Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 27
CoraHope spune:
Messa, mi-a placut mult cum ai gandit tu argumentele Pro si Contra alaptatului...parerea mea este ca as schimba putin prioritatile la argumentele PRO alaptatului si anume cel mai important lucru este beneficiul nutritiv pe care laptele matern il aduce pana la 5,6 luni (asta in afara comoditatii...eu de ex. cu Victor mergeam la doar cateva saptamani in varf de munte, iar hrana lui a fost asigurata). De ce la un copil hranit cu formule se recomanda diversificarea alimentatiei la 4 luni, pe cand la un copil alimentat la san se recomanda diversificarea doar la 6 luni?
As mai adauga un dezavantaj la copiii alimentati prin lapte formula...un dezavantaj putin mai neobisnuit si cu bataie mai lunga, care poate trece mai neobservat; este demonstrat stiintific ca acesti copii sunt predispusi la obezitate!
In legatura cu ce a scris BITS! Nu cred ca este o "stresata", cred pur si simplu ca a fost sincera, asa cum am vrut sa fiu si eu si a scris exact ceea ce a gandit, ceea ce am inteles ca este si scopul acestui forum. Poate am fost mai transante si asta a deranjat..
Cora,
17+6z
mediterana spune:
felicitari din nou celor care au aflat deja ce vor aduce pe lume, baietel sau fetita. Iertati-ma, dar n-am mai avut rabdare sa citesc atatea pagini si am inceput cu ultimele doua...eu sunt fumatoare. Nu imi face placere mai ales in conditiile in care sunt insarcinata, dar fumez de cate ori imi vine. Asta este. si beau si cate un pahar de bere sau de sampanie si mananc si multe E-uri...dar ma simt bine. mananc exact ce imi place, cand imi place si unde imi place. Si nu ma simt vinovata. Traiesc in poluare, ador mirosul de benzina...zgomotul...
despre alaptat...sa dea Dumnezeu sa am lapte!
sa dea Dumnezeu fiecareia un copil sanatos, asta e esential.
mediterana
ALINATXA spune:
Scopul acestui forum dupa parerea mea nu este neaparat sa spui ceea ce gandesti.Spui ceea ce gandesti in masura in care nu faci rau nimanui,nu acuzi,nu judeci.Sa nu uitam ca femeile gravide sunt sensibile si vulenrabile.Ne-am adunat aici fete in aceasi situatie ,fiecare cu temeri,contradictii,intrebari care isi cauta raspunsul tocmai ptr a ne sprijini,a ne raspunde reciproc la intrebari,a cauta solutii,a trece cu bine peste aceste 40 de saptamani.
Cateva fete se pare ca au inteles si nu numai ca au inteles dar sunt blande,intelepte exemple ptr celelalte.
Eu pe ele le urmaresc incerc sa invat ceva de la ele,incerc sa ajut,ascult.Respect ptr ele si sper ca intr-o zii sa devin si eu la fel.VA PUP
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
wannajo spune:
Buna Burticutze!

Pentru burtica si sani o sa incerc si eu cu uleiul de masline in loc de creme...e clar ca ce e natural e mai bun decat orice. Iar cu elancylul (a costat 700.000...
) ma voi da dupa nastere, sa fiu sigura ca nu-i dauneaza lui bebe.
Cora, eu am luat elevit la inceput, la recomandarea d-rei mele. Intre timp, insa, am mai vizitat un medic care m-a asigurat ca de la elevit voi face numai sunci si alt beneficiu nu voi avea. Asa ca am renuntat si am luat numai acid folic. Nu stiu sa-ti spun daca intr-adevar nu sunt bune vitaminele, insa atata timp cat carente nu s-au evidentiat la analize, eu am considerat ca nu e cazul sa mai iau. In plus m-am gandit ca pe timpuri nu lua nimeni vitamine...nu stiu ce sa-ti spun. Alegerea este a ta, cantareste si tu argumentele pro si contra.
Iar referitor la col, nu stiu daca la un echograf bun se vede asu nu starea lui, insa mie dr. mi-au spus ca pt a se afla daca e inchis sau deschis trebuie si consult ginecologic vaginal (ca si confirmare a echografiei, daca dr considera necesar).
TERBITZA, FELICITARI!!! E incredibil...numai mi-am imaginat cum trebuie sa simti lovituri asa de clare si imi dau lacrimile
. Niste mici miscari, tot gen bule am simtit si eu duminica...de atunci nu am mai sesizat ceva oesit din comun. Inca nu stiu daca o fi bebe sau niste gaze...Fetelor, bebelusii incep sa isi arate personalitatea!
Pup,
Wanna
& bebe din burtika - 14 weeks & 3 days
bits spune:
Alinatxa pai daca nu spunem ceea ce gandim nu s-ar mai numi forum.sunt o fire careia nu-i place "periajul"si nici linguseala asa ca ma exprim cat se poate de liber.
octy
17,KENZO(1nov 2004)
mihacarm2002 spune:
Legat de alaptarea la san, eu imi doresc tare mult sa am lapte. Motivul: e mult mai economic. Din cate stiu formula (cum ii spuneti voi), e destul de scumpa. Pe de alta parte, voi spuneti, ca trebuie sa ma scol din 3 in trei ore sa alaptez. Am o colega care se mulgea si nu era nevoie sa se trezeasca ea.
Legat de microunde, sora mea incalzea sau chiar steriliza (nu stiu sigur) biberoanele asa, si nu vad nici un efect la copilul ei. Ba inca, la 4 ani stie toate literele si cifrele, citeste. Fiind invatatoare (la tara, e drept) am copii care in clasa a II/a nu reusesc sa retina literele. Nu va povestesc cum si-a crescut copilul, pt sigur o veti condamna.
Vitamine am luat o perioada, pana cand am remarcat ca intradevar ingrasa. Desi nu mananc decat natural (fructe si legume, carne fiarta sau pe gratarul aragazului), cand luam vitamine luam si kg-me. Toate pastilele recomandate de medic le/am luat gratuit (utrogestan, no/spa, duphaston, vitamine). E drept ca mai plateam ceva, dar nu mi se parea mult. Materna a disparut de pe piata, acum eu nu am gasit decat Prenatal si Elevit. Azi am luat o pastila de Prenatal pt ca ma simt cam slabita (imi tremura picioarele, nu am vlaga).
Sarcina este o perioada destul de stresanta pt fiecare femeie, si noi, care suntem colege de suferinta ar trebui doar sa ne incurajam. Si mama si soacra-mea se uita lung si ciudat la mine cand refuz cine stie ce sa mananc. Mama cel putin imi spune ca ea cand era gravida cu mine a mancat carnati la greu (si mie imi plac foarte mult) si nu a fost nici o problema.
Legat de nastere, mie toate variantele mi se par deosebit de riscante, dar prefer sa nu ma gandesc la asta acum. Daca ar fi dupa mine, as vrea sa nasc cat mai ieftin cu putinta.
In concluzie, cred ca acum ma vedeti fie o sarantoaca, fie o zgarcita! Eu spun doar ca sunt o viitoare mamica care abia asteapta sa isi iubeasca cat mai mult copilul.
Mihaela 14+
bits spune:
Messa pai daca nu te simti in stare sa te trezesti din 3 in 3 ore am considerat ca e mult mai bine sa-i dai ceva consistent micutului sa pape ca sa te poata lasa sa dormi.meseria de mama nu se rezuma doar la a da viata ci si la a face compromisuri.ma intreb daca chiar ti-ai dorit un copil sau a fost un accident?
e adevarat ca mama care alapteaza trebuie sa aibe intradevar o alimentatie sanatoasa,sa se fereasca de E-uri si alte substante nocive. intradevar colostrul ofera in primele zile de viata anticorpii de care bebe are nevoie pt a face fatza trecerii din mediul steril(din burtica)intr-un mediu "infect" cu care nu e obisnuit dar sa stiti ca laptele matern ii furnizeaza pe toata perioada alaptarii anticorpi chiar si atunci cand valoarea nutritiva se diminueaza. daca doriti sa aflati mai multe despre beneficiile alaptatului dati o cautare dupa una dintre cele mai renumite organizatii care sustin alaptatul: LA LECHE LIGUE.
octy
17,KENZO(1nov 2004)
mihacarm2002 spune:
Bits, nu ca nu as vrea sa ma trezesc din 3 in 3 ore sa imi hranesc copilul, dar nu cred ca as fi nimanui de folos daca as deveni pachet de nervi din cauza oboselii. Eu stiu ca un somn intrerupt afecteaza grav sanatatea si ca ar trebui sa dormi minim 6 ore. Nu as vrea sa devin irascibila sau sa cad in depresie. Dar pana atunci mai e destul, asa ca ce rost are sa ne gandim de pe acum.
Mihaela 15+
Amaya spune:
quote:
Originally posted by bits
Messa pai daca nu te simti in stare sa te trezesti din 3 in 3 ore am considerat ca e mult mai bine sa-i dai ceva consistent micutului sa pape ca sa te poata lasa sa dormi.meseria de mama nu se rezuma doar la a da viata ci si la a face compromisuri.ma intreb daca chiar ti-ai dorit un copil sau a fost un accident?
....
octy17,KENZO(1nov 2004)
Tu chiar nu ai nici o limita? Nici un pic de bun simt? Nu imi pot inchipui cum iti permiti sa faci asemenea afirmatii!!! Si asta doar fiindca o persoana gandeste altfel decat tine
.Oana
14+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
ALINATXA spune:
Bits pe bune eu chiar cred ca intr-o alta viata ai fost in inchizitie.Chiar ma sperii....Imi este si frica sa mai imi expun anumite puncte de vedere de frica sa nu fiu decapitata.Asha ca am sa tac malc
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos