Mamici de martie - aprilie 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 13
Krissy spune:
Gaby77, saracuta de tine, imi pare rau de ce ti se intampla! Asta e viata, mergem inainte cu speranta pentru viitor. Iti tin pumnii sa te refaci bine si repede, sa incercati din nou!
Lumi_Nag, crede-ma ca eu sunt campioana radiografiilor in sarcina: imediat dupa conceptie, si fara sa am confirmarea ca sunt insarcinata, am avut un accident soldat cu clavicula rupta si sange in urina, fapt pt care am ajuns la urgenta si mi s-au facut o gramada de radiografii. Pt vezica m-au pus inclusiv la tomograf (CAT Scan cum ii spun aici), pt scanare abdominala, asa ca imagineaza-ti ce doza totala de radiatie am primit!!! In total, cu vizitele de dupa,la ortoped, pana sa fac testul de sarcina, am facut in jur de 10 radiografii!!! Asteptam sa raman insarcinata de un an, de cand am pierdut prima sarcina, dar iti dai seamna ca am plans ca disperatii cand am aflat ca in aceste circumstante s-a intamplat. Mai multi radiologi mi-au spus sa stau linistita, ca fiind asa devreme in sarcina (a3a si a 4a sapt), efectul e fie fatal (avort spontan), fie embrionul nu e afectat si se va dezvolta normal. Asa ca incerc sa fiu optimista si Dumnezeu m-a ajutat pana acum sa ajung la 10+. Acum am venit din nou de la doctor si totul e in ordine, inimioara bate f puternic. Uite si un link, pt mai multa informatie: http://hps.org/hpspublications/articles/pregnancyandradiationexposureinfosheet.html.
Va pup si multa sanatate la toate burticile!
10+
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
BiancaM spune:
Buna fetelor! Ma minunez cand vad ce mult se scrie de la o zi la alta!
Noi suntem bine, fara greturi de dimineata si seara, ci doar cu stari de oboseala si cu slabiciuni. Cu poftele stam bine-inca nu sunt, dar mai rau e cu foamea: cand ma asez si eu la masa ca tot omul, nu pot sa mananc decat cateva inghitituri, ca daca incerc mai mult atunci simt ca o sa dau la ratuste. Am foarte bine delimitat in minte ce nu imi trebuie sa mananc, nu ce as vrea sa mananc. Ce sa mai zic de gazele din stomac si din intestin! Sper sa fie totul bine cu toate mamicile! Pupici!
Sa fiti iubite(iubiti)!
Lumi_Nag spune:
Multumesc Krissy pentru lamuriri. Esti intradevar o norocoasa dupa ce ai patit, dar sper sa fiti bine amandoi si iti doresc sarcina usoara.
10+
It's easy living with eyes closed
elyanne spune:
Gaby77 imi pare foarte rau ca trebuie sa treci prin asta Sigur te vei intoarce curand la odisee si o sa fie totul bine. Asteptam sa ne dai vestea cand se va intampla
Anaalina habar n-am ce inseamna rezultatul... Doctorul tau ce ti-a spus?
Carmenefr si eu stiam ca se poate lua metoclopramid pt. senzatia de voma... da' nu prea imi vine sa iau... si asa e prea mult ca trebe sa iau acifol... Nu-mi place sa iau medicamente decat daca trebuie...
Adelyna eu inca nu iau vitamine. Sa vedem ce zice si dr.
Vitaminele trebuie date in functie de rezultatul analizelor, daca dr. considera ca sunt ceva lipsuri... De ex., la prima sarcina, prima doctora la care am fost mi-a recomandat... asa, pe ochi frumosi, fara sa astepte rezultatele la analize... Dupa ce am schimbat dr., n-am mai luat pt. ca a considerat ca nu e nevoie (am luat doar fier) si mi-a spus ca doar o sa am pofta de mancare f. mare de la ele si o sa ma ingras prea mult... Asa ca parerile doctorilor sunt impartite...
Karra80 imi pare bine ca e totul ok.
Martutza bine ai venit. Sarcina usoara!
Geaninaelena distractie placuta si drum bun... Iar despre grijile tale... ai face bine sa nu te mai gandesti la prostii.
Eu la capitolul mancare... sa nu vad mancare gatita... doar salate, cartofi prajiti, peste si orice cu ciocolata Mi-am spus ca sarcina asta nu mai bag ciocolata, ca nu mai vreau sa ma ingras 20 de kg... dar nu pot fara... poate dupa ce scap de greturi ma mai calmez...
A... si nu pot sa stau fara sa beau cafea dimineata Mai bea careva cafea? Sa ma simt si eu mai bine ... Citeam ca e ok daca bei doar o ceasca de cafea pe zi, mi-a zis si dr. de fam. ca e ok...
Am sunat ieri sa vad daca din intamplare sunt gata analizele mai devreme... si supriza... nu sunt gata dupa 2 sapt. cat mi-au spus cand am fost la recoltare... dupa 14 zile lucratoare. Mai am de asteptat pana luni...
S-a mai nascut o stea
carmenefr spune:
Buna, fetele! A fost sotul ieri la farmacie sa cumpere Metoclopramin(parca asa-i zicea), numai ca farmacista i-a zis ca nu-i recomandat in sarcina....Asa ca asteptam sa scapam in mod natural de greturi/varsaturi.Induram pt bb...O colega ma incuraja: ei, vezi asta inseamna mama, ca sufera pt ei...Mda, cu ganduri de-asta incurajatoare mergem inainte!!!!
Va pup fetele, si sa ne gasim data viitoare neingretosate!!!
9+6zile
carmen
kmi78 spune:
Elyanne am intrebat si eu doctorul si mi-a spus ca o cafea pe zi mai ales daca e cu lapte si dupa mancare nu afecteaza cu nimic sarcina . asta dupa ce nici eu nu bausem in prima luna si eram tot adormita;
In ceea ce priveste vitaminele nu sunt nici eu de acord cu ele mai ales daca analizele sunt bune si nu sunt carente; pt ca vor duce la pofta de mancare si kg in plus; e destul timp pt ele din luna 7, 8, 9. in schimb am citit ca acidul folic e bine sa fie luat nu doar in primul trim ci toata sarcina + fier, si chiar si dupa nastere in perioada de alaptare;
va pup
12+ 3
astazi merg si eu la echo sunt curioasa ce s_a mai intamplat de la primul echo facut la 8 sapt.
ralualexandrei spune:
Buna dimineatza gravidutelor!
Elyanne si eu beau cafea si am baut si in celelalte 2 sarcini pt ca am tensiunea f mica si altfel nu rezist,am dureri de cap si ameteli,dr a spus ca e ok atata timp cat nu exagerez.
Geo si Gaby ,am trecut si eu printr-un avort spontan si stiu ca nu e usor insa sperantza moare ultima.
Karra imi pare extraordinar de bine pt tine.
Martutza tine-o tot asa.
Acum despre mine,ma simt f obosita mai ales ca 3 zile am avut musafiri continuu si ieri am fost si dupa marfa asa ca am umblat toata ziua iar azi noapte i-a fost rau lui fii-miu asa ca a venit in pat langa mami,cu o seara inainte fusese Maria cea care nu dormise ,asa ca azi ma simt parca lovita de tren.
Gretzurile persista,sanii ma dor de innebunesc si m-am si rotunjit asa ca pt nunta de luna viitoare trebuie sa-mi fac o rochie de ocazie ca cele pe care le am sunt sexy si f stramte.
Saptamana viitoare voi merge iar la ecograf sa vad bebeul si abia astept sper sa fie tot fetita si macar ea sa semene cu mine ca Robert si Maria parca sunt facuti doar de taica-su.Glumesc,sanatos sa fie ca in rest nimic nu conteaza.
Va pup si va doresc o zi minunata!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 9+ album no1 album no2 albumul no3
monica_b spune:
Bravo, Karra, felicitari si multumim ca mai primim si vesti bune.
Si la noi e bine. Am deja 10 zile de cind nu am mai fost internata. Poate reusesc sa mai rezist inca 10, cit e doctorita mea plecata. Ieri am fost la echo si, spre uimirea medicinii, sint bine bulinutele. Deja nu mai sint chiar bulinute, ca au unul 40 si celalalt 41 mm.
Anaalina la 8 sapt. ar fi trebuit sa se vada embrionul. Eu am facut echo transvaginal pina pe la 9 sapt. La 9 sapt. si ceva am facut si abdominal, fiindca nu reusea doctora sa-l vada bine pe unul din ei si se vedeau clar si abdominal. Un bHCG ai facut?
Monica 11+
anaalina spune:
Am fost la medic si mi-a spus sa mai astept 10 zile pt ca eu nu am 8 saptamani ca nu e posibil asa ceva avand UM pe29iulie. Mi-a zis sa stau linistita dar de Beta HCG nu mi-a zis nimic, dupa calculele lui as avea cam 6 sapt. Mi-a prescris Duphaston, acid folic si bineinteles nospa in rest nimic si sa repet eco dar la un alt ecograf.