Mamici de martie - aprilie 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 15
adelyna spune:
geo,pt linistea ta poti face tu si sotul analize genetice.Cauzele pot fi multiple.Cred ca e bine sa te rogi mult pt ceea ce iti doresti si sigur Dumnezeu te va asculta.Ai incredere si totul o sa fie bine data viitoare.
Prietena mea buna a pierdut prima sarcina la 24 de ani si la cateva luni dupa a ramas iar(nu a facut nici o analiza).Acum are o fetita de 8 luni.
Curaj!
martutza spune:
Buna din nou; sper sa fie buna la voi ca pe mine ma apuca paranoia pt ca azi m-am simtit mai bine si ma tot gandesc sa nu fie de rau cu bb.
Va multumesc pentru gandurile bune.
Geaninaelena...am vazut ca avem aceeasi UM si voiam sa te intreb tu ce ai facut pana acum?cate controale?eco?cu starile cum stai ca eu am tras un plans duminica de ziceai ca s-a scufundat Titanicul
Elyanne..multumesc de urari;ref la cafea dr mea zice ca nu-i pericol o cescuta de cafea si este chiar indicata la cele cu tensiune mica
Geo78..FI TARE Dumnezeu are grija de noi daca avem incredere in el;dupa ce am pierdut a2a sarcina in 2004 am fost la un pas sa o omor pe dr Giorgian de la Caritas care mi-a raspuns la telefon cam asa:" nu am ce sa va fac;veniti maine la cabinet sau sunati la salvare daca e mare hemoragia" asta in conditiile in care cotizasem la cabinet si am sunat doar dupa ce am consumat un pachet de absorbante in 2 ore de hemoragie;asa am ajuns la urgente la Municipal unde datorita unei asistente cu suflet mau chiuretat in noaptea aia ca altfel nu apucam 12.06.2004 si asa am facut o criza de spasmofilie pe masa .....asa am ajuns la dr Simonescu ( cu recomandari )de la Giulesti careia i-am povestit istoria;alta desteapta...dupa ce m-a ascultata mi-a dat Ovamit pt 3 luni sa stimuleze ovulatia si la control a ramas socata de ce a vazut drept pt care a zis calm:"vai ce in flamatie ...sa nu mai luati Ovamit!" ;apoi m-a trimis sa fac histerosalpingografie si pe sotul meu spermograma...ghinionul lor ca am fost asistenta si nu m-am pus la mintea tampitelor.Ce am facut? Mi-am schimbat stilul de viata: am renuntat la fumat,am redus grasimile,mezelurile,sucurile din comert' prajelile,alcoolul si cafeau la minim si mi-am tratat toate problemele: anexita,dantura proasta,insomnii.Daca nu faceam operatia de apendicita in februarie acum cred ca eram in alt agrupa de burtici;si in special nu m-am mai stresat de ce nu raman sau de ce am pierdut 2 sarcini,am incercat sa-mi relaxez creierul si sa elimin toxinele(fie ele alimente din comert cu milioane de chimicale cat si medicamente de sinteza)si am mai facut ceva la recomandarea unei moase din Pitesti :am baut tinctura de branca ursului(Plafar) dupa prospectul din interior.
Sa dea Dumnezeu sa fim bine in continuare.Astept poze cu burtici pe mail:martanenciu@yahoo.com
marta
paxela spune:
am facut testul chinezesc cica e baiat dar fimiu oricum as apuca-o tot fata iese ca e si totusi ...e baiat
Alexa9+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
martutza spune:
Tot eu cam vorbareata in seara asta ca nu e sotzul acasa
Mi-am amintit ca mi-a sugerat o rezidenta de la gineco din Giulesti sa fac cateva analize care ar putea fi cauza unor avorturi:
-toxoplasma IgM si Ig G
-citomegalovirus
-listeria
-chlamidia(in singe)
Cica astea de multe ori le avem de la carne insuficient preparata,mezeluri,fructe si legume spalate insuficient,gradinaritul fara manusi(eu sunt moarta dupa flori)sau schimbatul nisipului la animale sau pasari de apartament fara manusi.
Oricum m-am hotarat sa le fac si la Medsana costa 384.Aveti idee daca sunt buni cei de acolo? mie mi-a recomandat cineva clinica si pt ca eu am discount10%(platesc 340)ca asigurat ING.Exista alt loc cu garantii ca vor fi obiective rezultatele?Preturi mai bune?
O seara buna si ziua ce vine sa fie senina si mai putzine gretzuri.
marta
roxanici spune:
puh, n-am lipsit decat o saptamana si ati scris romane....
am citit tot;
imi pare rau ca listuta a "pierdut" 2 posibile mamici. Le doresc sa treaca repede peste moment si sa se puna din nou pe treaba. Stiu ca e greu, dar viata trebuie sa mearga mai departe.
Le urez bun venit noilor mamici, desi pentru multe dintre ele eu as parea nou venita. Sarcini usoare si burtici cat mai sanatoase si sexi.
Io inca is pe drumul spre casa, dar am scapat la net, si nu ma pot abtine.
Maine sper sa ajung in timp util acasa la brasov si sa dau buzna si peste dr. meu, sa imi zica odata si sigur ca e un bb mic in burtica mea.
Spre rusinea mea nu am confirmarea sarcinii nici acum (la aprox 10 sapt). Eu mi-am vazut linistita de concediu, mi-am luat acifolul zilnic si m-am gandit ca totul va fi bine.
Nu am avut absolut nici o greata, am mancat ff bine si am avut grija sa imi beau cei 2l de lichide pe zi.
Am tot citit ce ati scris despre prezenta/lipsa simptomelor de sarcina in primul trimestru.... m-au cam pus pe ganduri dar eu cred ca e ok si daca nu simti somnolenta si greturile specifice acestei perioade.
Sper sa ma intorc victorioasa maine de la dr maine si nu intr-o ceata totala cum s-a intamplat la prima ecografie acum o luna.
Salutari, si ma iertati daca am fost prea pe langa subiect.... mai dureaza pana ma adun din concediu
Revin cat de curand cu detalii.
roxana & the baby
paxela spune:
roxanici, bafta la doctor
deja ar trebui sa inceapa burticile mai mari sa vada si sexul bebeilor, apropo, voi vreti sa stiti dinainte de nastere ce va fi?
eu la prima sarcina am avut o mare surpriza, fimiu nu a vrut sa ne arate ce este, in afara de un dr care m-a vazut in 10-11 sapt si a zis sigur pe el "dupa ce se formeaza e baiat" , restul au dat din umeri, cei drept el era si foarte agitat, se chinuiau cate juma de ora sa ii masoare piciorusul, cum sa vada si altceva, dar poate acum.... sunt mai destepti
paxela spune:
alionusca ce mai faci cum te mai simti?
tzuna spune:
Nu stiu daca ai vazu dar au fost mai multe gravidute cu aceeasi problema. Eu era sa-l pierd pe bebe la 7-8 saptamani. Am facut tratament cu Gravibinon (inj) si Utrogestan + No-spa si am stat numai in pat 4 zile apoi m-am ridicat cate putin. Acum totul e ok. Astept ecografia de 12 saptamani. Intre timp am fost la munte (cu acordul medicului)la parinti. Asa ca mult curaj, roaga-te ca bebe sa fie bine si fii optimista. 12
tzuna spune:
Geo si Gaby 77 imi pare tare rau ca vi s-a intamplat asta. Fiti optimiste insa si sa speram ca in curand veti avea bebei sanatosi si frumosi. Nu stiu daca va ajuta cu ceva dar medicul mi-a spus ca unele avorturi spontane sunt bine venite in primul trimestru insemnand ca bebe nu-i bine deloc si nu rezista. Chiar imi pare tare rau dar suntem toate alaturi de voi.
tzuna spune:
Tot eu sunt. Intai am citi toate mesajele, am mai si raspuns si acum va salut pe toate mai ales ca am vazut ca ne-am mai inmultit.... ce frumos...
Noi suntem bine. Am fost plecata o saptamana la munte la parinti unde am fost o rasfatata si prin urmare m-am simtit foarte bine (mai putine greturi, mai multa energie, mai racoare).
Pe 1 septembrie sunt programata la prima ecografie morfologica la Filantropia. Am vazut ca cele mai multe se programeaza la cabinete particulare si la medici f cunoscuti. Credeti ca e ok sa ma duc acolo unde m-a trimis medicul meu?
Legat de alte teste voi ce mai faceti? Eu inca nu stiu daca sa fac Triplu Test sau nu. Medicul mi-a spus ca eu va trebui sa fac mai multe analize decat alte gravidute dar mi-a spus ca tine si de mine cate vreau sa fac.
Si inca ceva: vi se vede burtica? Eu nu m-am ingrasat mai deloc (sau max 1 kg) dar se observa burtica si unele haine ma jeneaza. Ele practic m-ar incapea dar daca nu sunt lejere mi-e greata mai tare.
Oricum de luni cand m-am intors de la munte au revenit si greturile ca sa nu ma bucur prea mult. Asa ca luni mi-a fost foarte rau dar eram si obosita dupa ce mersesem toata noaptea cu trenul. Ieri a fost mult mai bine plus ca am avut un chef nebun de treaba pe acasa. La un moment dat m-am oprit ca sa nu-mi fac rau dar ma simteam chair bine si utila trebaluind asa.
Astept numai vesti bune de acum. Aveti grija de voi.
12 (azi intru in a 12-a saptamana)