Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (29)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Dia1609 spune:
Am uitat sa va spun ce am primit de la musafirii mei (cumnatul si cumnata din franta +bebe paul): un saculet de dormit pt. bebe, un port bebe, un sterilizator de biberoane pt microunde, biberoane, si o geanta pt bb cu tot cu salteluta de schimbat bb.... sunt asa dragute...poate sapt. viitoare cand am timp o sa le pozez si le pun in album sa le vedeti...
in plus, mi-au facut o lista cu ce am nevoie pt. bb in primele luni... o sa o postez si pe aia cand apuc
Dia 22+ cu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Dia1609 spune:
dbunny, eu chiar simt ca mor cand aud povesti din astea... imi pare tare rau pt prietena ta... pe mine chestiile astea ma baga in sperieti... cand am citi ce povesteai, nu m-am putut gandi decat la faptul ca eu intru in sapt.23 :((( ofofof
maine merg la control si sper sa ma mai linisteasca dr.
ieri mi-a mai povestit si cumnata cum ea din sapt. 22 a stat numai in pat, pt. ca a vut contractii care i-au scurtat si deschis colul... si totusi a reusit sa duca sarcina pana la 38 sapt, in ciuda faptului ca in sapt 30 a facut septicemie... si cand il vad pe bb paul ce sanatos si dragut ii acum...
voi cat de des aveti contractii? ca mie mi se intareste burtica (dar numai jos) cam in perioada de seara, peste zi nu prea (sau nu simt eu ziua) si imediat ma panichez, desi stiu ca e normal sa ai.... si eu daca am 3-4 contractii iau imediat no-spa.... maine o sa-mi intreb dr-ul cate contractii pe zi e normal sa ai si poate ma mai calmez... cumnata mea a povestit ca ei i se incorda toata burtica, eu asa ceva n-am patit si sper nici sa nu patesc
la voi cum sunt contractiile?
Dia 22+ cu
doradora spune:
adinazot
inscrieti-ma si pe mine in clubul celor care stau pe acasa si pe care le-au uitat colegii de serviciu cum mai arata la fata, pt ca de pe 20 aprilie pana cam acum o luna cea mai mare aventura era sa ajung la doctor, si ma dobora efortul. acum e mai bine, incomparabil mai bine, dar tot nu ies singura, pt ca ma ia lesinul cand ma astept mai putin. asa ca stau si in linii mari ard gazul, pt ca de gatit nu pot gati, reactionez la miros de fiertura, iar prajeala iese cu totul din discutie; calc doar pe alocuri si cand e absolut obligatoriu, de genul 1 camasa, doua, ca inseamna efort prea mare. pun la spalat, dar cu detergent de bebei, care nu are absolut nici un miros-am rufe in dulap spalate prin martie, aprilie, pe care nu am apucat sa le port, dar si simpla apropiere de ele are rezultate f neplacute. in schimb, intru pe internet, ma uit al tv, vorbesc la tel, mai citesc, si daca sunt in zile bune primesc pe cate cineva in vizita, in functie de cat de sensibila sunt la miros. de exemplu, a venit o verisoara pe la 12 sau chiar 1, si am certat-o ca s-a parfumat. de fapt, mirosea crema cu care se daduse pe fata dimineata devreme, pe la 6 jumatate.
asa ca daca are civa vreo sugestie referitoare la petrecutul cat mai agreabil al timpului liber de una singura acasa, nu ezitati sa-mi spuneti si mie. toata lumea imi zice ca sunt o fericita ca nu merg la lucru si ca am timp sa ma odihnesc, dar odihna dupa odihna te face sa te cam sui pe pereti, mai ales dupa ce toata viata am fost un om energic, si nu am avut stare sa stau sa pierd vremea sau macar sa ma odihnesc dupa-amiezele.
chris
Dia1609 spune:
chris80, si eu am avut mari probleme cu mirosurile, dar numai in primele 4 luni.... nici nu-mi imaginez cum era sa fie asa toata sarcina... nu-mi lasam sotul sa deschida frigiderul seara, mi-am cumparat deodorant fara miros, mai un pic si-mi spalam rufele fara detergent... de mirosuri de mancare gatitia nici nu mai vb... am ramas si acum cu unele sechele: i-am ascuns sotului un parfum pe care eu i l-am cumparat si acum nu-l mai suport, nu folosesc solutii de curatat wc-ul si nici odoriizant de wc, de abia vreo 2 saptamani am reinceput sa folosesc parfum
cu statul in casa stiu ca e greu, eu am fost consemnata la pat 3 saptamani si m-am plictisit ingrozitor, mai un pic si ma apuca depresia... dar m-am gandit ca fac orice pentru puiul meu
asa ca... curaj!
Dia 22+ cu
ramsan spune:
Fetelor subscriu si eu la cele spuse de KOKORINA in legatura cu carceii...
Mie mi-au trecut in doi timpi si trei miscari cu tablete de MAGNEZIU luate cate una pe zi timp de 10 zile. Jur pe rosu ca eu nu mai am carcei dupa tratamentul asta. Daca ma apuca din nou carceii, iar fac o repriza de tratament.
Voi stiti ca eu ma plangeam de carcei dar uite ca nu mai am...
Ramona 26+
Rares
Ramona
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dbunny/Dbunny.jpg)
Dbunny spune:
Dia eu n-am contractii, si nici prietena mea n-a simtit nimic, si era dilatata deja...ce sa-i faci...la altele se fac simtite devreme ..la altele nu...asa o fii si la nastere.. oi fii dilatata de 4 degete pana imi dau si eu seama de una alta ? Nu de alta, dar o alta prietena, care a nascut 10 zile peste termen, adica aproape 42 saptamani, cand a mers la medic numai asa de verificari...medicul a vazut ca era deja de 4 cm dilatata si ea nici nu si-a dat seama...cum e posibil ?
Cat despre carcei... la mine-s din cauza caldurii... mai mi se inclesteaza muschii in mijlocul strazii si tre sa intru repede intr-un magazin cu aer rece, ca de nu, nu-mi trece nicicum...oricat as misca piciorul...
Pup
Dbunny24
miha2006 spune:
LAURA, ASIZA, MIRONA, RAMSAN, multumim foarte mult de aprecieri, ma bucur ca va placut povestea noastra, abia astept si eu sa le citesc pe ale voastre...
RAMSAN, Iulia acum are ochii de un albastru deschis, s-au schimbat, sunt mai frumosi asa...
CHRIS80, imi permit sa dau un sfat, atat tie cat si celorlalte fete, folositi timpul pana la nastere doar pt voi, pt ce va face voua placere, bucurativa de fiecare minut al odiseei, ca odata ce bebe vine nu mai existati voi ci doar el, mai ales in primele 4-5 luni pana cand va obisnuiti unul cu altul.
Eu cel putin, NU MAI AM TIMP PT MINE.
povestea ingerasului meu-Iulia
MIHA SI IULIA BUBULINA
alexandra_25 spune:
buna fetelor.......sunt frantaaaaaa.........acum am sosit acasa...am fost pe teren azi....sa fac anchete sociale....uffff....ca greu imi va fi....si imi sunt picioarele asa de umflate....
Am primit azi o veste uimitoare.....eu am depusa la primarie cerere pentru ANL de 3 ani si azi s-au repartizat apartamentele si am aflat ca am luat.......am avut o perioada in care numai lucruri rele mi s-au intamplat acum se pare ca a iesit soarele si pe strada noastra.....inca nu stiu daca garsoniera sau apartament cu 2 camere...cert e ca trebuie sa duc o adeverinta ca sunt gravida si poate prindem pe cel cu 2 camere....nu imi vine sa cred....stateam in fata listei si parca nu credeam ca sunt acolo!
Miro promit ca ma interesez...dar eu cred ca asta depinde de firma...fiind privata...statul iti da numai un premiu de nastere...dar cel tarziu maine iti si spun.....
Fetelor va las...ma duc sa ma odihnesc putin....ca imi pica ochii in gura de somn......pupici la burtici
alexandra 25+
poze
adinazot spune:
DIA,eu am contractii de la inceputul sarcinii,nu e normal sa le ai decat din luna a sasea incolo,cand uterul ,care e o masa musculara se pregateste pt marea incercare.Atata timp cat contractiile nu sunt regulate si dureroase e ok,daca devin regulate si mai si dor,fuga repede la spital.Eu le simt nu numai seara ,ci si pe parcursul zilei,vad ca in ultima luna s-au mai ameliorat.Eu am avut mai demult o sarcina pe care am pierdut-o la 24 sapt.,si probabil ca aceste contractii pe care le am in sarcina asta sunt amplificate de faptul ca ma tot gandesc sa nu mi se mai intample iar ceva rau.Am colul scurt si intredeschis la exterior de la inceputul sarcinii,atata timp cat ramane inchis la interior e ok.Dar pt asta trebuie sa imi petrec cat mai mult timp la orizontala si cu tratament.Contractiile le simt ca o stoarcere ,se intareste burta ba jos,ba sus.Uneori putem confunda contractiile astea,Braxton Hicks,cu miscarile bb-lui.Cel putin din luna a saptea incolo greu se va face diferenta intre miscarile bb-lui,contractiile false si cele adevarate.Ceea ce ai descis ca simti tu e f normal,seara cand te intinzi in pat se mai intareste burtica,nu e patologic ci e fiziologic,normal.
CHRISS,eu ,in ciuda faptului ca in primele 3 luni am suferit de greturi cumplite,cu mirosurile nu am avut probleme.NU ma deranjeaza mai nimic.Tu de ce stai acasa,asa ti-a recomandat dr.?
Adina 25+
poze
Adina diverse