Aspirante optimiste, peste 35 ani (3)
Raspunsuri - Pagina 30
![](images/user_woman.png)
zisaCami spune:
Miki-miki uterul septat e o malformatie congenitala, adica din nastere si nu exista posibilitatea sa se mai refaca. Era imposibil ca dr. Denisa Protopopescu sa nu fii vazut asta in anul 2000, cand am facut histeroscopia ( a vizualizat tot interiorul uterului cu o camera video )! Singura explicatie posibila si realista pe care eu o vad este INCOMPETENTA!!!
Gigeii sotului sunt suficienti si buni pentru FIV + ICSI. Daca obtin mai multe ovocite as incerca varianta combinata, adica o parte din ovule fecundate cu ICSI si o parte lasate sa-si faca singure de cap si sa vedem ce iese!
In ce priveste dr. Laura Dracea, mie mi se pare foarte tanara, ~ de varsta mea. Si mi s-a parut o adevarata profesionista - mi-a spus de la prima ecografie, ca uterul meu ii pare mai degraba septat decat bicorn - desi ceilalti medici pe care i-am consultat in ultimul timp s-au pronuntat pentru bicorn ( Conf. dr. Radu Vladareanu - sef la sp. Elias si dr. Iosup ). Si septat a fost - cu un sept chiar foarte gros! Uite ce am mai gasit despre uterul septat:
"Uter septat. Apare prin lipsa de resorbtie completa a peretilor canalelor Muller care intra in contact unul cu altul (septul median) astfel incat nu se mai formeaza o cavitate uterina unica ci raman doua cavitati separate de un sept. Uterul pare normal la suprafata sa, poate doar un sant fin longitudinal situat median sa sugereze prezenta acestei anomalii. Septul poate sa fie complet, adica sa separe cavitatea uterina in doua camere complet autonome, care comunica doar la nivelul canalului cervical, existand doar un singur col cu un singur orificiu extern, sau sa aiba diferite grade de extindere, cele doua cavitati putand comunica intre ele intr-un grad mai mic sau mai mare.
Avortul poate sa apara din mai multe motive dintre care cel mai frecvent este acela cand embrionul se implanteaza pe septul uterin care este sarac vascularizat astfel incat acesta nu poate furniza suficiente nutriente embrionului, care isi opreste evolutia la un anumit moment dat cand cererile sale depasesc net oferta materna. Alta cauza a avortului spontan este lipsa de distensie adecvata a cavitatii uterine care gazduieste embrionul sau fatul. Uneori fatul este pozitionat cu capul si trunchiul intr-o cavitate si cu membrele inferioare in cealalta cavitate, cu riscul unor leziuni datorate contactului prelungit si traumatizant cu marginea septului."
Mirela Sotul meu a fumat ~ 18 ani si s-a lasat in urma cu 4 ani, cand am descoperit tumoarea testiculara - din ziua in care a fost operat nu a mai fumat!
Cami
Barbye are nevoie de ajutorul nostru:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83610
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miki-miki spune:
Cami nu am cuvinte. Sunt doctori considerati genii si nu sunt in stare sa vada dc un uter e septat sau nu. Acum cred ca e bine ca nu s-au prins FIV-rile pt ca mai mult ca sigur sarcina nu puteai sa o duci pana la capat sau D fereste poate copilul nu iesea cum trebuie sau aveai vre-o complicatie la nastere.
Acum cu DD inainte si cred ca te bucuri ca faci FIV-ul aici si nu in Canada (din cate am inteles si ei oscilau intre septat si bicorn). Mie imi dai sperante mari cu vestile ac bune despre o dr asa tanara si buna si mai mult ca sigur ca voi merge si eu tot pe mana ei.
Faci bine ca-i dai sotului Napraznic deoarece e f bun pt pb pe care a avut-o.
Eu te si-ti urez mult, mult noroc.
Miki
Barbye are nevoie de noi ca sa poata sa mearga din nou. Conturile pt donatie le gasiti aici
Mirela_1 spune:
Buna fetelor! Munciti, munciti?
Mikisor, merci de oferta. Dar schimb macazul, dupa cum ti-am mai spus. Am aflat de la Cami cum pot sa dau de Damian, l-am insarcinat pe sotul meu sa-si faca o programare la el la spital (i-as face eu, dar el stie mai bine cand poate sa se duca si cand nu) si am ramas in stadiul asta. Inca nu si-a facut programarea, are o perioada mai aglomerata. As prefera mai intai vizita la urolog si apoi spermograma. Problema cu laparo... depinde de ce-o sa-mi zica dr. Eu as face-o daca mi-o recomanda. Bafta la zugraveli si pisca zugravul sa se miste mai repede.
Cami, bravo lui ca s-a lasat. Poate s-o lasa si sotul meu (si eu impreuna cu el) si o mai creste motilitatea.
Adriana, cum a fost la eco?
Victoria spune:
Cami, mai spune-mi cum te simti dupa histeroscopie...Eu am avut sangerari cam 5 zile dupa, desi a fost exploratorie si nu a "racait" nimik...Nu cred ca e bine...
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
zisaCami spune:
Miki-miki ce pot sa mai spun ... Si eu cred ca e mai bine ca nu au reusit FIV-urile, desi cred ca ar fi fost mai corect sa descopar aceasta problema inainte de a fi cheltuit 10.000 $ CAD in Canada si 4.500 de euro la Medsana ( costuri care privesc strict procedura + tratamentele ), fara sa mai pun la socoteala biletele de avion si intretinerea noastra in Canada ... ca sa nu mai vorbesc de faptul ca am pierdut anii cei mai fertili si toata aceasta nebunie ne-a epuizat psihic!
Ii multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa gasesc medicul potrivit aici, chiar si acum, inca mai am sperante! Da, ma bucur ca nu am plecat in Canada, deoarece ar fi trebuit sa stau cateva luni acolo si sa fac investigatii de la inceput, ceea ce s-ar fi ridicat probabil la ~ 4.000 - 5.000 $ CAD, pe langa inca 10.000 $ CAD costurile unui nou FIV! Pe langa cheltuieli, sotul meu nu ar fi putut sa stea cu mine, decat cel mult la punctie si ET.
Indiferent la cine te vei decide sa mergi in continuare, iti recomand din toata inima echipa de la Giulesti - sunt adevarati profesionisti!
Mirela Mult succes cu lasatul de fumat amandoura! Eu m-am lasat in urma cu 5 ani si ne simtim amandoi excelent, de parca nu am fi fumat vreodata!
Cami
zisaCami spune:
Victoria ma simt excelent, nu am avut nici cea mai mica durere dupa - desi dr. mi-a recomandat sa iau ceva nu am avut nevoie, am sangerat exact 2 zile - in ziua interventiei si ieri, destul de putin - ca in ultimele zile de ciclu, iar de azi sunt ca "noua", parca nu s-a intamplat nimic. Dr. mi-a spus de la inceput ca voi sangera 2 zile si sunt uimita: absolut tot din ceea ce mi-a spus ca se va intampla, exact asa s-a intamplat!
Nici la mine nu a "racait", ci doar a taiat septul.
Nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu faptul ca tu ai sangerat 5 zile ... iei cumva aspirina?
Avalon ce ai facut azi la eco? Te asteptam cu vesti bune!
Cami
miki-miki spune:
Cami Anii cei mai buni de fertilitate s-au dus dar nici acum nu-i tarziu. Eu te pupic si-ti urez mult noroc de acum inainte. Sa ne tii la curent cu tot ceea ce faci acum la dr L.D. Pt mine sunt f f importante ac "stiri".
Avalon iesi cu nasucul din moloz si spune-ne cum a fost. toate pushtoaicele si pe maine.
Miki
Barbye are nevoie de noi ca sa poata sa mearga din nou. Conturile pt donatie le gasiti aici
Avalon spune:
Cami, Miki, trebuie sa va spun ca si eu am fost placut suprinsa de dr.Dracea. Este extrem de calma, si desi este atat de tanara stie ce face. Pana acum sunt foarte multumita de cum a decurs totul, te face sa te simti confortabil si in siguranta intr-o situatie atat de inconfortabila si nesigura. Mie nu mi-a dat sperante desarte si mi-a prezentat situatia realistic. Iar tratamentul l-a condus foarte bine pana acum, ceea ce mi-a spus ca va fi, exact asa a fost. Ceas!
Miki, in legatura cu programarea la medsana, nu-ti mai face atatea griji ca oricum te suna ei ca sa te reprogrameze peste 2-3 luni, mie mi s-a intamplat asa de 3 ori...
Nusy, sotul meu a fost la dr.Soare si au stat ceva de vorba, asa 'ca intre barbati'... nu stiu cum a reusit acest medic sa-i castige increderea sotului, care este foarte reticent cand e vorba de tratamente si medici... dar a reusit, si nu pot decat sa ma bucur pentru asta! A reusit chiar sa-i schimbe obiceiurile alimentare, i-a prescris un anumit regim de alimentatie din care sunt excluse carnea de porc si de pui, si multe altele... i-a dat o noua schema de tratament. Se pare ca dr. va pleca din tara dar nu stie cand, a ramas sa-l sunam la sfarsitul lunii si daca nu e plecat ne va face o noua spermograma. Abstinenta in continuare, pana atunci dormim ca fratii. Si cica va fi bine, daca dansul zice asa eu il cred!
Aaaa, sa va spun un secret (sper sa nu fiu prea indiscreta): s-ar putea sa-l vedem curand pe dl. dr. intr-o emisiune televizata
.
Mirela, al meu sot nu mai fumeaza (de frica!), oricum el fuma foarte putin (eu fumam ca turcul).
Va pup pe toate si mai astept sa mai completez listuta rosie, cine mai urmeaza?
"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth
nusy spune:
Mirela, sotul meu nu fumeaza si nici n-a fumat vreodata.
Avalon, ma bucur tare mult ca i-a castigat increderea...este un om deosebit...abia astept sa-l vad la TV...dar cand,unde?????stii amanunte????Nu de alta,dar s-o sun pe Miki,cand e emisiunea,s-o anunt, ca ea nu-l cunoaste si la cat i l-am laudat am facut-o curioasa Oricum, deseara il sunam si noi sa ne spuna daca ne poate primi sambata.
Nusy
miki-miki spune:
Avalon ma bucur ca esti multumita de dr Dracea.
Programarea mea este la CMIB si nu vreau sa ma mai reprogramez. Vreau sa renunt definitiv la ea.
Dc afli cand pleaca dr S sa ne spui si nou. Nu ti-a spus pt cat timp pleaca? Saptamani sau luni? As vrea sa-l vad si eu la TV si dc afli cand v-a fi emisiunea sa-mi spui si mie pe PM.
Listuta rosie te asteapta pe tine sa stii.(esti cap de lista la albastre). Eu sunt a 2-a pe lista albastra dar sansa mea de a trece pe ce-a rosie e ultima .
Mie mi-e ciuda ca sotii vostri sunt asa de docili si inghit tot, se duc la dr singuri s.a. Eu m-am pricopsit cu cel mai tare de cap. Al lui Nusy inghite o sacosa, al lui Mirela se duce singur la dr, al tau la fel si al lui Cami la fel. Eu dc fac o programare gaseste el ceva care e mai imp pt el si ma face sa schimb programarea si apoi iar si iar de-mi crapa mie obrazul de rusine. Ne mai si certam si nu rezolv nimic in final. De aceea am lasat acum deoparte ac investigatii pt ca am zis ca sunt cu renovarea si sa mai ia o pauza de pisalogeala dar cum termin scot tigaia, ,
si la dr ca nu mai merge.
Miki