Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 25
ALINATXA spune:
Mushulica 15+ inseamna sfarsitul saptamanii 14 si inceputul saptamanii 15.
Cu privire la perceperea miscarii lui bebe eu habar nu am.Sunt la prima sarcina si din ce am auzit el va misca la 4 luni jumatate fix.Asha imi zice soacra mea cel putin.Nici eu nu mai am rabdare.
15+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
oana_bucur spune:
Mushulica rezista cam greutz dar ce sa-i faci!? Erau cu totii prieteni de suflet si noi n-am putut refuza.
Ai rabdare cu inghiontitul...vine si asta. Eu nu prea pot spune ca am simtit clar ceva decat poate in sapt 15...dar acum nu mai sunt sigura.
Gata...am fugit.
Eu si Noi
17+
Alinus25 spune:
Oana ti-am vazut burtica. E tare dragutza.
Si burticutza mea e destul de mare la 13/14 saptamani, cam cat o aveai si tu. Toata lumea spune ca am burta prea mare, dar cred ca asa e organismul meu. M-am ingrasat 3 kg pana acum, nu cred ca e mult.
Eu nu prea am timp sa intru pe forum, dar acum am intrat, ca eram curioasa sa vad ce mai faceti.
Sunt tare suparata ca nu stiu cu ce sa ma imbrac. Hainele mele nu prea ma mai incap, iar haine pentru graviduze nu prea sunt pe aici in Oradea. Sunt doar doua magazine, unul cu haine parca de acum 10 ani, iar altul mai normal dar cu preturi extraordinar de scumpe. De magazinele on-line ce stiti? Am gasit un site f. dragutz cu preturi bune, dar nu stiu daca livreaza si in Romania. Voi ce magazine on-line cunoasteti?
Multumesc mult.
Nunta noastra
dinzo spune:
I/am spus Oanei ca imi place mult burtica ei si vreau si eu. Desi astazi am 16 s nu am deloc sunt blana, poate din cauza ca sunt inalta???? Nu stiu. Adevarul ca am si slabit ffff rau vreo 5 kg. Poate de aceea. Cand am fost luni la ecograf nu m/a crezut asistenta ca am 15 s juma. Nici eu nu am l/am simtit pe baietelul meu. Astazi parca am simtit ceva miscari prin burtica parca mi s/ar zbate un muschi .Imi este frica ca nu stiu sa fac diferenta intre miscare si o posibila contractie. Astept rasp de la cele care mai au copii sau l/au simtit pe bebe miscand.
ALINATXA spune:
Dinzo Si eu as fii vrut sa fii slabit si nu sa pun pe mine.Eu am pus 3-4 kg daca nu 5.Asha dinzo ca AI TIMP SA PUI pe tine.O sa te vad cand ai sa incepi sa pui sa te vad atunci:d
15+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
Crishtinutza spune:
Buna dragelor!
Hai ca am venit si eu de la ecografia de astazi... e si bine... si mai putin bine.
Adica, bebe e ok, doar ca doctora a constatat ca placenta mea e mai jos pozitionata
asa ca adio sportul cu care ma laudam in mesajul precedent.
Am voie doar " putin inot si mult mers pe jos". Nici macar sport pentru gravide deocamdata. Hmmm...
Nu stiu eu prea multe despre problemele astea cu placenta, dar o sa ma documentez... am mai citit si la noi pe forum cate ceva.
In rest, bebe e ok, ii batea inimioara, e maricel, se juca de colo colo, cu manutele ba in cap, ba pe gat!!! I se vedeau asa de clar emisferele cerebrale!!! Si avea mancarica in stomacel, luase micul dejun. ![]()
Tati era super incantat. Ba unde mai pui ca se pare ca e baietel... data viitoare poate se confirma. Trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea, eu visam o fetita, trebuie sa recunosc. Deja facusem in mintea mea lista cu preferinte de nume... de fetita evident.
Acum, oricum e bine, sanatos sa fie, dragul de el!!!!
Una peste alta... iar am plecat nelamurita total... iarasi nu l-a masurat cum trebuie pe bb si nu stiu si eu ce lungime are... iar despre translucenta nucala si os nazal nu le-a masurat, desi sunt in sapt 14.
A spus ca le-a masurat data trecuta, desi nu mi-a spuns nimic de ele la momentul respectiv (o fi crezut ca nu sunt informata, ca nu stiu ce sunt alea?!)
Sunt relevante masuratorile acestea in saptamana 11 ???
Mor de ciuda ca am uitat sa ii cer masuratorile, desi am intentionat... banuiesc ca nu e nebuna sa minta, ca pare un medic serios. Am acolo un dosarel al meu, unde are detaliile de la fiecare vizita. Off, iar astept 3 saptamani pana sa ma lamuresc... daca m-oi lamuri.
. Si nici bataile inimioarei nu le-a masurat, nici de data asta. Mai e cineva in saptamana 14 care nu stie nr. de batai pe minut ale inimioarei lui bb?
Va vine sa credeti ca am fost chiar cu o lista dupa mine, stiam exact ce vreau sa intreb... si tot nemultumita complet am plecat? Eu cred ca medicii astia aloca 30 min pe sedinta... si daca o lungesc mai mult cu ecografia, sau rezultatele analizelor.... dau chix la altele.
A propos, voua vi se intampla ca burtica sa fie putintel mai umflata pe o parte fata de cealalta? A mea parea astazi, stand culcata pe spate, putin mai umflata pe dreapta, decat pe stanga. O fi normal???
Hai ca astazi m-ati prins asa, putin ametita de toate lucrurile acestea... nu ca-s necajita neaparat (desi sunt un pic tuflita) dar parca nici 100% optimism & feel good nu scrie pe mine.
Pls. raspundeti-mi si mie la intrebarea despre translucenta nucala... ma preocupa foarte tare aspectul.
S-auzim numai de bine!
Cristina, 13+
mariana_1976 spune:
Crishtinutza translucenta nucala se face aici intre sapt. 12-14.Trebuie sa fie sub 3.La mine s-a facut la 11+6 asa ca n-o fi mare diferenta.
Chestia cu placenta,cred ca Aiska a "studiat-o" si a mai scris si cite ceva aici pe forum.
Stai cumintica si cu ajutorul lui Dumnezeu poate se ridica sa nu ai probleme.Altfel,e cam nasol,cumnata mea a avut,a singerat in trim III deoarece bebe apasa placenta si a necesitat spitalizare ca sa evite singerarile mai importante.Uneori in trimestrul 3 placenta praevia care singereaza poate fi si putin dezlipita de uter si atunci cauzeaza nastere prematura.Dar mai bine roaga-te sa se ridice.La peste jumatate dintre gravide cu problema asta,se ridica.
Mariana
13+
mama de Monica, Matei si Markus
mariana_1976 spune:
Mushulica bun venit la Odisee!
Anis felicitari pentru cele 200 de g!
Dinzo felicitari pentru baietel!
La a doua sarcina si eu slabisem considerabil,dar apoi am pus pe mine 9 kg pina la nastere.Acum vad ca iar am dat inapoi,mai bine nu va mai scriu cit am ca o sa ziceti ca sunt anorectica.![]()
Oana imi plac tare mult pozele cu Maramuresul si burtica.
Scuze nu stiu cine a spus odata ca ar fi frumos sa punem in albumul comun poze cu burticul in saptamini diferite.Cred ca e o idee buna,voi ce ziceti?
Maria_irina Dumnezeu va are in grija lui si va dovedeste aceasta cu ajutorul oameni minunati.
Messa eu stiam ca nu simti pina in sapt.18-20 miscarile copilului daca ai placenta anterioara.
Despre cirnaciorii pe care i-au mincat mamele noastre cind au fost gravi,inclin sa cred ca erau destul de prospeti si nu contineau e-uri pe vremea aia daca ii faceau bunicutele pe la tara...Poate ma insel?
O seara/zi (dupa caz) placuta tuturor
Mariana
13+
mama de Monica, Matei si Markus
ralu74 spune:
Buna mamici active,
eu nu reusesc sa tin pasul cu voi
, va citesc zilnic dar cand sa scriu si eu e noapte la voi si pana a doua zi voi deja veti fi scris doua trei pagini si ramn in urma.
Ma bucur nespus sa va gasesc bine pe toate si mai ales ma bucur sa v-ati adunat pe acasa si mai stati si voi pe net
.
O sa incerc sa tin pasul cu voi, doar asa nu o sa ma uitati 
Am pus niste poze cu noi, asta ca sa ne cunoastem mai bine
Va imbratisez cu drag,
Ralu 20+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos
gio spune:
Buna,
ne-am intors si noi, dupa o excursie in spital
. asta ca sa ma incadrez in categoria mamicilor disperate. una peste alta, n-am cerclaj, am scapat momentan, bb e bine, colul mai sta asa un pic si vedem. daca e interesata vreuna dintre voi de info din Polizu, va stau la dispozitie. oricum eu am ramas placut impresionata.
in rest, vad ca ati scris o gramada, ramane sa scriu mai des.
Catalina, eu la Herghelegiu merg la eco; am fost si la Taisia si mi se pare cel mai bun. Imi place mai ales maniera lui de a scrie info pe fisa, gen : pliu nucal limite normale, ca sa nu se mai streseze mamica sa caute una si alta pe net
.
Roandre felicitari pt fetitza!!!!
Eu ma incadrez la -2 kg. Inca n-am recuperat tot dar am timp, sunt sigura. bb sa fie bine. in spital mi-au zis sa iau pana la sfarsitul sarcinii intre 13-15 kg.
Cat despre mancaruri, ma omorati. mie nu-mi gateste decat bona si face o mancare..bleah....
Cum am mai spus, eu lucrez cu copii (mici) si prefer cat pot sa stau acasa si sa nu ma duc la serviciu. Alegerea mea, ca la noi faza cu riscurile meseriei, evaluarea facuta de dr de medicina muncii va garantez ca nu functioneaza..Eu astept de 2 luni asta si nimic, asa ca aleg sa stau acasa.
Eco am facut azi in spital si bb era bine, inota pe acolo; bine ca ea e linistita si n-au afectat-o contractiile f dese din ultimul timp. In rest incerc cat pot sa stau linistita desi nu-mi iese, dar macar acolo un pic.
va pup
17 +
http://community.webshots.com/user/taisiaeliana