Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Noki, daca nu vrea pe olita, nu o forta. Mai incearca mai incolo. Eu am pus-o pe olita de la sase luni, dar nu pare sa priceapa nimic. Mai nou, face a naibii kk cind o pun in pat sa doarma, desi o las inainte vreo zece minute pe olita. Altfel, prindem un pisu daca o pun imediat ce se scoala din somn si un kk daca o prind ca se screme. La faza ce faci cind esti cu copilu' in parc nu m-am gindit inca.
Oricum, nu te stresa cu treaba asta. Aici, de exemplu, se merge pe teoria ca ii pui pe olita cind sint pregatiti. Eu cind le spun celorlalt mamici ca o pun pe olita de la sase luni se uita luuuung la mine ca la o nebuna. Daca te streseaza asa de tare poti sa adopti si tu varianta asta, adica sa o lasi pina cind vrea ea. Am inteles ca multi copii pusi tirziu pe olita invata foarte repede. Mai ales fetitele.

Monet, uite te bag si eu in seamna, da' tu intri asa de rar ca nici nu-mi dau seama daca ne vezi mesajele adresate tie. Ma bucur ca Lia se uita la poza cu Sma. Daca veniti pe-aici o sa o si recunoasca! Mama, da evoluata e Maya. Noi sintem inca la mincare pasata bine de tot, iar mai nou am intrat in greva foamei.

Meems, bine-ai venit! Nu mai stiu exact cum a fost cu readaptarea la fus, cred ca am scris, trebuie sa fie vreun mesaj in jurul datei de 27 iulie. Dar imi amintesc ca a fost muuult mai usor decit in sensul invers.

Ina, dupa cum vezi sint prezenta. Dar intru mai mult seara. Acum e o exceptie pentru ca un loc sa fac treaba in casa, stau la computer cu urechile filfiiiind larg si o pindez pe Sma sa adoarma. Ceea ce NU se va intimpla decit peste vreo ora cind eu imi voi pierde de tot rabdarea. Sint un car de nervi si de-asta scriu aici, scriu aici, scriu aici si sper sa-mi treaca.

Domne', n-ar adormi fata asta nici moarta si deja e de cinci ore treaza. Si am pus=o in patut, i=am pus muzica clasica, am leganat-o....Simt ca innebunesc. Bine macar ca nu plinge. Sau poate mai bine-ar plinge sa adorama odata. Of.

Mai cu bagatul in apa, noi stam la mare si am fost si in concediu la mare in aprilie si tot nu mi-am bagat copilu' la apa. La noi e apa f. rece si nu cred ca i-ar placea, iar unde am fost mi s-a parut ca e cam vint si tot asa cam rece si iar n-am bagat-o. Dar lasa ca recupereaza ea. O sa mergem la piscina curind.

Hilde, poate Steff nu doarme bine si suficient in timpul zilei si de-asta se trezeste noaptea. De obicei, cind surescitati si obositi dorm prost. Incearca sa-l culci cu o jumatate de ora mai devreme seara. Si inca ceva, daca imi permiti; eu as zice sa nu-l mai lasi sa se joace in patut. Invata-l ca acolo e locul de dormit nu de jucat. Probabil ai o groaza de alte locuri prin casa unde se poate juca in voie.

Si Sma se indeasa in zabrele si acolo ramine pina pe la jumatatea noptii, presupun, ca dimineaeta o gasesc pe partea cealalta. M-am gindit sa-i pun acea aparatoare, dar uite ca tot nu m-am indurat sa iau unul. La inceput plingea, dar acum cred ca s-a obisnuit.... Sau i s=o fi pliat capu' dupa modelul patutului!

URAAAAAA! Tocmai m-am dus sa verific. A cazut reduta! Poate tzacanitul meu la tastatura sa o fi adormit!

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati, alaptati, alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Neata, neata!

Nu am mai avut timp de forum pt. ca am reusit sa imi cumpar o super carte Elizabeth Pantley, the no-cry sleep solutions si este formidabila.

Hilde, eu alaptam numai noaptea, ziua aproape deloc, deci copii sunt f. f. diferiti, in general vorbind.

Ma oftic ca nu am de unde sa cumpar si alte carti scrise de cucoana asta, la noi nu se gasesc iar daca le iau de pe site mi le dau in format electronic si nu prea pot sa le citesc asa!

Noi am fost la mare si ne-am intors duminica.Vic a facut 4 zile febra fara nici un motiv aparent, nu rosu in gat, nimik.Apoi a facut greva foamei, abia daca mai mananca cate ceva!

Monet, eu iti citesc postarile cu mare drag deci nu esti invizibila pentru mine!

Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Buna dimineata!

Stefanalex, mersi mult de informatii, credeam ca numai aici se intampla!

Fiica-mea e haioasa cand trece pragurile.Pentru ca la inceput s-a lovit si si-a facut vanatai pe picioare si cred ca nu i-a placut senzatia, acum isi ridica fundul si merge pe maiini si pe talpi , cu fundul in sus, dupa care revine la clasica pozitie de 4 labe.Si chestia asta o face doar intr-un sens, cand pragul e ridicat(?!), ca in sensul celalalt, pragul e la nivel cu mocheta.

Mergi la inceput

stefanalex, frumosi baieti ai, sa-ti traiasca!De abia asteptam si noi pe al doilea bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Ilenutza, m-ai facut curioasa cu "cucoana" respectiva.
Am dat o cautare si am mai gasit 1 carte in 2 volume tiparita anul asta la noi. O cheama "Parintele perfect".
http://www.librarie.net/autor/21210/Elizabeth-Pantley
Da' pe mine ma intereseaza si cartea despre adormit de care zici tu si site-ul unde sunt in format electronic. Te rog frumos.

Apropos de adormit copii, am uitat sa precizez ca pe langa ca-mi adorm copilul exclusiv la san, aceasta operatie are loc exclusiv in patutul lui. Adica intru langa dumnealui , noroc ca ne tine patutul.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

!
Aseara nu am mai putut sa scriu ca Ilinca ne-a tinut un concert d ezile mari, nimic nu-i convenea. Cred ca s-a invatat afara. Vai de noi la iarna
La Sambata de Sus a fost superb, locul e minunat. Drumul cam lung si obositor pentru un bebe asa mic. Plus ca la dus nu am fost pe faza s-o linistesc atunci cand voia sa doarma si a inceput sa urle. A plans de la Predeal la Fagaras de nu stiam ce sa-i mai fac. Ba in Brasov am scos-o si din scaunul de masina dar tot degeaba. Pana la urma i-am pus melodiile de la mobil pe care le-a urmarit pana a adormit.
Joi am fost si la manastire (o puteti vedea in pozele de mai jos). Locul e linistit (desi era plin de lume), iar imprejurimile mirifice.
Joi dupa amiaza am luat-o prin padure pe un drum forestier necirculat. Dupa ce am mers o ora am inceput sa ma intreb ce am face daca ne-am intalni cu vreo dihanie a padurii. Ba chiar am zarit pe o culme de munte ceva topaind.
Moment in care ne-am hotarat sa ne intoarcem totusi cat mai suntem intregi.
Pensiunea la care am stat (Nicodor) a fost ok, preturi modice (80 roni pe noaptea camera cu baie proprie, iar mancarea ieftina si buna). Cu totul (2 nopti+ toate mesele mancate la pensiune) ne-a costat 3 milioane. Curtea pensiunii este plina de flori (iarasi de vede in poze). Am vazut ca pensiunea e destul de cautata, toate camerele fiind ocupate. Noi facusem rezervare dinainte, asa ca nu am fost in postura multora care venisera degeaba pana acolo si au fost nevoiti sa caute loc in alta parte.
La intoarcere am mancat in Sinaia, la terasa hotelului Bulevard - un loc pe care il recomand, deoarece au mancare ieftina si buna (spre ex. o amandina a costat 1,5 roni).
La intoarecere Ilinca s-a simtit mai bine, a reusit sa doarma mai mult ca i-a cantat mami "nani, nani" in timp ce o mangaiam pa caputz. Sper sa tina figura si cand mergem la mare.

Poze Sambata

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Multumim ptr raspunsuri la sondaj!
Concluzie:
-Cantitatea de apa bauta de bb variaza de la 50 ml la 600 ml!
ca si scaunele de la 1 bun la 3-4/zi!

Vad ca mamicile care alateaza la sin se confrunta cu mari probleme legate de adormitul copiilor,.Simon al meu nu adoarme in brate cu nici un chip, s-a invatat in patutzul lui singurel sau uneori tre sa stau linga el, il mangai pe spate si adoarme!

As vrea si io carticica aia" Parintele perfect"!

Stefanalex, sa-ti traiasca baietii!Ce scumpi mai sunt!

Madutza, multumim de intrebare!Simon nu e prea bine, m-am hotarit sa-l pun pe furazolidon+metronidazol, 7 zile,mi-e teama ca se deshidrateaza iar scaunele sunt in nr de 4-5 pe zi, cu mucus!Am dat o cautare pe net si se pare ca ar fi lambliaza!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze

Mergi la inceput

Felicia, faine poze!

Vrem si noi la munteeeeeeee! Poate la toamna.............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Mara multumesc! Intr-adevar, e frumos acolo, azi dimineata cand m-am trezit nu-mi venea sa cred ca sunt in Bucuresti
Acum sa raspund la poll-urile saptamanii si nu numai:
- apa mai mult ne este bagata pe gat decat bauta. Maxim 50 ml pe zi. Mai bine zis DELOC! Chiar vreau sa ma duc la Palicari cu ea, poate imi da vreo idee.
- Alexandrina, Dienuta, Maria_Alexia bine ati revenit!
- fee, monet eu va citesc, dar pana acum nu am avut ce sa va zic.
- Buluci cred ca pana acum te-ai prins cum se da ecoflorina. Eu la prima fiola nu am avut prospect si i-am dat numai lichidul, praful a ramas in dop Daca mai ai vreo nelamurire cu vreun medicament, mai cauta pe farmaline.ro ca au multe prospecte.
- Cristinamh e la mare, la Vama Veche
- eu nu m-am gandit ce sa se faca Tilincutza, ca nu mi-o imaginez mare. Taaare mult as vrea sa ramana asa, dar nu se poate Numai Doru abia asteapta sa creasca
Mai urmeaza dupa ce pun varza la calit!

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Alexandrina, stiu parintele perfect dar sunt cam scumpe pt buzunarul meu.Cartea de care am vb am luat-o din america, mi-a cumparat-o cineva care a fost acolo si ma interesa strict partea cu dormitul.

Poti sa o cumperi de pe amazon sau alte site-uri care vand online, eu nu stiu care e procedura ci doar ca trebuie sa ai card in valuta respectiva.Daca nu mi-a picat fisa sa vb cu cineva care a venit incoace

Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor

Mergi la inceput