .
Oana 37 cu Lisa Maria
Poze
Varsta Bebe
matahut spune:
Salutare!
Ieri n-am apucat sa scriu, fiindca am avut prea mult de citit… Acum incerc sa imi dau si eu cu presupusul in legatura cu problemele discutate. Voi scire mai multe mesaje ca sa nu va sperie cantitatea raspunsului....
Epiziotomia – pentru mine a fost cosmar fiindca am avut intoleranta la firele resorbabile cu care am fost cusuta. Am inteles ca pe atunci erau niste fire foarte proaste si ca Ministrul nu aproba decat achizitionarea acestor fire care erau, evident, cele mai ieftine. In fine, acest lucru m-a costat o durere tare nasoala timp de 6 saptamani. Cand am fost la controlul de 6 sapt dr mi-a scos ultimele capetele care ar fi trebuit sa se fi resorbit de multa vreme…dar nu o facusera. Din momentul acela totul a fost ok, a doua zi chiar am prestat si nu am simtit absolut nici o jena, desi chiar dr imi spusese ca s-ar putea sa simt. Oricum, dupa nasterea normala ramai mai “larga” ceva vreme, pana isi revin toate organele la locul lor. Pt mine a fost o perioada foarte fericita, fiindca eu sunt de felul meu foarte stramta, fapt ce m-a pus de multe ori in situatii tampite (de fapt dureroase). Din pacate, dupa vreo 7-8 luni am revenit la dimensiunile initiale.
Marina 35+ Maruca si Ana (3 ani)
matahut spune:
Paturica – eu am avut parte sa dau atat peste o dr pediatra, cat si peste o asistenta de ingrijire (atentie, nu se cunoasteau si nu se cunosc intre ele!) care sa ma sfatuiasca de la bun inceput sa NU invelesc copilul (de infasat nici nu s-a pus problema). Textul a fost: copilul la 25 de grade sta gol pentru baie, la 22-23 nu are nevoie asadar de nici o paturica! NU ciorapei, NU caciulita in casa, NU 3 caciulite iarna etc. La inceput am fost destul de stresati: cum, noi dormim cu plapuma si pe ea sa o lasam in body???????? E, si totusi le-am ascultat. Eu am fost cocolosita de mica si acum prind racelile foarte usor, dorm de multe ori si cu bentita de lana pe cap…ce mai, n-am vrut sa ajunga ca mine. Concluzia: bebe nu a patit nimic, 3 ani n-a stiut ce e aia plapuma, cand era mai frig (19-20 grade) ii puneam sosetele si pantalonasi si a fost foarte foarte rezistenta! De cateva luni a dibuit o plapumioara in dulap (primisem una, dar nu o folosisem niciodata) si a prins drag de ea si o vreme a insistat sa I-o punem – totusi dimineaza o gaseam peste plapumioara. Ideea e ca daca ai sange in tine (si, credeti-ma, nu e usor deloc cand e vorba de beblusul tau) poti incerca si, cred eu, merita! De cate ori ma apuca indoiala nu ma uitam la cum sunt eu imbracata ci la cate grade arata termometrul! A, si fiti atente, bebeii in primele saptamani (uneori chiar luni) de viata nu sunt termoreglati asa incat manutele si piciorusele lor pot fi reci desi nu le e deloc frig. Nu trebuie sa sariti sa le puneti sosetele…Atunci ei abia se regleaza termic si practic cum ii obisnuiti asa vor fi si mai departe. Eu sper sa pot tine cont de toate astea si la bebe 2, mai ales ca se naste direct in toamna (Ana s-a nasut in mai si imediat a venit vara…iar pana in toamna am avut timp sa imi fac curaj). Adevarul e ca Ana e cea mai rezistenta din familie si asta ma bucura foarte tare.
Marina
matahut spune:
Bagajul de spital – Eu nu m-am apucat sa il fac inca, nu mai stiu cand ar trebui facut, dar zilele astea ar trebui sa ma mobilizez. Chestia e ca eu inca umblu cu camasutele pt spital, dar ma tot gandesc ca s-ar putea la mijlocul lui sept (daca Maruca e cumintica si sta cat trebuie) s-ar putea sa fie un frig de crapa pietrele, asadar, ar trebui luata si o pijamaluta mai grosuta.
Despre pompa…ce sa zic….si mie mi se pare inutila in primele 2 zile. Cel mai important e sa nu pleci din spital fara sa fi trecut pe la asistentele de pe lauzie care sa iti desfunde canalele (tu n-ai cum sa iti dai seama daca sunt ori nu infundata, mai ales daca secretia de lapte nu s-a instalat inca). Ele au mare dexteritate si desi e putin dureros, merita. Oricum, nici nu se compara cu durerile nasterii… Ele va vor invata si cum sa va mulgeti (bine, pot fi scarboase, dar unse putin, o sa va invete) cand vine furia laptelui (e esential pentru a nu face mastita) iar, din experienta mea, cel mai bine si mai putin dureros e sa va mulgeti cu mana (repet, cel putin in primele zile cand mameloanele sunt oricum dureroase, poate si ranite de bebe, iar plasticul pompei te strange ca menghina). Acum, probabil ca depinde si de fiecare, de cat de sensibile sunteti.
Marina