Copiluti de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 9
NewMami spune:
Inainte de a iesi hai sa va zic ce a facut tati marti. Patrick luni si marti e acasa cu babysitter. Miercuri, joi, vineri daycare. Tati vine marti acasa mai repede, cumpara niste trandafiri din parea lui si a lui Patrick si fuge la daycare sa-l ia pe Patrick ca sa vina la serviciu la mine cu el pana termin programul. Deci sa nu uitam era marti – intra la daycare si ii spune educatorarei ca a venit sa-l ia pe Patrick. Aia muteste si nu stie ce sa spuna. Tati in continuare – Doarme cumva? Aia – muta si speriata. Tati isi da seama ca ceva nu-I in regula si incepe si el sa-si faca griji. Pana la urma tanti ii spune – stiti Patrick nu e azi in daycare, mamy nu l-a adus. La care sotul o intreaba – de ce? Aia saraca in final ii spune – Pai lunea si martea nu e in daycare. De abia atunci ii pica fisa sotului ca e marti si nu miercuri cum crezuse el toata ziua. Isi cere scuze si tanti zice - mai ca m-ati facut sa fac o criza de inima ca nu stiti unde va e copilul. M-a distrat tare cand mi-a povestit si el dar si educatoarea.
NewMami &
Patrick Ryan
omustata spune:
Adina-stai linistita ca nu ai suparat pe nimeni. Bravo papadiei! A fost numai un reminder pentru mine cat de in urma este fata mea la toate capitolele.
Androix-ti-am citit povestea si este incredibil cum la mine este exact totul pe dos fata de tine. La noi a fost o relatie ca in filme, ne-am cunoscut in clasa a 9a de liceu si ne-am imprietenit in clasa a11a, dar partea de "curte" a fost asa de frumoasa. Imi punea flori in cutia de scrisori si eu nu stiam de la cine sunt, telegrame cu poezii de dragoste cand era plecat. Cred ca amintirile astea minunate ma fac sa vreau cu orice pret sa slavez relatia asta. Iar eu il iubesc si acum ca atunci, in liceu. Uneori chiar nu inteleg cum pot, dar cu toate ca are o mie si una de defecte, faptul ca este un tip atat de destept si de interesant nu reusesc sa ma plictisesc niciodata. Pacat ca probabil el nu mai gandeste la fel despre mine. Naiba stie!
Legat de tine, eu ma gandesc ca nu as putea sub nici o forma sa stau cu cineva daca nu l-as iubi, daca nu ar mai trezi in mine nimic. Cred ca cel mai bine ar fi sa te gandesti daca gandurile tale negative despre el se datoreaza depresiei de moment, sau este ceva mai profund, o nemultumire care nu are nimic in comun cu hormonii sau depresia. In cazul in care este ceva mai serios decat o pasa proasta, ar mai fi problema cu Filip. Eu provin dintr-o familie unde parintii nu se intelegeau deloc, dar au ramas impreuna Dumnezeu stie de ce, iar certurile lor ne-au facut mie si sorei mele foarte mult rau. Atunci ma gandeam ca niciodata daca voi ajunge in situatia asta nu voi ramane cu sotul meu pentru copii. Certurile le fac mult mai rau. Am trait-o pe pielea mea. Dar acum cand am avut probleme, nu am mai gandit chiar asa. Ce-i drept noi nu ne certam, iar daca ne-am desparti Maya ar ramane complet fara tata, pentru ca eu ar trebui sa vin cu ea in Romania, iar el ar ramane acolo. Trebuie sa te gandesti bine ce vrei sa faci. Iar de bb2 chiar nu este cazul acum pana nu-ti clarifici gandurile.
Cred ca am fost foarte incoerenta si-mi cer scuze.
Dau drumul mesajului sa nu-l pierd si revin.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
omustata spune:
Vroiam sa mai zic ca azi m-am intalnit cu Monicasi Alexia, in sfarsit. Uite ca stam la 5 minute una de cealalta, eu sunt de 3 luni in Romania, plec peste cateva zile si noi abia acum ne-am vazut. Monica este o mamica foarte draguta. Nu pot sa spun
pentru ca inca nu se vede burtica deloc. Eu chiar ma uitam in parc dupa o
si credeam ca nu a ajuns, cand colo ea este mai slaba decat mine care nu sunt. Alexia este o scumpa, chiar mi-a placut foarte mult de ea si foarte cuminte. Fetele s-au jucat in paralel, fara sa-si dea una alteia prea multa atentie, dar asa-i la varsta asta. Sper sa ne mai vedem pana plecam.
OlgaT-ce face Tony?
Clara-sanatate Teodorei
.
Va las si sa aveti o seara frumoasa.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
monu spune:
Intru si eu pentru ca abia acuma de la ora 12.30 am iesit din bucatarie. Sunt lesinata de oboseala. Am gatit cartofi cu oua si ciuperci, friptura de pui si prajitura krem a la krem (o nebunie de prajitura!).
Azi ne-am simtit excelent alaturi de Olga si Maya. Pacat ca nu ne-am intalnit mai devreme. Dar maine ne vedem din nou si facem si poze sa va aratam 2 fete cucuiete. Si pe cat de cuminte a fost azi in parc (am observat ca in public este cel mai cuminte copil) acasa a fost scai dupa mine. Nu face un pas fara sa vina la mine sa ma ia demana. De parca m-ar pierde in casa!
Androix, m-ai pus pe ganduri.
12+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
Androix spune:
N-am avut apa toata ziua, inca nu i-au dat drumul. Am sunat la apanova si cica pe la 11 noaptea, ca cica e o lucrare mare in zona si ei au anuntat in media
io n-am auzit nimic... Deci ma spal pe maini cu apa plata, m-as fi dus la baie mai des dar mai mult m-am abtinut si din cauza ca de azi dimineata nu am facut nici macar un dush mi-a iesit un herpes pe barbie care ma mananca de-mi vine sa-l rup cu tot cu piele.
Scumpe la vorba ati fost azi... Ati fostara la plimbare bag de seama.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
babygirl spune:
monule, sa stii ca la fel face si papadia mea. afara- habar de grija, in casa -scai de mine. aici e casa mare. s-o auzi cum tropaie alergand dupa mine daca dispar din aria ei vizuala. cand se trezeste primul lucru e sa strige "mamiiiiiiiiii"
azi am dus-o la parintii prietenei mele din copilarie. si-au facut oamenii casa, au gradina imensa si ne-au chemat la ei sa vada papadia. vai ce mi-a putut face? n-am stat jos sa mananc si eu in liniste o clatita nici 2 min.alerga peste tot de zici ca avea un ardei iute in pampers.de la caine la pisica, tras pisica de coada,calarit pisica, sus pe scaun, tras cana de pe masa, hop pe leagan,hai si peste flori, tzop si peste rasaduri, mai o mana in pamant, mai un deget in gura,mai un tur de casa.m-a stors.am ajuns acasa rupta de oboseala.am crezut ca la fel este si ea.aiurea.alerga pe canapea si de pe canapea se urca pe masa, direct pe tastatura. nu pot sa pricep cum poate. nimic n-o oboseste.
andutzy spune:
Lumea imi zice ca atunci cand va merge Dragoselu va fi si mai greu, dar voi va puteti inchipui povestirile Adinei despre Ema cu toate cele relatate dar petrecute in 4 labe? Cam asta e fi-miu...Se ridica in picioruse sprijinit atunci cand are interes de ceva, in rest alearga in 4 labe cu o viteza ca nu pot sa-l urmaresc eu in 2 picioare.....
Bea, idei bune si frumoase ca de obicei!
Monule, dar ce te-a apucat mami cu atata bucatareala? Tu ar trebui sa te menajezi nu sa-ti testezi talentele culinare terminand-te pe langa aragaz....Nu te supara pt morala, pls!
Androix, dupa ceasul meu mai ai mai putin de juma de ora si vine apa! Baie placuta si nu mai pune la suflet si disconfortul asta!
Azi i-am facut lui pitic papanasi dupa reteta din cartea de bebe care a circulat pe aici,dar nu au iesit straluciti, nici lui nu prea i-au placut, asta e clar...
Noapte buna mamici si pitici!
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
nelia spune:
Buna! Am intrat sa aflu ce fac copilasii bolnaviori, nu fac bine si m-am intristat... singura consolare, slaba ce-i drept in momentele de boala, este ca sint probleme trecatoare si usoare, chiar daca noua ni se par grave atunci cind se intimpla, trebuie sa ne gindim zilnic cit de norocosi sintem ca nu e nimic grav sau incurabil, ca sint sanatosi si frumosi toti, de parca cineva a adunat toti copiii frumosi si destepti la grupa de mai-iunie 2005.
Si sint sigura ca fiecare grupa de mamici si fiecare mamica in parte gindeste la fel cind e vorba de puiul ei.
Cel mai tare m-am intristat cind am citit ca mamicile nu fac bine, si nu fizic, ci psihic si afectiv. Lucru foarte grav, mult prea grav decit am vrea noi sa recunoastem. Pentru ca, vrem sau nu, starea noastra de sanatate, fizica sau mentala, influenteaza nu numai persoana noastra, dar si cea a copilului, a sotului si viata de familie, in general. Si, intr-un fel, consider ca sintem datoare sa avem grija de aceasta sanatate, sub toate aspectele ei.
Androix, am inteles foarte bine ce ai spus si cred ca se poate intimpla intr-o relatie asa ceva. Trist de adevarat. Nu sint prostii, nu sint iluzii, daca ai istericale si esti ciufuta, inseamna ca ceva nu merge, fundamental sau de suprafata, in tine, linga tine, in el sau in amindoi... Cert este ca nu trebuie ignorat acel ceva, ci sapat pina se descopera problema sau problema si cautat solutiile care sa va scoata din criza. Dar nu sint de acord cu pusul cenusii in cap! Daca o relatie care a mers nu mai merge, nu exista niciodata un singur vinovat! Pentru ca un cuplu inseamna doi, si daca succesul unei relatii s-a datorat celor doi, si esecul se imparte tot la doi. Eu nu zic ca esti perfecta, cunosc foarte bine starile pe care le descrii. Dar felul sotului de a da din umeri si a spune „facem cum vrei tu“ nu e calea cea mai buna. Daca ceva m-a enervat cumplit pe lumea asta, a fost acest „nu stiu, cum vrei tu“ sau „mi-e indiferent, facem cum vrei tu“. Atunci nu fac! De ce sa fie asa cum vreau eu? Nu sint multumita cu acest raspuns. Dar tu cum vrei? Sau tu vrei? Poate ca nu e cum vreau eu, dar prefer sa stiu cum vrea cel de linga mine, ca sa putem gasi amindoi, impreuna, in cunostinta de cauza, calea de mijloc. Nu suport acest raspuns nici macar cind e vorba de ce mincam astazi sau ce film vedem... Eu vreau... si eu vreau... Ok, atunci cum facem... si e imposibil sa nu gasim in raspuns, daca il cautam si vrem sa il gasim. Prefer un raspuns care sa ma enerveze, decit indiferenta. Asa ca, eu l-as pune si pe sotul tau sa spuna ce vrea si ce nu-i convine. Pentru ca stii ceva... eu cred ca e mult mai usor sa te refugiezi in munca, sa pleci dimineata si sa stai linistit toata ziua la servici si sa vii acasa si sa faci numai ce vrei, pe motiv ca ai fost la servici sau ca te bate nevasta la cap. E mult mai usor sa nu faci, pur si simplu, ceva, iar daca cineva se ia de tine, sa gasesti justificari (v. faptul ca il bati la cap), de altfel, la indemina oricui, nu? Mult mai greu este sa faci... si sa faci pe calea proprie, din proprie dorinta, din proprie experienta si din forte proprii. Adica, eu as cauta problema acolo, la inceput. De ce esti tu in situatia de a-i cere mereu sa faca ceva!?! De ce sa fii tu omul rau, care cere si cere mereu sa se faca ceva, presupun ca daca ceri inseamna ca acel ceva trebuie facut pentru ca aveti amindoi nevoie, si copilul. Nu-i mai cere, lasa-l pe el sa vada ce poate si cum poate el sa faca... Si aici intervine toleranta, trebuie sa accepti ca a facut, chiar daca nu l-a facut ca tine (exceptie facind cazurile cind le face din „cur“, cum spunea bunica mea „din cur faci treaba, din cur maninci“, adica daca esti superficial si le faci numai ca sa scapi de sarcina, atunci asa ti-ai asternut, asa dormi). Nu-i cere in cuvinte, dr indreapta-l cu discrete si diplomatie spre locul unde ar trebui sa vada ca e nevoie de el, ca ceva trebuie facut. Nu vrea sa faca el, asta inteleg, respect si inteleg limitele oamenilor. Dar atunci trebuie sa gaseasca solutii pe partea lui si sa rezolve situatia. E casa lui, a voastra, a familiei, e baiat mare si responsabil si nu e nici la hotel si nici la mama acasa, nu!?!
Am inteles tot ce ai spus, mai putin partea cu sexul. Si am vazut ca mai sint mamici cu aceeasi problema. Asta nu o inteleg si refuz sa o inteleg la mamici de 24-40 de ani! Adica nu ca refuz, dar e clar o problema care trebuie rezolvata! Sexul e ceva normal, la fel ca mincatul si respiratul. A nu-ti dori sa faci sex, hai sa spunem dragoste, ca suna mai bine, dupa o anumita virsta si pina la o anumita virsta reprezinta o problema serioasa, care trebuie rezolvata repede si cit mai e timp. Poate ca nu-ti mai iese ca inainte, sau nu intotdeauna, dar dorinta trebuie sa existe, e anormal sa nu existe. Numai ca centrul sexual al unei femei normale e in creier si tine mai putin de anatomie, poate un pic de chimie, dar cam atit. Asa ca, spre deosebire de scumpii nostri parteneri, care se simt bine in nepermis de multe cazuri, in cazul nostru, doamnelor, daca nu ne simtim bine si nu ne dorim sex, vina este in cea mai mare parte a barbatului (sau a barbatilor
!) cu care traim. Cu atit mai mult cu cit o sarcina, citeva luni de alaptat, noptile nedormite, plodul care te stoarce de energie, schimbarile (de cele mai multe ori extrem de neplacute) din fizicul si psihicul tau) duce aceasta dorinta undeva departe... Consider, ca o femeie adevarata ce sint, ca datoria barbatului cu care traiesc sa o invie, sa o aduca la suprafata, sa ma faca sa ma simt unica in viata lui, frumoasa, iubita... La fel cum consider ca e datoria de onoare a femeii sa-l faca sa se simta barbat, pe toate planurile si in toate momentele. Asa stind lucrurile, nu mi se pare deloc usor sa activezi sexual o femeie, fara sa fii trup si suflet linga ea!
Mie mi se face si mila de ei, saracii... Ma pun in pielea lor si imi imaginez cum vin acasa, dupa o zi istovitoare de munca, acasa e dezordine, copilul plinge, nevasta e la pamint si cu nervii, biologic mie imi vine, dar cu cine... ca ea e transpirata toata, e obosita si numai de asta nu are chef. Atunci dau drumul la televizor sau intru pe net si ma fac ca ploua... Ea zice mersi ca macar barbatul o lasa in pace... Numai ca aceste lucruri nu sint normale intre doi oameni care au o relatie de trup si suflet. Sint seri care se pot termina asa, e normal, viata e stresanta si grea, problemele sint multe, dar trebuie sa existe, chiar daca sint provocate, seri care sa se termine si altfel. Scopul nostru in viata nu este sa facem copii si sa avem grija de ei, sa mergem la munca, sa mincam si sa dormim. Menirea noastra este sa traim, iar dragostea, sexul, tandretea fac parte din aceasta traire si nu stii pe care sa o pui pe primul loc. Daca nu, ce rost are tot zbuciumul asta... La servici ne duceam si cind eram singuri, ca trebuie sa ne intretinem, si multe lucruri le-am fi facut si daca nu ne casatoream, nu? Ramin citeva, care nu se pot face decit in doi, daca le stergem sau le aminam, atunci chiar nu mai vad rostul zbuciumului si frecusului unei relatii in doi!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
patriciaRO spune:
Neatza la fete!
Haideti la o cafea
ca pe mine ma trezeste Pifosul in fiecare dimineata. Nu rateaza nici o ocazie sa se trezeasca la 7... Si e nasol,ca e somnul cel mai mare. Parca m-as trezi pentru serviciu... Si culmea ca pe la 10-11 este in pat pentru somnul de dimineata si doarme pana la 15.00 timp in care imi fac toate treburile in casa!
Pentru colajul cu mamici, daca vreti trimiteti-mi pozele pe:
beatrice_rotaru2005@yahoo.dk sau pe messenger: rotaru_beatrice O poza cu voi din fatza sa se vada bine.
Beatrice, mami de
Alex pifos
www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">