"drepturile" bunicilor
Raspunsuri - Pagina 5

mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Gandacel
Cu toate astea, mergem in vizita la el (toti), pentru ca iubesc copilul, in felul lor aparte. Si mi s-ar parea o rautate din partea mea sa nu le permit.
Eu am interdictie in casa lor...nu vor sa ma mai vada...
http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc

Ramona J spune:
Poate am dat impresia ca am socri minunati. La fel ca la Gandacel, nu e cum s-ar crede dupa postarile mele.
Dar si eu gindesc la fel. Sint bucuroasa ca am taria sa fiu cea cu suflet mare. Cred ca in felul asta am cistigat o bila alba si in fata sotului. Nu stiu cit de mindru de mine e in general, dar am vazut ca apreciaza mult ca ma port asa cu ei. Chiar asta l-a facut sa vada si el cum stau lucrurile.
Micuta noastra nu se dezlipeste de mine cind sint ei prin preajma. Nu vrea sa mearga la ei in brate. Trebuie sa recunosc ca asta imi da satisfactie. Baiatul e altfel, ii doreste mai mult. Dar daca ei nu-i dau atentie, nici el nu e interesat o vreme. Ba chiar pleaca sa isi vada de ale lui.
Eu am vazut ca daca ii lasi sau ii inviti sa vina sa vada copiii atunci nu prea au chef. Vin rar, prea rar. Cind nu-i lasi atunci se inversuneaza, se supara, vor sa-i vada.
Sotul meu are un frate. Sotia lui a procedat cam ca voi, eu ca Gandacel. Metoda mea a functionat mai bine.
Fiecare face cum stie, cum crede de cuviinta. Eu tot asa am invatat de la ai mei. Inca ei nu sint multumiti nici acum de felul in care ma port, imi reproseaza ca nu sint destul de draguta cu ei. Desi vad si ei cum sta treaba. Si eu consider ca au dreptate, ca nu trebuie sa ma cobor la nivelul lor dar ma mai las si eu luata de val.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Tia spune:
am citit zilele trecute ceva care mi-a placut tare mult si as vrea sa o impartasesc si voua:
nepotii sunt rasplata pentru cei care au fost odata parinti

DanielaAB spune:
Dar daca stai impreuna cu soacra in aceiasi casa si ea nu respecta ce spui tu legat de copilul tau?
Daniela

mumyca spune:
Eu nu mi-as lasao pe bia a mea nici o zi la soacramea.Nici fetita nu ar sta la ea.
Ar face numai cum ar vrea ea ptr. ca se crede PERFECTA in tot.Si dupa 8 ani am obosit,so tot suport,mai nou ia spus sotului meu ca de ce tot ma duc eu cu bia la mami nu cumva o las acolo iar eu ma duc la intilnire cu altu.
('')
Asta nu e sanatoasa la cap,si cum ma mai pot eu purta frumos cu ea ca ,asa e bine,pur si siplu nu pot .

carmenp spune:
total de acord cu tine
quote:
Cu toate astea, mergem in vizita la el (toti), pentru ca iubesc copilul, in felul lor aparte. Si mi s-ar parea o rautate din partea mea sa nu le permit. Si nu sunt rea. Nu mi se pare ca ma chinui atat de rau ca fac compromisurile astea, pentru ca mi se par firesti, asa am primit educatia de la mama mea, Dumnezeu s-o ierte! Mereu imi spunea ca nu conteaza cat de urat se poarta soacra cu mine, eu sa ma port frumos, ca lumea ne judeca pe fiecare separat si Dumnezeu la fel. Daca ne asteptam la rasplata pentru faptele noastre, atunci normal ca simtim frustrari si avem impresia ca traim o situatie anormala. Insa daca facem compromisuri pe care inima noastra le-a acceptat, din marinimie, simtim doar o tristete si intelegere.
Si inca o data, fiecare face cum crede. Copilul se obisnuieste si treptat, daca nu va vrea sa mearga la bunici, o va spune. Iar noi ii vom explica cu blandete ca vizitele nu dureaza mult si ca asa e politicos. Ma astept ca va intelege candva.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

canuta-om-sucit spune:
Cum adica soacra il iubeste pe nepot si pe mama sa nu o vada?!! Eu nu inteleg. Acolo nu exista dragoste de bunici dupa parerea mea, atat timp cat ei pe tine te urasc, iti fac rau, dar... vai Doamne pe copil il iubesc nespus. Mi se pare o ipocrizie. Atat timp cat e copilul tau e o parte din tine, adica il iubeste numai pe jumatate?!! Cum vine asta?!!
Atat timp cat ei nu se comporta civilizat cu tine nu au ce cauta langa copil. Copilului nu ii face bine sa stea langa niste oameni care nu ii respecta mama si in definitiv familia.
Pretentiile astea de 'sa vii mamaie pe la noi, dar fara ma-ta' sunt de sters la f... sincer. Nu dau doi bani pe astfel de oameni, copilul nu are ce invata de la ei, ura si vrajba.
Daca sunt bunici iubitori respecta regulile parintilor si nimic nu se intampla fara acordul lor.
Si inca ceva: atat timp cat copilul e minor tu decizi in locul lui.Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.

monalac spune:
soacra mea nu ma suporta pe mine si nu se da in vant nici dupa copil,desi e sg ei nepot si se batea cu pumnul in piept ca mama,daca o sa aiba un nepot,cat o sa l iubeasca....acum,de ex,nu l a mai vazut de vreo 3 luni,vine in oras,ca ea sta la 62 km departare,sta 2 3 zile,dar pe el nu vine sa l vada,desi nu i a interzis nimeni acest lucru...parerea mea?sa le ia naiba pe femeile astea rele,pana la urma,daca nu te suporta pe tine,sa va lase in pace...ca mai devreme sau mai tz,oricum va spune ceva rau despre tine in fata copilului...

Gandacel spune:
canuta-om-sucit, e foarte normal sa-si iubeasca nepotul si pe nora nu. Si in cazul nostru e la fel. Pentru ea Bogdan nu e o parte din mine, e doar o parte din baiatul ei. E nepotul ei, ce Dumnezeu, cum sa nu-l iubeasca, mai ales ca e atat de scump?! Cum ar fi ca daca eu il iubesc pe barbatul meu sa-l iubesc pe jumatate, ca nu o iubesc pe mama lui?!
Eu o iubeam pe bunica din partea mamei enorm. Pe bunicul la fel. Cu toate astea, vizitele dintre noi se limitau la vacantele de vara, ca altfel nu se putea. Nu cred ca durata vizitei ori frecventa conteaza, ci calitatea, ce primim si transmitem cand ne intalnim.
Si da, copilul are ce invata de la bunicii "rai". Pentru ca noi il educam, iar viata ne ofera exemple bune si rele, la indemana, tocmai ca sa putem sa-i explicam mai pe inteles copilului ce e bine si ce-i rau. Va sti ca nu-i bine sa fii rau!
E o vorba din batrani, adevarata 100%: omul cat traieste invata! Socrii nostri nu au mai fost socrii inainte, invata si ei acum sa fie. Pot invata multe de la noi, daca ne straduim sa-i "educam". Nici bunici nu au fost, si asta vor invata. Toti avem intai tendinta sa ne purtam cum am fost educati, insa in timp, cu rabdare si intelegere unele lucruri se schimba. Macar la suprafata...
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

mariussimiuc spune:
quote:
E o vorba din batrani, adevarata 100%: omul cat traieste invata! Socrii nostri nu au mai fost socrii inainte, invata si ei acum sa fie. Pot invata multe de la noi, daca ne straduim sa-i "educam".
Daa...sigur il mai pot educa eu pe socru-miu,mai ales atunci cand imi spune "inchide gura ca te plesnesc de nu te vezi!"

http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc