Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Va salut ca de obicei in fiecare seara!

clau07, si eu cred ca se rezolva cu cerclaj. Dar personal nu as merge cu cortul. In general in perioada sarcinii, fara legatura cu colul.

maria_irina, si eu te felicit pt fetita, stiu ca asta iti doreai cel mai mult. Placenta cu cat e mai jos inserata determina un risc mai mare de a se desprinde si de a pierde sarcina, dar asta nu se intampla ca in primul trimestru cand poti s-o pierzi dintr-o data si fara sa ai timp sa reactionezi. Oricum, medicii dau si tratament de mentinere a sarcinii, iar tu va trebui sa eviti zdruncinaturile - de fapt vei vedea ca si doare (nu ai suporta sa calatoresti de pilda pe un drum cu gropi sau cu masini gen tico). Insa depinde cat e de jos inserata, poate fi praevia sau nu, cu complicatiile aferente. Poate in cazul tau dr a facut doar o constatare, a mentionat locul unde e inserata.

Fetelor sa va intreb si eu ceva: in ce masura avem voie sa ne aplecam? Vreau sa spun ca ma comport de parca nu as avea nimic in burtica, astazi mi-am facut ordine la birou prin dosare si m-am aplecat, m-am torsionat in fel si chip (mai precis am stat pe vine, imbracata in niste pantaloni care imi veneau fest). Voi va faceti griji pe ce parte sa dormiti, iar eu il turtesc cu inconstienta!!!

Apropos de dormit, eu din cauza durerilor de spate de vreun an am invatat sa dorm numai pe parti (m-am scos!), altfel aveam dureri f mari. Uneori mai dorm si cum spuneti voi - pe-o parte/pe burta. Nu mi se pare sincer nici o agresiune pt bb. Numai ca nu prea dorm. Nu am insomnii efectiv, nici cosmaruri, dar ma culc ca de obicei dupa 11, iar de trezit ma trezesc pe la 5-6. Uneori reusesc sa mai adorm 1-2 ore, alteori nu. M-ar lua somnul dupa amiaza, numai ca nu sunt acasa la ora aceea.

cred ca mai am de adugat, dar ma intorc la mesajele voastre, acum nu-mi amintesc ce.

criss 16+

Mergi la inceput

cristiana 70, cand ti-am citit mesajul mi-a venit sa rad la gandul ca toti parintii isi fac anumite planuri pentru copii care nu se stie cat sunt de valabile. Daca vei avea un copil cum am fost eu, ca-mi era frica si de flori sau de fulgi... nu mai vorbim de ceva care misca, de exemplu un pui de gaina. Cat despre caini si pisici nici nu are rost sa ma intrebi.

criss 16+

Mergi la inceput

bits, nu ma speria cu arsurile! Sa nu mai aud in viata mea. M-au chinuit ingrozitor in primul trimestru. Practic am avut o aciditate care nu mi-a dat voie sa mananc nici o fructa, o leguma, de la asta am si vomat. Din ce vad eu nu am sarcina f sus, am in continuare talie, stomacul plat - deci sanse mai mari sa nu ma sufoc noaptea.

criss 16+

Mergi la inceput

tzuchi, imi pare rau ca te simti atat de rau si mie mi s-a intamplat asta. Numai ca eu nu am acceptat starea si m-am plans medicului de familie. Mi-a prescris vitamina B6 impotriva greturilor, iar pt ca nu ma puteam alimenta absolut deloc am facut si perfuzii cu elemente nutritive. Mie mi-a folosit tratamentul, cam la 3 zile era nevoie de o noua doza. Sa stii ca nu e obligatoriu sa-ti treaca odata cu intrarea in trimestrul II, situatie in care ti se va parea ca timpul trece extraordinar de incet. Asa ca, daca exista o solutie valabila pt tine, nu ezita sa o aplici ca nu merita sa suferi inutil. Mie a inceput sa-mi treaca de prin saptamana a 15-a, dar nu inseamna ca acum mananc normal - tot putin, cu atentie, incet...

burticile, noapte buna

criss 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Lore sa va traiasca baietelul si sa creasca frumos la tine in burtik... si nu numai. concediu placut (bebelinei mele i-a placut cu cortul)

Marina 16+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Alinaxa,da,e inuman sa te debarasezi de mascotele care ti-au fost alaturi ! Toti medicii mi-au spus ca animalele crescute de noi si VACCINATE nu sunt un pericol,dimportiva sunt foarte bune.copiii cu animale cresc mai responsabili,vorbesc si merg mai repede.
de ce toti au ideea ca animalele sunt bolnave?sunt la fel ca si noi.sau mai putin chiar.atat timp cat sunt vaccinate,spalate si ingrijite in casa,NU E NICI UN PERICOL!
Numai cine nu iubeste animalele poate sa se debaraseze de ele sau sa le abandoneze.
De mic copil am crescut animale si niciodata nu m-am imbolnavit de la ele.Nu am avut nici macar o raceala cand am fost mica.Nu mai vorbesc de virusi ciudati...ca nu am stiut ce e aia injectie sau spitalizari .
Poate am fost un caz fericit,dar nu vorbesc din experienta mea,ci din tot ce am citit despre animale.Eu am intrebat si toti medicii au spus acelasi lucru:sa ma feresc doar de piscii vagabonzi (pt toxoplasmoza),dar nu de caini si altele.si nu de piscii din casa!!!!
Eu acum nu am nici un fel de animal ,pt ca nu am spatiu suficient si desi as vrea tare mult,mi-e mila sa nu le chinui pt placerea mea..
Dar as vrea sa imi cresc copilul cu animale,nu stiu cum am sa fac,probabil am sa il duc sa vada des catelul mamei..sau pana la urma imi iau si eu unul..
Parul nu face nimic!!!! nu intra in plamani,asa cum spun babele.
Alinuk,felicitari pt baietel si bine ai venit! Sa stii ca tuturor ne-a fost frica,dar daca stai pe margine tot nu iti trece teama.asa ca aseaza-te cu noi la vorbaraie,cel putin te mai descarci.
alinuk
,citit link,lucruri stiute si cunoscute,dar e bine cand cineva ni le aminteste!
si da,de acord cu semnatura ta: nimic nu e intamplator!e si deviza mea.
roandre: "Mihaela, te rog sa ma lasi cateva zile sa ma obisnuiesc cu ideea ca vom avea o fetita....dar totusi mai sunt sanse de 25% sa fie baietel!".
cum se obisnuia el cu alea 25% in cap ?
La urmatoarea eco, la alt cabinet ni s-a spus ca in proportie de 90 % e fetita. Replica sotului a fost: "inca mai am 10% sanse sa fie baietel".
S-au facut si la noi glume pe seama faptului ca "nu ai fost in stare sa faci baiat" (de parca cei care au facut baiat au fost in stare sa faca fata) ASA EEEEEEEEEEEEEE !!!!!
mor de ras!!
megbeng sa nu ne lasi sambata cu urechile lungite de asteptare! sa ne spui si noua ce si cum cu ecografia!
Ana Alx,bine ai venit si felicittari!!!

Babele astea au inventat ce e mai rau in sarcina cu fete! Ca deh,femeia e ..tot Eva in ochii lor! Iar sarcinile cu baieti,chipurile ar fi cele mai linistite,si mamicile ar ar avea fetze frumoase,si piele frumoasa si ganduri bune..in schimb la fete:pete pe fatza,burta lata si uratagreturi,nervi.. si ne mai miram de ce exista discriminare!
pai daca inca din burta babele fac diferente!
anis si eu cred ca daca ii invatam inca din burta sa fie linistiti in masina,le va placea si dupa ce se vor naste!eu asa sper,sa mearga in masina fara sa simta diferenta,pt ca va fi nevoie!
Messa,asa e !! va pazi animalutele de copil,nu invers!!!!
"bai, prostilor, daca toata lumea ar face baieti, n-ar mai avea cine sa mai faca baietii astia asa pretiosi dupa o generatie, doua!" sau "Daca facea mama baiat trebuia sa fim homosexuali, desteptule, ca sa fim impreuna, si adio plozi, fete sau baieti, in cazul asta!" sunteti de coma,baaaaaaaaai !!!
daca i-ar lua asa tare pe barbati inainte sa se dezamageasca ei de vestea sexului copilului,ar uita ei de preferinte!! daca li s-ar spune:ia sa vedem ce ai fost TU in stare sa pui aici in burta ! sa vezi cum ar sta ei intr-un colt.
mama ce l-as da cu cracii-n sus pe unul d-asta,de fatza cu doctoru,sa-i sara palaria din cap!doar o stanga,asa ,sa cada de pe scaun si sa-i cada si fumurile!
m-as face si eu ca am dar din greseala,fara intentie.din cauza de emotii profunde :))
anis
,tu nu stii ca toti sunt doctori pe lumea asta?? sau mai destepti decat doctorii! aia de iti spun ei,fara sa aiba habar,sa dai animalele ca nasti! bine ca nu i-ai ascultat!
Megbeng
,mie mi-e atat de lene,ca nu am de gand sa merg la nici o sala.m-am gandit eu,in lenea mea ,ca mai bine ma chinui trei zile la nastere decat 9 luni de haida haida :))))
mai,si mie imi placea sportul ..dar deh,acum sunt lenesa tare.
dulcetika
,acum e si Miruna -Maria in randul bebelusilor din lista!!
ai sora geamana? ce mistoooooooo. si nu aveti gemenei niciuna?
asa a facut si a mea la 18 fix,daca nu a ciocanit sa isi faca prezenta si mai tare de nu o mai potoleam!!
apoi s-a mai domolit si ea,o fi mai obosit !
Corrinuta,bine ai venit,si imi pare tare rau de sora ta ,sper sa depaseasca momentul si sa aiba in curand un bebe!
Sa-ti traiasca Daniel,mare si frumos,ca si bebelusul din burtica!
foarte dragutel copil ai,am vazut pozele.
Messa,eu nu mai beau cola pt ca nu imi mai cere bebe.dar daca am pofta beau.nu ma sperii eu de atatea chestii asa zis nocive ,ca parca o sa ajungem sa traim intr-un glob de sticla:ca aia ne face rau,ca aia are zahar,ca aia are grasime,ca aia are nu stiu ce.prea atatea batai de cap,zau asa! am avut si eu un fix cu mezelurile,nu am mancat.ca aia stiu sigur ca poate sa contina ceva periculos,sau poate ca nu.restul,sa ma iau dupa seculatii,ca orice se vinde bine,se gasesc unii care vor sa ruineze afacerile altora,si baga in cap oamenilor ca totul e nociv.ca si cuptorul cu microunde,ca ne radiza.si mobilele.haideti,naiba,in padure,sa vedem ce ne mai radiaza si acolo.eu zic ca omul s-a adaptat noii tehnologii,noului mod de viata,a alimentatiei ,a poluarii,etc,pt ca nu a venit totul brusc.
eu nu ma agit cu chestii din astea care duc la panica si la fobii de tot felul,hipocondrii,nesiguranta..
Laura-adunapurici,sa-ti traiasca fetita!ce nick ai :))
Bine ai venit!
Oana,poate ca cu mc´donalds e chestia ca nu se stie ce fel de carne e acolo...
oricum,demonstratii de genul ca a intrat ala in spital ca a mancat numai si numai aia,ma lasa rece.poti intra in spital si daca mamanci numai si numai ...altceva.sau poti intra pur si simplu.
plus de-asta ,cine naiba mananca numai si numai?ca eu nu pot.eu mananc si acum,si inainte,efectiv ce am eu chef in ziua respectiva.niciodata nu am avut probleme din cauza vreunui aliment,dar adevarul e ca nu fac excese,ba pot spune ca mananc prea putin.
sper sa nu intelegi ca ma cert cu tine,eu latru pt aia de fac articole cand nu au ce face
Catalina bebele tau vrea sa atraga atentia !! si cum altfel decat jucand pe vezica ta ?
povestesti cu sutul de parca ti-ar fi tras un sut in fund
Messa crezi tu ca se lasa cu capul pe vezica ? o STOARCE intentionat ! ia de aici ,mami !! si stoarce la ea!
Criss,si mie mi se parea cafeaua cu un gust groaznic.sau fanta .sau multe alte sucuri.pe vremuri imi palcea fanta si nu pricepeam gustul la pepsi pe care toata copilaria nu l-am suportat.mama ne facea rost te miri de pe unde de pepsi,si eu nu il suportam.apoi imi placea f mult si nu mai suportam nici un fel de suc de portocale.
acum,ce sa spun,nici un suc nu imi place,doar apa.
e chestie doar de gusturi,asa cum nu imi place ciulamaua sau altele..
sau carnea..
clau,fa exact ce ti-a zis medicul! ti-a zis el sa renunti la mers cu cortul?
pitilache,doar pt ca ai facut 35 de ani ti-a recomandat amniocenteza?stiu ca asta se recomanda daca iese ceva ciudat la triplul test sau la ecografie..
Terbitza
,bine ca ai fost la medic.si daca ti se mai intampla sa mergi imediat!!!eu stiu ca atunci cand sarcina e mai delicata,nu ai voie sa stai pe scaun! daca tu ai probleme cu statul pe scaun,e ca si cand ai sta in picioare,uneori,la fel de greu pt sarcina,ia-ti cateva zile libere! nu risca!
eu,cand am avut dureri in primele saptamani,nu am stat deloc pe scaun.mi-am luat tot lucrul pe laptop,si am stat si am lucrat din pat.
ia-ti un liber pana iti mai trece!
adyf
,se spune ca daca e maro nu e grav,dar te-as sfatui sa mergi imediat la doctor,ca sa fii sigura! sper sa fii bine !iti doresc din tot sufletul!
megbeng,ai terminat tu cumparaturile din vis,in sfarsit??

eu azi mi-am facut doua nessuri slabe,pt ca am avut pofta! o sa ziceti ca nu e normal,dar NU AM BAUT DE 4 LUNI NICI UN FEL DE CAFEA,asa ca eu nu cred ca e vreun bai,ca beau o zi.
maine sigur nu o sa mai am pofta de el.
nu spun ca nu ma pot abtine,ca ma pot abtine de la ORICE. daca m-am lasat de fumat,dupa cel putin doua pachete de tigari,va dati seama ca vointa am.dar nu vad sensul,cand stiu ca nu fac excese .

oana,si eu mor de dragul inaltimii!! super cu parasuta,cred!
tzuchi,in legatura cu tensiuna,cand mergi la medic sa nu te duci in ultima clipa,sa intri cu sufletul la gura dupa alergatul pe drum..stai acolo un pic pe scaun si sa ai apa la tine si bei si bei si bei si te linistesti.asa probezi chestia cu tensiunea.
inca o incercare ar fi sa mergi la farmacie,acolo cred ca nu mai ai emotii,si vezi daca acolo coincide cu cea de la medic sau cu cea de acasa.
sper sa iti treaca repede greturile!nu cred ca mai ai mult,sau cel putin asta iti doresc!!!
si asa e,are drepatate Oana,de ce gandesti tu asa negru ??? daca nu se fac in anglia testele alea,nu te gandesti ca stiu ei ce stiu?poate ca la ei nu sunt cazuri,altfel toti englezii ar avporta sau ar naste copii cu malformatii.fii pozitiva,bebele tau e bine -sanatos,uita-te in jurul tau la englezi si vei vedea ce copii frumosi si sanatosi au!

maria irinaaaaaaaa,scumpo,ma bucur tare ca ai fetita!!! sa iti traiasca!NU E NIMIC GRAV! cREZI CA TE LASAU SA PLECI ACASA DACA ERA CEVA IN NEREGULA???totul e bine,scumpo,nu te gandi de acum la prostii!! o sa ai o fetita sanatoasa,ai sa vezi!!!
si sa vezi ca si tati se va inmuia cand o va tine pt prima data in brate!!!
pune-ti fetita acolo la semnatura,sa o vedem mereu langa tine!!! carutul roz!
scrii fetita intre paranteze drepte.
oana bucur,Am vazut poze de la intalnirea burticilor de iulie-august anul asta de prin luna a 7-a. Erau criminale...cred ca au speriat lumea de la terasa
creeeed
loremunteanu,ma bucur ca esti bine !! felicitari pt Cristian !!! sa iti trascia printul mare si frumos! sa aiba fetele noastre de uned alege,haideti cu baieteii !!!
concediu placut !
criss,poti sa te apleci atat timp cat nu simti ca ii faci rau.eu am anumite pozitii in care simt ca strivesc ceva pe acolo,si modific pozitia.adica mergi dupa simturi! nu poti sa ii faci rau prin miscari si tu sa nu simti nimic! stai linistita!
si dormiti asa cum puteti !! e clar ca bebele alege,ca altfel se agita si va da picioare de nu mai stiti de voi !

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Vezi tu Aelita tine de educatie.....Pe mine ma scot din sarite rau oamenii care privesc animalele ca pe niste focare de infectie.....Ar trebuii sa ne intrebam de ce persoanele care au crescut in compania animalelor nu prea se imbolnavesc.Eu cele mai usturatoare discutii le am pe tema asta....
Fetele care sunt la doctorul tunaru credeti ca sunt sanse de a ajunge la dansul in stadiu de gravida?
Am auzit atatea lucruri incat am impresia ca este cel mai bun doctor si asta nu numai prin prisma profesiei dar este si un super om.
Eu as vrea sa descopar un doctor care sa ma supravegheze in toata perioada asta care sa fie profesionist,nu superficial si sa fie OM,
Un doctor pe care sa simt ca ma pot baza.

Va pup si aveti grija de burtici

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Da, mi-a recomandat numai pentru ca am peste 35 de ani. Triplu test nu am facut iar ecografie am facut la 8 saptamani pentru ca am fost eu la urgenta avand o f mica sangerare pentru ca altfel ecografia de abia la 19-20 de saptamani mi-o face. De asta vroiam sa stiu daca am mai facut cineva amniocenteza. O sa mai caut pe forum la alte subiecte poate mai aflu informatii. I-a ascultat inimiara si se auzea "nice and strong" asa ca sper sa fie ok pana la urma.

Multa sanatate tuturor.

Piti
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Am gasit raspunsul la alt subiect.
Pe cine intereseaza: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81071

Numai bine!

Piti
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Alinatxa,IOubita,noi nu ne mai intrebam de ce oamenii care au trait langa animale nu se imbolnavesc,pt ca altii mai mari ca noi au facut studii peste studii si au demonstrat ca asa e.Deci nu ar fi vorba de o simpla statistica.
Nu are sens sa porti discutii usturatoare.Sunt oamenic are isi abandoneaza copiii,ce poti sa ceri celor care dau doi bani pe animale ?
E vorba de capacitatea ficaruia de a putea iubi,darui..si asta nu se comanda ,asta o ai sau nu o ai.Nici nu cred ca se educa,cred ca efectiv te nasti sau nu te nasti cu ea in suflet.
Cu educatia poate ameliorezi un pic in cazul in care chiar ai asa aversiune fatza de ele..dar sa comanzi iubire pe tava-IMPOSIBIL.Inimile de piatra,raman de piatra .(aici merg cu gandul fara sa vreau la cei care chiar fac rau animalelor,la cei care abandoneaza animalele abia nascute si le condamna unei morti chinuitoare departe de ochii lor)...of,nu ma mai gandesc..
pitilicahe,sa nu cumva sa intelegi ca eu sunt impotrriva amniocentezei,ca drept sa spun ca si eu as face-o daca nu mi-ar fi tare frica de acul ala,si de faptul ca e un risc de pierdere,si apoi de faptul ca si daca aflu ceva....e cam tarziu,nu as putea sa imi omor copilul care misca in mine.doar ca ma uimeste faptul ca te trimite la amniocenteza direct fara nici o proba,doar pt ca ai 35 de ani.deja se stie ca multe,multe mamici sub 30 de ani au copii cu SD si alte necazuri ale micutilor lor.triplul test nu e sigur suta la suta,dar confera un 90 la suta de informatie utila asupra riscului de SD.ori comadam la toate mamicile,si asa poate mi s-ar parea normal,dar sa sperii o mama numai pt ca are 35 de ani,dar e perfect sanatoasa,nu are antecedente,nu i-a iesit un anumit risc la alte analize...mi se pare un pic exagerat.
pana la urma e mai bine sa faci,ca daca tot iti intra asta in cap,stiu cum e,te streseaza ideea.
sidoamne fereste sa dau sfaturi in asa ceva,ca nu mi-as putea ierta vreodata daca nu as fi avut dreptate.
doar ca mi se pare normal sa faci intai trriplul test si toate masuratorile la ecografie ,ca se fac in sapt 14 parca,si apoi hotarasti mai departe.
stai sa citesc si ce ai pus .

19+

Mergi la inceput