Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (32)
Raspunsuri - Pagina 18
adinazot spune:
ALEX,am vazut pozele,chiar frumoase peisaje!Nu am fost niciodata acolo,poate o sa ajung candva.
ASIZA,eu nu am facut eco Dopler,si nu mi l-a recomandat nimeni,asa ca nu stiu nimic..
SARYTA,ce scumpe sunt alea mici,sa va traiasca,frumoase pozele de la mare.
Adina 27+
Alessia
poze
Adina diverse
madaluta spune:
asiza: eu am facut joi echografie Doppler, dar fara sa stiu pt k la medicul meu se numeste"echografie - morfograma fetala trim II".Eu nici acum nu stiu diferenta intre echografia doppler si cea 4D.Am facut aceasta echografie nu pt k mi-ar fi impus-o medicul, nici macar nu mi-a sugerat, dar asa am vrut eu caci nu am facut nici triplu test, nici nu imi masurase pliul nucal in primele 14 sapt,nici vreo alta echografie morfologica pana acum si voiam sa vad in ce situatie ne aflam.I-a facut bebicului toate masuratorile,iar la rezultatul dopller a masurat fluxul sangvin in artera ombilicala, in cea uterina dreapta si stanga si cordonul cordonul ombilical.
Nu mi-a tradus toate simbolurile si denumirile lor, dar pe masura ce termina cu o anumita zona de verificat, imi traducea k totul este foarte bine.Mi-a dat 9 pagini cu masuratori.Dc iti mai pot fi de folos cu ceva, poti intreba.
pupici
Madalina
23+
cuburtika aferenta,
dolores spune:
bulisor, am vazut ca ai dpn 03.01.2007...vroiam doar sa-ti zic inainte de a te trece in listuta ca exista un capitol cu mamici de ianuarie februarie...nu stiam daca l-ai observat si nu stiam daca vrei sa ramai la noi cu aceasta ocazie..sa-mi zici cum iti convine sau poate vrei sa fii si la noi si la ele???astept un raspuns de la tine...nu avem nimic impotriva sa ramai la noi..ba mai mult de atat daca te putem ajuta cu sfaturi suntem aici....pupicei
dolores
24+
David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
Uneori, gandurile noastre sunt mai rele decat suntem noi ca persoane.
dolores spune:
asiza uite ce am gasit:
Ecografia Doppler
Se face in saptamanile 16-24 si nu este o ecografie de rutina. Se verifica starea de bine si ritmul de crestere al fatului. De asemenea, se cauta semne care sugereaza un risc crescut de preclampsie. Masoara fluxul de sange prin placenta si cordonul ombilical dupa acelasi principiu ca si radarul politistilor!
cand m-a trimis medicul sa-mi fac echo..mi-a scris pe trimitere echografie morfologic fetala...dar m-am uitat pe rezultatele de la eco si am vazut ca a fost facuta si doppler..dar fara ca eu sa-i cer. sper sa te fi ajutat....te pup si nu mai fi stresata
dolores
24+
David Cristian
poze
dolores spune:
ceva interesant:
Medicamente permise gravidei
Care sunt medicamentele permise in timpul sarcinii? Ai lua o aspirina, dar nu stii daca ai voie, asa ca lasi durerea de cap sa te "sfasie". Ce-i de făcut? Ce spune medicul?
Din punctul de vedere al riscului pe care medicamentele il pot genera in sarcina, exista patru grupe de medicamente:
Fara nici un risc, pe intreaga durata sarcinii. Nocivitatea lor nu a fost demonstrata.
Cu risc toxic sau teratogen pentru fat; Acestea nu se administreaza decat in situatii grave pentru mama.
Cu risc vital pentru mama; Este vorba despre substante dovedite ca avand efecte nedorite asupra fatului.
Contraindicate total in sarcina sau pentru femeia care doreste sa ramana insarcinata, in urmatorul interval de timp.
Ce antibiotice pot sa iau in timpul sarcinii?
Intrebarea aceasta framanta pe toate gravidele, mai ales cand incepe sezonul gripelor.
Evita sa iei antibiotice pentru orice raceala. Daca ai gripa, antibioticele oricum nu-ti vor folosi la nimic. Adreseaza-te medicului pentru orice problema, amintindu-i ca esti insarcinata.
Penicilinele sunt antibiotice de mare ajutor in sarcina, cu exceptia situatiei in care esti alergica. In acest caz, medicul iti poate prescrie eritromicina.
Tetraciclina este total contraindicata, avand risc teratogen demonstrat.
Nu vei lua biseptol si nici o alta sulfamida din cauza riscului ca nou-nascutul sa faca icter nuclear. Tot biseptolul poate fi responsabil de nastere prematura.
Cloramfemicolul, chinolonele (de exemplu, ciprofloxacina) sunt contraindicate pe tot parcursul sarcinii.
Metronidazolul este si el contraindicat, mai ales in ultimul trimestru de sarcina.
Streptomicina, gentamicina, kanamicina si celelalte aminoglicozide trebuie evitate pe cat posibil.
dolores
24+
David Cristian
poze
bamboletta spune:
pupici pt toate burticile 

Ufff ce caldura mare e afara noroc ca eu stau la racoare ![]()
Adinazot -frumoase pozele
da unde sunt cele 13 kg?ca nu prea se vad in afara de burtica
,cat despre asa zisa prietena e invidioasa pe tine asta e clar,eu zic sa nu le pui la suflet 
Marcelac - mersi mult o sa incerc si eu crema ![]()
Asiza -
felicitari pt 
sarcina usoara in continuare 
Bulisor -bine ai venit 
LaviniP -de ce nu am voiue sa tratez celulita?are crema ceva? 
Saryta -bine ai revenit,f frumoase pozele
si ai niste bombonici de fetite 
Am plecat la 

bamboletta
27+
bebelina
"poze"
dolores spune:
fetelor sa mai scriu niste indicatii pentru o echografie....eu nu stiam chiar tot si nu eram nici sigura de cum trebuie sa fie...ceea ce stiam e ca la eco vaginala trebuie sa ai vezica goala...dar....uitati ce scrie despre cea abdominala
Trebuie sa am vezica urinara plina?
Medicul iti va cere eventual sa consumi in avans multe lichide, astfel ca procedura sa poata fi realizata cu vezica urinara plina. Aceasta permite medicului sa obtina o imagine mai clara. Este o procedura nedureroasa, cu exceptia disconfortului unei vezici urinare pline…
Cat dureaza?
Examenul propriu-zis dureaza in medie intre 20 si 30 de minute, dar poate sa dureze uneori si o ora. Examenul nu necesita o pregatire prealabila speciala. Este recomandabil ca inainte cu 8 zile de examen sa se renunte la cremele aplicate pe abdomen si in special la cele impotriva vergeturilor. Examenul se poate face cu ajutorul a doua sonde: una intravaginala si cealalta abdominala.
Cum se face?
Ecografia este o procedura nedureroasa. In cadrul tehnicii abdominale, medicul acopera abdomenul femeii cu ecogel si plimba sonda exploratoare deasupra acestuia. Gelul permite o mai buna conducere a semnalului ultrasonic, care constituie principiul pe baza caruia functioneaza ecograful.
Imaginea este formata de ultrasunetele reflectate de pantecele si bebelusul tau. Uneori este necesara o examinare vaginala. Aceasta este efectuata la inceputul sarcinii si presupune insertia unei sonde vaginale. Medicul introduce usor in vagin un transductor de marimea si forma unui tampon. Ambele proceduri sunt nedureroase.
dolores
24+
David Cristian
poze
asiza spune:
Multumesc de raspunsuri, gagici
...stiu ce este eco Doppler pentru ca mi-a explicat si medicul meu foarte clar ieri, insa mi-a spus ca nu e cazul s-o facem! Se face doar cand exista semne de suferinta fetala, de aceea eram si inca mai sunt interesata daca voi ati facut-o si din a carui initiativa, a voastra sau a medicului??? Ca daca mergi la un cabinet particular, aia-ti fac ce vrei ca au tarife pentru fiecare chestiuta in parte...asta ma framanta pe mine!...si medicii astia...cati doctori, atatea pareri, atatea chestii si chestiute...eu sincer as fi stat mai linistita daca mi-ar fi facut si Doppler, insa cine mi-s io sa-i zic ce are de facut?!!
Da, Dolores, eu de obicei ma duc cu vezica plina la eco si nu dau cu crema pe burta in ziua respectiva doar...
Bulisor, uita-te la raspunsul lui Dolores de mai sus si vei gasi raspunsul la intrebarea ta...o eco normala nu face asta!
Saryta, bine ai revenit...inca n-am apucat sa vad pozele, dar promit ca o fac repede repede ca-s tare curioasa...![]()
Bamboletta, mersi de felicitari...
Oana
22+ cu mandrete de
...
bulisor spune:
Salutare Dolores iti multumesc pt informatii,eu pe 29.08 sunt programata la echo morfologica fetala, sper sa aflu toate detaliile despre bebitza.vrea sa raman aici la mamicile de noiembrie-decembrie deoarece v-am urmarit mai mult timp si sper sa mai invat si eu una alta de la voi.bulisor
+20