Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna dimineata,

Sunt cam matinala data asta, de fapt asa ma trezesc mereu, doar ca acum mai si scriu pentru ca vreo doua saptamani probabil voi lipsi. Unde plec e internet, dar nu cred ca am timp pentru forum.

Aelita, cred ca ai perfecta dreptate legat de dansul gravidutelor. Se pare ca trebuie sa mai schimb ceva in conceptia mea daca se mai poate. In orice caz la viata mea am fost doar intr-o singura perioada mai plinuta - de la tratamentele pentru a avea BB - si ma izolam aproape complet. Nu am fost la mare, la plaja, nu-mi mai cumparam lucruri, de distractie nici nu incapea discutie, iar la medici mergeam numai dupa ce faceam niste eforturi de a slabi cat de cat (noroc ca nu am avut nici o problema urgenta)

Maria irina, si eu ma bucur pentru tine si fetita ta!

roandre, felicitari pentru fetita. Si pentru tine ca arati asa de bine.

Messa, daca informatia cu fructele ca nu se mananca decat vreo 4 pe zi e sigura... eu nu am nici o sansa sa o respect. De cand ma stiu, atata timp cat sunt fructe ele constituie baza mancarii mele. Nu ma pot abtine, iar dupa ce mananc e clar ca nu mai are loc alta mancare. Poate de aceea am mereu lipsa de Fe si Ca. Cat priveste carnea mananc extrem de putina si atunci o prefer in stare afumata. Nu am mancat cine stie cata, dar cand mananca sotul cabanosi imi face o pofta de nu rezist sa nu iau. E chiar asa de nociv? Are efect teratogen? Eu sincer ma bucur ca imi e si mie pofta de ceva in afara de fructe si am mancat fara retineri. Am parerea ca organismul respinge tot ce nu-i face bine. Ca sa nu mai zic de BB, care m-a pus la un regim dur in primele luni.
Interesant modul tau de a veni pe lume, ma bucur pentru tine ca a fost asa. Mi-ai amintit de o cunostinta - va povestesc imediat. Persoana respectiva fiind bolnava cu inima avea voie pe vremea lu' Ceausescu sa faca cate chiuretaje vroia si oricum avea o fetita de 2 ani. S-a chiuretat asadar si s-a dus linistita acasa. Dupa vreo luna si ceva sesizeaza ca se tot ingrasa, menstra tot nu-i venea... Se duce la dr-ul cu pricina care o asigura ca si-a facut treaba bine. La un consult insa se dovedeste ca... era insarcinata prin luna a 5-a. Avusese sarcina gemelara! Ce mare e dorinta unor copii de a se naste!
Sper sa nu ma intind prea mult cu povestile, dar mi-am amintit acum de un caz de domeniul SF. O tipa de vreo 33 de ani care nu a avut ciclu niciodata, se duce la dr ca vrea copii. Dr ii spune ca nu-i sanatoasa la cap daca vrea asa ceva, ca e o minune ca traieste etc. Dupa un timp a ramas insarcinata, pacat ca nu mai stiu continuarea - sper ca a fost totul ok.
De fapt nici pe mine nu ma exclud din randul minunilor, eu ma pregateam de adoptie insa nu gaseam momentul potrivit (sotul ma pistona mai mult, eu nu prea agreeam ideea). Consideram adoptia renuntarea definitiva si acceptarea esecului de a nu avea niciodata copilul meu, ceea ce e destul de greu. Natura aceasta pe care a lasat-o D-zeu nu conteneste sa ne uimeasca cu minunile de care e in stare.

Va pup si tineti-mi pumnii sa ma intorc cu bine acasa dupa o calatorie foarte lunga si probabil obositoare.

Cu drag, Criss 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

roandre,sa iti traiasca fetita!
ce aveti fetelor cu greutatea? cum sa nu stai bine? se ia in MEDIE un kg pe luna,dar nu in fiecare luna,adica in ultimele vei lua mai mult,si vei ajunge in jur de 9 kg. permise 12-14. cate saptamani ai? la inecput e normal sa sslabezti,apoi ai sa pui vrei nu vrei ! pt ca uterul creste,sanii..iar tu nu trebuie sa pui nimci pe tine!
stai linsitita,si nu mai asculta ca trebuie sa te ingrasi.nu vezi c asunt fete care se vaita ca au luat prea mult? toti medicii spun sa avem grija la kg,si tu vrei multe!
iei prenatale,si cu asta basta.daca tu vii de la ecograf si totul e bine,cum poti sa spui ca nu esti bine ?????? copilul s.a alimentat din resursele tale,tu nu ai carente,el e bine,ce vrei??
totul depinde ed cum e bebe!!
mediterana,nici eu nu iau nici un fel de pastila pt nimic.
si ai dreptate maaaaare cu kg pe care le vom pune de craciun si revelion!
dinzo sa fie Mihnea,daca asa iti doresti!!!
oana bucur,am facut mancare de prune uscate cu galuste de faina in ea.o inventie adunata din diverse retete de pe net.
asa eram si eu cu poftele,si cam asa pe la 17 parca au inceput,sau mai tarziu..
crishtinutza,daca nu simti,atuncinu ti eintareste.imposibil sa nu simti daca se intampla! bravoca faci sport.,eu sunt lenesa.poate si asta e o cauza ca nu ai asa ceva!
cellyagl,bine ai venit!Felicitari pt bebe!
esti bine aici !

sunt ligamentele,cand va doare in V ! nu va mai speriati!

monu
,sper sa fii bine cu inimioara!

salina,stai linistita ca m-am descurcat azi cu o mancare inventata cuprune si galuste,ca cealalta cu pune in galuste mis epare complicata.sia sa am niste arsuuuuuuuri acumaaa.io facui cu prune d-alea dulci ,fetiloor! ca le mananc asa.cum se faceau pe la noi,de post!
cu gravidutele din afara...si celelalte..e de vina lumea din jur,care va sperie,babele,si nu stiu,sistemul in general.
maria irina
,tu te stresezi si pt ca esti singura,fara un sprijin..Stai linistita,ca in afara functioneaa altfel lucrurile: daca ei vad ceva rau,te suna .Nu ti-au dat numarul de telefon?E greu pana intelegisistemul lor,ca e diferit de cel din tara. Si atunci,ai sa vezi ce bine siliniste. Ne agitam pt ca suntem obisnuite sa ni se raspunda repede la intrebari,la frici..Dar nu e normal,ca ei nu sunt obligatisa ne mangaie pe cap si sa ne linisteasca e fiecare dta.Ei sunt datori doar sa intervina daca ceva nu e bine.Daca totul e ok,nu dau informatii,nuspun cifre...Sati linistita,nasterea e mult mai usoara,ti se face epidurala fara sa platesti,fara sa insisti pt ea,nu stai in salon cu multe,ai camera,baie separata.Conditiile sunt altfel!Bucura-te de ecea e ai!si,da,poti sa mergi si la o clinica privata,acolo esti tratata regeste.
gandeste-te ca tu te referi la un sistem gratuit,pe cand fetele povestesc de mediciilorpe care ii suna la orice ora ,dar le si costa!
kateryna
,ce au fetelor,cu voi,unii medici?? daca te urmareste de la inecput,el nu stie ca ai slabit intre timp??si chiar daca nu stie, E GREU DE BANUIT??E logic ca ai slabit,si acum ai pus la loc abia ce aveai,asa se explica ca nu ai pus nimic.si E NORMAL!!! E normal sa slabesti la inceput,chiar daca nu toate,depinde de cat de rau ti-a fost.cum sa te ecrte ca nu te.ai ingrasat cand peste tot in lumea asta te cearta sa nu te ingrasi??? cand fetele fac sport de mentinere!bebe e bine?? ala urmareste evolutia copilului sau fundul tau daca a crescut?
bebe e mult mai bine daca nu te ongrasi! asa ca fii fericita ca nu te chinui cu diete!si vorbesc PT BEBE,nu pt silueta ta,ca e bine.
oana bucur,aici parca tot pozele vechi le ai,nu?

fetelooor,toate ati luat-o cu kilogramele?? va stresati ca nu aveti de ce ?cellyagl ,si tu ?? stai cuminte,despre bebe iti va spuenla ecografie,tu daa mananci sanatos,si nu ai carente totul e bine!

sa nu incepeti apoi fetele care au mai multe kg,sa va stresati ca aoleu,ca nu maistiu pe care sa va mai linistesc!

ia potoliti-va! nu mai ganditi negativ!

maria irina,ma bucur mult ca cineva te ajuta! te-ai interesat si cu e te poate ajuta statul?

anis,e bine la 220 g!! ma bucur ca ai vazut -o din nou!
messa,daca iti punea as anumele??hahaaaMenopauza:))
mihacarm,cu fructele multe,prea mult zahar,si nu mai stiu nici eu ce.eu zic ca e bine cat ai mncat,nu mi se par emult! prunele oricum sunt mici,nu punem la numr si ciresele.si eu ma mi dau in struguri rau .

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

criss,sa nu te mai izolezi nicodata din cauza fizicului! orice femeie poate fi frumoasa daca vrea sa fie,daca s eingrijeste un pic,chiar si cu kg in plus, poate fi fermecatoare !! important e sa se iubeasca,sa se vada frumoasa,sa vada silumea din jur frumoasa. lumea e oglinda sufletului nostru.asa cum o privim,asa suntem priviti.si asa cum ne privim pe noi,asa privim.
cand un om se simte bine in pielea lui,cand e fericit,e frumos!! cum il vedem noi,depinde de frustrarile noastre.stiu ca uneori ne deranjeaza fericirea altora,linistea altora,toti am trecut prin asta,dar important e ca atunci cand iesim ,sa stim despre ce e vorba,ca sa nu mai ajungem acolo!
nimeni nu ne poate garanta un corp perfect,si fara kg in plus,niciodata nu se stie,asa ca ,fetelor,spuneti-va de pe acum : SUNT FRUMOASA ORICUM ! SI VOI FI SI LA 60 DE ANI!PT CA ASA AM SA MA SIMT!
Uitati-va in oglinda si repetati-va asta .

am scris cu picioarele,mesajul celalalt,in fuga tastaturii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinzo spune:

Ma bucur ca a observat cineva ca am scris si eu. Multumesc pt felicitari Messei si aelitei.
Vroiam sa va intreb cu ce va dati pt vergeturi sa nu apara. Eu cred ca sunt predispusa pt ca am unele mai vechi pe solduri cu toate ca sunt destul de slaba. Asa cum am spus am 1,74 si 55 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinzo spune:

aaaa am uitat sa va spun ca astazi am 16 s fix. cu toate ca luni bebe/ul meu era mai mic cu 4 zile, sper sa creasca el si sa se faca mare.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

quote:
Originally posted by mihacarm2002

Aelita, ma refeream sa ma spal pe maini cu spirt, nu sa intru toata in cada! In mod sigur ma voi da cu spirt pe la nas (daca n-oi uita, ca uneori uit sa imi iau si medicamentele pentru sustinerea sarcinii). De ce oare nu ar trebui sa mancam mai mult de 4? Prea multa fructoza? Acum depinde si de marime, cred. Eu sigur am mancat mai mult. Pai numai azi am mancat 3 prune, 3 mere marisoare si o felie mare, mare de pepene. De maine o sa caut sa mananc mai putin. Dar legume pot manca la discretie?
Prunele uscate erau pe lista mea de interzise pentru ca sunt si afumate.

Mihaela 15+

la ce va referiti sa nu mancam mai mult de 4 pe zi???? ca am rasfoit prin mesaje si nu mi-am dat seama. va referiti la prune? pai eu acum nu pot decat prune si pepene sa mananc ,ca si fructe,asa ca bag cat pot de mult..cred ca mananc vreo 10 pe zi,si una 2 felii mari de pepene...mai mult nu pot, ca as manca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Aelita intrarea vad ca o face in albumul vechi dar sus in stanga langa cuvantul poze in paranteza este trecut "back to bluellullaby's photos". Accesezi si ai sa vezi si celelalte albume.

Partea asta cu 4 bucati de fructe imi pare usor deplasata... intamplator ma cam incadrez dar dincolo de toate, fructele imi par mai sanatoase si mai putin daunatoare decat o groaza de alte mancaruri pe care le ingurgitam.

Eu si Noi
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Buna dimineata fete cucuiete,
Ce faceti?Eu m-am trezit cu o durere de cap nenorocita .Mai rau e ca nu stiu ce medicament as putea lua.Tare pacatoasa e durerea asta.
Criss68 dupa parerea mea orice femeie poate fii frumoasa chiar daca sa pricopsit cu kg in plus.Am intalnit femei foarte sexy si frumoase mai plinute.Referitor la cura de slabire e binevenita atata timp cat nu da in obsesie(cazul meu).De cand ma stiu m-am privat de la foarte multe alimente numai ptr a nu ma ingrasha.
De craciun cand toata lumea manca fel de fel de bucate eu nu puneam gura pe carne de porc .Mi mi se facea sarmale de pui si preparate din pui.Si asha mancam o sarma si restul varza.Ce sa va mai spun de mici,carnati etc.Nu stiu daca in toata viata mea am mancat un mic.
Acum a trebuit sa ma autoeduc si sa nu ma sperii cand vad cantarul ca sare.Oricum nu am de gand sa ma infig in carnea de porc.Nici pui nu ar trebuii sa mananc.Eu nu mananc carne de porc,de miel sau de vitel ptr ca nu POT MANCA ANIMALE PE CARE EU LE ADOR.Nu suport taiatul porcilor,al mieilor de pasti.Ptr mine zilele astea sunt cele mai oribile.Plang non stop si imi fac tot felul de scenarii.Imi compar animalele mele cu saracele victime.
Deci carne nu consum din aceste considerente .Mi-as fii dorit sa nu mananc nici pui dar.......Sau peste.....Probabil ca dupa ce bebe va venii am sa devin vegetariana total fara doar si poate.

14+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

DINZO eu mi-am luat crema aia antivergeturi ptr perioada sarcinicii de la galenic.Insa conteaza si textura pielii.Daca e elastica atunici va fii mult maiushor.Preventiv bea foarte foarte multa apa plata.Cel putin 3 litri zilnic
La creme am mai auzit prienene care si-au pus in crema aceaia de demachiat Doina Fiole de vitamine e.Sau uns la greu toata perioada si au bauta apa multa.Le-am vazut dupa si nu am vazut nici urma de vergetura (mai putin pe sani unde piele este mult mai sensibila si mai subtire).
Incearca si tu

14+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

Buna viitoare mamici!!!!

Se poate sa ma alatur voua?
Sunt in saptamina 15+ si DPN e 17 februarie 2007!

E o sarcina dorita si sunt foarte fericita!

Alinatxa, si eu ma trezesc uneori cu dureri de cap... stiu cit e de aiurea...
Tu cum ai tensiunea? Intr-o discutie la aceasta tema fetele spuneau ca poate fi de la tensiune prea joasa (la mine e joasa chiar) si ca se poate rezolva cu cite o cafeluta din cind in cind.
Unele au zis ca iau ceva cind nu se mai poate suporta durerea (alch ...nu tin minte cum se numeste, intreaba medicul tau!), dar in ce amai mare parte... trebuie de suportat, fara medicamente. Si aminteles ca-s doar in lunile 3-4, apoi nici urma de ele :)

Mergi la inceput