Mamici de martie - aprilie 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 28
Mihaelaaa spune:
Cu constipatia abia ce m-am mai linistit si eu.Am fost la doctor si mi-a dat un suc pe care l-am baut in fiecare dimineata timp de o sapt si acum mi-e mai bine.Eu aveam problema asta inca dinainte de sarcina ,dar acum a fost rau de tot,cu sange ca in 1-2 zi de ciclu.
Ce am mai incercat eu inainte de sarina erau prunele uscate si sucul de mere baut cat de mult pe zi dar cel mai important un pahar inainte de culcare si a avut efect ,pana acum o saptamana am dus-o bine.Dar cred ca daca e rau si la tine sa mergi la doctor sa vezi ce-ti recomanda si el.
9+
Mihaela
Simonna spune:
Elyanne... sa-ti traiasca! Si sa-ti dea Dumnezeu inca doi copii la fel de frumosi ca primul. Si tie de doua ori mai multa rabdare, nervi si vointa de a-ti pastra rabdarea si vointa :) Hai, ca s-au descurcat bunicile noastre cu gemeni, o sa treci si de asta...
Stii, are fiu-meu un film la care se tot uita, Robots. Cind se naste Bebe Robots (construit, de fapt, de parinti, primit in cutie piesute - piesute, pe comanda) incepe sa urle si ghici ce fac parintii: cauta instructiunile, fuguta, si rotesc un buton de volum. O sa gasesti tu "butoanele de volum" intr-un fel sau altul!
Pupic,
Simonna
PS. Uitasem: ca sa ajungem pe lista oficiala: Bebe Felix se naste pe 21 martie, teoretic. UM as zice ca a fost 15 iunie. Sper ca n-am uitat nimic.
S.
adelyna spune:
Elyanne,asta da veste.Sa va dea Dumnezeu sanatate ca in rest va descurcati voi
.
Ramiha si mie mi se pare ca ai slabit cam mult.daca iti este asa rau de la sarcina de ce nu-l rogi pe dr.sa te interneze cateva zile sa stai la perfuzii.Stiu ca e groaznic,dar e mai bine pt tine.
Am fost si eu azi la control,am facut un nou eco.Bebe masoara 28 mm,iar inimioara bate bine.Dupa cum s-a dezvoltat pana acum data nasterii ar fi la sfarsitul lunii martie.In rest toate analizele (cultura de col,pap test,analize de sange si secretie si urocultura)au iesit bine.Mi-a spus ca pot sa iau elevit,pt ca este a 4a saptamana de cand am greturi si nu prea pot manca.
roxanici spune:
Elyanne, am ramas cu gura cascataaaa
Sa fie intr-un ceas bun!!!
....nu stiu ce sa mai zic....inca ma minunez.....
Eu la mintea mea cea creata credeam ca nu se poate ca in a n-spea saptamana sa aflii ca ai gemeni. Credeam ca de la inceput se vede o gamalie sau doua si stii inca de la prima ecografie, dar uite ca se poate si cu surprize.
Simonna, daca ne dai si ziua de nastere, trecem si pe ea in listuta si iti zicem la multi ani de ziua ta ![]()
Paxela, Alionushca unde sunteti, sunteti bine? ca ma obisnuisem sa citesc despre voi zilnic.
Adelyna, tare ma bucur ca esti bine si ca nu ai pb de nici un fel; chiar ma gandeam daca iti mai da tarcoale infectia urinara sau ai alungat-o definitiv.
10+
adelyna spune:
roxanici
,din fericire am scapat de infectia urinara si sper sa nu mai apara desi nu prea pot sa beau nici mult lichid ziua cum nici nu prea pot manca.mai incerc cu ceaiuri(le pot bea mai bine ca apa).
Sper sa auzim numai de lucruri bune in continuare de la noi, mamicile.
mititica04 spune:
buna seara burtici,
eu tocmai ce m-am intors de la doctor si am vazut mica minune: are 35 mm si e tare vioi, dadea din manute si din picioruse. Sa va mai spun ca astept deja cu nerabdare urmatoarea ecografie? Ma voi duce din nou pe 13 septembrie cand voi face translucenta nucala.
in rest stau bine cu greturile - adica nu prea se mai manifesta - si parca nu mai sunt atat de sensibila la mirosuri.
Elyanne - felicitari si nu iti mai face griji. O sa te descurci si o sa fie bine. Mie tare mi-ar fi placut sa am gemeni....
Referitor la concediul dr-ului Herghelegiu - eu am programare pe 14.11 la Sanador - se pare ca e prima zi de lucru dupa concediu.
Si vreau si eu lamuriri referitoare la cand incep si se termina trimestrele... Din ce info am gasit pe internet nu m-am lamurit si eu vreau sa stiu cand scap de primul trimestru!
aveti grija de voi si 
9+
madalina78 spune:
Sunt foarte deprimata !!!! asta si pentru MIHAELAAA ! As prefere sa vomit da nu sa fiu asa ca o nebuna
! abia pot sa ma abtin din plans cu toate ca nu am nici un motiv!
Nu ma mai incap blugi cu toate ca am luat doar 1 kg si cred ca asta ma indispune cel mai mult!
Pupici si fiti vesele si pt mine!
Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!
roxanici spune:
mititica04, iata un link ceva mai explicit despre impartirea pe trimestre.
www.maternitycorner.com/mcmag/calendar/pregnancycalendar/lunarmonths.html" target="_blank">http://www.maternitycorner.com/mcmag/calendar/pregnancycalendar/lunarmonths.html
Textul care explica e clar pana la un moment dat, apoi devine alambicat, dar in partea dreapta se vede clar cum sunt impartite cele 40 de saptamani in trimestre.
Acum, cine ma lamureste si pe mine cum e cu lunile ca eu nu stiu cand incepe si se termina luna a 3-a de exemplu.
Aurasa spune:
Buna dimineata!
Felicitari Elyanne! Sa va dea Dzeu sanatate si totul o sa fie bine.
Mada, parca tu ziceai de constipatie, eu am r4ezolvat-o sarcina trecuta cu iaurt Activia (de fapt doar asta am mancat 4 luni si grefe). Aveam problema inainte de sarcina si pot spune acum ca am rezolvat-o definitiv.
Eu sunt bine(niste greturi pasagere doar). Am inceput sa imi fac analizele. Merg la echo vineri si mor de nerabdare. Am niste emotii... . In rest, ma distrez cu baiatul, jucam fotbal (atat cat joaca el la 1.3 ani), cantam si ne amuzam din orice. Ma mai cuprinde asa o lene cateodata, dar Catalin nu ma lasa, asa ca trec repede de ea.
Aaaaa, Ziua mwea de nastere este 02.08.1974, asa ca sunt o mamica trecuta de 30 de anishori.
Mai vorbim,
Pupici pentru burticutze
Aurasa si
Catalin (3.06.2005)
elyanne spune:
Am revenit... cu noaptea-n cap (pt. mine... care nu's obisnuita cu ore de-astea de trezire)
... M-a trezit mandra... cred ca vrea sa ma antreneze pentru ce va urma, ca de vreo sapt. se tot trezeste la 5-6 dim.
Multumesc mult de tot pt. urari
Parca am mai prins curaj...
Ma bucur f. mult ca vor fi doi bb... si in acelasi timp ma gandesc cu groaza la ce ma asteapta... Era f. calma cand am aflat ca sunt gravida, pt. ca deja stiam cam ce ma asteapta la nastere si dupa ... Dar acum sunt data peste cap... ma gandesc la toate prostiile... ca n-o sa nasc la termen, ca poate n-o sa nasc normal si va fi nevoie de cezariana (si nu vreau cezariana), ca vor fi micuti si o sa stau in spital de o sa ma satur... ca nu stiu cum o sa alaptez... daca nu vor dormi noaptea (cu mandra n-am avut probleme, la capitolul somn...). Apoi m-am gandit ca va fi greu cu primul copil (care va avea 2 ani si 5 luni, daca se nasc la termen) si cu bb mic... dar cu 2 bb-ei mici...
Nu ma asteptam la gemeni pt. ca nici unul nu avem in familie... Cand am facut programarea la eco morfologica si m-a intrebat daca e sarcina unica nici prin cap nu mi-a dat ca ar putea fi altfel... Am sunat aseara sa-i anunt ca o sa dureze mai mult eco daca trebe masurati 2 bb....
Cam asta fac eu de ieri de cand am aflat... ![]()
Acum s-o iau pe rand...
Tzontzonel bine ai venit. Sarcina usoara! Nu e timpul pierdut pentru greturi... si daca totusi n-o sa ai, bucura-te... nu-ti face griji, nu e nici o problema...
Mihaelaaa de bucurat ma bucur... dar socata tot sunt 
Despre dureri... am auzit ca unele gravide ar avea... Intreaba si dr.
Simonna as vrea io sa gasesc butonul... La Elena nu l-am gasit inca... cred ca n-are... au uitat sa-i puna...
Roxanici asta e a doua eco pe care o fac... prima (la 6s) a fost asa... de control, ca e sarcina unde trebe... Abia acum, la 10 sapt. s-a vazut ce si cum...
Legat de impartirea pe trimestre / luni ... nu prea tin cont... ca dr. te intreaba mereu cate sapt. ai... asa ca nu mai imi chinui neuronu cu luni si trimestre.
In schimb, toata lumea cand afla ca sunt gravida ma intreaba in cate luni... zic si eu cu aproximatie in functie de cate sapt. sunt...
Eu trebuie sa fac la aprape 13s bitestul... dr. a spus pe 15 sapt.
Acum ma gandesc... fac doua? Pentru fiecare bb in parte?
... Masuratorile la eco vor fi pt. doi, clar ... Am si uitat sa intreb ieri cand am fost la laboratorul de analize... Am intrebat cat costa, dar nu le-am zis ca e sarcina gemerala...
O sa dau faliment cu bebeii astia doi... Dar asta e ultima mea grija
... se rezolva ... restu nu stiu cum le voi rezolva ...
Fac modificarile si la lista... daca nu le-a facut altcineva, ca n-am apucat sa ma uit...
Eliana si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea