CIRESE de mai-iunie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 3

adib spune:
nikolett2445
fi calma. ignoranta si nepasarea sint doua caracteristici ale multor oameni de pe la noi. pe linga astea mai apar si alte "calitati"
noua dr nu ne-a spus nimic cum ca ar mai exista si alte variante de vaccin decit cel hotarit de ea. noroc cu informatiile de la voi si de pe net. cind am intrebat-o a facut ochii marii si a inceput sa-mi spuna timid ca "da, dar ..."
nu numai dr sint asa. am avut probleme cu masina, am telefonat la fabricant si am primit raspunsul ca "sintem in Romania domnule".
la analizele facute in timpul sarcinii, s-au incurcat probele de singe. am zis ca este maximul suportabil, ca ii dau in judecata, se inchide laboratorul si imi fac casa pe banii lor. cind am vazut ca puteau fi gasiti vinovati de la laborator pina la portarul firmei de curatenie din oras am renuntat.
astea sint principalele motive pentru care ma bucur ca v-am gasit si ca ma suportati printre voi. sinteti baza informarii. cu cit mai multe informatii cu atit este alegerea mai corecta, nu neaparat mai usoara. dar corectitudinea hotaririlor conteaza.
Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
Varsta Raluca
Poze

virgi spune:
Salutare
Ina - multumim frumos pentru informatiile oferite. Eu din tot ce-am citit pana acum pe net,prezentarea ta o consider a fi foarte buna, mai ales in cazul meu. Eu sincer imi faceam griji ca voi toate o sa dati suc de morcov natural...iar eu nu pot sa-i dau intrucat morcovul de aici are un gust jalnic..nici eu nu-l pot consuma...In schimb: orez, cartof dulce si multe altele sunt ok, nu ca cele de acasa, dar pe aproape. Oricum am sa ma bazez foarte mult si pe supele lor pt. bebei. Daca totul merge conform planului meu..n-am sa incep diversificarea mai devreme de 6 luni. Choy ne-a sugerat pe la 4 sau 5 luni, doar in ideea ca suntem straini, dar koreenii incep la 6 luni, iar ele nici nu alapteaza. Luand in calcul ca a papat acelasi lapte ca ei si a respirat acelasi aer..o sa incep si eu la 6 luni. Ea va avea nevoie de un stomac sanatos pentru iuteala de mai tarziu.
Cami - La Multi Ani!!! Sa fii fericita si sanatoasa, sa ai parte numai de bucurii.
Diana - toate dorintele sa va fie indeplinite in noua voastra casa, iar micuta sa aibe in ea o copilarie fericita alaturi de mami si tati.
Si aici vaccinul de la 2 luni se face in ambele picioruse. Eu te-as sfatui sa fii langa ea. Nu stiu cat de tare o va durea ( a mea micuta a plans 2 min),...dar e posibil sa o sperie un picut, iar prezenta ta ii va face foarte bine. Asa a fost la mine, cand am luat-o in brate a inceput sa rada. Indiferent daca o vei insoti sau nu..ii urez succes micutei sa treaca cu bine peste el.
Dupa vaccin nu se recomanda sa-i faci baie cel putin 24 de ore.
Aici e inca canicula..si asa m-am saturat de vremea asta..abia daca putem iesi afara pe la ora 5:00 pm si atunci in 5 min suntem uzi toti trei, o umiditate de nedescris.
Micuta noastra e o dulce..ne incanta in fiecare seara cu ore de discutii pe limba ei, se chinuie sa ne explice una alta, gesticuleaza foarte frumos cu manutele, si-si rotunzeste forma buzelor ( asa cum a vazut ea la mami), in speranta ca poate poate o vom intelege intr-o zi.
Nu mai plange deloc in ultima vreme..cand ii este foame sau vrea in brate are un limbaj mai accentuat pe care l-am inteles si-i venim in ajutor..in rest, toata ziua e un zambet. Eu cred ca laptele ( formula) este unul foarte bun, are o digestie foarte buna si n-o doare stomacelul deloc, am observat ca se dizolva perfect si-n apa rece, eu niciodata nu i-l fac cald, il consuma mereu la temperatura camerei, unde nu sunt mai mult de 22 grade. Acum fiind cald bea cam 300 mil de apa plata si ea tot la temperatura camerei. I-as da si eu ceai, dar n-am. Poate imi spuneti si mie ce tip de ceai folositi voi pentru bebebi si am sa-i cumpar de acasa cand ajungem.
CameliaT - am vazut fotografiile cu micutul tau. E un scump.

virgi spune:
Nikolett - nu trebuie sa-ti fie jena deloc, tu trebuie sa te comporti natural, iar daca ea isi schimba atitudinea fata de voi, e dreptul tau s-o si reclami. Tu trebuie sa intelegi, ca numai asa putem scapa tara aia de netrebnici. Daca intr-adevar nu ti s-a parut si chiar a asteptat ceva de la tine, o consider un parazit care nu mai trebuie sa stea acolo si sa mai ia si bani de la stat. Pai de asta nu mai au timp sa-si actualizeze informatiile in meseria lor, ca au mintea ocupata cu pomana de la altii. De asta ne privesc celelalte tari cu dispret.
Aici pe mine daca un drum cu taxiul ma costa 1860 W ala pana la 2000 imi da restul, iar daca refuz sa-i iau, vine dupa mine. In primul rand il incurc, ca nu-i mai bate chitantierul cu banii din casa iar in al doilea rand el considera ca restul ala nu i se cuvine..si chiar nu-l poate pastra. Oare cand mi se va intmpla lucrul asta si acasa???

Anileda spune:
Ioana, ai dreptate. De altfel, chiar daca sunt persoane care citesc si cauta informatii pe net, explicatii "pe romaneste' nu strica, ba dimpotriva. Eu am citit tot timpul cu interes postarile tale, si o voi face si de-acum incolo, ca de altfel foarte multa lume, sunt convinsa.
Am dat intamplator peste site, cautand despre greutate la bebelusi. Dolce, nu trebuie sa-ti faci probleme cu fetita (e o scumpa!), nu inseamna ca va fi un copil gras; ai sa vezi cand va incepe sa fie activa o sa te rogi de ea sa manance! Se pare ca aceste straturi de grasime acumulate la varsta asta ii ajuta mai tarziu, in perioada in care activitati mai interesante ii preocupa si mancarea trece pe locul doi, sau trei...
Inca un avantaj al wrap-ului: s-a demonstrat ca purtarea bebelusului in timpul zilei ajuta la cresterea in greutate.
Nu-mi vine sa cred ca sunt doctori care nu se pun la curent cu noutatile si care aplica ce au invatat in urma cu zeci de ani. Foarte multe practici, recomandari valabile in vremuri nu demult apuse sunt demontate astazi, contrariul lor dovedindu-se a fi viabil. Cea mai mare... nici nu stiu cum sa-i zic, obsesie, pe care o auzim fara incetare, e cea legata de rasfat: sa lasi copilul sa planga ca altfel devine rasfatat, ba chiar ii face bine la plamani (!??!), sa nu-l legeni, etc etc. A raspunde nevoilor copilului nu inseamna a-l rasfata, de altfel e prea mic sa fi invatat santajul (multe mame n-ar fi de acord cu asta, chiar eu incerc sa ma conving de multe ori )
Faptul ca atentia asa zis excesiva acordata copilului ar rezulta intr-o persoana dependenta, manipulativa si rasfatata este una din acele obsesii pentru care s-a demonstrat contrariul.
Hai ca m-am intins...
Luana, concediu placut!! Sa ne povestesti cum e marea la bulgari
Amiss, superbe pozele cu familia voastra de canguri!
Am primit si eu wrapul, e o minunatie portocalie, inca nu l-am testat pe-afara. O sa pun poze - intre timp am pus altele.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelinaliliana/album?.dir=747fre2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

cristina1702 spune:
angelica felicitari pt succesul Sarei...speram sa-i mai facem pofta...din nefericire, Mada a facut sambata-1(big), duminica-1(big) si cam atat......in schimb gaze la greu...dar am descoperit dormitul pe burta si parca ne mai ajuta putin...(nici mami nu e mai bine...)
va pup pe amandoua cu drag
andreea(amiss) cum era cu constipatia de la laptele pe care-l bem noi? si eu beau foarte mult pe zi si nu te-am intrebat ce ti-a zis docotrul sa faci...trebuie sa renuntam la baut lapte in cantitati mari? ce ti-a mai zis sa aschimbi in alimentatie? adevarul e ca eu de multe ori beau lapte (sau cereale cu lapte) in loc sa mananc...de la caldura si plansul celei mici imi piere pofta de mancare...
multumesc

cristina1702 spune:
ioana vreau sa-ti spun ca eu pe langa ce ne spui tu vreau sa citesc cat mai mult si atunci chiar folosesc link-urile puse de voi...cand nu am timp doar le bag in favorites si citesc mai tarziu, dar chiar le folosesc...numai ca nu am spus pana acum si cu ocazia asta vreau sa va multumesc pt ajutor...eu insa o am pe mada mai micuta (face 2 luni saptamana viitoare) si asta e motivul pt care nu sunt inca agitata...mai am timp pana la diversificare...pana atunci invat in mers de la voi...
si desi folosesc internetul recunosc ca nu am sapat dupa asa ceva si oricum nu stiu daca gaseam atatea site-uri interesante...recunosc, iau mura-n gura ce-mi dati voi pt ca eu nu am reusit pana acum sa am un ritm in care sa pot face si altceva pe langa madalina...acum printre picaturi sap pe internet dupa bona, disperaraea mea nr 1!
multumesc

a_daniela spune:
Buna,
Sunt noua si nu stiu cum sa pun poze pe acest site. Ma poate ajuta cineva, pleaseeeee.

a_daniela spune:
Mai incerc odata sa pun poze cu bebelina mea - Bianaca: http://photos.yahoo.com/dani2876. Sunt cam varza cu setarile si alte chestii, dar vom invata:)

camelia.t spune:
quote:
Originally posted by a_daniela
Mai incerc odata sa pun poze cu bebelina mea - Bianaca: http://photos.yahoo.com/dani2876. Sunt cam varza cu setarile si alte chestii, dar vom invata:)
citeste aici : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53222
Sper sa te lamuresti usor. Succes!
adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)
Baieteii lui mami

Varsta Fineas
Varsta Andrei