tulburare pervasiva (?) de dezvoltare
Raspunsuri - Pagina 2
Elemer spune:
quote:
Initial creeata de tanaramamica
Ati auzit de asa ceva? Cu problema asta se confrunta puiul meu. Bine, eu vreau sa ajung cu el la Bucuresti, la un medic neuropsiholog dar am mai incercat si pe aici sa aflu parerea medicilor. Dupa 5 minute de control i s-a pus diagnosticul asta. Vestea buna e ca se recupereaza. Am inteles ca e o "boala" nou aparuta, de cca 8 ani, ca nu se stie ce o produce (genetic, unele vaccinuri) si ca sunt enorm de multi copii cu asa ceva. Analizele ies bune (EEG si RMN), cu intelectul stai bine, doar ca nu te poti concentra si nu poti comunica. Trebuie facut tratament la greu si lucrat cu logoped specializat pe o astfel de problema (adica unul care iti ia cam 400000 - 60000 de lei/ora). Daca e o boala noua oare de ce sunt medicii convinsi ca te recuperezi? Oare nu exista recidiva? Ma rog, reteta contine 1) RISPOLEPT (m-a cuprins groaza cand am citit prospectul) 2) Milgamma si 3) Cerebrolizin (sincer, nici nu am mai avut curaj sa-i caut prospectul). Atata timp cat se bajbaie in domeniul asta, mi-e imi este GROAZA sa-i dau copilului asemenea medicamente.
In fine, nu asta-i problema. Doresc sa stiu daca ati auzit de boala asta, daca cineva a urmat acest tratament, daca imi puteti da un sfat (si o incurajare). Astept raspunsurile voastre. Va multumesc
Stimata doamna
cred ca cel ami bine ar fi sa va adresati unui medic homeopat bun,fiifnd o metoda de tratament naturala si individualizata,cred ca va poate ajuta,nu stiu in ce oras locuiti,daca aveti medici homeopati buni,in Bucuresti sunt.
Sanatate
columbiana spune:
quote:
Originally posted by tanaramamica
Baietelul meu are acum 3,8 ani. De aici am fost trimisa la Bucuresti, la dna. dr. Magureanu dar am vorbit acum cu o mamica care a fost la ea si i s-a spuis ca nu-i de competenta ei, ca tine de psihiatrie. Mie aici diagnosticul mi-a fost pus de un neuropsihiatru. Innebunesc. Cel mai greu este cu toata tampenia asta cu medicii. Vreau sa fac tot ce-i mai bine pt. puiul meu dar cum? Medicii te paseaza de la unul la altul, medicamentatia se schimba de la un medic la altul. Cum sa stiu eu cine are dreptate; pe cine sa ascult? Ce tratament ii va face bine? Nu vreau sa-mi fac copilul cobai.
Intra pe site-ul parintilor cu copii autisti din Romania: autism.ro si vei gasi acolo mult mai multe informatii;
sfatul meu de mama de copil autist NU-I DA NICI UN MEDICAMENT COPILULUI!!! efectele sunt ireversibile; asa m-am trezit si eu in Romania la prima consultatie-sumara cu fiul meu care nu vorbea si era usor hiperactiv: cu o reteta in mina- dupa o consultatie sumara si un ciubuc serios in buzunarul madamei.
ajunsi aici, copilul (care eu speram ca n-are nimic, doar intirziere de vorbire) a fost diagnosticat in urma investigatiilor de doua zile consecutive de o comisie formata din : un pediatru specializat in tulburari de dezvoltare, un psiholog, un ortofonist si un pedopsihiatru;
nu nenoroci copilul pentru ca un x din Romania i-a trintit un diagnostic care te sperie, exista terapii specifice nemedicamentoase ca ; ABA, TEACH, etc care recupereaza copilul aproape in totalitate; gasesti detalii pe autism.ro
Bafta
tanaramamica spune:
Va multumesc pt. raspunsuri. Acum iar sunt in ceata. Ieri a venit un logoped care aplica metoda ABA. A fost groaznic! Saracul copil de disperare mi-a vomitat si cand a scapat din mainile ei a adormit in 5 minute. Mie metoda asta nu mi se pare corecta pt. copilul meu; el stie ca mama il apara, il intelege si este in siguranta, nu ma pot transforma peste noapte intr-o scorpie. Se agata cu atata disperare de gatul meu...Copilul meu intelege multe si executa o gramada de lucruri. Ah, si mi-a spus ca fara tratament medicamentos oricum nu rezolv nimic. Mi-a mai spus ca, daca asta este diagnosticul corect (?) atunci copilul meu are o forma foarteeee usoara.
axia spune:
quote:
Va multumesc pt. raspunsuri. Acum iar sunt in ceata. Ieri a venit un logoped care aplica metoda ABA. A fost groaznic! Saracul copil de disperare mi-a vomitat si cand a scapat din mainile ei a adormit in 5 minute. Mie metoda asta nu mi se pare corecta pt. copilul meu; el stie ca mama il apara, il intelege si este in siguranta, nu ma pot transforma peste noapte intr-o scorpie. Se agata cu atata disperare de gatul meu...Copilul meu intelege multe si executa o gramada de lucruri. Ah, si mi-a spus ca fara tratament medicamentos oricum nu rezolv nimic. Mi-a mai spus ca, daca asta este diagnosticul corect (?) atunci copilul meu are o forma foarteeee usoara.
Asa este ABA !
Daca ti se pare prea dura, mai exista si alte metode/tratament.
Dar mai intai de toate incearca sa obtii un diagnostic sigur.
Te intrebasem mai inainte si nu mi-ai raspuns de cata vreme lucreaza cu logoped (nu ABA) si cu ce rezultate.
NU ESTE OBLIGATORIU TRATAMENTUL MEDICAMENTOS !!!
Poti incerca, dar se poate si fara, mai ales daca nu e un caz sever.
Tot un medic mi-a spus, nu vorbesc din impresii personale.
Dr. lui Tiberiu mi-a explicat ca firma care aduce Rispolept in RO nu recomanda copiilor pana in 6 ani.
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.
tanaramamica spune:
Mie mi se pare o metoda inumana; nici daca dresezi un animal nu faci asa ceva. Sa-ti faci copilul sa urle pana vomita, si asta de 3 ori pe zi, mi se pare o cruzime. Poate am gasit eu pe cineva care pune prea mult "suflet" in ceea ce face. Mi se pare normal sa-ti lauzi copilul, sa-l mangai, sa-l incurajezi, nu sa-l pui sa stea nemiscat langa tine, sa nu-l lasi sa te imbratiseze si sa-l toci la cap sa scoata niste sunete. Logopeda asta afirma ca, desi practica metoda ABA, fara tratament medicamentos nu o sa am nici un rezultat. El a lucrat cu alt logoped cca. 5 luni, perioada in care a facut mari progrese dar nu in sfera vorbirii. Este mai cooperant, mai linistit intelege mai multe lucruri. Ce alte metode, mai putin agresive, mai exista?
columbiana spune:
e aberant ce citesc; fiul meu a facut ABA aproape doi ani, dar a plins o singura data- prima data, pentru ca am lasat-o pe terapista de capul ei sa-l forteze sa stea la masa; apoi l-am lamurit fara forta sa se aseze, si mai departe lucra cu placere, era chiar entuziasmat de sedinte;
terapia trebuie adaptata intr-o anumita masura copilului, nu aplicata ad literam.
tocmai ca pe reinfortatori se bazeaza ( rasplata: o mingiere, apreciere, o ciocolata, etc, pentru fiecare rapuns corect) si nu pe violenta, duritate, pedepse.
http://community.webshots.com/user/vara2006photos
axia spune:
tanaramamica oare de ce am senzatia ca nu citesti absolut nimic din ceea ce ti se raspunde ?
Sunt convinsa ca esti foarte amarata, dar faptul ca intri din cand in cand aici si te lamentezi nu-ti va fi de ajutor nici tie, nici puiului tau.
De ce te-ai apucat de ABA fara sa ai habar cu ce se mananca ? Trebuia sa citesti tu intai manualul ala din scoarta in scoarta si sa stii ce va urma si apoi sa-ti duci puiul la terapie. Daca citeai, vedeai si metodele si beneficiile si de ce se fac unele lucruri intr-un anume fel si cum se pliaza metodele pe felul de a fi al copilului si ai fi putut sa ii spui tu terapistei cum sa faca.
Noi incecam aici sa-ti explicam ca trebuie sa obtii o evaluare foarte exacta a stadiului in care se afla copilul tau, pentru a sti cu exactitate ce terapie i se potriveste si daca sunt sau necesare medicamente.
Eu nu sunt nici pro nici contra ABA, stii de ce : pentru ca nu mi-e clar care sunt avantajele si dezavantajele si daca ii e buna puiului meu.Si crede-ma ca de 3 luni citesc in continuu.
Nu reusesc sa te inteleg ..... imi pare ca nu faci decat sa te lamentezi in gol. Daca te superi tot e bine, inseamna ca ai citit ce am scris.
Micul Print
tanaramamica spune:
Draga Axia, sincera sa fiu, numai de critici nu aveam eu chef acum. Tu nu ai inteles un lucru; copilul meu nu vreau sa fie folosit ca si cobai. Am fost cu el la un medic cotat ca bun care i-a prescris un tratament medicamentos. Printre medicamente este si rispoleptul.M-am documentat (si poate aici gresesc)si am aflat ca medicamentul nu se foloseste decat de la o anumita varsta. Si atunci? Stau cu pastilele in sertar si imi bat capul cum sa procedez sa-i fie bine. Tot medicul mi-a recomandat acest logoped, care practica metoda ABA. Mi-a spus ca este cel mai bun din oras, cu rezultate spectaculoase. Asa ca l-am cautat, l-am rugat sa ma primeasca, am acceptat si pretul imens pe care-l percepe ca sa am o mare dezamagire. De unde era sa stiu ce metoda de predare are? Nu a interesat-o nimic, nu mi-a spus nimic, nu a intrebat nimic. Pur si simplu mi-a luat copilul si l-a chinuit un sfert de ora si gata. Mi-a spus ca asta e metoda, ca asa se procedeaza si ca trebuie sa fiu foarte dura cu el
Este foarte stresant cand vad ca nu stiu pe ce drum sa apuc. Cand ma hotarasc sa fac ceva, se gasesc cateva persoane care sa-mi spuna ca nu-i bine, ca-i gresit cum vreau sa procedez. Si crede-ma ca acele persoane sunt din domeniu, nu tanti Nuti care-mi vinde zarzavat in piata. Ma invart in cerc si pana la urma ajung sa nu fac nimic concret.
Intru pe acest site ca sa aflu si parerile parintilor, cum au procedat si ce li s-a parut ca a dat rezultate. Sa vad problema si din partea cealalta a baricadei. Daca nu-mi poti da sfaturi concrete, mai bine nu te mai obosi cu raspunsurile. De asa ceva am parte zilnic din partea multora.
Oricum, la inceputul lui septembrie l-am programat la un medic in Bucuresti si am hotarat ca ce-mi va spune el va fi litera de lege. Asa ca, ai scapat de lamentarile mele. Iti doresc o zi buna!
axia spune:
Cred ca am exagerat, dar am avut senzatia ca nu citesti nimic din ceea ce scriem. Imi cer scuze, daca vrei sa le primesti.
Tocmai pentru ca te inteleg am incercat sa-ti raspund. Pentru ca senzatia asta ca nu stii pe ce drum s-o apuci e cea mai rea, iar eu chiar nu am capatat nici un fel de pareri nici bune nici rele la vremea cand aveam nevoie.Nici acum nu sunt sigura ca am luat-o pe un drum, fie el si prost. Si eu stau cu Rispoleptul in sertar si slava Domnului am dat destul pe el, nu mai zic cat l-am cautat.....
Ceea ce spuneam eu este ca ar trebui (parerea mea) sa citesti tot ce poti despre ABA. Eventual incearca sa obtii manualul. Vei vedea la ce foloseste fiecare lucru pe care il face terapistul si mai ales vei putea sa evaluezi daca face bine ce face. Iti spun asta pentru ca - pe undeva speriati de pretul exorbitant cerut - noi nu am optat pentru asta si incercam altceva. Dar Tibi nu e un caz sever.
ABA se pare ca este o terapie cu succese remarcabile, copilul tau nu ar fi cobai, dar ..... ai vazut reversul.
Iti doresc succes si imi pare rau ca m-am ambalat, dar chiar am pus suflet in fiecare raspuns pe care ti l-am dat, pentru ca m-am recunoscut pe mine la inceput. De-aia m-am suparat ca nu incerci sa citesti mai mult si te sperii atat de usor, mai ales ca drumul va fi extrem de lung.
Din pacate in Romania parintii stiu mai multe despre autism (de pe internet si din cartile americane) decat medicii psihiatri. Trist dar adevarat.
Numai bine !!!
Micul Print
columbiana spune:
quote:
Draga Axia, sincera sa fiu, numai de critici nu aveam eu chef acum. Tu nu ai inteles un lucru; copilul meu nu vreau sa fie folosit ca si cobai. Am fost cu el la un medic cotat ca bun care i-a prescris un tratament medicamentos. Printre medicamente este si rispoleptul.M-am documentat (si poate aici gresesc)si am aflat ca medicamentul nu se foloseste decat de la o anumita varsta. Si atunci? Stau cu pastilele in sertar si imi bat capul cum sa procedez sa-i fie bine. Tot medicul mi-a recomandat acest logoped, care practica metoda ABA. Mi-a spus ca este cel mai bun din oras, cu rezultate spectaculoase. Asa ca l-am cautat, l-am rugat sa ma primeasca, am acceptat si pretul imens pe care-l percepe ca sa am o mare dezamagire. De unde era sa stiu ce metoda de predare are? Nu a interesat-o nimic, nu mi-a spus nimic, nu a intrebat nimic. Pur si simplu mi-a luat copilul si l-a chinuit un sfert de ora si gata. Mi-a spus ca asta e metoda, ca asa se procedeaza si ca trebuie sa fiu foarte dura cu el
Este foarte stresant cand vad ca nu stiu pe ce drum sa apuc. Cand ma hotarasc sa fac ceva, se gasesc cateva persoane care sa-mi spuna ca nu-i bine, ca-i gresit cum vreau sa procedez. Si crede-ma ca acele persoane sunt din domeniu, nu tanti Nuti care-mi vinde zarzavat in piata. Ma invart in cerc si pana la urma ajung sa nu fac nimic concret.
Intru pe acest site ca sa aflu si parerile parintilor, cum au procedat si ce li s-a parut ca a dat rezultate. Sa vad problema si din partea cealalta a baricadei. Daca nu-mi poti da sfaturi concrete, mai bine nu te mai obosi cu raspunsurile. De asa ceva am parte zilnic din partea multora.
Oricum, la inceputul lui septembrie l-am programat la un medic in Bucuresti si am hotarat ca ce-mi va spune el va fi litera de lege. Asa ca, ai scapat de lamentarile mele. Iti doresc o zi buna!
te rog sa te inarmezi cu mai multa rabdare, pentru ca daca e vorba de autism, vei avea nevoie de ea toata viata!!! si mai ales cu mai mult scepticism, pentru ca tocmai aici este necazul cu acest diagnostic;
lumea medicala inca bijbie, nu s-au stabilit exact cauzele afectiunii, nu exista un tratament sigur si viabil, iar copii autisti, sau diagnosticati in gama autistica sunt foarte diferiti intre ei; de aici terapii personalizate; iar litera de lege in autism apartine deocamdata doar lui Dumnezeu, sau mamei natura.
bafta,
Ana
http://community.webshots.com/user/vara2006photos