Copiluti de mai-iunie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Neata
Beatrice, imediat ma conformez, am dat comanda de o poza frumoasa dar asteptam apa ca sa ma ferchezuiesc si eu. Ceea ce aseara a fost imposibil, Andutzy, jegosii la 11 au dat drumul doar la apa rece. Tot a fost bine ca asa ca pisicile m-am spalat macar prin locurile strict urgente Dar ferchezuiala ramane pe azi.
Va multumesc la toate pentru raspunsurile voastre. Ma ajuta orice mica sugestie de cum trebuie sa apuc si sa rezolv problema.
Nelia am asteptat cu sufletul la gura raspunsul tau. Mai ales partea de sfarsit mi-a atras atentia: la ce bun frecusul daca nu mai exista disponibilitate pentru lucrurile care nu pot fi facute decat in doi? M-am gandit indelung si divortul nu cred ca este o solutie. Nu este ceea ce-mi doresc nici pentru mine, nici pentru Filip. Eu vreau sa avem relatia pe care o aveam in trecut. Sau ceva similar, cu transformarile de rigoare. Chiar nu cred ca un copil uneste sau distruge o casnicie, dar in mod cert o transforma. Cred ca faptul ca relatia noastra s-a deteriorat atat de drastic dupa venirea copilului nu este doar o coincidenta. Nu ca as vrea sa dau vina pe Filip dar pentru noi a fost ceva nou si radical. Trebuie sa invatam iar sa convietuim cu toate aceste schimbari permanente din viata noastra.
Nu stiu, deocamdata mi-am propus sa fiu mai calma, sa nu mai urlu si om vedea ce-o sa mai fie. Si neaparat inca o discutie in care sa aiba si Mihai cuvantul si sa-mi zica tot ce nu-i convine. Nu ca nu l-as fi lasat sa vorbeasca in discutia precedenta, dar acum va trebui sa-l descos, sa-i extrag cuvintele cu clestele...
Cuscra, ce-ti fac frumusete de covoare cu vacute? Cum s-au curatat? Nu ai mai scris. Sper ca sunteti bine. Nu ne-ai povestit de Bianca. S-a intors de la Sibiu? I-a placut?
OlgaT si Clara, ce fac puiutii?
NewMami, si voi aveti program incarcat dar distractiv. Super!
Offf, mai avem si noi o saptamana si plecam la mare, mi-e rau, cu ploile astea o sa ne intoarcem tot albi. Se duce dreq baia de soare pe care o vroiam pentru Filip. Asa mai bine il duceam la salina pentru aerosoli...

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

Hai ca am mai aparut si eu. Am avut musafiri si am iesit zilele astea asa ca nu am apucat sa mai scriu doar v-am mai citit din cand in cand

Oana, Alex e mai bine? Ce a zis Carmen?

Lili nu iti face probleme. Chiar nu ai de ce sa te simti vinovata Degetelul era un pic rosu cand am ajuns acasa si m-am uitat si eu la lumina la el. Iar gaza nu avea nimic. Mi-l baga mie in gura…. Oricum sunt copii, ce Dumnezeului. Iar de cercelusi …. “Bucuresti, here I come!” maine plec si stau cateva zile. Sper sa rezolv acolo. Daca nu te clacxonez cand ajung.

Pauza ca s-a trezit copilul …

Buun… spalat, mancat sa vad cum reusesc sa scriu cu ea pe langa mine.

Androix, asta pot sa spun si eu despre tine. Povestea se aseamana. Chiar ma recunosc in unele situatii. Numai ca factorii care au dus la situatia aste sunt probabil altii. Si noi (el, de fapt) ne-am gandit la un al doilea bb. Dar nu cred, in situatia asta. Si acum a inceput sa-si puna si el intrebari. Dar, zic eu, facem amandoi eforturi sa remediem situatia. Ca se vad prea putin e partea a doua. Numai ca noi am avut o relatie “furtunoasa”, pasionala etc. Mai rau este ca eu am un termen de comparatie. Iar ce avem acum este la 180°. Avem si momentele noastre bune si foarte bune, dar per total scartaie rau. Stii cum e … vezi paiul din ochiul altuia; momentele bune si + urile parca nici nu exita. In schimb numai aspectele negative, greselile si – urile. In plus sunt aproape convinsa ca a fost cu cineva la putin timp dupa ce am nascut. Normal, se jura ca nu fura. Am avut multe scandaluri care toate se sfarseau cu facut bagaje si “divort”. Poate am si eu partea mea de vina in povestea asta, dar nu o consider o scuza pentru atitudinea lui de pana cum cateva luni. Dar astea sunt alte povesti. Ma rog, acum si-a bagat cat de cat mintile in cap. Eu stiu ca el a fost si este un rasfatat egoist si egocentrist, dar viata de familie inseamna ceva mai mult de atat. Dupa ultimul scandal mare si “divort” din primavara cred ca s-a dezmeticit brusc si am inceput si eu sa exist si sa contez. Nu stiu daca prea tarziu, dar oricum tarziu pentru ca eu m-am inchis in carapace si nu are decat sa ma scoata de acolo cu eforturi fenomenale ca eu nu am de gand sa ies de buna voie. In rest inca il iubesc destul de tare dar imi vad de viata si de copilul meu si cam atat.

Ma dar ce va mai invidiez eu pe cele care vad ca ati alaptat pana de curand. Ce momente minunate. Ce n-as da sa fi fost si la mine la fel situatia

Gaga a mea nu vrea nici ea sa auda de olita. Ori incepe sa se joace cu ea si o plimba prin toata casa, ori o apuca plansul de cum o vede. Cand era mai mica a sta pe olita si a facut de cateva ori pipi si chiar un kk. Acum nici nu vrea sa auda.
Iar cu jucatul in parc … pot sa ma mandresc ca am un copil f f iubaret si darnic. Pupa si iubeste toti copii indiferent de varsta. Normal ca se duce direct la jucariile altora dar pana acum le-a dat frumos inapoi daca i-am spus eu sau daca se plictisea ea. De putine ori a vrut sa mai tina o jucarie. Dar si-a luat-o si ea de atatea ori de la copii si au fost atatia carora ea le intindea jucariile ei si ei nu i le mai dadeau inapoi ca acum doar le intinde jucariile dar nu ii mai lasa sa i le ia. Ieri chiar am lesinat de ras in ce hal s-a certat cu un baietel de o varsta cu ea pe o paine.
NewMami, multumim frumos

mami de annelies(30.06.2005)
poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Fetelor, sunt tare suparata ca mi-a venit si ma doare rau burta. In felul asta ma simt si aiurea, nu mai vorbesc de dezamagirea ca nu s-a prins nimic...E adevarat ca in perioada super fertila a fost sotul meu cu problema cu inima la C-ta, dar am incercat la inceputul si la sfarsitul perioadei....Cel putin cu Dragos nici nu s-a prins in perioada fertila clasica....Poate luna viitoare avem mai mult noroc, mai nasol e ca iar ma obsedeaza chestia asta desi sunt constienta ca atunci cand esti obsedata, atunci nu e.....Of!

Ma bucur ca am reusit insa sa-l impartasesc pe Dragoselu, chestie cre nu imi mai reusise de la Pasti....

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Andutzy, nu fi suparata. O sa iasa. Iti inteleg dezamagirea dar rar iese din prima, cu atat mai mult cu cat nu ati putut presta in tihna.
Offf si eu trebuie sa merg sa-l impartasesc pe Filip. Azi l-ai impartasit? E vreo sarbatoare ceva? Danelutza e in conced iar eu am pus rufe la spalat. Mi-e si frica sa ma uit in calendar.

Mergi la inceput

Si mai trebuie sa va zic ceva ce nu v-am spus pana acum, dar consider ca este invatatura de minte si trebuie sa ia si altii exemple, apropo de masini. Ma fetelor, fara suparare dar va spun din proprie experienta, bagati-va mintile in cap. Daca ceva scartaie la masina, a voastra sau a prietenilor, rudelor etc, nu va urcati cu copilul decat dupa ce iese din service.
Acum mai bine de o luna a trebuit sa plec in Bucuresti pentru ca maica-mea a avut niste probleme cu inima si a trebuit sa i se faca un implant de stent. Am zis sa merg si eu cu asta mica sa o mai distram putin. Si pentru ca matusa mea era in zona am plecat cu ea spre Buc. Ea stia ca ceva nu este in regula cu masina ca tot scartaia. Cu o luna in urma avusese un accident in timp ce era un prieten la volan si a trebuit sa schimbe toata fata. Cand a iesit masina din service ea a simtit ca ceva nu este in regula si s-a dus inapoi dar aia fara sa se mai uite au asigurat-o ca este totul ok. Vina ei ca nici ea nu a mai insistat.
Toate bune si frumoase, plecam. Gaga in spate in scaunul ei de masina, dormea. Eu in fata cu ea (printre singurele dati, de obicei stau si eu in spate cu copilul chiar daca doarme si sta in scaun). Eram pe autostrada si mai aveam 30 km pana in Buc. Copilul se trezeste si normal incepe sa urle ca sta in centuri in scaun. Eu ii dau un biscuite, un suc, nimic. Ii era si foame dar eu nu luasem nimic cu mine ca stiam ca in 3 h ajung la mama care ne facuse papa bun. Asa ca am trecut in spate si am scos-o din scaun sa mai distrez copilul ca doar mai aveam putin.
Aveam 110km/h.
Nu au trecut 30 sec, ca s-a auzit un buf si masina a inceput sa se duca de cur in dreapta cu o viteza uimitoare. Am stiut din prima secunda ca o sa avem un accident grav. Tot ce am avut in cap a fost copilul. Asa ca m-am si pus pe urlat “Copilul! Copilul!”. Nu aveam timp sa o pun la loc in scaunul ei si sa-I pun centurile, logic. Asa ca tot ce mi-a spus instincul meu de mama in momentele alea a fost sa o imobilizez intre mine si scaunul ei si sa-i tin capul. Matusi-mea a reusit sa articuleze un “Stai linistita!””. Pai oricum nu aveam unde sa ma duc. Am strans-o rau mititica, am tipat si a simtit si ea pericolul. A inceput sa urle bagandu-se mai mult in mine “Au, Au, Au!!!” …. Si a urmat izbitura. Ne-am invartit si ne-am izbit cu spatele de parapet. Tot porbagajul mi-a venit in spate cu o putere extraodinara. Nu stiu prin ce minune am reusit sa o tin. In momentul izbiturii am simtit ca imi aluneca din brate si atunci s-a sfarsit lumea pentru mine. Masina s-a mai invartit o data si s-a oprit. Matusi-mea a strigat “Iesi din masina!”. Ok. Dar pe unde? Usile erau infundate. Nu se deschideau. Au urmat momente de panica totala. Saream cu gaga in brate de pe o bancheta pe alta incercand sa deschid usile si am inceput sa dau cu picioarele in ele. Nu stiam daca gaga e bine pentru ca mititica se lipise ca o maimuta de mine si nu zicea nimic. S-au apropiat de noi niste baieti care oprisera in spatele nostru. Geamul din spate din dreapta era spart si sarit de tot. Am urlat la ei sa i-a copilul si am scos-o pe acolo. Tot pe acolo am iesit si eu urland isteric daca e bine gaga. Le-am smult copilul. Tremuram ca varga. I-am controlat capul, mainile, picioarele, spatele sa ma asigur. Nu puteam sa ma controlez. Imi venea sa plang si nu reuseam. Aveam ficatul in gat.
Nu stiu cum a reusit matusi-mea sa iasa din masina. Cred ca tot pe geam. Abia atunci am vazut masina. Eram pe banda de urgenta. Masina era PRAF!!!! Porbajul nu mai era. De fapt, era pe contrasens. Tot ce era in porbagaj pe jos pe autostrada. Facand haz de necaz dupa aia intrebam daca, cand au adunat lucrurile de pe autostrada, au adunat si cremele mele de langa banda despartitoare.
Este o imagine pe care nu o sa mi-o scot niciodata din minte.
Si trebuie sa va spun ca matusi-mea este una dintre putinele femei, pe care le cunosc sau de care am auzit, care stiu intr-adevar sa conduca.
Discutand dupa, am realizat ca matusi-mea a avut o super prezenta de spirit si nu a apasat frana, ca ne faceam praf. Ne rasturnam sigur. In plus a tipat sa ies din masina pentru ca ea si-a dat seama ca in spate este butelia cu gaz. Masina era un Cielo si ii pusese gaz. Si norocul nostru mare a fost ca era sambata si noi eram in drum spre Buc. Nu era deloc aglomerat decat pe contrasens. Daca ne veneau masini din spate care nu mai aveau cum sa opreasca …..

Ce se intamplase … s-a rup puntea in spate. Punte care cel mai probabil era fisurata de la primul accident.
Baietii care au oprit au sunat la 112. De acolo au intrebat daca sa trimita ambulanta, daca sunt victime. Cel care a sunat se uita siderat cand la noi cand la masina si cred ca el a descris cel mai bine situatia “Dom’le nu sunt victime dar nu-mi explic cum!!!”
Mi-am facut curaj sa ma apropii. Bancheta din spate pe care statusem cu gaga era sub scaunele din fata. Nu stiu cum de nu mi-am rupt picioarele. Si atunci am avut o “revelatie” : masina era distrusa, eu stateam in picioare langa ea cu copilul care nu avea nimic in brate! Doamne, Doamne! Am fost convinsa ca a trimis o armata de ingerasi acolo, ca alta explicatie nu am gasit nici eu, nici cei care au fost de fata, nici politia care a venit sau cei de la ambulanta. Eu am plecat cu o masina (niste draguti din Pitesti) spre Bucuresti. Am ajuns acasa (va dati seama saraca mama, ca doar ma dusesem sa-i ridic moralul inainte de operatie si, in schimb, i l-am facut praf), am hranit copilul si m-am dus cu ea la urgenta, la Budimex. Era bine. Nu avea decat o vantaie mica. Eu am avut mai multe si mai mari si niste dureri …..
Dar au trecut repede.
De atunci ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare dimineata, la pranz si seara ca puiul meu este sanatos si cel mai important in viata. Am stat multe zile si nopti sa o pazesc plangand in timp de dormea.
Nimeni din cei apropiati, si sunt convinsa ca nici voi, cand ne-au vazut bine, nu au realizat gravitatea accidentului pana nu au vazut pozele cu masina. CASCO a declarat-o paguba totala. Tatal meu este cel care a pescuit-o pe matusi-mea de pe autostrada si pana sa vina aia sa tracteze masina i-a facut poze. Culmea sadismului. Vi le-as arata si voua ca sa va sperii de tot. Pentru ca sunt convinsa ca asa cum a fost si cazul meu, sunt multe care nu realizeaza ca li se poate intampla si lor. Am vazut multe mame care isi tin bebelusii in brate pe scaunul din dreapta in fata. Asta oricum mi se parea o nebunie si o inconstienta iesite din comun chiar inainte sa raman eu insarcinata. Sper ca nu este cazul nici uneia dintre voi.
Si acum cand povestesc ma apuca tremuratul si groaza. Mult timp dupa aia nu am putut sa ma urc in masina. Tremuram si plangeam la cea mai mica si banala frana sau cand vedeam numai semnul de autostrada. De condus nici nu poate fi vorba. Nici de stat in fata si sa o las pe gaga singura.
Si cine spune ca cei mici au memorie scurta si uita repede sunt dobitoci. Si in ziua de astazi cand luam o groapa sau cand imi simte vocea tensionata in masina, gaga incepe sa planga si face acelasi “Au, Au, Au” pe care pana atunci nu l-a facut niciodata.
Morala : 1. Niciodata, nici cand mergeti in oras pana la colt nu tineti copilul decat in scaunul lui. 2. Daca este posibil este de preferat sa aiba un insotitor in spate, si nu in ultimul rand 3. Dumnezeu exista si zau ca vegheza.

poze botez

Mergi la inceput

Brrr, Elly, ati scapat cu viata ca prin urekile acului. M-a luat si pe mine tremuratul si plansul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Elly, m-ai imbolnavit de inima, imi vine sa mor pentru ca noi plecam luni la munte cu masina, dar sotul meu conduce abia de o luna cursiv, desi are de 4 ani carnetul, pana acum o luna nu a mai condus deloc. Pana la Constanta si ianpoi a condus tot el , dar cu tatal meu in dreapta, care are carnet de multi ani, acum insa plecam numai noi 3, si eu inca nu am dat examenul auto. Mai nasol e ca daca pateste ceva masina, el e tufa de Venetia, abia daca stie(teoretic) sa schimbe o roata, am zis ca daca e ceva mai grav sunam la o asistenta auto, ceva ca noi....Noi am dus masina in service de cateva ori sa ne asiguram ca e totul ok, dar acum m-ai speriat ingrozitor...

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Androix, uite aici www.calendar-ortodox.ro/sfintii_august.htm" target="_blank">Calendar ortodox. In link este pe august, dar gasesti pe toate lunile.

Dumnezeule, mare, Elly! Este absolut cutremurator ce scrii tu acolo, imi stau lacrimile si spaima in git! Asta ar trebui sa citeasca toate mamicile de pe forum, nu doar cele din grupul nostru. Ar trebui sa mai pui postul pe discutii generale, sau la "Parintii intreaba...". Categoric ingerasul vostru va pazeste!

Bea, o sa caut o poza cu mine frumusica-frumusica si modesta si o sa-ti trimit

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni | Poze noi cu maimutzica

Mergi la inceput

ma fetelor, ideea nu era sa va sperii, ci sa va responsabilizez. ceea ce as fi avut si eu nevoie inainte de accident.
asta pentru ca nu doresc nici unei mame sa treaca prin ce am trecut eu. nu exista cuvinte sa descriu; si asa cum nici eu nu as fi crezut, sunt convinsa ca nici altii nu isi imagineaza ce soc ai si ce sentimente te incearca cand realizezi ca viata puiului tau atarna de un fir subtire de ata. si mai mult decat atat ca din inconstienta ta si din dorinta de a-i fi bine copilului 20 min (atat mai aveam noi pana acasa) acel fir se poate rupe in fractiune de secunda.
si noi trebuie sa plecam maine in Bucuresti. este tot sambata, este acelasi drum. nu vreti sa stiti ce gol am in stomac. dar trebuie sa depasesc momentul.

andutzy, hai sa-ti spun cate ceva din ce stiam si aplicam deja si ce m-a mai invatat accidentul.
1. daca nu ai scaun de masina, este momentul sa-l cumperi si sa nu te mai urci cu bb in masina fara el. pe mine ma enerveaza la culme cand trebuie sa iau taxiul si normal ca nu am scaun. stau cu o frica mai ales de atunci de nu va puteti imagina.
2. sa fie "ca la carte" prins in centuri, si tot din experienta, dar nu este regula generala sa fie in partea stanga, in spatele soferului. eu pana atunci aveam scaunul in dreapta ca barbata-miu da mult pe spate scaunul lui si gaga nu incapea in stanga. in ziua aia, tot Doamne Doamne m-a pus sa-l pun in stanga. dupa cum stii partea dreapta, in special scaunul din fata mai este numit si "locul mortului". in marea majoritate a cazurilor soferul trage stanga de volan si masina se loveste cu dreapta. inca o data nu este regula generala, si eu mai las scaunul in dreapta in masina noastra, dar pe cuvant ca as prefera sa fie in stanga. noi atunci tot cu dreapta ne-am izbit de parapet. daca gaga era acolo, pe langa socul mult mai puternic simtit, toate cioburile de la geamul spart ar fi sarit pe ea.
3. stai in spate cu bb.
4. daca devine nervos si nu mai are rabdare, opreste la prima benzinarie sau loc de stationat sa-l schimbi, sa il plimbi putin sau ce mai vrea el, apoi inapoi in scaun si centuri chit ca faceti o zi pana acolo.
5. mai ales ca el nu conduce de mult, pana prinde experienta, mergeti pe prima banda, nu cu mai mult de 90 km/h si lasati toti nebunii sa va injure si sa va depaseasca. importanta este siguranta voastra, nu nervii lor. la viteza asta aproape orice accident poate fi evitat sau nu este unul grav. noi aveam 110 si tot am scapat, dar matusi-mea conduce de mai mult de 10 ani si intensiv.
6. e bine de stiut ca atunci cand nu poti evita un accident, ai viteza si masina iti fuge de cur NU PUI PICIORUL PE FRANA. asta nu te invata la scola, dar iti pot spune soferii cu experienta. daca franezi brusc masina, in cele mai multe cazuri, se rastoarna.
7. 112 este numarul de urgenta si nu am la indemana dar scoate-ti tu de pe net mai multe nr de telefon de la asistenta.

nu este cazul sa intrii in panica, ci doar sa-ti iei masurile de precautie necesare.
si propun ca mamicile care conduc sau merg intensiv cu masina sa mai vina cu sfaturi ca banuiesc ca nu am acoperit eu toata aria. poate unele dintre noi nici nu ne gandim la unele idei sau solutii.
oricum drum bun si atentie maxima :)

poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Elly-acum chiar m-am speriat cand ma gandesc ce puteam sa mi se intample. Eu intotdeauna o tin pe maya in scaunul de masina. Numai cand iau un taxi sau merg cu vreun prieten nu o fac, dar asta se intampla extrem de rar. In State aia te invata sa devii de-a dreptul paranoic cu chestia asta si vad ca au dreptate. Acolo nici taxi-ul nu te ia daca nu ai scaun.

Androix-vad ca esti un om echilibrat si stii ce ai de facut. Succes! Si mare dreptate ai cand spui ca un copil transforma relatia. Eu le rad in nas celor care spun ca un copil salveaza o casnicie. Poate in filme. In realitate un copil schimba viata total si nu neaparat intr-un sens pozitiv. Stiu ca poate nu toate ganditi ca mine, dar mai ales daca nu ai nici un ajutor, ca mine, dupa o zi intreaga de stat cu copilul esti obosita si numai draguta si atragatoare nu mai poti sa fii. Pe mine m-a trezit insa dusul rece pe care mi l-a oferit sotul meu si am inceput sa fiu mai atenta la cum vorbesc, cum ma imbrac, am inceput sa nu mai vorbesc tot timpul numai de Maya (pentru ca asa faceam pana acum). Mai ales ca eu am avut probleme cu Maya, primele 8 luni dupa ce am nascut nu ma puteam gandi decat la ea, nu ma interesa altceva. Dar cred ca acum, cand copiii nostri nu mai sunt bebelusi, trebuie sa incercam sa ne ocupam si de noi si de relatia cu sotul. Ce ma enerveaza este ca tot noi, femeile, care avem atatea pe cap, care am trecut prin atatea transformari cu sarcina si cu grija fata de bebelus, tot noi trebuie sa facem efortul. Din cauza asta am vrut eu sa am baiat. Sa nu trebuiasca sa treaca prin toate astea.

Scuze ca bat campii fara legatura cu nici un subiect.

Beatrice-eu nu sunt prea fotogenica, dar am sa caut o poza. Nici pana in ziua de aiz nu am apucat sa-i trimit Florentinei poza cu Maya. Asta este! Ratam colajul asta.

Newmami-frumoasa relatie aveti tu si sotul tau. Sa o pastrati tot asa pentru ca putini se pot lauda cu asa ceva. Din pacate rutina si problemele ne omoara tot ce a mai ramas romantic in noi.

Azi ne-am intalnit din nou cu Monica si Alexia si repet, Alexia este o scumpa, si mai draguta decat apare in poze si cuminte, foarte cuminte. Spre deosebire de Maya care fuge prin tot parcul cu jucariile altor copii, camioane si masinute daca se poate.

S-a sculat, asa ca trebuie sa ma duc.

O zi buna in continuare!

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput