Fibrom uterin (15)

Fibrom uterin (15) | Autor: dj_mama

Link direct la acest mesaj

Capitolele precedente
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23533" target="_blank">(1) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28892" target="_blank">(2) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33534" target="_blank">(3) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40375" target="_blank">(4) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41875" target="_blank">(5) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44379" target="_blank">(6) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45813" target="_blank">(7) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49412" target="_blank">(8) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57478" target="_blank">(9) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63755" target="_blank"> (10) (11) (12) (13) (14)

Mai, Noela, da’ frumusete de ovulatii ce ai tu, de pomeneala! Dar in ce zi erai? Presupun ca inainte de ovulatie, din moment ce te mirai de corpul galben (caz in care nici eu nu stiam ca poate sa ramana dupa M. Sa nu fi avut CM peste sarcina si sa nu fi vazut dr. din cauza “protuberantelor”. Si endometrul nu mai e asa de ingrosat. Daca ai fi dupa ovulatie ar fi SUPER.

Mie acum nu mi se mai par asa un film de groaza fibroamele tale pt ca sunt subseroase, deci nu ocupa cavitatea. Sa inteleg ca numai presupusul polip endometrial sa fie in cavitate? Sau, nu? Asta nu inseamna ca-mi schimb total parerea despre operatie (una radicala n-are ce cauta la tine).

Spuneai ca nu poti ramane cu un uter traumatizat dupa operatie dar eu vad ca n-ai ramas nici cu el „netraumatizat”. Ce poate sa se schimbe?

Si ca nu il vei mai putea pastra uterul peste 1-2 ani, nu sunt de acord; la mine sunt aproape neschimbati (doar cel mare a crescut cu 1 cm) de cand i-am descoperit, sa tot fie 12-15ani, ca nici nu mai stiu; casunasera aia de la Fundeni ca sa-mi scoata uterul si m-au lasat doar ca le-am zis ca vreau bb2. Poti sa-i tii sub control la o adica ca nici activitatea hormonala nu va mai fi atat de intensa odata cu cresterea varstei.

HSG, dar mai ales spermograma sotului te mai linisteau sa zici ca nu te-ai operat degeaba, ca intr-adevar te-ai zgaria pe ochi sa se constate in acest sens ceva probleme. Ca prea ai buna ovulatia.

Imi pare rau ca nu te-am luminat. Si eu as fi la fel de nehotarata. Trebuia maine sa te duci? Poti sa mai amani ca sa mai aduni argumente. Nu trebuie sa te duci asa neconvinsa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

dragelor,

am anulat progarmarea la operatie...sper sa fi ales in cele din urma bine...timpul imi va arata...

m-am gandit si iar gandit de am zis ca-mi iau creierii foc, inca iese fum...

am derulat filmul intalnirii cu moisa si cu herghelegiu...
nici unul nici altul nu sunt incantati de operatie...adica amandoi sunt de acord ca daca m-as opera, ar fi foarte putin probabil sa raman insarcinata.amandoi mi-au zis ca dupa o astfel de operatie(care nu e o simpla taietura, ca si cum ai taia un mar,ci ca si cum l-ar scobi) trebuie sa astept un an pana la o eventuala sarcina...
abia acum i-am inteles rezerva lui moisa cand i-am zis ca vreau sa ma operez ca sa-mi cresc sansele de a face un bb.
herghelegiu mi-a zis ca daca mai vreau bb sa nu ma operez.sau, pot scoate doar o parte din ele, sa mai conserv uterul in speranta ca celelelalte fibroame care ar ramane dupa operatie, nu vor creste prea mult si sa apuc menopauza cu uterul la loc...mai ciuntit, dar acolo.
concluziile pe care le-am tras(desi inca nu-s convinsa pe deplin)ar fi cam asa:

nu ma pot opera inca, pana nu verific trompele si sperma...basca ca am in plus si polipul ala.
m-am gandit sa fac un chiuretaj biopsic sa-mi scot polipul si daca se poate fibromul cel mic submucos, sa las cavitatea libera. apoi sa fac ceva monitorizari, sotul spermograma si niste dozari hormonale, ca sa vad cum stau. voi continua sa iau klimaktoplantul, si alte remedii naturiste, voi mai face accupunctura...am sa ma straduiesc sa le tin pe loc, macar sa nu mai creasca. operatia nu am exclus-o definitiv, insa nu ma pot taia ,asa de dargul taiatului, pana nu vad cum stau cu trompele si cu gigeii sotului(vorbesc de ei de parca ar fi ai mei!)
in rest, "faca-se" voia Domnului. daca va fi sa fie, va fi, daca nu...voi cauta putere sa-mi accept soarta.
dupa cum vedeti nu am renuntat insa simt ca nu mai pot trai in tensiunea asta...pur si simplu ma prabusesc. am uitat sa traiesc, deja am luat-o razna; nici nu stiu cand a trecut jumatate de an.

arinna,
sotul meu nici nu vrea sa auda de infiat, simte ca nu l-ar putea iubi...nu il condamn, pentru ca nici eu nu m-am gandit foarte serios la asta, insa nu exclud varianta...nu se stie niciodata ce fel ne schimba viata cine stie...
am sa continui si eu dupa cum am spus cu trat naturist...
asa e , bine ca esti intreaga...si e foarte bine ca gandesti asa.am sa incerc sa-ti urmez exemplul, si sa inteleg ca viata trebuie sa mearga inainte, cu sau fara bb ...

dj mama
ai vazut si tu ce bunatate de ovulatii am, nu???!!!

da, eram inainte de ovulatie...ziua a 7-a, de aceea m-am mirat ca corpul galben era acolo. e pe partea cu fibromul. endometrul nu mai e asa ingrosat,asa e, dar cum am zis , eram in ziua a7-a abia...pana la urmatorul ciclu...are timp sa se ingroase.
in legatura cu ramasul...ultimele luni, din martie si pana acum, recunosc ca nu am tras tare...cel putin 3 luni cat am tot stat cu ceaiurile alea...neam.
si da, asa e...eram tare neconvinsa , de aceea eram disperata si v-am innebunit si pe voi...si tare mult m-ati ajutat! pentru ca sunt lucruri care-mi scapa din vedere, uneori poate sunt prea optimista sau prea pesimista.
acum ma intreb daca am trompele infundate, cum naiba se desfunda?

vedeti...iar o iau de la capat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

noela,pentru moment cred ca ai luat o hotarare inteleapta.Acum trebuie sa incerci sa nu te mai stresezi atat, sa incerci sa te linistesti pentru ca am convingerea ca si starea ta conteaza foarte mult in obtinerea unei sarcini.Continua cu tratamentele naturiste si incearca sa consumi cat mai multe alimente, ceaiuri care sa-ti creasca fertilitatea.Si mai ales nu-ti pierde speranta ca Bunul Dumnezeu te va ajuta ca intr-o zi sa-ti tii propriul copilas in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Noela, trompele infundate se vad si se desfunda la histerosalpingografie...eu n-am facut numai ce-am auzit pe-aici...
Poti s-o faci ca sa elimini o posibila cauza a infertilitatii, apoi chiuretajul biopsic sa scoti polipul, daca ai ceva in cavitatea uterina e foarte posibil sa nu ramai pentru ca cel mic nu se "agata" in zone cu probleme, ca sa zic asa babeste, e respins...Mioritza facuse toate astea parca...Apoi calitatea spermei trebuie verificata...Dupa ce scapi de astea poti sa dai vina numai pe fibroame...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Noela eu te vad mai hotarata acum.Si tinand cont de ceea ce ti-au zis medicii despre operatie si de rezultatele tratamentului naturist, ma bucur ca ai anulat programarea la cutit.Enervant e faptul ca toate acestea se obtin in timp si pierdem ceva vreme asteptand programari, discutii, rezultate etc.dar, asa cum zici tu, niciodata nu e prea tarziu.Oricum, spor la drum si parcurge-l in viteza maxima, ca de radare te scapam noi cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Arinna, cum e cu acomodarea?Ai afalat ceva informatii despre dr de acolo?Sau ceva naturiste care sa mearga dupa ce termini rezerva luata de acasa?
Pupici.

Mergi la inceput

Didi

O, rezerva e mare si abia am inceput...de medici nu am parte pana in octombrie cand o sa am dreptul la asigurarea medicala..acum mi-am facut dar numai pentru urgente, ca orice vizitator, daca ai o afectiune stiuta sau usoara nu acopera...Sper sa nu fie nevoie, desi cu caldurile astea teroriste nu stii niciodata...iar a venit un val..37 de grade sunt de fapt 40 si ceva din cauza umiditatii...ca si cum ai sta in baie cu apa fierbinte deschisa asa e in casa...afara e ca si cum ai sta vara la foc de tabara dupa ce ai stropit cu apa in jur Nici ventilatoarele nu fac fata iar aer conditionat n-am gasit de care vrem noi...inteleg ca maine se mai potoleste da n-am dormit toata noaptea, asa ceva n-am mai patit...vantul e oparit...noroc ca se anunta o furtuna pentru maine...ce-l mai iubesc pe Bacovia !

Tot e bine ca slabim, asa trebuie sa fie la sauna.

Altfel, ciclul a fost bine, scurticel, 4 zile ! si nu prea abundent decat o zi jumate...pacat ca pietrele-s tot acolo...cica era mai eficienta acupunctura decat tincturile dar n-am ce sa fac...dupa ce iese asigurarea medicala in octombrie merg la eco...intru pe mana lor...

Noela tu de cand faci acupunctura?

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Noela, am schimbat si eu macazul acum, subliniez, IN CAZUL TAU asta trebuia sa faci acum;
vezi ca HSG se face imediat in primele zile dupa menstra; cum tu ai trecut de ziua 7 ai ratat luna asta dar de acum trebuie sa te programezi pt luna viitoare; daca n-ai avea ciclu regulat, ar trebui sa iei utrogestan ca sa vina la timp sa nu strici programarea; nu este insa cazul tau ca n-ai dereglari mari de CM; nu uita sa-i intrebi de antibiotic inainte sau dupa HSG;
SUCCES
nu mai amana acum si HSG-ul !!!! este f usor ca eu sunt convinsa 99% ca n-ai NIMIK la trompe
si polipul da, afara cu el; chiuretajul pe langa operatie este nimica toata

Mergi la inceput

fetelor ce bine imi pare ca v-am gasit aici!!! imi era teama ca o sa plecati toate si nu o sa mai am cu cine ma sfatui!!!

diana,dj mama,oana, arinnutza

astazi am progarmare la medic aici in galati, sa vad ce mai pot face luna asta.
m-am gandit si eu ca am ratat HSG, insa am mai citit aici pe forum ca trebuie facuta in ziua a 7-a la un ciclu de 28...iar ultimul la mine o fo de 34!!!
sa vad ce zice medicul.
as fi vreut daca se poate sa fac 2 in 1 si chiuretajul si HSG sa scap repede de ele,dar nu cred ca se poate...
stiu ca sunt al dracului de durereoase amandoua, dar asta e...am sa le fac
vedeti , nu m-am culcat pe o ureche!!!
trebuie sa iau antibiotic cand fac HSG?

voi incerca sa le iau pe rand,si daca toate sunt ok, vorba arinnei, abia atunci pot sa dau vina in intregime pe fibroame.

recunosc ca nu pot sa nu ma intreb daca am facut bine renuntand la operatie...nu cumva sa ajung tot acolo! si daca va trebui sa o fac...am s-o fac pana la urma si pe asta ! om vide...

din fire nu sunt o plangacioasa si nici mamaliguta...dimpotriva...insa situatia asta chiar mi-a pus capac.
trebuie sa iau din nou farasul si sa ma adun!!!
speranta nu mi-o voi pierde niciodata, doar cand voi intra in menopauza...sa sperm ca mai e multa vreme pana atunci!

va pup pe toate, si va multumesc ca sunteti alaturi de mine

Mergi la inceput

fetili,

dupa cum am zis, azi am fost din nou la medic...
luna asta nu mai pot face decat chiuretajul, sau mai bine zis histeroscopia.
medicul m-a pus sa aleg intre chiuretaj si histeroscopie. mi-a explicat ca mai buna este histeroscopia pentru ca la chiuretaj ar insemna sa curete orbeste pentru ca nu vede ce face. mi-a promis ca-mi va curata tot ce e de curatat.luna viitoare o sa fac si HSG .
i-am promis ca il las sa ma opereze ca sa-mi faca toate astea.
doamne, fetelor, daca l-ati vedea pe medicul asta(care e foarte laudat de altfel de Marinescu!)...e tot numai un suflet, si-ti insufla atata speranta...
mi-a vb. asa de frumos , si mi-a promis ca operatia are sanse de reusita de 95%, si ca " dupa operatie va fac si copil!"
pe moment m-a facut sa chiar sa cred si am iesit din cabinet asa de fericita de parca eram deja insarcinata!!!...
numai ca intre timp mi-am revenit

aaaaaa
am uitat sa va spun ca evenimentul va avea loc maine la ora 18.3
maine ar fi trebuit sa ma operez!
ca sa vezi, ca nu e pentru ce se pregateste...

ce medicament credeti ca as putea sa iau impotriva fricii???
ca numai cat ma gandesc, mi se cam inmoaie picioarele.. pe bune...si-mi tzacane inima si imi vine sa vomit!!!
eu am mai facut o histeroscopie acu 2 ani si nu va zic cat m-a durut, am crezut ca sar de pe masa...dar n-am zis nici pas...la urma medicul m-a felicitat cat de cuminte am fost

uite maimutzele pentru mine:

ca sa-mi fac curaj!

bye, bye fetili!

Mergi la inceput

Despre fibrom : http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Obstetrica-ginecologie/Fibromul_uterin_620.htm

In josul paginii sunt multe alte articole cu chestiuni importante pentru noi femeile ...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput