"drepturile" bunicilor
Raspunsuri - Pagina 4

Gandacel spune:
"Lasand la o parte latura morala si sentimentala a problemei" zici tu, intreband daca bunici au vreun drept legal asupra nepotilor. Ma intreb totusi, ai de gand sa apelezi la vreun mijloc legal pentru a tine bunicii departe de copil? Pentru ca e destul de delicat. Decat sa ajungi la astfel de masuri extreme e mai bine sa limitezi ca timp intalnirile dintre bunici si nepot, si sa impui reguli, nu discutandu-le inainte ca orice rau sa se intample, ci prin supraveghere si pas cu pas, daca intr-adevar fac ceva "nepermis".
Ca sa nu mai spun de alt aspect: sotului tau nu ii poti interzice legatura cu propriii parinti. INsa daca el se implica asa cum trebuie in viata de familie actuala, adica petrece timpul liber in compania ta si a copilului, inseamna sa-i ceri sa injumatateasca acest timp pentru a putea sa isi vada si parintii, fara copil! Este o situatie nesanatoasa, mult mai nesanatoasa decat o vizita scurta si rece.
Eu nu m-am inteles deloc cu soacra mea, inca dinainte sa ne casatorim, adica de 9 ani jumate. Iar relatia dintre soacra si socru este execrabila, un exemplu negativ real! NU vreau ca copilul sa copieze ceva din asta. Insa cand va fi mai maricel, cu educatia pe care eu i-o fac intre timp, va vedea si singur ce e rau si ce e bine, probabil ma va intreba de ce una sau alta.
Ce mi se pare nefiresc este sa lasi copilul in grija parintilor, daca nu esti de acord cu felul lor de a fi ori cu educatia pe care o pot oferi nepotilor. Aici insa nu pot spune decat ca nimeni nu ne obliga sa ne dam copilul in grija parintilor nostri. Avem si alte solutii: bone, ori daca nu ne permitem, noi insene!
Iti doresc multa rabdare si sa fii tu insati, nu pacalesti pe nimeni daca indulcesti relatia, dar nu e bine pentru familia ta sa o tai definitiv. Se va strica ceva intre tine si sotul tau, iar asta se va reflecta asupra copilului. Nu asta iti doresti, cu siguranta.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

fetitie spune:
ce drepturi ale bunicilor?mai lasati-ma cu drepturile astea!
eu nu ma vad cu soacra mea, desi locuim la 20 min una de alta. ar vrea sa-si vada nepotul dar cica sa-l ducem noi acolo. si cum noi nu ne conformam...culmea e ca stie tot despre el!
cand va creste si va vrea sa-si vada bunica nu ii voi interzice dar pana atunci...

sirimie spune:
Parerea mea este ca nu am dreptul sa ma bag in relatia dintre copil si bunicii lui. Pentru ca bunicii isi iubesc nepotul in general, si nepotul poate la rindul lui sa ii iubeasca pe ei. Nu e cinstit sa hotarasc eu pe cine iubeste sau nu copilul meu. Am incredere in el ca e selectiv.
Asta e hotarirea pe care am luat-o eu pe vremea cind aveam conflicte in familie si o aplic nu numai la bunici ci la orice membru al familiei.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot

mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Nu e bine sa le interzici sa vina...copiii vor trage propriile lor concluzii la vremea respectiva...sotzul e si el multumit ca totusi o farima de relatie ramine si tu ramii bine amplasata pe pozitia ta in casa ta.
Eu nu le-am interzis sa vina sa vada copilul.Doar ca ei nu pot trece peste niste orgolii si nu vor sa vina la noi in vizita.Ei ar dori ca sotul sa ia copilul si sa-l duca la ei sa-l vada,fara mine bineinteles,lucru cu care eu nu sunt de acord.
http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc

ocebine spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Eu nu le-am interzis sa vina sa vada copilul.Doar ca ei nu pot trece peste niste orgolii si nu vor sa vina la noi in vizita.Ei ar dori ca sotul sa ia copilul si sa-l duca la ei sa-l vada,fara mine bineinteles,lucru cu care eu nu sunt de acord.Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Pai atunci e lipsa lor...Ai dreptate sa nu il lasi sa se duca singur (ca doar e casatorit nu e tata singur si burlac). Daca au orgolii peste care nu pot trece nici de dragul copilului (of-of-of ce familiar imi suna chestia asta

Asta cu vizita si noi avem problema si il supara si pe al meu sotz la culme...Lui i se pare ca nu ii respecta casa si familia prin refuzul de a veni in vizita si are si el mindria lui. L-a durut multa vreme faptul ca mama lui poate trece prin fata casei de 2 ori pe zi si la noi nu intra, dar pe parcurs si-a dat seama ce trebuie sa renunte...nu ii poate schimba si atunci ii lasam in pace...cind simt ei nevoia sa ne vada, atunci o vor face. Nu poti forta pe cineva sa te iubeasca. Copiii stiu de bunici, stiu ca sint foarte ocupati si ca ii vor vedea de Paste si de Craciun si atit. Nu exista mari afectiuni.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Ramona J spune:
Eu votez cu Sirimie.
Inca o intrebare: noi nu vom fi cu idei "invechite" ca bunici?
Ca intre copiii mei sint cinci ani diferenta si pe linga ca am cam uitat cum stau lucrurile pe cind am ajuns la numarul doi se mai si schimbasera unele reguli de alimentatie.
Eu cred ca putina toleranta nu strica atunci cind e vorba de familie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

codruta_grg spune:
Mariussimiuc, daca ajungi la tribunal, sigur poti demonstra ca nu e asa: "alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie,". daca nu se bucura....nu e de stat prin preajma lor
Codruta &www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
& Poze noi &
www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

annablue spune:
quote:
Originally posted by mariussimiucquote:
Originally posted by ocebine
Nu e bine sa le interzici sa vina...copiii vor trage propriile lor concluzii la vremea respectiva...sotzul e si el multumit ca totusi o farima de relatie ramine si tu ramii bine amplasata pe pozitia ta in casa ta.
Eu nu le-am interzis sa vina sa vada copilul.Doar ca ei nu pot trece peste niste orgolii si nu vor sa vina la noi in vizita.Ei ar dori ca sotul sa ia copilul si sa-l duca la ei sa-l vada,fara mine bineinteles,lucru cu care eu nu sunt de acord.Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Sunt total de acord !!!
Si la mine e aceeasi situatie, vor sa-l vada la ei acasa, sa-l duc eu si eventual sa nu stau cu el...
Si apropo de chestii "nelalocul" lor, si maica-mea are aceleasi expresii nesanatoase, cu "hai la mama " cu mine de fata..

Va dati seama ca iau foc de cate ori am auzit-o spunad asa...
Si tot din categoria, bunici care nu respecta regulile, cand a stat vreo 2-3 zile la ei, maica-mea a refuzat sa ii dea unul din medicamente, pe motiv ca "ea nu-i da asa ceva !" si nic sucul de fructe (din ala 100% natural, la cutie) ca ea nu crede ca e natural si ii dau copilului chimicale... Bine, nici eu nu-i dau tot timpul din astea, dar atunci era bolnav si stiu ca ii plac mult asa ca i-am cumaparat.
Inutil sa va spun ca atunci cand l-am luat acasa, cuita de suc era nedesfacuta si maica-mea nu l-a lasat nic pe taica-meu sa-i dea lui Adi suc (el e mai intelegator)...

Asa ca eu sa nu aud despre drepturile bunicilor, chiar legale fiind, ca primeaza sanatatea copilului, si fizica si mentala...
Ana
_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
fotografii cu noi
coafura preferata

mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Eu votez cu Sirimie.
Inca o intrebare: noi nu vom fi cu idei "invechite" ca bunici?
Ca intre copiii mei sint cinci ani diferenta si pe linga ca am cam uitat cum stau lucrurile pe cind am ajuns la numarul doi se mai si schimbasera unele reguli de alimentatie.
Eu cred ca putina toleranta nu strica atunci cind e vorba de familie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Si eu sunt de acord,nu zic nu.Dar sunt de acord avand in minte figura ideala,ca sa zic asa,de bunici.Bunicii aceia blajini,cu figura blanda si care te tin pe genunchi sa-ti povesteasca cate-n luna si in stele.

Si nu-i voi interzice niciodata sa-si vada bunicii daca o sa vrea.Deocamdata,nu vrea.

Sa fim mai toleranti cu familia?Din punctul meu de vedere 10 ani de toleranta m-au adus la capatul puterilor si rabdarii.Cred ca e mai mult decat poate duce cineva.Acum nu mai pot,am obosit.Trebuie sa-i inteleg ca-s batrani,ca au alte idei,ca au trait in alte vremuri...dar pe mine cine ma intelege?De ce compromisul trebuie sa fie numai de o parte?Daca eu sunt mai tanara nu merit acelasi respect ca si ei?
Se pare ca vorbesti de pe pozitia femeii "neincercate de soacra"...daca ai avea o soacra macar in jumate decat au parte altele,probabil ca n-ar mai fi asa...Daca timp de 10 ani ai lupta din rasputeri sa-ti pastrezi casnicia care tremura din toate incheieturile nu din motive de ne-dragoste sau altceva,ci doar pentru ca trebuia sa-si bage ea coada in toate treburile de la noi din casa,daca ti s-ar spune in fata ca esti o curva,doar pentru ca ai plecat in delegatie cu "baietul ceala tanar de la servici", a se citi sofer

Gandacel spune:
Noi toate putem da sfaturi aici, dar nu putem impune nimanui ce sa faca... ESte valabil la orice subiect.
Uite, mariussimiuc, eu ma "chinui" de 9 ani jumate, si inca rau de tot. Nu o pot privi pe soacra-mea in ochi, ca imi face rau, sincer. In anii de demult, cand ma duceam in vizita la barbatul care pe atunci imi era prieten si statea in alt oras, am ajuns o data chiar in situatia de a veni al meu barbat sa ma ia de la gara si sa-mi spuna sa iau trenul urmator inapoi acasa! De ce?! Ca soacra-mea i-a zis ca sa nu o mai vada pe "aia" la ea in casa, ca vin acolo si stau o noapte la ea in casa si nu sunt in stare sa-i spal baiatului o pereche de chiloti, ori sa ii adun rufele de pe sarma si sa le calc, sa le bag in dulap! Si eu aveam impresia ca sunt in vizita!!! Si i-a bagat in cap ca nu stiu sa gatesc, nu fac curat si cate si mai cate, toate neadevarate. Tot raul spre bine, insa. M-am ambitionat sa nu mai merg la el deloc si sa vina numai el la mine. Asa am scapat si de prezenta soacrei, era la mine si nu trebuia sa-i spal hainele, manca ce gateam eu, vedea cum arata casa... Era el musafirul si eu gazda... Si nu i-am cerut niciodata sa se simta altfel. Apoi ne-am mutat impreuna... Si uite asa am scapat incetisor de "socreala". Cand ne-am casatorit, soacra a stat intr-un colt si s-a uitat urat. La botez, se tot rastea cand povestea cum l-a crescut ea pe barbate-meu.
Bogdan plange in hohote cand intra in casa bunicilor, iar cand o vede pe soacra-mea urla. In cam doua ore se obisnuieste.
Cu toate astea, mergem in vizita la el (toti), pentru ca iubesc copilul, in felul lor aparte. Si mi s-ar parea o rautate din partea mea sa nu le permit. Si nu sunt rea. Nu mi se pare ca ma chinui atat de rau ca fac compromisurile astea, pentru ca mi se par firesti, asa am primit educatia de la mama mea, Dumnezeu s-o ierte! Mereu imi spunea ca nu conteaza cat de urat se poarta soacra cu mine, eu sa ma port frumos, ca lumea ne judeca pe fiecare separat si Dumnezeu la fel. Daca ne asteptam la rasplata pentru faptele noastre, atunci normal ca simtim frustrari si avem impresia ca traim o situatie anormala. Insa daca facem compromisuri pe care inima noastra le-a acceptat, din marinimie, simtim doar o tristete si intelegere.
Si inca o data, fiecare face cum crede. Copilul se obisnuieste si treptat, daca nu va vrea sa mearga la bunici, o va spune. Iar noi ii vom explica cu blandete ca vizitele nu dureaza mult si ca asa e politicos. Ma astept ca va intelege candva.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)