Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Buna fetelor!!

Va pup pe toate si va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebarile care ma framanta asa de tare.

Mariana, am recitit ce a scris aiska si recunosc ca m-am speriat putintel. Dar, astazi sunt mai optimista decat ieri.
Una peste alta, atat l-am barait cu temerile mele pe sotul meu ieri seara de suparata ce eram, ca mi-e teama ca i-am stricat si lui bucuria cu care ramasese in suflet dupa ecografia de ieri.

Oana_Bucur , ce bine ca poti sa ai incredere 100% in medicul tau. Si eu am, dar nu 100%, asa mi-e firea. Eu ma simt cea mai responsabila pentru bebe... medicul isi face treaba...si ca toti oamenii, au zile mai bune, mai putin bune. Unii sunt geniali, unii mai putin.. si tot asa.
Astazi nu mai am burtica mai umflata pe dreapta.
Cand mi-a arat doctora pana unde e bebe in burtica, m-am minunat sa vad cat se intinde placenta (cam pana la 7 cm sub buric). Eu credeam ca bebe e mult mai jos, doar putin-putin deasupra oaselor pelvine.

Aelita, da, e pliul nucal.
Sunt si eu la randul meu un copil rasfatat cateodata, sportul face parte din mine!!!! Mi-e tare greu sa renunt!! Asta nu inseamna ca nu il iubesc pe bebe!!! L-am asteptat ceva vreme pana sa vina si a venit chiar in luna in care nu credeam ca o sa se mai intample!!

Vad ca si tu esti putin necajita... eu ieri la ecografie, tot o poza partiala am primit... cred ca nu mai au cum sa scoata poza integral. Poate ne spun fetele cu varsta sarcinii mai mare ele cum au pozutele de la eco.

Catalina,, ce bine ar fi sa fie relevant si dupa.... sunt din ce in ce mai convinsa sa merg in Romania in jurul saptamanii 20, la Iosup, pentru eco morfo.

Mediterana, baietel!!! Inteleg ca asta e ce ti-ai dorit! Ce frumos! Eu am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea ca e baietel (nu e inca sigur). Nu stiu de ce eram convinsa, dar convinsa!!, ca e fetita. Sa fi fost doar speranta?

Mushulica, bine ai venit! Uau, doar 3 ecografii toata sarcina... uff, as muri de dorul lui bebe. Eu nu am rabdare nici 3 saptamani, trebuie sa recunosc.

Alinatxa, multam si pentru search. Eu, la acea eco cand a zis doctora ca a masurat aceste valorile translucentei nucale, eram in 10s+4z. Ba chiar mai putin daca tin cont de masuratorile ei, pe care nu le pricep. Ieri mi-a zis ca abia astazi intru in saptamana 14, cand eu stiam ca am intrat de 4 zile in s14. Asa ca... dupa ea, probabil eram abia in saptamana 10...cine mai stie...
Sa stii ca si eu de-abia astept sa il simt pe bebe! Si sa il simta si tati!
Voi cum faceti ca taticii sa simta si ei, la un mod cat mai personal, ca au un bebe?

Cat despre hainute, eu inca incap in ele, dar simt ca trebuie sa le schimb curand... ca sunt tot asa, pe talie, si parca ma jeneaza. Mi-e sa nu il turtesc pe bebe, sa aiba loc destul pentru distractie in piscinuta lui.
Sper sa gasesc niste pantaloni ceva, si in rest, pentru partea de sus, ne-om descurca noi cumva!

Dinzo, si eu, ca niciodata!!, am vrut apa minerala, desi de obicei nu o suport. Si ce pofte credeti ca am avut eu fetelor? Exact ce nu mancam, ca vroiam sa mananc sanatos: cartofi prajiti, inghetata, salam. Uite-asa oi fi pus cele 3 kg.
Singurul lucru la care poftesc dar nu mi l-am "permis" este pate-ul. Eram mare fan!! Si de branza brie, hmmmm, ce pofta! Gata, ca o iau razna...

Ma opresc aici, ca mi-e ca umplu o pagina doar eu!!

Cristina, 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

maria_irina si eu am avut niste intepaturi, junghiuri, (nici nu stiu cum sa le spun) de vreo 2 ori de cand sunt gravi in zona vaginului. dar au trecut, mie nu mi-au spus nimic de placenta ca ar fi inserata jos. cred ca nu e cazul sa te alarmezi. acum nu orice junghi e de la placenta ta, pe bune, asa cred eu. stai linistita. ligamentele se mai intind, si muschii la fel. cat despre caps-ul tau cu care scrii, esti originala, eu am inceput sa te cunosc rapid dupa asta, nu ma deranjeaza mai ales daca nu vezi bine!

anis ai grija, stai linistita si va fi bine

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Maria Irina,
eu am acelasi gen de intepaturi ca si tine, cand in dreapta, cand in stanga... tot jos pozitionate. Cred ca pot fi intr-adevar de la placenta jos inserata, asa cum e si cazul meu.
Editez ca sa spun ca tocmai am citit pe net raspunsul dat de un medic la o intrebare similara, spunea ca nu au legatura cu pozitia placentei.
Asa ca... nu stiu ce sa mai cred, dar data viitoare (peste 3 sapt) intreb medicul si iti spun. Sa imi zici si mie daca afli ceva in sensul asta de la medicul tau intre timp, ca si eu sunt curioasa.

Cristina, 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Buna la toate gravidutele.Si eu sunt mamica de februarie 2007(data estimata a sarcinii este 14 februarie).Ma bucur ca am gasit acest forum si ca putem vorbi despre perioada aceasta( a sarcinii)minunata dar si plina de probleme in acelasi timp.Eu din pacate ma confrunt cu mai toate problemele posibile in sarcina,mai ales greata de care nu mai scap,si nu este numai dimineata si in orice perioada a zilei.Nu prea pot manca si mi-este teama ca nu am luat in greutate destul!Sunt mereu obosita,noaptea nu pot dormi...astept sa fie februarie sa-mi vad ingerasul la mine in brate.Voi v-ati hotarat cum ve-ti naste:prin cezariana sau normal?Mie mi-este ff frica de durerile nasterii,ca poate nu voi avea putere sa imping si sa fac ce zice medicul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna. la mine nu sunt nici in partea dreapta, nici in stanga. sunt exact in zona centrala, le simt undeva deasupra clitorisului. in orice caz vad ca nu au disparut si mai stau putin sa vad ce se intampla si apoi plec la spital . va pupic.

irina 20 + MARIA-ANASTASIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

Da, Crishtinutza, doar 3 eco. Si deoarece la prima eco (care de fapt nu trebuia facuta, dar a vrut medicul sa se asigure de ceva) eu n-am inteles nimic, a zis medicul ca este un punct f mic care licareste - inimioara, iar alta eco inca nu a venit vremea sa o fac, miscarile nu le simt inca, greturi si stari de rau nu am avut - am ajuns la starea ca uneori am dubii: sunt oare cu adevarat insarcinata? O prietena imi zice Toma necredinciosu... Dar ce sa fac? vreau si eu sa-l vad!!!! Inca 2 saptamini ... rezist cumva
anis, nu te-ai simti mai impacata daca i-ai spune medicului despre crampele respective? Sunt sigura ca e totul bine, dar ca sa nu fii ingrijorata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

Michelle81, bine ai venit!

Daca ai DPN 14 februarie inseamna ca e aproape sfirsitul lunei a patra, deci ar trebui cam in curind sa se sfirseasca cu greturile, lipsa poftei de mincare. cit ai luat in greutate tu? Principalul sa fie BB bine, asta ti-o poate confirma medicul la eco, insa de KG luate nu-ti fa griji, o sa pui apoi si n-o sa stii din ce!

Eu as dori sa nasc natural si sper sa fie fara probleme.

Nu-ti fie frica, toate mamicile trec prin asta, si zic ca in acel moment nu este nici o frica, este doar dorinta de a face totul ca sa te intilnesti cit mai repede cu odorashul tau!
Pentru a "scapa" de dureri poti apela si la epidurala, astfel o sa fie nastere naturala numai fara dureri Curaj si se mai zice ca din momentul ce ti l-au pus pe BB-ic pe burta - uiti de toate durerile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Anis ptr linistea ta consulta-ti medicul.Eu sunt absolut convinsa ca e ceva normal dar ptr a te linisti tu cred ca ar fii bine sa o faci.
Te pup si stai linistita ca e absolut ok

15+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Ufffff...abia am reusit sa citesc toate cele trei pagini de ieri si pana azi scrise de voi....imi pare rau ca nu sunt in rand cu lumea...dar o sa incerc sa tin pasul.

Anis- stai linisita nu face efort, mai ales ca o ai pe cea mica..trebuie sa fie bine.

Miscarile lui bebe le-am simtit incepand cu saptm 17 dar destul de rar, e cam lenevel sau nu le percep eu pentru ca cum pune tati buzele pe burtica le si simte, tati zice ca nu sta locului uneori..fericitul de tati le simte iar mami tre sa mai astepte nitel.

Spunea-ti de mamicile din afara tarii ca sunt mai putin stresate...da asa e, dar mai putin romancele ca noi cele de pe forum si nu numai. Cel putin aici in state viitoarele mamici sunt , din ce am vazut eu, foarte linistite si nici macar nu se streseaza prea mult sa afle detalii, daca medicul le spune e totul ok ele sunt fericite si merg mai departe. Eu nu prea pot fi ca ele si din pacate cand merg la medic si incep cu intrebarile parca au un soc si se uita la mine f ciudat. Sunt foarte expeditivi.
Dar asta e, ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine pana la sfasit si dupa.

Dureri am in fiecare zi in parte stanga, mai ales seara si daca stau prea mult in picioare, o durere cu arsuri puternice de simt ca imi ia piciorul stang foc.

Daconst este in vacanta in Romania parca pentru o luna.

Cu kilogramele hmmmm stau binisor, nu eram eu slaba deloc inainte de sarcina, la inceput in primele luni am dat jos 7kg si incet incet pun la loc, din a 4a luna am luat inapoi 1.5 kg. Dar nu am voie sa ma ingras mai mult de 7-12 kg.

Acum doua zile am fost la o intalnire cu un nutritionist, care mi-a spus de kilograme, ma cantarit, s-a uitat bine la mine daca am retinut apa pana acum si mi-a zis si cam ce sa evit sa mananc pana la sf sarcinii. Fetelor daca reusiti sa nu mancati see food, asta inseamna cam tot ce vine din ape, deoarece contine mercur si e foarte periculos. Eu intrebasem daca pot sa mananc somon, pentru ca imi place foarte mult si mi-a spus daca nu pot sa ma abtin o pot face dar max o data pe satpm si atunci doar de gust. Am intrebat si de feta(telemea) ca si asta imi place si mi-a zis ca e ok, dar nu in exces.
Si inca ceva sa limitam sarea cat putem de mult. Mi-a dat si o brosura in care imi explica cum se impart kilogramele de-a lungul sarcinii app:
-sanii 675grame (1.5 pounds)
-uter 675grame (1.5 pounds)
-placenta 675grame (1.5 pounds)
-sange si lichide 1.35 kg(3 pounds)
-bebe 3.375kg (7.5 pounds)
-extra grasime 4.5kg (10 pounds)

Sper sa va fiu de folos oarecum cu informatiile astea si in felul asta sa ajut si eu un pic.

Ralu 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

De cateva zile incoace ma tot gandesc la nastere si mi s-a facut o frica nebuna, voi va ganditi cum o sa fie? sau sunt eu poate exagerata.

Ati inceput sa cumparati cate ceva pentru bebe, eu tot imi zic sa mai stau putin, sa mai treaca o sapmt si tot asa pana o sa ajung in prag fara nimic achizitionat. Si mai mult de atat trebuie sa scap de superstitii.

Va imbratisez pe toate
Ralu 20+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos

Mergi la inceput