Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TERBITZA spune:

Meqbeng, iti multumesc tare mult pentru raspuns insa , din cate am inteles eu de la fete, CMU are 3D doar la sediul la care ai fost tu...pacat ca as fi vrut tare mult sa o vad pe bebitza asa ca in realitate.

CoraHope, mie doc nu mi-a prescris inca nici un fel de vitamine.La eco la Iosup la 11 sapt mi-a precizat ca am colul intern inchis.Doctora din Constanta imi zice la eco ca am colul inchis si apoi verifica ( nu mereu) si pe masa.

Ana, eu cred ca doctora de familie nu a vrut sa iti dea reteta ca sa nu isi consume plafonul lunar...

Fetelor, am uitat sa va spun ce era mai important: pana ieri simteam asa ca niste bule ce se miscau in burtica...ieri, fata mea mi-a tras o lovitura zdravana, undeva mai jos putin de buric.dupa 5 10 minute au urmat inca 2 lovituri.Eram la birou si imi venea sa plang de bucurie!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Megbeng, nu stiu daca e vorba de curaj, "ce e-n gusa, si-n capusa" am fost de cand ma stiu si chiar daca mi-am facut si dusmani pe chestia asta, prietenii pe care i-am castigat in felul asta sunt dintre cei pentru care as face orice si stiu ca si ei ar face orice pentru mine. Cred ca una din garantiile prieteniei este sinceritatea, chiar daca uneori pare lipsita de diplomatie...

ALINATXA, nu se intampla nimic de la o bere. La maxim 5% vol. alc. cat are berea, cred ca e mai riscant sa mananci castraveti murati in otet de 19 grade acetice ideea e sa nu bei mai mult de o bere

Amaya, nu m-a afectat mai mult decat ma afecteaza cand vad o musca in camera - totul insa pana se aseaza pe mancare, ca atunci ma supar si o ushui afara pe geam. Cu alte cuvinte, am vrut sa ushui potentiala musca inainte sa se aseze pe mancare - adica am vrut sa pun punctul pe i si sa fac in asa fel incat toate sa constientizam ca, desi exista diferente intre modul in care gandim lucrurile, fiind toate aici cu aceeasi misiune, trebuie sa fim prietene intai de toate si sa ne acceptam unele pe altele cu diferente cu tot.

mariana_1976, exact! Asta e scopul forumului, de sustinere, incurajare, nu e un loc in care sa ne incarcam emotional cu sentimente negative, ci fix invers - eu intru aici ca sa ma relaxez, sa vad ca si alte fete sunt ok, sa ma asigur ca ce simt eu in perioada asta e normal etc. Sigur, schimbam idei si conceptii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa iasa cu paruiala Cat despre alaptatul la san, da, este un subiect controversat. Eu am obiceiul sa stau si sa pun pe hartie argumente pro si contra si apoi trag linie si vad care e concluzia - in toate cazurile cand e vorba de subiecte controversate, am constatat ca nimeni nu detine adevarul absolut si ca realitatea e undeva la mijloc. Nu degeaba ziceau latinii "aurea mediocritas" - calea de mijloc este de aur.

In ceea ce priveste alaptatul, lista mea de argumente pro si contra arata cam asa:

PRO:
- copilul este in contact fizic cu mama, aproape de bataile de inima atat de familiare, intr-un moment extrem de important pentru dezvoltarea lui - ora mesei - si la animale momentul mesei e prilej de "interactiune sociala" - cum suntem mamifere si noi, ne supunem acelorasi legi instinctuale si deci alaptatul nu poate fi decat benefic din acest punct de vedere;
- este mai putin costisitor sa alaptezi la san, pentru ca nu mai trebuie sa dai bani pe formula si e mai putin stresant pentru ca laptele e gata pregatit in "rezervorul" lui natural, la temperatura optima.
- colostrul din primele saptamani de viata ale copilului ii ofera acestuia o bariera imunitara pe are sistemul lui imunitar nu o poate inca asigura singur.
- se pare ca acei copii alaptati la san depasesc mai usor "stadiul oral" descris de Freud si implicit (au fost facute studii corelationare) respectivii copii sunt mai putin expusi riscului de a se apuca de fumat, chiar daca parintii sunt fumatori.

CONTRA:
- datorita alimentatiei moderne, plina de E-uri si alte porcarii, degresata la maxim, procesata la maxim, este putin probabil ca organismul matern sa poata produce un compus suficient de nutritiv pentru copil; din acest punct de vedere, formulele sunt mai consistente.
- formula costa destul de mult si poate afecta bugetul unei familii a carei stare financiara nu e stralucita.
- este foarte obositor sa te trezesti din 3 in 3 ore ca sa alaptezi, mai ales ca trebuie spalate si dezinfectate mameloanele exact inaintea alaptarii (biberonul il dezinfectezi cand vrei si il ai gata, iar de incalzit la temperatura optima se incalzeste in 30 de secunde la microunde) - din cauza asta mama nu poate dormi un somn complet in primele saptamani de viata ale copilului.
- in felul asta tatal copilului nu poate sa "functioneze" pe post de "schimb de zi" sau de noapte si, intrucat momentul important al hranirii este exclusiv apanajul mamei, se pierde posibilitatea stabilirii intimitatii si legaturii similare cu tatal; astfel, tatal contribuie mai putin la ingrijirea copilului.

Asa ca... adevarul e undeva la mijloc. Deci, am ajuns la concluzia fireasca - daca am lapte, bine. Daca nu, formula si gata. Si nu, nu este adevarat ca alaptatul la san influenteaza inteligenta copilului. O ora in plus de citit povesti insa, da.

bits, da, variatia in alimentatie mi se pare o idee foarte buna, desigur, respectand niste pasi firesti. Nu e nevoie sa fii sarcastica... dar daca asta te relaxeaza, e ok din punctul meu de vedere, stiu cum e cand ai nevoie sa iti descarci nervii undeva si nu ai unde - deci te inteleg si daca pot sa te ajut cu ceva, trebuie doar sa-mi spui

Catalina, a propos de intaritul burtii... nu o fi cumva vorba de contractiile Braxton-Hicks, care sunt normale si pregatesc uterul pentru Marea Incercare? Relaxeaza-te, ai sa vezi ca totul e perfect in regula cu tine si puiul tau

CoraHope, nu stiu celelalte fete, dar eu nu m-am suparat ca ai spus tu sa nu mai fim egoiste (ca nu ma simt egoista, asa ca nu mi se potrivea chestia asta), eu m-am simtit datoare sa imi exprim clar si asertiv (nu agresiv) punctul de vedere pentru ca bits (care mai devreme imi "recomanda" sarmale la nou-nascut), referindu-se la un grup de care apartin si eu, fumatoarele, spunea ca ne-ar arde de vii sau ceva similar (ceea ce este o procedura de ev mediu si se practica pentru a omori vrajitoarele) si ca am merita sa fim batute de soti/tatii copiilor (ceea ce este o procedura suburbana si se practica inca in paturile sociale de care eu nu apartin, din fericire). Asadar, cel putin eu, in legatura cu acest subiect si cu altele la fel de spinoase car vor urma, am vrut sa trag o linie peste care sa nu trecem din respect una fata de cealalta si din dorinta de a sustine ideea de sprijin pe care ni-l datoram dat fiind ca suntem angrenate in aceeasi misiune complicata si de durata. E adevarat ca bits a continuat sa spuna ca ea nu ne va respecta in veci pe noi, fumatoarele, dar asta nu ne impiedica pe noi sa ii respectam ei opinia si probabil, de acum inainte, si atitudinea fata de noi. Dar eu personal cred ca bits nu este rau intentionata, ci doar stresata si cred ca nu are sens sa ne suparam pe ea - asta am incercat sa spun de 3-4 postari incoace. Deci, CoraHope, nu trebuie sa te simti vinovata ca a inceput aceasta discutie - ea s-ar fi declansat oricum. De asta am enumerat acele asa-zise "pacate" ale mele, ca sa inceapa eventual si discutiile celelalte legate de restul subiectelor "dure" si ca intr-un final, epuizandu-le, sa ne putem continua in liniste si calme odiseea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Yey! TERBITZA, a miscat bebeeee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

TERBITZA, ce emotionant!!!si eu abia astept sa-l simt pebebe bocanind in burtica!

messa, despre alaptat..incearca sa te documentezi si din carti de pediatrie ..romanesti(pediatria lui ciofu-capitolul de nutritie pediatrica, de ex), straine(spock), de care vrei..dar sa stii ca nu doar colostrul e bun, ci pana in luna a 6a laptele e suficient de nutritiv, abia dupa 6 luni e nevoie de suplimentare..
eu nu mai am copii dar stiu de la alte mamici (poate confirma si fetele de aici care au bebici) ca iti ocupa muuuuuuult mai mult timp sa pregatesti biberonul decat sa speli sanii si mainile! mai ales ca sanii, din cate am citit eu se spala doar cu apa, e interzis sapunul pentru ca usuca mameloanele si predispun la aparitia ragadelor si a altor leziuni..
cu microundele glumeai, nu? adica nu o sa-i dai lu bebe mancare incalzita la microunde, nu?
iar ca alimentatie a mamei..eu de cand am ramas nu cred ca am bagat prea multe E-uri...e drept ca am rude (la 500 de km, dar le am) care imi trimit oua de casa, de la gainile lor hranite cu graunte, carne abia am pus in gura (mezel, adica), am mancat branza de vaci din surse pe care le stiu, deci nu vacute crescute cu hormoni)..legume multe tot asa din gradina omului, mamaliga, fructe (astea din piata, dar romanesti, nu am luat mere de alea de juma de kil bucata), lapte, cereale "titan"..sper sa produc un lapte cat mai bun pentru bebe..eu sunt sceptica doar cu dimensiunea sanilor, ca ai mei sunt mici de tot, dar TEORETIC stiu ca asta nu conteaza..astept experienta proprie sa ma conving...
dar despre alaptat mai avem timp sa ne documentam si sa discutam...

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

MESSA esti o enciclopedie!!!Te ador auzi????Ceea ce tu scrii,felul in care o faci ma relaxeaza atat de mult si ma linisteste indiferent cat de nervoasa sunt.Ce sa mai esti medicamentul meu.Ce zodie esti?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

MEGBENG si eu sunt stresata din cauza sanilor.Si eu ii am micuti ca niste merisoare de alea mici .Sper din tot sufeltul sa ramana si ei mai mari si eventual sa ma gandesc serios sa ma operez macar ptr ai ridica (ma gandesc sa se vor lasa dupa ).Intotdeuna am fost complexata din cauza sanilor poate ptr ca mi-a dorit niste sani gen pamela.Dar ce sa faci natura asta!!!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Buna fetelor! Ce mai faceti? Sunteti bine toate?

Va citesc, va citesc zi de zi, doar ca nu prea am mai avut ce noutati sa aduc. :)

Despre fumat, eu cred ca fiecare e constient de riscuri. Si cine alege sa fumeze, o face pe riscul propriu, asa ca nu vad de ce as avea eu ceva impotriva...
Mai rau mi se pare cand gravidutele sunt supuse fumatului pasiv... si nu ma refer la locuri in care poti sa alegi daca stai sau nu (gen restaurante), ci unde nu ai de ales (business meetings, etc). Asta mi se pare grav!
Si mi se parea grav si cand nu eram graviduta... pai, daca tu vrei sa iti faci rau fumand, n-ai decat!..dar de ce sa imi faci rau mie, care aleg sa nu fumez?!

Aaa, sa va zic... m-a apucat curiozitatea sa vad ce vitamine contine banana (ca am mancat una, ) si am dat peste detalii despre multe alte fructe. Si multe dintre ele sunt "foarte bogate in vitamina A" (caisele, portocalele, piersicile, lamaile). Acum, sper ca daca mancam fructe bogate in vitamina A din surse naturale, nu e vreo problema, mmm?

A propos, am citit de sucul proaspat de portocale ca trebuie baut imediat dupa stoarcere, se pare ca vitamina C se pierde in cateva minute!!!! Eu recunosc ca pregatesc suc si il las poate chiar o jumatate de ora, pana mancam micul dejun.

In rest, Daaa, si eu sunt curioasa daca la CMU din Unirea este ecograf 3D sau doar 2D.

Saptamana viitoare merg la control, sper ca totul sa fie bine cu bb... si sper ca o sa ii masoare translucenta nucala si osul nazal (ca o sa fiu in sapt 14, practic ultima in care are relevanta, nu?)...

Si dupa, poate dau si eu vestea cea mare tuturor. Voi deja ati facut public ca sunteti gravidute?

Cristina
, 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Salutare fetele ,
Eu azi merg la eco, am niste emotii...sper sa se vada bine bebelusul.
Il i-au si pe tati cu mine ca si el este curioas sa-si vada bebele.
In rest cresc ca si Fat Frumos....adica ff repede, am pus vreo 5 kg pana acum asa ca tot inainte si aveam si surplus dinainte de a ramana .
Megbeng esti nascuta in aceeasi zi cu sotul meu

Va pup ca eu trebuie sa fug la servici ,la mine este 7.32 dimineatza.
Va dau vesti cand vin de la eco, poate imi spune si ce este.
Romaria 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Messa - zau ca esti minunata!!!!! Te citesc cu foarte mare placere! . De-ar fi mai multi oameni asa ca tine...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Messa draga afla ca nu sunt absolut deloc stresata,am un copil minunat care-mi aduce zambetul pe buze de n ori pe zi,un sot care ma iubeste, o comoara in burtica si o viata lipsita de giji!poate intr-o alta viata am facut parte din Marea Inchizitie si de aceea am ramas cu idei despre incinerare.

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput