Mamici iulie - august 2006 (81)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

neatza!

Ce noapte minunata!Am culcat amandoi copii pe la 10 juma' aseara si pitica s-a sculat abia acum 1 ora la masa.E drept ca am facut lacaraie in pat de atata lapte curs din sai dar am dormit beton!

Baia - cand avea Radu 6 saptamani, a venit la noi Geta Sultana, adca doamna care are acum "Micii Campioni" si ne-a facut o sedinta de masaj si baie cu scufundari.De la ea am invatat atunci ca ritualul baitei trebuie facut asa:ideal ar fi ca operatiunea sa se intample cam la 1 ora dupa ce a mancat.Masajul se face inainte de baie, cu ulei de masline(ea spunea ca e muuult mai bun decat produsele din comert si fereste bebele si de eventualele reactii alergice).Se maseaza organizat, pe grupe de mushi si nu se uita degetelele si capul.Am eu multe "figuri" speciale dar zau ca nu le pot descrie.Si le am inregistrate pe caseta dar n-am cum sa o pun pe net.Apoi, la baie, se pune apa multicica (noi umplem cada mare)si incepe innotul.Capul copilului se tine doar cu 2 degete de ceafa (adica cu aratatorul si cu mijlociul)sau cu palma pusa sub cap.Il plimbati apoi asa prin toata cada.Si ceea ce e foarte important, nu va speriati si nu va panicati!Copilul simte tensiunea si de aceea e si el agitat!
daca are cineva posibilitatea sa faca din caseta video- cd va dau sa vedeti cum se face.
sau chemati-o pe doamna Sultana acasa.Costa insa 25 de euro si nu stiu daca mai vine caci are un program fooarte incarcat din cate am citit pe forum.

Ralucutza are la 7 saptamani 4700.Radu insa avea 5400 la 2 luni si nu era deloc gras.Asa ca fetelor nu va mai speriati ca sunt bebeii grasuni.O sa vina vremea cand se vor inalta brusc si vor ramane cu aceleasi kilograme si atunci vor fi perfect proportionati.

Si eu mananc aproape orice si Raluca vad ca e de acord.Adica am mancat si pepene (la greu) si porumb si salata de vinete, si bere si..in general de toate mai putin varza.

Am pus poze noi asa ca daca aveti chef sa ne vedeti..ne simtim onorati.

Irinuca,Raducu si Raluca
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oncicu spune:

Felicitari tuturor fetelor care au nascut, refacere rapida si bebei sanatosi.
Noi astazi implinim o luna!
Voi le dati suzeta la bbi? al meu am impresia ca plange cateodata dupa suzeta, i-am dat ceai, lapte si n-a vrut, in schimb cand i-am pus suzeta a inceput sa o plescaie imediat iar cand o scapa incepe sa planga. Adevarul e ca i-am pus-o de cateva ori dupa baita pt ca plangea f rau si nu puteam sa-l masez si sa-l imbrac si vad ca s-a obisnuit cu ea/.

Oana cu Robert Cristian (23 iulie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oncicu spune:

Ah, inca ceva : puiutzii vostri casca des? Am citit undeva ca, cascatul la bebelusi ar putea avea o cauza neurologica. Stiti ceva de asta? Al meu casca destul de des si cu pofta, iar de cele mai multe ori imediat dupa ce casdca mai si plange sau tipa pt cateva sec. In tp zilei ( 7- 23) nu doarme mai mult de 5 ore adunate si cateodata nici alea f profund, se agita mult in somn. Ce credeti e cazul sa ma ingrijorez?

Oana cu Robert Cristian (23 iulie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Salutare dragutzele mele!

Tare mi-a fost dor de voi. Noi am ajuns acasica duminica, dar am fost atat de ocupata, incat de-abia am avut timp sa va citesc. Am prins un moment de respiro pentru a felicita mamicile si a pupa bebeii pe burtici mici. Vroiam, de asemenea, sa multumesc tuturor pentru urari. Toate m-au uns pe suflet.
Strumfica mea e cumintzica deocamdata. Problemele sunt la mine, fiindca nu s-au desfundat inca toate canalele si sunt in mare pericol de mastita. Trebuie sa ma mulg si-mi vine tare greu. Mi-am cumparat o pompa manuala, pe care o utilizez cu dificultate. Curge putin laptic la intervale mari de timp. Spre exemplu, intr-o jumatate de ora de-abia strang 5ml dintr-un san. Am inceput sa ma indoiesc ca as folosi corect pompa. Voi cum procedati?
In legatura cu mutatul la scutece, eu sunt de parere sa asteptam pana in ultima zi a lui august. Poate mai sunt mamici intarziate.

Muuh daca tu te ocupi de listutza, te rog sa completezi si la noi scorul Apgar: 9 initial si 10 la cateva minute. (micutza mea a avut circulara de cordon)

http://photos.yahoo.com/ph/mirescuandra/my_photos
Andra si puiu scump Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Buna ziua va zicem si noi, parca suntem mai bine cu colicile zilele astea, cel putin doarme noaptea mult mai bine, ziua ce e mai rau.

Spuneti-mi ,va rog, voi la cate saptamani ati iesit cu ei afara? Mie mi-a spus medicul de fam. sa ies la 2 saptamani, progresiv de la 5 min incepand, dar bineinteles ca au venit oamenii cu sfaturi cum ca e prea devreme etc. M-ar interesa mai multe pareri.
Va pup.

Mihaela de Elena Maria(9 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

oncicu mie mi se pare ca doarme foarte putin in timpul zilei si cred ca de aceea casca asa mult. A mea cand nu doarme vreo 2 ore incepe sa caste mama-mama. Nu cred ca ai de ce sa te sperii, eu zic ca e doar obosita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Noi l-am scos afara incepind cu ziua a zecea, mai intii un sfert de ora, apoi progresiv pina la o ora dimineata si o ora seara. Si cred ca ii place, adik sta linistit chiar adoarme.

Puiul meu nu casca prea des in schimb sughita des.

si Mihai Nicolae - my little treasure (1 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Mihaela, am inteles ca nicicand nu e prea devreme - tu sa te simti bine. Poate cine ti-a spus se gandea la motive religioase - unii nu scot copiii pana nu fac o slujba de ceva (???). Noi am plecat la drum de vreo 300 km cu bebitza de 9 zile, cu pauza de o noapte. A fost cuminte si cooperanta.
Numai sa nu il bata soarele direct pe bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetelor!

In sf intru si eu sa va salut si sa va multumesc de urari.
Noi suntem bine aseara am ajuns acasa.
Imi cer scuze daca nu sunt coerenta in ce scriu dar incerc sa ma adun, cam greu dar merge.
Pt cine face listutza, eu va dau acum datele complete de pe hartiile din spital. Scorul apgar ni-l daduse gresit la inceput si acu am hartiile si va dau din nou toate datele:
Arianna Raisa nascuta in data de 21.08.2006 ora 8,04, ora uk, la 41 de saptamani, 3,580 grame, 55 cm, 32 cm circumferintza capului, nastere naturala cu epidurala si baby scos cu ajutorul ventuzei, Dr. Claire Burton, North Middlesex University Hospital, Scor Apgar 6 la un minut, 9 la 5 minute.
Baby e destul de cuminte, ne trezim seara si mai mormaim intre oerel1 si 4 dim cam plangem dar dupa ora 4 a dormit si ieri si azi pana aproape de ora 12. Papam biberon, azi tati se duce sa cumpere pompa sa putem papa si laptic de la mami si asteptam ca cica azi tre sa vina moasa sa ne vada.

Va pup si promit sa mai intru pana in weekend sa va povestesc ce si cum, dar imi mai trebuie ceva timp sa ma adun.

------------------------
41+
Born free, now I'm expensive.
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Pup fetele!
M-am strans si eu p-acas' si am zis sa vad ce mai faceti. Nu reusesc deloc sa mai scriu, parca trece ziua prea repede.
Map, pupici la fata, sa va traiasca minunea!

Fetele, cand faceti botezul? Cum cine toc si io pe tema asta?

Cristina lui Luca (21 jun 2006)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10719;104;1;1/c/59/t/53/s/53/k/5acf/weight.png

Mergi la inceput