Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

nu amaya nu am limite exist de la + - infinit

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

AMAYA ,MESSA nu va enervati .Nu merita.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

asa..nu vreti sa schimbam subiectul?

mie mi-ar placea ca mamicile care au copii mici sa ne distreze putin cu perlele lor! v-au intrebat piticii despre bebele din burta, cum a ajuns acolo, cum o sa iasa?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

"Enurezisul nu e o boala ci primul semnal al unor puternice nereguli ale structurilor spirituale ale copilului. Este o bomba cu explozie intarziata care nu e obligatoriu sa se manifeste sub forma de boala la copil ci poate aparea si sub forma de soarta nefericita a copilului sau de structuri emotionale si psihice deformate.
De aceea orice sentiment al jignirii care a intrat la o mare adancime sau de care omul nu se poate debarasa timp indelungat reprezinta un mare pericol. Oamenii au incercat in mod intuitiv sa dezamorseze aceasta bomba, sa scape de sentimentul de suparare. Modalitatile au fost plansul, spartul veselei, injuraturile. Atunci cand insa supararea este tinuta timp indelungat ea devine de cateva ori mai periculoasa si loveste nu doar in cel care o tine dar si in copii lui. Oamenii sanatosi nu-si permit sa tina suparari."

Fetelor e timpul sa terminam cu porcariile astea pe care le-ati inceput acu doua zile. Eu abia astept sa ma trezec dimineata si primul lucuru pe care il fac inainte chiar de a ma spala pe ochi e sa deschid forumul...si ce vad ...numai jigniri si contradictii si toate pentru ce ma intreb? cu ce va alegeti...nu mai aruncati cu vorbe goale ca se intorc importiva voastra...ganditi si controlati inainte de a scrie sau vorbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

bits atat timp cat esti intr-o comunitate fie ea si virtuala anumite limite nu strica. Remarca la adresa Messei nu a fost deloc eleganta si te rog ca pe viitor sa-ti controlezi reactiile.

Multumesc mult,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

kateryna ieri parca ai fost la eco.......ce vesti ai?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

megbeng, da, exact, in felul asta, citind mult si din foarte multe surse despre subiect, am ajuns la respectivele concluzii. Partea cu colostrul mi s-a parut a fi cea mai avantajoasa pentru copil si preferabil de neinlocuit, pentru ca "agentii imunitari" de la mama sunt singurele elemente pe care formula nu le poate suplini. Daca nu ar exista povestea cu imunitatea, formula ar fi mai buna decat laptele matern in conditile alimentatiei noastre moderne. Daca, desigur, traiesti la tara, cu vaca in batatura, gaina hranita cu porumb, oul proaspat si plin de nutrienti, rosia din vrej etc, normal, poti produce lapte mai bun calitativ decat formula. Dar avand in vedere ca stam la oras, respiram noxe, mancam E-uri (chiar si cand suntem atente) si produse procesate pana la refuz, mi se pare logic ca valoarea nutritiva a laptelui produs in aceste conditii sa nu se ridice la inaltimea potentialului...

Cat despre biberon, se pregateste asa: se pune apa in cantitatea dorita in sticla biberonului, se da la microunde 30 de secunde, se adauga laptele praf in cantitatea corespunzatoare, se inchide, se amesteca agitand sticla, gata.

CUPTORUL CU MICROUNDE NU ESTE DAUNATOR SANATATII. Contrar legendelor urbane, cuptorul cu microunde este perfect sigur si nu provoaca nici cancer, nu distruge nici nutrientii (dimpotriva), nu este deloc periculos. M-am documentat a propos de asta acum vreun an cand mama prietenului meu (tati al lui bebe) imi spunea sa nu insist cu microundele ca sunt daunatoare si provoaca cancer. Din cate imi amintesc, una din sursele care infirma mitul conform caruia microundele ar fi nocive, este choar reputatul website cancer.org. Ideea e ca nu este absolut nici un pericol, FOLOSITI LINISTITE MICROUNDELE. Deci, da, si la incalzit mancarea bebeilor.

ALINATXA, mercic Sunt rac... dar nu prea seman. Ma degraba seman a leu sau taur sau berbec Cat despre operatia de ridicat perele si transformat in mere (mastopexie) cred ca o sa mergem amandoua si eu intentionez sa o fac dupa ce termin cu alaptatul (daca am sa am laptic, bineinteles).

Crishtinutza, asa este, cel mai rau e fumatul pasiv... una e sa respiri fum de cca 15 ori o data la cate 10 "curse" inspiratie-respiratie (ca atunci cand fumezi o tigara) si alta e sa respiri fum cu fiecare inspiratie-respiratie pe o perioada indelungata... fumatul pasiv mi se pare mult mai nociv decat fumatul in sine. De asta prefer (si sunt totusi fumatoare) sa evit locurile unde se aduna fum de tigara si unde nu exista ventilatie corespunzatoare. In ceea ce priveste vitamina A - dozele nocive sunt greu de atins prin alimentatie si atat - ar insemna sa mananci cantitati industriale de pateu, portocale etc. Cine se alimenteaza normal, poate manca orice, nu se va ajunge la acel surplus daunator copilului.

Salina, se pare ca suntem un trio cu pareri similare despre viata si diverse altele, asa, in general incep sa ma gandesc din ce in ce mai serios ca e posibil ca numele sa influenteze personalitatea celui care il poarta... prea suntem 3 Aline si toate cam la fel nu pot decat sa ma bucur

bits, pace? Nu vreau sa fiu prajita pe rug, oricum nu inainte de a-mi tine mormolocul in brate Ideea e ca da, normal ca mi-am dorit acest copil, mi-l doresc de 7 ani, numai ca a trebuit sa tot aman momentul pana in clipa in care am considerat ca ii pot oferi tot ce are nevoie fara sa ma sinucid pentru asta - nu sunt genul de femeie care intentioneaza sa se sacrifice pe altarul materninatii - am viata mea si viata mea va continua fara sa se aseze in umbra copilului - creez o viata noua, dar asta nu inseamna ca sunt de acord ca viata cea noua sa o sufoce sau sa o eclipseze pe cea veche. Plus ca, daca nu e necesar, de ce sa aleg calea cea dificila? Nu ne ridica nimeni statuie daca ne sacrificam mai mult decat e necesar... si cred ca toate mamele, macar o data in viata, au parte de replici de genul asta de la copiii lor: "Da' ce, te-am pus eu sa ma faci? Te-am pus eu sa te sacrifici pentru mine?" Eu o serveam pe saraca mama cu din astea... si ma astept sa le aud si eu, la randul meu, de la mormolocea asta care imi baltacaie prin burtica Normal ca am sa fac tot ce pot pentru copilul meu, nu am nici o indoiala ca am sa fiu o mama exceptionala, dar in acelasi timp vreau sa imi pastrez pe cat posibil identitatea... pentru ca acest copil sa se poata dezvolta ca o entitate independenta, care sa nici nu stea in umbra mea, dar care nici sa nu ma umbreasca pe mine.

CoraHope, nu am pus argumentele intr-o ordine anume, mi se par toate importante Cat despre predispozitia la obezitate, da, asa este, am omis sa scriu, face parte din exact aceeasi "familie" de efecte ulterioare ca si chestia cu apucatul de fumat - si anume faptul ca bebele respectiv poate sa nu depaseasca asa cum trebuie acel stadiu oral de care spune Freud - practic "efectele secundare" in cazul unui copil care nu bebeficiaza de sanul mamei (deloc sau suficient timp) se leaga de substitute orale pe care adultul de mai tarziu le transforma in obiceiuri/vicii - fumat, mancat, supt bomboane, rontait de creioane, muscatul buzelor etc.

mihacarm2002, nu stiu cat de ok este solutia cu mulsul... chiar daca il tii la rece, in frigider, lapticul nefiert - chiar si de om - poate "prinde" bacterii. Cu alte cuvinte, nu mai e asa proaspat... e adevarat ca solutia asta il ajuta si pe tati sa traiasca impreuna cu bebe momentele unice ale acestui gen de apropiere intre parinte si copil, dar atunci unde mai sunt beneficiile legate de depasirea stadiului oral (ca astea se leaga strict de suptul la mamelon, nu de lapte si compozitia lui) si de usurinta de a administra laptele extrem de proaspat, de la sursa, la temperatura optima? A propos de cum te vedem, eu te vad ca pe o fiinta normala, echilibrata, cu propriile ei opinii, care o sa fie o mamica foarte buna pentru bebele ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Bits, pentru mesajele
" mai citisem tot aici in grupul nostru se afla o mamica care incerca de 12 ani sa aibe un copil si acum ca-si vazuse visul implinit tot intreba ce sa faca sa nu se ingrase caci muncise mult ca sa ajunga la silueta pe care o avea !pai dupa ce D-zeu iti implineste dorinta mai faci si figuri?!pai cine e mai important copilul sau silueta????
imi vine sa femeile de genul asta!"

si

"Corahope eu le-as arde de vii,ce mai!crede-ma ca si eu am fost fumatoare dar am renuntat cand m-am hot ca e vremea sa vina bebe.dupa nastere nu am mai pus tigara in gura pt ca mi se luase de ele!

mai stiu pers care-mi spun ca au schimbat tigarile cu unele mai slabe ca in felul asta sa nu-i faca rau lui bebe,de parca nu tot nicotina inhaleaza !"

"Alinatxa pai daca nu spunem ceea ce gandim nu s-ar mai numi forum.sunt o fire careia nu-i place "periajul"si nici linguseala asa ca ma exprim cat se poate de liber.

Messa pai daca nu te simti in stare sa te trezesti din 3 in 3 ore am considerat ca e mult mai bine sa-i dai ceva consistent micutului sa pape ca sa te poata lasa sa dormi.meseria de mama nu se rezuma doar la a da viata ci si la a face compromisuri.ma intreb daca chiar ti-ai dorit un copil sau a fost un accident?"

si pentru faptul ca ai intretinut aceasta disputa in ciuda mesajelor impaciuitoare iti voi da . Asa cum a spus si Marina exista niste limite si in sinceritate.

Numai bine, sarcina usoara tuturor si bebei sanatosi

Nuka si Mama la Nuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

quote:
Originally posted by Messa

Daca nu ar exista povestea cu imunitatea, formula ar fi mai buna decat laptele matern in conditile alimentatiei noastre moderne. CUPTORUL CU MICROUNDE NU ESTE DAUNATOR SANATATII. Contrar legendelor urbane, cuptorul cu microunde este perfect sigur si nu provoaca nici cancer, nu distruge nici nutrientii (dimpotriva), nu este deloc periculos.

sunt surprinsa de siguranta cu care faci niste afirmatii, dar e bine ca ai doar certitudini si nu-ti pui semne de intrebare..o sa traiesti mai mult!

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

o floare pentru fiecare mamica

Am fost si eu la eco acu doua zile, totul e normal cu bebica al meu, l-am vazut cum deschidea si inchidea gurita ca un pestisor si se mai impingea si in picioruse, mi-au dat lacrimile nu mai vroiam sa stiu nimic altceva decat ca e bine si sanatos, sex-ul nu l-am aflat, nu a vrut sa si-l arate dar nu-i nimic ......el sa fie sanatos dragul mamei.
La medic cand am fost ieri sa aflu ca am o infectie vaginala, mi-a stat inima, eram in stare de soc, dar apuc sa intreb daca e ingrijorator si mi s-a raspuns f normal ca nu e. Azi ma duc sa imi iau medicamentul sau unguentul ca nici nu am auzit prea bine ce a zis ca e, eram pe alta lume numai ganduri negre imi faceam, stiu doar ca am intrebat daca e ok de luat in timpul sarcinii.
Ca sa vedeti cat sunt de aiurita nici macar cum se numeste infectia nu am retinut...o sa intreb azi.

Offffff...majoritatea dintre voi sunteti in tara...cat mi-e de dor si jale dar nu pot inca sa ma intorc.....nicaieri in lumea asta nu e mai bine ca acasa

Ralu 19+

Mergi la inceput