Mamici de martie - aprilie 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mada_rozz spune:

Ralualexandrei, si mie ii cade parul foarte rau de cateva luni.Nici nu stiu ce sa cred...de la ce sa fie oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Nu va faceti griji fetelor pt caderea parului.se spune ca in sercina parul va cadea din ce in ce mai putin.Sincer nu am tinut cont de asta pana acum,dar sper sa fie asa,pt ca si mie imi cadea pana acum 2 saptamani,dar se mai si regenereaza.Pe mine ma omoara greturile.Noaptea trecuta nu am dormit aproape deloc,am stat numai la baie.Greu,tare greu.acum ,mai nou am stari de oboseala din ce in ce mai mari.
9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Va citesc in fiecare zi dar sunt cam lenesa la scris si din pacate nu numai la scris, lucruri pe care mi se parea foarte usor sa le fac, acum mi se par atat de grele.
Acum m-am mai linistit, am sangerat de 3 ori in saptamanile 8 si 9, m-am simtit foarte rau am ajuns si la urgenta, dar acum sunt bine, doar sunt somnolenta si mi-e cam greata, dar moderat. De mancat as manca numai fructe, lapte si paine cu unt si cu rosii de gradina, mancare gatita nu prea imi vine sa mananc. Nu am luat deloc in greutate deocamdata, ceea ce e bine ca oricum am cateva kg bune in plus dinainte de sarcina.
Acum am cateva nelamuriri, poate imi spuneti parerile voastre. M-am gandit ca avand aproape 36 de ani o sa trebuiasca sa-mi fac mai multe analize in timpul sarcinii. M-am tot documentat si cam stiam ce ar fi fost de facut. In schimb dr meu (care este un dr respectat si care mi-a fost recomandat calduros de multa lume, inclusiv de asistente din maternitate) nu este de parere sa-mi fac nici dublu testul, nici toxoplasmoza, rubeola, CMV...., Adica nu se opune sa mi le fac, daca vreau, dar nici nu mi le recomanda. Tot ceea ce mi-a mai spus si felul in care s-a purtat si mi-a vorbit mi-a placut foarte mult, mi-a inspirat incredere, am plecat de la el foarte linistita si increzatoare (eu sunt cam panicoasa de felul meu). Dar cand citesc ca toata lumea isi face analizele si eu mi le-am facut numai pe cele uzuale de sange, urina si a secretiei vaginale ma gandesc ca poate ar trebui sa insist sa mi le fac. Dr spune ca el vede ce trebuie sa vada la eco, si ca daca am mai avut o sarcina fara probleme si sunt sanatoasa nu ar trebui sa-mi fac probleme.
Voi ce parere aveti?
Va pup pe toate!
Kitty 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Kitty,e adevarat ca eu am facut mai multe analize decat tine,insa eu am avut un avort spontan iar celelalte sarcini le-am dus cu greu pana la termen,asa ca la mine exista un motiv bine intemeiat.
Nu stiu daca e chiar necesar sa faci mai multe analize doar pt ca ai 36 de ani avand in vedere ca ai avut prima sarcina fara probleme.
Tu stii mai bine cata incredere ii acorzi dr tau,din ceea ce stiu ,toxoplasmoza,listeria,etc nu se fac obligatoriu tuturor gravidelor ci doar celor care sunt in pericol de avort sau au avut antecedente de acest fel.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 11+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

tzuna, uite ca am intrat si eu in saptamana 12 dar la mine greturile tot isi fac de cap . In timpul zilei le rezolv cu mancare, doar seara nu am gasit reteta cum sa le pacalesc . In ultima saptamana am avut de fapt si seri mai bune, urmate insa de altele rele foc. De fapt ce vroiam sa te intreb e... cum trec greturile astea, asa mai dintr-o data sau treptat treptat?

Kitty, la fel zic si eu, analizele respective nu au legatura cu varsta ta, cu exceptia dublului test. Cred ca testele de determinare a riscului de sindromului Down sunt singurele corelate cu varsta mamei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Atomix o sa aiba un frate.
Sau o sora, ma rog, zice el si strimba din nas, nu c-ar avea ceva cu fetele dar papusi la EL in casa???!!!
Dupa ce a aflat ca bebeul nu scoate capul din burtica, zice cucu si se-apuca de construit din lego, Atomix a zis ca da, merge, dom'le, si-o fata, de-asta si-asa n-aveam!
Asa ca ii dam bataie si ne adaptam la situatia de viitor frate mai mare respectiv viitori parinti de doi copii bezmetici in loc de unul! (cum ii turcul si pistolul, zicea bunica mea, o sa faci un copil si o sa fie ca tine, mie sa nu mi-l aduci sa-l cresc ca te-am crescut pe tine si mi-a ajuns! Si maaaare dreptate avea!)
Atomix are sapte ani si ma pazeste sa termin o data cu computerul asta, ca are de jucat nu stiu ce on line cu nu stiu cine. Eu rid si-i spun sa se concentreze pe timpul lui liber, ca anul viitor pe vremea asta Bebe Felix o sa ne sparga urechile cu tipetele lui de bucurie, foame sau protest, o sa incerce concomitent sa-i fure ochelarii de pe nas si sa iasa cu capul inainte din mergator, o sa "parfumeze" toata casa cu pampersurile lui si-o sa-i uzurpe locul in bratele lui mami la ceas de seara, cind e ora de baita si de culcare... Dar o sa il iubeasca asa cum numai un frate mai mic poate sa iubesca un frate mai mare.
Bebe Felix...
Bebe Felix deocamdata creste frumusel undeva in mine...
Da! Nu mai am strop de talie si maninc intruna ca sa nu-mi fie greata. Si pentru ca mi-e foame non-stop. Cind in mine se cuibarise Atomix, am luat 25 de kile. 25! Si mincam aproape numai pufuleti si inghtetata, am martori. Acum maninc mincare adevarata, cite doua portii la fiecare masa si nenumarate sandvisuri, fructe si iaurturi... o sa ma fac cit malul, of, Doamne!
Nici blugii nu ma mai incap, deja?!, ca sa nu mai vorbim de sutiene! Da! Asta ar fi un cistig major, ar trebui sa-mi fac niste poze bust acum, pina cind nu se vede burtica, sa am si eu cu ce ma lauda! POate ma si crede cineva! :))
Ah, da, citeodata pling sau ma enervez din senin si fac armata cu Colegu' si Atomix, care, stiu!, n-au nici o vina ca hormonii mei sint dirijati de forte supra-naturale! Colegu' mai scapa cite-o privire spre Atomix, care ridica din umeri, semn ca pricepe ca "doamnele gravidute mai scapa vaca-n porumb", explicatie pe care i-am dat-o intr-un moment in care si creierul imi era, probabil, sub controlul acelorasi extraterestri.
Si, asa e, am tot felu de ameteli, zapaceli, habauceli... ma cam doare spatele, burta pe te miri unde, imi amortesc picioarele, nici cu bicicleta nu mai am suflu sa ma dau, darmite pentru aerobic! Ce sa mai! Au trecut sapte ani de la prima sarcina... si-un robot rugineste in sapte ani, eu ce cusur as avea?!
Oricum, sper sa scap ieftin si sa nu fac varice nici sarcina asta. Numai vergeturi, alea treaca-mearga, ca oricum am o tura de prima data, ce mai conteaza citeva, acolo?
Si, of, mi-e soooomn, foarte somn, mai ales la sase dimineata cind se da trezirea. Sau la noua seara cind citim cu Atomix povestea de noapte buna. Chiar si acum. Somn si foame. Foame si somn.
Colegu' ride si zice ca Bebe Felix o sa fie un mincacios si-un dormicios. Sa fie, of, vedea-l-as dormind, macar pe asta, ca Atomix n-a dormit pina pe la 10 luni trei ore in sir! Zombi eram, nu alta!
Asa ca, asa-i cu Bebe Felix. Deocamdata.
Ah, asa-s de curioasa cum o sa fie! Abia astept sa il vad, nu mai pot de nerabdare!
Stop! Mi-am amintit! Ca sa il vad trebuie sa se NASCA! Inca unul??? Tot asa ca primul??? Acelasi procedeu? Tot pe-acolo!? Nu s-ar putea sa-l nasca Colegu'? Nu?!
Stiu ca nu. :) Si mai stiu ca e treaba mea. De MAMICA.
Este pretul pentru magia clipei in care il vezi prima data.
Un ghemotoc de om pe care abia ai curaj sa il atingi, ba chiar sa il privesti... de fapt abia ai curaj sa respiri, ca nu cumva vraja sa se risipeasca.
Dar vraja nu se risipeste.
Nici macar cind nu dai jos 10 din cele 25 de kilograme. Nici macar cind marmota nu doarme nopti in sir, scuipa toata mincarea pe bluza ta noua si face diaree prima data in trei ani fix in seara in care tu aveai de mers la un chef, tot prima data in trei ani! Nici macar cind refuza cu strasnicie sa isi faca lectiile sau sa mearga la karate, care pe tine te costa o avere: Data viitoare imi iau pantofi, ameninti, iar el ride si face cu ochiul: Lasa, mami, ca ai mai spus tu asa, dar eu stiu ca esti lesinata dupa mine, nu mi-ai spus chiar tu ca nimeni nu ma iubeste mai mult decit ma iubesti tu?

Simonna,
mama lui Atomix (viitor frate mai mare, yes!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

mersi pt sfaturi TZUNA!
eu nu zic ca maninc mult, mananc chiar mai putin ca inainte da tot ma simt grasa, ce vreti la 1.52 ai mei, si cu 57 kg?!?!?
da astea cu "mormoni" e de speriat: ma trezesc cu tot felul de idei la orele 6 dimineata, ami adorm pana la la 9 ma invart ca un titirez pana mi- se face rau si trec de la o stare la alta !
ma si umfla rasu : ma gandeam la un scenariu pt Camera ascunsa- cand se nasc bebelusi ( mai ales primi) si ii iau in brate tatici lor sa puna astia un casetofon ceva cu un glascior subirte care sa zica "tati" mama ce ne-am prapadi de ras! cred ca 75% din ei ar lesina a doua oara! si 25% s-ar da cu capul de pereti!
pupici!

Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana-Dana spune:

Buna fetelor!
Sunt si eu o viitoare mamica, numai ca bb nu este conceput natural ci prin FIV.
De ceva timp va citesc si constat ca nu numai eu trebuie sa stau in pat.Am 5 saptamani si trebuie sa stau in repauz total pana la inceputul lunii septembrie cand voi face prima eco.
Dar am o alta problema , nu stiu de la ce ,eu cred ca de la mancare imi apar pe piele asa numitele" blande", bubite care ma mananca de crap si nu pot lua nimic.
Dati-mi un sfat , este normal de ce se intampla asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Salutare! Fetelor am si eu o intrebare stie cineva cand intra in concediu dr Herghelegiu Doru ati auzit ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by anaalina

Salutare! Fetelor am si eu o intrebare stie cineva cand intra in concediu dr Herghelegiu Doru ati auzit ceva?

1-15 noiembrie... eu aveam programare la eco pe 7 noiembrie si m-au sunat sa mutam programarea ca in perioada asta e in concediu.

Eliana si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput