Pacientele optimiste si gravi ale dr. Tutunaru-11
Raspunsuri - Pagina 11
ana_id spune:
a, mi-am adus aminte.....pt ca si eu sunt bugetara....la monitorizare trebuie sa dai 150 rin de fiecare data sau in total?
va pup
Amely spune:
Ana, trebuie sa dai o singura data - pe luna. In pret intra toate monitorizarile din luna respectiva, indiferent cate sunt
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Diddy spune:
ana_id, monitorizarea ovulatiei intr-o luna coasta 150RON. Deci platesti o data si te duci de cate ori te cheama/este nevoie pana cand folicului face poc.
Tutunicilor, eu, sincer, sunt un pic dezamagita de toata abordarea a lui Dr. in cazul meu...bine adevarul este ca nu prea am nici un caz, sa zic asa: ovulatie ca la carte, spermograma f buna, hormonalele mai mult sau mai putin ok (nu am nimerit eu ziua pt cele din z14 si mi-au iesit aiurea, dar am inteles ca daca ai ovulatie ok nu mai e nevoie de hormonale), ciclu aproximativ regulat (26-29 z), fara clamidia, mycoplasma, ureaplasma si toate analizele pre-graviduta ca la carte. Singura problema vizibila este sangerarea maro abundenta care incepe cu 4 zile inainte de ciclu - problema la care T nu s-a obosit nici macar sa ridice o spranceana, daramite sa imi dea vre-o analiza/tratament + uter laterodeviat dreapta (la care, cand l-am intrebat de parere a zis ca nu stie de la ce poate sa fie, ca sunt multe cauze, punct.). Verdictul: monitorizare si atat pentru moment. Daca dupa 3 luni nu se intampla nimic, probabil ca imi va recomanda laparo, ceea ce nu vreau sa fac acum. HSG nu am facut pentru ca stiu care este parerea lui despre aceasta analiza si eu sincer inca am dubii.
Deci...parca ma si vad condamnata peste 2 luni sa schimb iarasi doctorul...... Voi ce parere aveti? Vad ca foarte multe sunteti hotarate sa va lasati total pe mana lui. In cazul meu, ce mi-ati recomanda?
Multumesc si va pup pe toate!
Amely spune:
Off, Diddy, eu sincer nu vad care e problema... si eu am sangerare maronie cu cateva zile inainte de CM, ce-i drept nu f abundenta, mai mult sub forma de pete... Iar pentru asta nu inteleg ce analize ai vrea sa faci, in afara de hormonale. Si eu am uter laterodeviat dreapta, cauzele pot fi diverse, exact cum ti-a zis si el. Adik: te poti naste cu el asa (cel mai probabil) sau CEVA il trage spre dreapta (cicatrici, aderente, ligamente...), si atunci ar trebui vazut despre ce e vorba, dar NUMAI PRIN LAPARO. Ceea ce ti-a si propus, daca in 3 luni nu se intampla nimic. Daca o faci sau nu, este decizia ta. Si eu m-am hotarat destul de greu... si imi pare rau ca am amanat atat de mult. Dar nu aveam de unde sa stiu ca chiar am endometrioza, mi se parea ca se fabuleaza prea mult pe tema asta. Dupa parerea mea, abordarea lui in cazul tau este cat se poate de corecta. Cat despre schimbat dr., crezi ca te va mangaia vreunul pe crestet? Iti spun eu, NU. De cati ani incercati voi? Eu zic sa fii optimista si sa mergi pe mana lui, la urma-urmei in 3 luni se pot intampla multe...
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Diddy spune:
Amely, si sar'mana pentru raspuns. Pai problema este ca de 1 an nu raman insarcinata si cauza inca nu o stiu, iar cat despre analize poate ca nu m-am exprimat eu bine: el nu mi-a dat nimic sa fac, eu am facut absolut tot la propria initiativa, (noroc cu voi pe care va citesc in fiecare zi): incepand de la clamydia, myco, ureaplasma, toxoplasmoza, etc + hormonalele din z3/14/21. Am o prietena, care a fost la el tot asa dupa 1 an de incercat si dupa 2 monitorizari i-a propus laparo. A refuzat, s-a dus la alt Dr. care i-a dat analize de facut, inclusiv Clamidya care a iesit pozitiva, apoi a facut HSG si i s-au desfundat trompele, dupa care in 1 luna a ramas insarcinata. Nu ma intelege gresit, poate abordarea lui este corecta in cazul meu si cazul prietenei mele o fi o pura coincidenta....nu stiu, dar as fi preferat cateodata sa nu para atat de superficial si sa nu excluda atat de vehement si alte posibile cauze/investigatii.
Doar parerea mea...nu dati cu pietre in mine.
bubulina1 spune:
Diddy, in mod normal exista 2 cauze pentru infertilitatea feminina: hormonala si tubara. Pentru problemele hormonale, unii medici recomanda analize, altii fac monitorizare, intrucat este esentiala ovulatia si momentul producerii acesteia. In 2 luni de monitorizare si CSD ai sanse sa ramai daca nu exista obstructie tubara. Inteleg ca nu ai facut HSG, oricum el nu o recomanda, dar daca tu vrei sa o faci, poti merge la alt medic. Ca metoda de verificare a trompelor el face numai laparo.
Ai spus ca ai o sangerare cu 4 zile inainte de CM. Cum stai cu progesteronul? Ai luat vreodata utrogestan?
Bafta multa si pupici
Bubulina
Diddy spune:
bubulina1, si eu ma gandeam ca sangerarea mea inainte de ciclu are legatura cumva cu progesteronul, uite chiar azi astept sa iau rezultatele analizelor din z21 la progesteron si probabil voi afla daca e de la el sau nu. Nu, nu am luat utrogestan, mi-e frica sa iau fara recomandarea medicului la propria initiativa. Il voi intreba.
Cat despre cauzele de infertilitate, ai dreptate, dar citind si alte fete pe forum am aflat ca mai exista si alte cauze precum TPC negativ, anticorpi antispermatici sau incompatibilitate genetica. Poate gresesc eu...dar nu ar trebui si acestea luate in considerare inainte de "taiere"?
ana_id spune:
a incercat si sotul meu sa va citeasca...nu intelegea de ce sunt eu atat de fascinata de acest site, ce poate fi atat de neobisnuit.intrase deja la idei.......
am asistat la toata faza si am vazut cum radea, plangea, se lipise de calculator, cauta in DEX termenii medicali......in final afirmatia care m-al lasat cu gura cascata: doamne, cand isi pune o femeie mintea sa faca ceva poate sa rastoarne lumea.nici un barbat nu ar trece macar o data prin tot ceea ce treceti voi pentru un pui de om. cat chin, cata durere dar si cata speranta si caldura sufleteasca se gasesc in acest site .nu va cunoasteti dar fiecare sunteti una pentru cealalta un punct de sustinere prin sfaturile, experientele si grija pe care v-o purtati reciproc. sunteti o chestie tare ciudata.....expresia care va caracterireaza e cea cu pumnul dew fier in manusa de catifea. toate sunteti atat de bune si totusi, in momentul in care una din voi pateste ceeva va strangeti in jurul ei ca o armura ca sa o aparati de cceea ce ii face rau si ca sa o sustineti in acelasi timp.
sunteti niste femei incredibile.
parerea unui barbat, nu ca ar conta dar e bine de stiut
va pup , din nou
Amely spune:
Diddy, cunosc cateva cazuri de fete chiar aici pe forum, care au ramas cu TPC negativ. Madana, de exemplu (iar Bubulina poate sa confirme), a ramas in aceeasi luna in care dr-a ii facuse TPC si ii spusese ca e "cat se poate de negativ", adik sanse zero) si altele si altele... T. considera ca TPC nu este relevant. Daca vrei poti sa il faci, dar nu la el, ci in alta parte, de ex. la Giulesti. Uite, pe mine dupa vreo 3 luni de monitorizari, iti spun sincer ca m-a intrebat si de TPC, daca l-am facut, dar s-a grabit s adauge: "nu ca ar conta prea mult, doar asa, din curiozitate". El nu este absurd, chiar daca pare ca neglijeaza anumite aspecte... pur si simplu nu iti da sa faci analize decat daca observa o problema sau daca considera ca sunt cu adevarat utile. Nici eu nu am facut zoonozele (chlamydia, ureaplasma, toxo, listeria etc...) decat dupa ce am pierdut sarcina, la recomandarea dr-ei mele de atunci. Oricum au iesit toate bune, deci nu asta a fost cauza. Astept sa vii cu rezultatele hormonalelor din ziua 21, si eu sunt curioasa cum iti va iesi progesteronul. Eu iti tin pumnii sa fie bune
Ana_id, chiar ai un sot deosebit! nu vrei sa-i faci cunostinta cu al meu? poate ii mai schimba parerea, ca el zice ca "l-am innebunit de tot cu forumu' asta", desi... si eu l-am prins intr-o zi acasa, citind fascinat pe la anumite subiecte, deja stie de problemele multor fete (de la mine, of course1!), pe unele cu care m-am intalnit le si cunoaste
Pozici cu noi
mamidevladut spune:
buna fete scumpe,
Va multumesc mult pentru urari sunteti toate niste dragute. Sper sa fie cu ochisori. Diseara o sa repet testul de sarcina, ca eu inca sunt cu un semn mare de intrebare pe creier.
Ioana, scumpa mea, sigur esti insarcinata daca in ziua 23(la un cm de 28, nu?) aveai a doua liniuta mai slaba. Si mie tot mai slaba mi-a iesit a doua liniuta, si nu asa devreme ca tie, in ziua in care trebuia sa vina cm(adica ieri).Eu iti tin pumnii la urmatorul test.
Alexia, esti o draguta ca intotdeauna. Ce zici tu de laparo in toamna, ca eu ieri trebuia sa-l sun pe T sa ma programeze, ca mi-a zis sa-l sun in z1.
Amely, Felicia, Laura,Ana si multi pupici la toate tutunaresele