Mamici de septembrie-octombrie 2006 (64)
Raspunsuri - Pagina 7
matahut spune:
Laptele – problema cea mai spinoasa, de care am mai vorbit de multe ori. Da, mie mi-au curs la prima nastere sanii cu vreo luna inainte de a naste si am avut lapte mai mult decat necesar, am alaptat 2 ani si m-am oprit deja lapte mai aveam…. Acum nu imi curg, dar mi-e clar ca nu sunt defecta, ca nu se poate sa nu am lapte. Asa cum la sarcina trecuta am avut arsuri, iar acum nu, probabil ca si cu lapticul e ceva asemanator (de fapt, asa as vrea eu sa cred, iar gandirea pozitiva e cel mai bun mijloc de a avea laptic, altfel, cum va explicati ca femei care nu au nascut pot prin autosugestie sa produca lapte!!!!!). Daca strang ies picaturici galbioare, dar altfel nu. Concluzia: nu va montati ca nu veti avea lapte fiindca altele sunt deja cu bluzele ude, fiindca abia gandul acesta va poate influenta. Si, bine ar fi, daca puteti rezista (ca si la paturici) sa nu luati biberoane si laptic formula. Daca le aveti prin casa, in miez de noapte cand bebe plange sfasietor (fiindca asa fac bebeii mici, nu neaparat fiindca nu aveti lapte) veti ceda si apoi drumul pana la intarcare e foarte mic. Cititi din Caprar capitolul cu alaptatul si motivele intarcarii timpurii, pe mine m-a ajutat foarte mult. Acum, ca sa fiu sincera, dupa ce am nascut-o pe Ana m-am simtit atat de rau, parca eram mai mult moarta decat vie, durerile perineale, de sani, constipatia, nesomnul…fiindca bebe pur si simplu NU DORMEA….ci URLA (si, crede-ti-ma, nu de foame…manca pana crapa, iar sanii mei erau la fel de plini ca la inceput…) toate astea m-au chinuit atat de tare (a, plus depresia postnatala – plangeam zilnic de cate ori imi aduceam aminte…si asta vreo luna) incat nici nu m-am mai gandit la chestia cu laptele. Pur si simplu eram ca o masina, alaptam, ma spalam, incercam sa dorm, nu puteam, incercam sa fac copilul sa taca, nu puteam, alaptam din nou – singurele clipe de liniste…_ etc.
Decizia unui al 2-lea, al 3-lea…. – E, daca inainte de a naste ne faceam planuri de un al doilea…dupa ce am nascut, timp de 1 luna si jumatate, am fost convinsa ca nu voi mai face nici un copil. Si sotul imi spunea: Lasa, ca e bine si cu unul. Nu vezi ca ai scapat cu viata? De ce sa fortam destinul?! Cam asta era stare de spirit in familie….Totusi cu cat m-am refacut, cu cat Ana a crescut si a inceput sa mai faca si altceva decat sa manance si sa planga, ne-am dat seama ca MERTIA orice sacrificiu sa ii facem si o surioara sau un fratior. Sincer, eu imi doresc 3 copii, dar, la fel de sincer, nu stiu daca ii voi avea….Nu ma gandesc la problemele materiale, vorba aia, unde mananca 4, pot manca si 5…Ci e vorba de cat de mult pot DA din nime, daca sunt capabila sa …of, nu stiu cum sa ma exprim mai clar…Da, e vorba de resursele sufletesti sau, nu stiu nici eu exact!
Marina
matahut spune:
Ruperea membranelor – Mie nu mi s-au rupt la Ana si nici nu a bagat mana nimeni… Cand am nascut, odata cu bebe a curs si lichidul amniotic de parca ar fi aruncat cineva o galeata de apa pe jos. Cred ca depinde de dr!
Nastere – Mie mi-a curs dopul gelatinos dimineata la 6 cand m-am dus la pipi, iar seara la 21:30 am avut prima contractie (exact ca o durere de ciclu sau de indigestie). Apoi am mai avut o contractie la fel de scurta pe la 22:30. Iar de la 23 pana la 1 noaptea au fost la 15 minute. Atunci l-am sculat pe barbata-miu (el apucase deci sa doarma vreo 2 ore, eu NIMIC!). Am mai stat pana la 3 noaptea acasa cand contractiile erau la 3 minute si tineau cate 45 de sec, chiar 1 minut. Am facut un dus, am chemat un taxi (pe atunci nu aveam masina, in fine, nici acum nu se poate numi chiar masina ce aveam…e o Dacie care te lasa cand iti e lumea mai draga….), mi-am luat bagajelul si am plecat spre spital. Mi-era jena in taxi sa nu ma apuce contractia si sa nu stiu cum sa ma abtin. Culmea, nu am avut nici o contractie in taxi (vreun sfert de ora), dupa care cum am ajuns la spital m-au apucat din nou la 3 minute. Cica aveam dilatatie 3! In doua ore mi s-a facut epidurala, dar aveam deja dilatatie 7! Eu cred ca somnambulul ala de rezident care era de garda si care m-a controlat la venire nu a evaluat corect si aveam mai mult! In fine, la 6:37 dimineata am nascut-o pe Ana!
Eh, hai ca asta a fost ultimul,
Marina 35+ Maruca si Ana (3 ani)
notquiteso spune:
Inni Ultimul DPN era 17 oct. Dar cum eu o sa nasc cu cezariana... inca nu stiu. O sa stabilesc data peste vreo 2 saptamani. Cred. Pana acuma doctorul nu a vrut sa discute despre data, mai ales ca eu de la inceputul sarcinii am fost cu amenintare de avort si in ultima vreme cu amenintare de nastere prematura. Cum o vrea Doamne-Doamne.
anne 30+
notquiteso spune:
Cucuoancea
Sanii mei au inceput deja sa curga de vreo luna. Nu curg in fiecare zi, insa ma trezesc uneori cu tricoul ud. Curg pe rand, o zi unul, data viitoare celalalt. Asta inseamna ca grasunaca se pregateste de iesire??? Eu sunt foarte pe dinafara in subiectul "nastere" fiindca asta este primul copil. Avand toata sarcina contractii, nici macar nu stiu cum o sa imi dau seama daca grasa vrea sa vina mai devreme decat e planuit. Am citit eu ca in momentul X contractiile se indesesc, insa eu am avut contractii de genul asta de mai multe ori. Erau la cateva minute, si uite ca nu am nascut pana acum, slava Domnului. Deci: eu cum imi dau seama? Cand se elimina dopul ala simti ceva? Ca la cat PP fac eu pe zi...cred ca e cam greu sa imi dau seama.
matahut spune:
Daca iti curg sanii nu inseamna ca momentul se apropie. unora le curg sanii de la jumatatea sarcinii!
Cu dopul, ce sa zic, nu simti nimic, doar ca atunci cand te stergi ramane ceva gelatinos pe hartie. Eu cand merg noaptea la baie nici nu aprind lumina, dar daca as simti ceva alunecos in cantitate destul de mare...as aprinde-o imediat!
Stai linistita, cand o veni sorocul o vei stii cu siguranta!
marina
roxanae spune:
Crisnemes nu este funduletul cel care se misca, pt. ca o simt cum se suceste, munceste mult pana cand reuseste si o simt sughitand cand jos cand sus.La ultima echo era pelvian asezata.
Roxana + Diana-Rahela(8.05.2002)+ Rebecca
itzy-bitzy spune:
Multumesc fetelor pt raspunsurile ref la alunite sau ce or fi alea ...
Cucoancea eu ma declar satisfacuta de explicatiile tale. Mersi. Epidurala se poate pune si pe la dilatatie 3-4 nu? Sau macar cateterul acela...si apoi anestezicul...Off mie mi-e groaza de desfundatul canalelor de catre asistentele alea. Numai cand ma gandesc ma ingrozesc...
pupici
Itzy-Bitzy
35 cu Ana-Maria
POZE
itzy-bitzy spune:
Inni am uitat sa te intreb daca acum te-a consultat pe masa medicul...de a vazut ca ai colul aproape sters...cu valvele alea metalice? sau la echo ?
Itzy-Bitzy
35 cu Ana-Maria
POZE
roxanae spune:
Ramone bine ai venit!
Allesia daca doctorul ti-a spus ca bebe este bine la ultima echo si ea a fost facuta dupa ce ai baut ceaiul bebe este bine 99%.Are efect doar in lunile mici, iar in lunile mari poate duce doar la contractii, dar la tine nu mai este cazul pt. ca nu mai bei.Stresul tau ii poate face acum mai mult rau decat acel ceai.Capul sus -
Scumpik multumesc de raspuns mai m-am linistit daca si bebe tau este la fel de saltaret.
Despre acele alunite si eu stiam la fel ca Anne pt. ca are si soacra mea pe gat( a avut si sora ei dar s-a operat), dar se poate ca cele de pe sani sa nu fie acelasi lucru.
Roxana + Diana-Rahela(8.05.2002)+ Rebecca
credo spune:
Salutari
Cuconancea multumim de informatii chiar daca sunt din propria experienta
Crismes eu am mai spus de metoda cu albus de ou asta daca nu ai sau nu tolerezi vreu medicament.
Ignatica dulcic bebe foc sa-ti traiasca, sanatate intregii familii si bebe David sa creasca mare ca un fat frumos.
Fetelor si eu ma confrunt cu problema alunitelor, mie mi-au iesit si pe gat si pe sani (astea pe sani sunt mai inchise la culoare) si alta problema la subtioara stanga simt un gogoloi mic sub piele, ce-i drept nu mi-am dat seama la ultima intalnire cu doctorul si ii voi spune tocmai marti (daca va avea timp de vorba) inainte de operatie.
Mingiuca era mica cam cat o visina asa, acum parca e cat un sambure de visina - parca a mai scazut. Eu am eliminat deodorantul stick din igiena de cateva luni bune, il folosesc f rar, folosesc mai mult deodorantul spray. M-am speriat chestia cu aluminiu din compozitie care are oarece legatura cu cancerul de san - nimic dovedit inca.
Nu stiu ce sa cred depsre mingiuca, oricum alunitele au inceput sa ma enerveze rau ca au aparut inclusiv pe mamelon si sunt nu putine cam 4-5 pe fiecare si tot mai apar. Sper sa dispara dupa nastere ca eu nu ma plac cu ele asa cel putin cele de pe gat.
Msai vroiam sa mai scriu ceva cuiva daqr am uitat - o zi destul de agitata am avut pana acum. Acum merg sa fac un dus si nani.
Revenim mai tarziu
Adina 38 sapt