Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Mushulica bine ai venit printre noi. Chiar nu aveam pe nimeni din Republica Moldova. Asa ai sa ne mai spui tu cum este pe la voi..cel putin cu serviciile medicale.

Eu si Noi
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Bine ai venit mushulica si sarcina usoara.
Eu la cafea nu am renuntat.Am tensiunea mica si cateodata destul de oscilanta.Ptr mine alimentul mult dorit in sarcina asta a fost si ramane cafeaua.Asha ca eu imi incep ziua cu o cana de cafea cu lapte.
Durerile de cap pot fi cauzate si de o proasta circulatie a sangelui la nivelul creierului.

15+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Ies si eu dupa 2 zile de stat in casa...ma duc sa-mi caut o rochita de elefantel ptr nunta de sambata. Sper sa gasesc ceva de in. Ne-am hotarat sa mergem relaxati ca imbracaminte.
Putina cafea ar fi trebuit sa beau si eu acum...ma cam doare capul...
Gata...fug.

Eu si Noi
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Oana tocmai ti-am vazut pozele superbe din Maramures demne de National Geographic!Burtica ta e asa de draguta!

Mushulica bine ai venit la noi si sarcina usoara!

Messa stai linistita,este destul de rar ca cineva sa aiba si placenta joasa si anterioara.
Statisticile finlandeze spun ca placenta joasa se intilneste la 1 din 250 de gravide.Din acele 1 la 250,placenta anterioara au 20% iar 80% posterioara.Sint sigura ca tu o ai doar anterioara,nu si joasa,altfel doctorul la ecografie ti-ar fi spus.
Cezariana nu ar fi problema daca o ai anterioara,dar daca mai e si joasa ca in cazul meu uneori sint nevoiti sa taie prin placenta si iti dai seama ce hemoragie urmeaza.In cel mai rau caz o placenta joasa poate duce la extirparea uterului daca hemoragia dupa cezariana e masiva(uterul in ciuda medicamentelor uneori nu se contracta ca ei "taie" jos in peretele anterior si oricum se contracta mai greu in regiunea aceea).Gata nu-ti mai zic,ca sperii lumea pe aici!

Maria_irina imi pare foarte bine ca ne dai asemenea vesti bune.CINEVA acolo SUS va iubeste.

Salina nu ma asteptam sa incerce doctorul sa-l intoarca pe bebe ca sa vi-l arate.Ce binevoitor a fost!In Finlanda daca nu se vede si nu se vede, ne mai cheama o data,dar nu se pun ei sa-l oblige pe bebe in pozitia corespunzatoare.
In schimb daca bebe nu se prezinta cu capul in jos in saptamina 36(adica e in pelvina) atunci incearca sa-l intoarca printr-o manevra din exterior ca sa evite cezariana.
Cred ca m-am informat cit de cit cam despre toate aspectele la prima sarcina care a decurs ca la carte si niciodata nu m-as fi asteptat ca la a doua sa am neplaceri din astea cu placenta.

Sabina 17+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinzo spune:

Bine ai venit mushulica!!!!
Sarcina usoara si un bebe sanatos!
Oana ce burtica ai!!!!! Eu desi astazi am 16 sapt nu am deloc da deloc. Am vazxut ca la tine se vedea de la 11 sapt. Aseara am fost in oras cu niste prieteni si chiar au facut misto de mine ca nu am nici un pic de burta....
Sa iti traiasca burtica si vreau si eu sa imi creasca si mie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Ca sa nu uit,la capitolul "incredibil dar adevarat":

Stiati ca finlandezii si ceilalti scandinavi sint cei mai mari consumatori de cafea din lume?
In Finlanda astia beau 4-5 cafele de la filtru pe zi dar cafeaua lor e mai mult o apa chioara,un fel de cafea cu lapte din abundenta.

Gravidele finlandeze au voie sa bea o cana de 200 de grame de cafea pe zi.Curios este ca si ceaiul cam tot in acesta cantitate ar trebui consumat.(mi se pare ca, contine teina sau asa ceva?)

De hainute nu prea m-am ocupat, am fost la Helsinki si am intrat acum vreo luna intr-un magazin Hennes and Mauritz cu reduceri si acolo era si cite ceva pentru burtici.Pretul la pantaloni si la blugi mi s-a parut mare:cam 40 de euro perechea.La reduceri 50% gaseai ceva si cu 15-20 de euro dar parca nu aratau asa de bine ca aia mai scumpi.

Intrebare:exista Hennes si Mauritz in Romania?Coincidenta face ca eu sa observ pe etichetele unor haine marca asta emblema "made in Romania" si aspectul era ireprosabil.

Sabina 17+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

aiska nu stiu daca cele 2 firme sunt in Romania dar, la modul general, sa stii ca firme mari din multe domenii prefera sa aiba productia in tari mai putin dezvoltate mai ales din motive economice, mana de lucru fiind muuult mai ieftina. multe nici nu se gandesc sa deschida magazine aici, pur si simplu probabil ca nu renteaza, fiind prea scumpe pt buzunarele noastre, cred ca se gandesc ca nu se merita...

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Buna,
azi incepem sapt 15. nici nu imi vine sa cred cum trece timpul!

15+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

Merci, oana_bucur, ALINATXA, aiska, dinzo!

oana_bucur, deocamdata am mers doar la medicul de familie (de sector ii mai zice la noi), toti medicii la care m-a trimis la consultatii au fost foarte amabi (cu exceptia oculistei, care s-a suparat ca-i dau intrebari), mi-au dat tot felul de sfaturi si explicatii, nu am dat inca nici un sfants nimanui. Deci pina aici servicii calitative si gratuite!
Drept ca ... pare sa fiu sanatoasa tun si toate analizele bune

ALINATXA, cauza durerilor de cap intr-adevar este uneori circulatia proasta a singelui la nivelul creierului. Este si situatia unei prietene (insarcinata acum in luna 6), careia medicul i-a prescris un tratament cu magneziu... si nu mai stiu ce (recent, in sarcina). Dupa tratament nu mai are probleme! Desigur ca cel mai bine e sa-i spui medicului de toate si sa nu ne dam cu presupusul

aiska, chestia cu pretul ... poate fi ceva psihologic ... poate cele la reducere ar arata la fel de bine daca ar fi fara reduceri:)
nici eu nu stiu de Hennes si Mauritz in Romania, dar vreau sa-ti spun: relativ nu demult o firma Italiana (nu stiu care) si-a adus stofa si modelele la noi in MD exact din aceleasi motive care ti le-a scris Helenutza23. Astfel unica diferenta intre paltoanele lor de acolo si astea cusute aici era "Made in Moldova" de pe eticheta. Apropo ... nu se vind la noi, le-au luat la ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

monu, felicitari!

Noi suntem doar un pic mai mari, azi incepem saptamina 16

Va rog sa imi spuneti cum se descifreaza 15+? Ca e 15 s si ceva, sau ca e inceput de 15 s?

Mergi la inceput