Fibrom uterin (15)
Raspunsuri - Pagina 2
oanalu spune:
arinna,strasnic site! De acum avem de unde sa ne informam despre diverse probleme.Sa nu avem nevoie...
Multumim
noela,sa fie bine maine la histeroscopie si sa nu-ti fie frica. Iti tinem pumnii
Poftim maimutoii
arinna spune:
Oanalu
I-am scris lui Codrutz,mi-a zis sa incerc sa ma relaxez incercand sa fac copilul dar eu inca n-am asigurare medicala pe aci, abia in octombrie si as consulta un medic inainte, daca raman din prima ?Oricum stiu ca se ia ceva inainte acid folic, dracovenii...eu nu stiu bine limba, tre sa-mi car sotul toata ziua dupa mine pe la doctori si in plus sa stau si singura acasa pana vine - stai ca incep intrebarile ca la asta nu ma gandisem...romani prin zona nu-s eu nu stiu limba, trebuie sa merg la cursuri de engleza si sa dau examen de permis auto ca dupa nu mai merge...da tare-s curioasa daca pot sa fac ca n-am incercat pana acum ...Se pare ca trebuie sa mai astept...si iarna aici e teribila, face lumea depresii si alte alea...Ieri ne-a prins o furtuna...s-a oprit lumina cu orele...ne-am dus la un magazin si dupa o ora s-a oprit lumina, nu stiam ce se intampla...( aici la magazine nu stai decat cu orele ca sunt imense si daca cauti cateva obiecte mergi km...)am iesit si turna cu galeata era si o ambulanta pe acolo...abia am ajns acasa, copaci rupti, apa pe parbriz parca aruncai cu galeata de la etaj asa venea, cu putere si nu mai vedeai nimic, credeam ca ramanem fara geam..iar seara pana pe la 12 am stat la lumanaripuse prin toata casa...afara era bezna totala...aci forta naturii e terbila...
Noela uite si de la mine, cu tema...:
........................
Knowledge is power!
oanalu spune:
arinna, trebuie mai intai sa te acomodezi, e normal ca e mai greu la inceput. Se muta omul dintr-o casa in alta si trebuie o perioada de acomodare, dar de pe un continent pe altul...e si mai greu. Pe de alta parte poate ca si dr. Codrut are dreptate.Asa o relaxare...Ciudat ca nu ai incercat niciodata dar nu cred ca la varsta noastra mai iese din prima. Dar parca poti sa stii? Oricum copilul nu ti-l poti programa, iti spun din proprie experienta, ca nu se poate chiar cand vrei tu. Inainte nu trebuie sa iei nimic, mai ales ca tu mananci sanatos. Acidul folic si vitaminele se iau in timpul sarcinii. Nu stiu cum e la voi, dar daca in octombrie vei avea asigurare medicala nu e ok? Oricum hotararea va apartine.
Succes!
noela_carmen spune:
seara la fete!
am fost, am murit, am inviat si acum zac!
revin daca o sa ma simt mai bine mai incolo
arinna spune:
Noela, vai de mine, eu nu vazusem ca mergi azi , bine ca s-a treminat odata prima operatiune !
Oanalu, pai eu sunt caasatorita de curand cu sotul meu actual, de doi ani suntem impreuna dar la genul o luna amandoi 8 separat apoi 5 luni amandoi 8 separat si nu a fost cazul sa fac bb inainte ( desi am ramas din prima prima ca o fraiera da nu am vrut atunci), noi suntem in "amor" de pe la 17 ani dar d-eala secretsi ne-am regasit dupa 18 ani de "nevazut" ne-am scris 3 ani pe net din cauza faptului ca era in Canada si dupa ce ne-am vazut acum doi ani( in sfarsit trecusera 18!) s-a mai intins inca 2 ani toata treba cu vizita in Romania vizita mea aici, iar in Romania pentru casatorie api 8 luni procedura prin care m-a chemat aici...asa ca iti dai sema, timp in care am avut si hemoragii si embolizare si propuneri de scoatere a uterului, plus alte diverse afectiuni ( fara problemele curente de zi cu zi) asa ca numai de incercari nu mi-a ars...abia de acum se pune "problema"...
Numai Codrut m-a incurajat la bb ( si Iosup cel cu eco, dar ei nu-s ginecologi)...de aceea o numesc "incercare"...oricum trebuie sa am acces la medici pentru asta, o eventuala sarcina ar fi cu risc mare...
Pentru fete sa se mai invioreze:
http://www.peisaje.ro/ImagesList.aspx?Category=337
uitati-va si in rest, la alte categorii- natura, etc...
........................
Knowledge is power!
arinna spune:
Citisem ca acidul folic se ia si inainte cu cateva luni daca e posibil , eu am la mine si mai iau, dar e cam mult cred, in tara am gasit numai de 5 mg, aici au si de 1 mg, cred ca o sa iau de-asta...oricum nu srica...
........................
Knowledge is power!
arinna spune:
Draga Kim,ma tot gandesc la tine,sper ca ati ajuns cu bine, imi pare nespus de rau de ceea ce s-a intamplat, iti doresc sa ai putere sa depasesti durerea enorma si sa va intoarceti cu bine...
Kim a pierdut-o pe mama ei in urma unui infarct am inteles...acum doua zile...ieri au plecat spre Romania...
........................
Knowledge is power!
MadaS spune:
Noela,
A trecut "zacutul", ce ne poti spune? ce au vazut pe acolo?
Arinna,
Frumoasa povestea romantzata a vietii tale cu Costi...scurt si explicit. Gandeste-te la Nadia si continua sa speri..nici ea nu a facut copilul la varsta aia de voie, am inteles ca si la ea au fost niste probleme si a prins ultimul tren al vietii din mers...
Sa stii ca si eu ma tin tare de acupunctura, termin sapt asta seria 2a, adica sedinta nr 20!!!Intamplator, am aflat ca acupuncturista de la centru unde lucram eu a plecat in Canada luna asta..poate ma interesez unde anume...si continui tu cu ea acolo.
KIM
Imi pare nespus de rau pt decesul mamei tale. Se pare ca e anul incercarilor pt tine. Sper sa treci cu bine si peste proba asta.Curaj si multa putere.
noela_carmen spune:
dragele mele
zacutul a trecut, acum sangerez usor...mai am usoare dureri, dar vor trece.
aseara am luat un nurofen si cam dupa jumatate de ora durerile s-au redus si am adormit.m-am trezit insa in toiul noptii si n-am mai putut adormi pana dimineata...de ganduri...tot felul de ganduri...
zilele astea doua cat am fost prin cab.medicului, am vazut numai femei care vroiau sa avorteze...nu va pot spune ce stare am avut,o am inca...sunt asa de revoltata...
de ce da Dumnezeu copii femeilor care nu ii vor???
stateam ghemuita intr-un colt, daca as fi putut m-as fi volatilizat...eu asteptam sa fac o interventie care sa ma ajute sa fac un copil si altele abia asteptau sa "scape"...e nedrept...dar bunul Dumnezeu stie El mai bine.
dupa ce m-am asezat pe capra aia dezgustatoare si au inceput sa "lucreze" am vrut sa renunt..imi era groaza...
mi-au introdus o chestie pe care a inceput a o invarti ca sa obtina dilatatia vaginului care nu e dureroasa, insa ai senzatia ca se rupe ceva in tine, ca pocneste pielea , ca te ustura sau zgarie, nici nu mai stiu...apoi m-au dezinfectat, apoi mi-au facut nu-s ce injectie, si dupa ea inceput calvarul...am vazut si eu cate ceva pe monitorul ala, dar nu puteam sa ma uit tot timpul, ca durea ingrozitor...si ma gandeam in timpul ala ,daca are rost toata durerea asta, pentru ca am inceput sa cred ca orice as face, nu voi reusi sa am un copil.si ma gandeam si la sotul meu, care si el si-a pierdut speranta...si s-a indepartat complet de mine...fiecare isi traieste propria durere singur...si ori ce as face eu acum nu-l pot apropia de loc...
si acest lucru ma doare mai tare decat orice interventie chirurgicala!!!
parca e din piatra...nu vorbeste, nu spune nimic, parca as fi invizibila...nici nu mai stiu de cand dureaza starea asta, care ma ucide putin cate putin in fiecare zi.
dar ce pot sa fac...dragoste cu sila nu se poate...mai mult ca sigur ca timpul le va aseza pe toate, insa pana atunci am sa "mor" putin cate putin.
nici nu stiu daca-mi mai doresc un copil.uneori ma intreb la ce naiba mi-ar mai trebui...cu siguranta e un motiv pentru care nu trebuie sa-l am...sunt asa de obosita...nu mai pot lupta contra curentului...
luna viitoare am sa fac si HSG si apoi voi lasa totul in voia lui Dumnezeu.
mi-a dat sa iau orgametril...pe care bineinteles ca nu-l voi lua.am citit ca si asta inhiba ovulatia si opreste menstra, te ingrasi...
de gasit nu a gasit mare lucru fata de acum 2 ani...aceeasi hiperpalzie , fff urata , dupa spusele medicului.
in unele locuri era atat de crescuta, parca erau muntzisori, de aceea la eco se confundau cu polipi.
fibromul e la locul lui nu pare sa afecteze cavitatea uterina, ceea ce il face sa zica ca e subseros intr-adevar(ii zice el , nodul G2, ce naiba o mai fi si asta?)
toate dihaniile alea ce l-am eliminat sunt intr-adevar bucati de endometru ingrosat. mai mari sau mai mici,in nici un caz fibroame...
pe interior uterul meu arat ca o pestera in care sunt stalactite si stagmite sub forma de pielicele, scoame, zdremtze.
mi-a decupat pe acolo ce era de decupat si mi-a dat probe sa ma duc cu ele la analiza histopatologica. alte emotii, pana imi va iesi rezultatul...daca va iesi hiperplazile galdulo chistica cu atipii, o sa fac histerctomie totala...
asta e...ce-o vrea Dumnezeu...