Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biadamin spune:

buna fetelor, am si eu o intrebare unde ati vazut pozele cu Oana?

bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Crishtinutza eu sunt in 17 saptamani si tot nu stiu cate batai pe minut are inimioara lui bebe. Ultima data am fost la ecograf in sapt 13. De altfel nu stiu mai nimic din masuratorile despre care vorbesc fetele. Stiu ca le-a facut doctorelul data trecuta caci mosmondea si dicta asistentei dar am preferat sa aflu doar daca este ok si asta mi-e de-ajuns. Am mare incredere in doctorelul meu...ce e drept mi-e usor sa ii pun intrebari si imi raspunde prompt si cu delicatete si totusi ma multumesc sa imi spuna ca este in grafic...il cred.
Si burtica mea este clar mai umflata in partea stanga...cred ca un pic era si inainte...acum este evidenta diferenta...cred ca este ca si la sani sau la picioare...plus ca poate bebele e asezat in partea aia...la 18 cm ai lui s-ar sesiza o diferenta.
Alinus, Mariana, Dinzo
Biadamin...in linkul eu si noi. Daca intra direct in pozele din albumul vechi acceseaza [back to bluellullaby' photos] care e in dreapta sus langa cuvantul poze.

Eu si Noi
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Ana Alx,4 fructe pe zi.Dar cred ca e vorba de fructe mari,nu mici.prune cred ca mai multe.si eu mananc mai mult de 4,dar nu mananc zilnic,asa ca echilibrez cumva.
oana bucur,nu e deplasata.normal ca sunt sanatoase ,dar e vroba de un ideal de dieta.nici un exces nu e bun.vitaminele din fructe se iau si din legume.si la fel,legumele sunt cele mai bune,dar deasemenea nimic in exces.o mancare sanatoasa oricum trebuie si ea cu masura.
acum,eu sopun ce trebuie,nu si ce fac,intelegi?deci eu recunosc ca sar calul la multe,dar stiu cum ar fi o dieta corecta.dar mi-e lene sa o tin.
chestia cu baga multe fructe e la fel ca "mananca pt doi ".
bafta la rochita de elefantel!
acum vad ca ai luat-o deja,neagra.nu-i nimic,pt seara merge negru,si cum zici,ii agatai ceva colorat pe ea.sau o floare,pe uneva.
Alinaxa,foarte bine ca esti semi-vegetariana!
mushulica,bine ai venit !!sarcina usoara!felicitari pt bebe!
15+ se descifreaza ca 15 sapt si ceva,da.gen 15 saptamani si 3 zile.15 plus = " 15 shi "
aiska,pai daca finlandezii sunt mari bautori de cafea,probabil daca le iei cafeaua,se tavalesc toti pe jos cudureri de cap.asa,isi iau doza.sunt obisnuiti.
monu,te apropii de jumate.asa e,trece repede timpul, savezi cum ne trezim una doua la maternitate.
mushulica
,miscrile le-am simtit tare inttre 17-18 saptamani,dar deja le simtea si tati cand punea mana! deci ele au inceput mult mai derveme,dar nu eram eu sigura.dupa 17 nu mai incapea nici oindoiala,ca dadea atat de tare ca oricine ar fi pus mana pe burta simtea.
Alinus,asa e cu hainele,toate ne plangem..
dinzo,e miscarea lui bebe! contractiile sunt mai neplacute,noroc ca trec in cateva secunde,dar simti cum se intareste,cum te strange.pe cand miscrile alea le confunziintial cu intestinele..ai timp sa te ingrasi,daca bebe e bine,stai linistita!
Crishtinuta,imi pare rau ca nu mai poti faec sport..nu te speria,probabil ca e mai bine sa nu faci efort deloc,sa fii sigura!poate va fi doar un timp.poate ca e baietel,de ii place asa sa alerge :)
fetelor,care o fi cauza cu placenta prea jos ???? stei careva?
despre burta:s-o fi facut bebe ghem in partea aia.sau se mai contracta cateodata.
ncii eu nu stiam la 14 s numarul de batai pe minut la bebe.
cu translucenta nucala ..nu stiu exact care e.e cu masurarea pliului?
ralu74,foarte frumoase pozele.
la oana tot nu am reusit sa le vad,numaistiu cum ai zis sa fac.
aaaaaaaa,Gata!! Oana,pune la semnatura direct linkul de la album,sa numai accesam,ca am dat ocol doua zile pe langa pozele tale!normal ca era simplu ec spuneai,dar din graba..SUNT SUPERBE POZELE CU BURTICA! SI ROCHIA !
gio
,ma bucur ca ai scapat de cerclaj si ca esti bine!!spune-i bonei cum iti place mancarea,cam ce sa puna sau sa nu puna in ea.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Despre pliul nucal pot sa zic ca mie mi l-a masurat dr cand trebuia, nu mai stiu ca sapt era, parca pe la 10, 11 si mi l-a masurat si acum inca o data la 3D (deci la aproape 21 de saptamani si mi-a zis aceeasi valoare. Deci cred ca e relevant si dupa, stai linistita.

Gio, si mie mi s-a parut dr Herghelegiu un profesionist. Am un super raport detaliat si doi carnatzi de poze si fara sa imi zica ceva am sesizat ca incerca sa aleaga momentele cele mai bune sa il pozeze pe bebe - i-a prins una cu manutzele sub cap de ma topesc cand o vad.

Va pup,
Cata 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mediterana spune:

Fetelor, buna dimineata. Sunt foarte fericita, medicul mi-a zis ca se pare ca astept un baietel!
Am 16 saptamani, totul e ok, un pic sarcina preseaza pe rinichiul drept, bazinul s-a dilatat un pic.
16

mediterana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

ALINATXA, multumesc!
Din auzite pot sa-ti spun si eu ceva despre miscarile lui BB! Nu e neaparat tocmai la 4luni si jumatate, asta a fost pur si simplu cazul soacrei tale. La fiecare femeie e diferit! Chiar din sapt. 16 se pot simti, dar sunt nu lovituri evidente, ci niste fluturari care parca le simti prin stomac. Mi-a placut cum cineva le descria: parca ar fi niste bulisoare ce se sparg de peretii stomacului. Deci daca nu stii, desigur ca nu o sa le sezizezi ca fiind miscarile lui BB. Prietena mea insarcinata in prezenta a simtit primile miscari evidente la 4 luni si o zi:).
Ca si tine am pus aproape 5 kg si sunt in 15+!
Alinus25, daca medicul ti-a zis ca BB-le e bine si zici ca ai pus vreo 3 kg - totul este minunat! ce mai conteaza ce li se pare la restul lumii? In privinta hainelor... cam tot din sapt 13-14 si eu am inceput sa nu mai incap in cele vechi (desi burta nu e mare, doar ca le aveam pe toate fix in talie). Nu e posibil sa ti le cosi? Iti faci astfel si modelul singura, si o sa fie exact pentru figura ta
dinzo, si eu cred ca acele zvicniri au fost miscarile lui BB!!! Dar ca nu se vede inca burtica - nu-ti fa griji! Unele spun ca pina in luna a sasea mai ca nu se cunoaste. Si am mai auzit ca sunt doua feluri de uter (ceva de genul ...orientat in fata sau in sus) si burtica se vede mai greu la cel orientat in sus. Sper ca nu am zis prostii
Crishtinutza, eu sunt in 15+ si am facut o singura eco in sapt 7 pentru a confirma sarcina (doar inimioara se vedea pe atunci), medicul a zis ca o sa-mi faca deja la 18-20 sapt! adica... La noi in MD daca totul decurge bine se fac 2 maxim 3 ecografii pe toata perioada sarcinii, din care prima obligatorie e la 18-20 sapt! Deci nu cred ca ai de ce sa iti faci griji, principalul e ca va simtiti bine si BB-le e ok!
mariana_1976, multumesc!
aelita, merci mult! Eu il intristasem pe tati al nostru ca o sa simta cu citeva saptamini mai tirziu decit mine miscarile... dar din cite spui tu se are ca nu cu mult, sa-i zic din nou sa-l bucur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

eu am fost miercuri la ecografie,si nesimtitul mi-a dat trei poze,una cu capul (nu fatza,ci doar un cerc masurat..,una cu badomenul,de asemena un cerc defapt,si alta cu femurul,o dunga acolo..
nici o poza cu el intreg,plus ca si pe ecran la fel,nu am vazut decat pe portiuni...si imi era asa dor sa o vad!
acum o luna am fost la particular,si am vazut,am si poza.acum,nimic.o sam ai cer una prin septembrie tot la particular.sau octombrie.ca la astia mai am tocmai in noiembrie.

oricum,important e ca e bine,m-am chiorat eu apoi pe ce scriepe acolo,si ce si ce cred ca am inteles..nu mi-a spsu nici greutatea,singura cifra in g (grame ) a fost 402. probabil o avea 402 grame.si masurile la cap,abdomen si femur.

si apoi srie ceea ce e impoirtnt: capul prezinta structurile encefalice simetrice..se vad orbitele..inima impartita in cele patru camere aparent normala..valvula ..plamani...camera gastrica...ficat..rinichi...vezica...genitale..coloana fara alteratii osoase ...etc..toate " aparent normale".

apoi ca in acest moment nu s eobserva anomalii morfologice majore,si ca nu pot exclude altele care se prezinta mai tarziu...

ceva asa..

placenta localizata posterior. tip II

lichid amniotic -cantitate normala.

la osul nazal si plul nucal ce trebuie sa scrie? aici scrie mm .

21+

Mergi la inceput

Aelita, stai calma, totul e in regula!
Prea multe date in loc sa va linisteasca, va nelinistesc!Eu multumesc lui Dumnezeu pentru darul facut si ma rog sa mi-l tina si sa mi-l dea sanatos! Mai micut, mai mare, dupa voia Lui.
Medicii uneori sunt zgarciti la vorba, alteori nu vor sa va preocupe.
Noi simtim cel mai bine daca totul e in regula, dar nu e povestea cu drobul de sare... Curaj si multa speranta!

mediterana

Mergi la inceput

Fetelor, de Dacons din Germania nu mai stie nimeni nimic?
Am observat lipsa ei!

mediterana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

criss68, nu cred ca am zis eu de fructe... eu nu prea mananc fructe de felul meu, dar de cand cu bebe culmea e ca mi-a fost chiar pofta de ele, si mananc zilnic Nu cred sa existe restrictie la fructe.

dinzo, pentru vergeturi eu incerc asiduu cu ulei de masline (extra virgin) - e mai ieftin ca o crema si pare eficient intrucatva... adica de cand ma dau parca nu se mai fac asa tare - de ameliorat, insa... uf...

Ana_Alx, cum ziceam si mai sus, nu cred sa fie restrictii la fructe, totusi...

ALINATXA, si eu am problema asta cu carnea, dar totusi pui si peste mananc - si uneori vita si oaie - m-am gandit ca pana la urma si daca mancam numai cereale si legume tot cam aia e, gandeste-te cate animale de camp mor strivite de combinele de recoltat si de masinile de treierat si de facut brazde... si cate pasari se otravesc cu diversele substante puse pe recolte... asa ca si agricultura omoara animale si inca din cele salbatice, nu cele crescute (pana la urma) special pentru a fi mancate si imbracate de om Cat despre cafea, da, si eu beau o canutza dimineata, cu lapte in loc de apa - adevarat combustibil, as fi chiauna si capie fara cafea!

mushulica_p, bine ai venit

oana_bucur, distractie placuta la nunta maine!

aiska, brrr... urata treaba cu placenta aia... deci clar nu am cum sa am asa ceva, sunt un omuletz optimist si destul de norocos, nu se poate sa mi se intample asemenea bazaconie!

mariana_1976, nu e vorba de E-uri la carnaciori, ci de toxoplasma si alte bucurii de genul asta (la produsele crude uscate/afumate) - carnaciori prajiti si mezeluri din carne fiarta si cremwursti poti manca fara teama de probleme, indiferent ca sunt facuti la tara sau in fabrica. Cat despre mezelurile crude uscate/afumate sunt mai sigure cele de fabrica decat cele de tara, din punctul asta de vedere, pentru ca fabricile sunt obligate sa controleze carnea data in consum.

aelita, cred ca daca era ceva rau iti spunea medicul - daca nu ti-a spus nimic de rau, inseamna ca e foarte bine

Azi implinim FIX 17 saptamani - de abia astept ecografia aia "mare", poate aflu si eu in sfarsit ce e bebe, ca la ultima si-a ferit fundul de parca cine stie ce vroiam sa-i facem...

Mergi la inceput