Mamici iulie - august 2006 (81)
Raspunsuri - Pagina 25
romaniaau spune:
Felicitari Mada pentru reusita. Sa iti traiasca fetita, iar tu sa te refaci cit mai repede!
Eu am ramas uitata pe aici, cu termenul trecut de 3 zile. Am trecut prin toate etapele de ingrijorare, plins, citit, ecografie. Am intrat in faza aia linistita si putin idioata, cind nu mai am nimic de facut ci doar de asteptat dureri spontane, cum spune doctorul.
Va pup pe toate si va admir.
Florina
40+3
mamica gen spune:
Salutare tuturor si felicitari proaspetelor mamici, sa le traiasca bebeii!
Deocamdata solicitam o actualizare a datelor: Alexia Roberta, nascuta 14 august, ora 7.45, adica la 40 fix, foarte punctuala, Spital de Urgenta, dr. Serban Elisabeta, normal fara epidurala, cu epiziotomie, 3800 g, 50 cm, Apgar 9
Mi-am luat de-o grija cu greutatea, caci eco 3 D dadea eroare la 36 sapt. aparea cu 2100-2400 g, adica trimitea spre 31 saptamani. Si se anunta o nastere prematura, caci eu tot slaba am ramas, de la 46 la 58 kg, insa nu stie nimeni pe unde s-au depus...acum ma tot sui pe cantar si dupa 10 zile am 49 si ma zgarai pe ochi...
Pupici,
Alexia Roberta si
Robert Alexandru 2 noiembrie 2001
miti2004 spune:
oncicu chiar aseara am citit aici pe site la "Bebelusul" ca e bine sa ii dai suzeta copilului chiar din primele zile de viata, pt ca mai tarziu s-ar putea sa o refuze si se va obisnui sa-si suga degetul, ceea ce nu e bine pt ca o sa dureze mai mult decat suzeta si o sa-i deformeze dintii...citeste si tu...al meu molfaie suzeta cand are chef, adica daca plange eu i-o dau, daca o vrea bine, daca nu o scuipa sau nu o accepta; de cele mai multe ori il linisteste. Referitor la cascat si eu am observat ca dupa ce deschide gura mare ca sa caste se termina cu un inceput de planset si un tipat, nu mereu dar mai ales atunci cand e obosit si marait. Ca sa doarma mai mult ( imi dau seama cand e obosit ) bebele eu il infas si il legan pana cand il ia somnul.
miti, mamica de 
codritu spune:
Salutare!
Eu m-am pregatit sa va scriu mai multe, dar s-a apucat bb sa planga asa ca aman pe mai tarziu.
Pana una alta tot am uitat sa va rog sa ma treceti si pe mine pe listuta: Petra s-a nascut pe 3 iulie cu 3980kg.
Noi suntem inca cu multe colici asa ca teoria ca de la 7 saptamani se amelioreaza la noi nu tine. Nu mananca nici ea ca la inceput, iar cand are crize plange si urla cu tzitzi in gura, nici suzeta nu o accepta, de fapt nu prea vrea suzeta eu mai insist. Tudor nu a vrut suzeta si m-am bucurat, dar apoi s-a apucat de supt degetul si avem 2 ani si inca suge degetul.
Va pup ca deja s-a ambalat, revin mai tarziu.
Tudorel
Mali_ spune:
Buna!
Sper sa fie cineva pe forum care sa imi dea si mie un sfat. Am o durere de cap groaznica. Stie cineva ce medicamente avem voie sa luam daca alaptam? Sau o solutie alternativa la durerile de cap? Durerea mea a aparut dupa ce am tras un pui de somn si cred ca a fost prea cald in camera.
Mali
lili spune:
Buna fetelor,
In sfarsit avem si noi net acasa..asa e la casa noua.Cand am venit de la maternitate cu printesa ne-am mutat si la casa noastra...va inchipuiti voi ce nebunie caci nu era totul pregatit... nici lingurile nu stiam pe unde sunt..
Noi avem vineri 4 saptamani, suntem mancacioase foc.. dar din pacate mama nu are laptic asa ca mancam Humana1 care ne prieste de minune.
O sa incerc sa pun cateva poze cu printesa...
Am avut aventuri cu nasterea. DrT era plecat si in dimineata de 28 printesa a vrut sa se nasca.. asa ca dupa indelungi parlamentari cu dr.Vladareanu care nu voia sa-mi faca cezariana.. de fapt sa imi dea aprobare desi.. vorba aia.. am toate bolile pamantului ( operatie de miopie facuta in octombrie,3 avorturi in luna5-6 in antecedente si trombofilie)... m-a operat dr.Am avut noroc de Bogdan caruia ii multumesc din suflet.. ca daca nu era nici el.. imi venea sa fug din spital( nu imi dadea mana caci aveam dilatatie 6 cand m-au bagat de urgenta in operatie!!!).
Zilele urmatoare va povestesc ce aventuri am mai avut pe acolo...
Acum am intrat sa va salut... si sunt tare fericita ca AVEM NET!!!!
Lili, Andreea Diana (15.04.2002) si Maria-Alexia(28.07.2006)
andreea25 spune:
muuh,galushca multumesc fetelor ptr raspunsuri!
SARILLA mie nici nu mi plac pastele!
problema e ca si io as manca normal dar s a intamplat ca bbica sa faca kk moale si acum pediatra vrea sa vada dc e de la ceva mancat de mine.oricum cu regimul asta nu prea m am alimentat cum trebuie si cred ca a scazut productia de laptik si cel mai grav intr o saptamana pitika a luat doar 100 g
si ma simt asa vinovata
iau si vitamine nutrinatale ptr lactatie e un produs natural pe baza de anason si marar.sper sa imi revin si sa pot sa i dau bbicii mult timp lapte!
eu am scos o afara de la 9 zile intai cam 20 min si a doua zi cam juma de ora .nu se intampla nimik dc iesiti dupa amiaza cand nu mai e asa cald si soare puternic.mie pediatra mi a zis sa stau la discretie cat timp nu i stric programul meselor si somnul.
va pupik ca tre sa facem baita.
felicitari proaspetelor mamici!
andreea25 +ariana-irina
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
leistra spune:
lili, ma bucur ca ai net, dar prin cate ai mai trecut si tu! abia astept sa ne povestesti restul!
mada, refacere usoara!![]()
![]()
cristina_ioana, eu fac botez in septembrie, dar inca nu am aranjat nimic, curand va incepe mama cu pregatirile, nasii abia ne asteapta!
noapte buna si sper ca bebelusii nostrii sa scape mai repede de colici!
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
COSMMYR spune:
Am si eu o intrebare .Cu ce curatati biberoanele?( in cazul in care nu aveti sterilizator).
Cineva mi-a spus sa le fierb in fiecare seara ,dar in cursul zileile curat doar cu apa simpla?
COSMINA,DAVID SI SORIN
SARILLA spune:
Hello,hello!
Sper sa apuc sa scriu la toata lumea,sa nu se trezeasca ariciutul meu.
Miti2004, stiu de faza cu temperatura laptelui,dar eu alaptez,asa ca nu e asta motivul,ca lapticul e tocmai bun:).TU cum ii faci masaj bebitului?Ca adun informatii...![]()
mamaluidavid si eu vreau sa merg sambata la coafor sa ma tund si sa ma vopsesc si il las cu tati pe Razvi,sper sa se descurce si ei la fel de bine ca ai tai
.Mai multe emotii am insa pt duminica,avem nunta si o sa il las cu soacra-mea..pt prima data cand o sa stau departe de el asa mult...sper sa rezist...![]()
irinuca eu as putea sa fac cd din caseta video si apoi mai multe copii pt cine mai e interesat...cum facem sa imi trimiti o copie a casetei?Mi-as dori foarte mult sa vad cum a procedat tipa aia...
oncicu noi ii dam suzeta cand plange,dar ne cam rugam de el sa o accepte,ca nu o vrea,doar cand are el chef sa se joace,ca daca ii e foame..mama-mama..nu mai vede nimic in fata ochilor...dar si eu am citit ca e ok pana la 3 luni,cel putin..
Cat despre cascat,al nostru casca,sughita si stranuta la greu,prima cand e adormit si celelalte doua cand il schimb..mai nasol e ca a cam inceput sa tuseasca un pic de 2 zile...
mihaela grosan noi l-am scos la 8 zile,vreo juma de ora prima data,iar acum,ca suntem mari,avem 6 saptamani, il luam mereu cu noi,chiar si la terase..
cristina_ioana ma bag la discutia despre botez, ca noi l-al programat cam prin octombrie,si am atatea planuri,vreau sa iasa cel mai frumos botez ever...ma tot gandesc ce sa facem sa fie mai deosebit...tu la ce te-ai gandit?
COSMMYR eu ii dai bibe la supliment,nu in fiecare zi, e drept,dar absolut de fiecare data fierb toate componentele,apoi le sterg putin de calcarul ala care ramane pe ele,si inchid bibe daca nu pun atunci laptele praf.