adormitul singur

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Culcatul bebelusului
nicolica
Buna tuturor!
Fiul meu are 2 luni si nu vrea sa doarma la el in cosulet. De fiecare data dupa ce adoarme la san il pun la el in cosulet si dupa mai putin de un minut incepe sa maraie chiar sa urle, de parca salteaua arde. Cum il iau l-a mine in pat se linisteste si adoarme, dupa care il pun iar in cosulet. Doarme un pic si iar se trezeste. Cel mai mult a dormit la el doar 3 ore, in schimb la mine in pat doarme si cinci ore continuu. Cum asi putea sa-l obisnuiesc sa doarma la el in patut? Apelez astfel la experienta voastre si va multumesc anticipat pentru idei.

ECMI
In primul rand e grav daca se obisnuieste sa doarma in patul tau, pentru ca nu vei mai putea sa-l dezobisnuiesti.

In al doilea rand trebuie sa descoperi ce il deranjeaza la cosulet.
Poate a ramas micut, poate nu-i place cercefelul, poate ca s-a obisnuit deja cu tine langa el si imediat cum nu te mai simte se trezeste.

Dar iti dau un mic sfat: bebelusii sunt adeseori treziti (sau chiar nici nu pot sa adoarma) din cauza miscarilor necontrolate ale manutelor si picioruselor. Uneori e suficient sa-i ti manutele aproade corp si va adormi.

Am trecut si eu prin asta.
Iata ceva ce functioneaza intotdeauna cu fetitele mele care au 5 luni : cand incepe sa se trezeasca nu-l ridica din cos ci apropie-te tu de el atat cat sa-l atingi pe manute, pe obrajori, sa-ti simta mirosul, pielea si o sa vezi ca adoarme la loc.

spic de grau
Ei au nevoie de contact. Sa nu se simta pierduti in patutz. Nu stiu cat de mare e cosuletul, sau cat de mic e bebelusul tau, daca vezi ca nu ar simti marginile cosuletului, pune sub el o paturica ale carei capete le rulezi pe interior, sub forma unui cosulet. David asa s-a obisnuit sa doarma in patut la el.
Eu dorm f rau, si riscam sa ma intorc peste el. Plus ca nu cred ca e sanatos ptr bebe cu tine in pat.

claudiastefan24

eu i-am obijnuit sa tina in brate un animalut de plus , mai micut si apoi o perinita si s-au linistit.cind erau asa micuti ii inveleam bine cu paturica sau le puneam una facuta sul la spate sa o simta linga ei.si poate se trezeste ca il doare burtica.al meu, cel mare il adormeam pe burta, stind pe mine si il puneam in patut tot pe burtica , dar numai ziua cind il supravegheam.

spic de grau

Le bebelusi as evita totusi animalele de plus, pernita, paturica si culcatul de burtica. Eu am fst f fricoasa cu David. Am scos pana si marginile de panza de la patut, le-am fixat pe exteriorul gratiilor, de teama ca ar putea ajunge cu nasucul la ele si sa moara axfisiat.
Iar iarna il bagam in sac de dormit. In felul asta eram sigura ca nu putea sa isi traga patura pe ochi.

ludmmyla
Nicolina draga, am trecut si eu prin asa ceva. La noi problema a fost o data lipsa mirosului meu si in cel de al doilea frigul.

Fetitei mele ii lipsea apropierea mamicii ei. Iti dai seama ca era familiara cu bataile inimii, si pe urma cu mirosul meu timp de 9 luni in burtica, si brusc ba era mami langa ea ba nu. Asa ca am tinut o paturica langa noi tot timpul si astfel paturica s-a umplut si cu mirosul meu, iar hainutele ei, lenjeria si toate le limpezeam cu acelasi balsam ca si pe ale mele. Astfel am rezolvat problema iluziei ca mami e mereu langa ea. Plus daca auzi a maraie sa ii vorbesti duios. Poti sa ii vb si pana adoarme si se obisnuieste cu vb dulci ale lui mami.

Cea de-a doua problema era frigul. Nici tie nu iti place cand esti incalzita si brusc te trezesti cu ceva rece pe tine. Iti dai seama ce simte fiul tau cand e langa mami, e bine si cald, si brusc e pus intr-un cosulet care are cearceaful rece, plus se pune si o paturica peste care e deasemenea rece. Fa ca si mine. Pana adormi copilasul pune o plapumioara mai groasa pe el si cu plapumioara cu tot sa il pui in cosulet. Poate ajuta daca pui dedesuptul sau o paturica calduroasa, sau chiar sub cearceaf.

La noi acestea au fost problemele si asa am reusit sa le rezolvam. Iti dorim bafta multa si multa sanatate si rabdare

mariana_1976

Fetita mea se comporta la fel.I-am luat un alt patut si acolo s-a simtit mai bine.Cred ca totusi a fost din cauza virstei nu a patutului.Dupa 3-4 luni va dormi in orice caz mai bine.Daca se poate, pune-i patutul foarte aproape de patul unde dormiti voi si mingiie-l pina adoarme (tu in patul tau el in patul lui) dar nu-l lua in brate.

Am citit de curind intr-o revista pentru mame si bebelusi suedeza ca cearsaful din cosulet ar trebui sa fie visiniu ca le-ar place mai mult decit culorile deschise si semiintunericul le aminteste de viata intrauterina.Se mai spune ca ar fi indicat sa ii punem intre tablia de la pat si capushor ceva moale ca o pernita care sa ii aminteasca de uter.

Sa ne scrii care a fost solutia care a functionat la voi!

nicolica
Multumesc mult pentru toate sugestiile.
Cosuletul este in jur de 80 cm lungime iar copilul are doar 60cm si 5800 grame. Este mobil si seara il lipesc langa patul meu, de unde il pot mangaia pe Philip, stand intinsa in pat. Desi inainte de culcare il imbrac cu sacul de dormit si astfel il alaptez, s-ar putea intradevar sa-i fie rece, luandu-l de langa mine si punandu-l in cosulet unde e rece asternutul.
Voi incerca aceste zile sa-i incalzesc salteaua inainte de a-l pune in cosulet. Va anunt daca functioneaza.

Lemoni

Si eu am patit asa cu cel mic ,urla cand il puneam in consulet numai
in patut era ok.

ralcat
Si al meu a avut o astfel de perioada de simteam ca turbez, de oboseala, de frustrare, de toate cele. Si pana la urma am cedat, l'am tinut langa mine in pat cu o mana de'a mea pe el si cealalta pe crestet. Si ma gandeam ca asa ma vezi pana pe la 2-3 ani dormind cu mica gogoasa raknicioasa si plina de temperament. Oricum, al meu la 2 luni dormea mai mult in brate sau pe noi, desi n'avea colici trebuia in permanenta sa simta caldura, mirosul meu, bataia inimii. Si nu puteam sa'l las sa urle, deci dormeam cu el pe piept/burta la 45grade sprijinita in plapuma, in mijlocul patului ca daca pica sa pice pe pat.
Ziua dormea in patut, si saptamanal il mai incercam cu patutul, pana cand surpriza, dar dupa fro luna a acceptat in marea lui marinimie sa doarma in patul personal.
Si a dormit in patutul lui langa patul meu vreo doua-trei luni, dupa care iar a urlat ca vrea langa mama'sa. De data asta a urlat in timpul eruptiei dintilor (4 o data). A durat cam o luna, bietul pui pana au erupt toti si dupa aia iar in patul lui.
Si oriunde dormea, maxim 4 ore treceau intre treziri, de eram zombie.
Aku doarme ca purcelu' in camera lui, in patul lui, ca in momentul in care am plecat de langa el a dormit toata noaptea (si io care ma simteam vinovata ca lasai puiul singur).

pisicuta si matei

Bebelusul simte nevoia sa fie aproape de mama lui,sa se simta iubit,protejat.De obicei acestea sunt motivele pentru care nu doarme la el in pat,cos.Spre exemplu Dolto in carte sa "Cand apare copilul" vorbeste despre atitudinea parintilor de a face camera copiluli si a se stresa in al convinge pe acesta sa doarma acolo.Si spune ca de obicei copii care dorm in aceeasi camera cu parintii sunt mai sociabili,au mai mare incredere in ei etc.
Ei bine noi am dromit cu Matei in acelasi pat pana la 1 an si 2 luni.Am incercat si noi evident sa il culcam la el in pat(cum e moda),dar cand se misca si simtea patutul urla ca din gura de sarpe si ne-am lasat pagubasi,oricum ne placea sa dormim cu el.Si intr-o zi am remarcat ca nu se mai simtea confortabil cu noi in pat si l-am pus in patutul lui si a dormit toata noapte.Si din acea zi doarme la el in pat,singur,fara probleme.Numai cand mai are vreo durere de burtica,dinti mai sare la noi in pat(ca are patutul langa patul nostru,ca e acrobat si sare,si macar sa sara tot pe moale ).
In concluzie eu cred ca ideea ca va dormi la el in pat cand va fi pregatit,cand va fi pe deplin convins de dragostea nemarginita pe care mamica si taticul lui i-o poarta si ca daca va dormi in patutl lui nu inseamna ca o pierde pe mami sau ca aceasta il va iubi mai putin.

kristinutza

pune in patut o bluza de pijama de-a ta care sa aiba mirosul tau impregnat.
inainte sa pui pe bb in patut, pune o sticla cu apa calda pe salteluta ca sa se incalzeasca un pic locul.
gaseste un ritual pe care sa-l faci de fiecare data.
suzeta nu-l linisteste?

afromama
buna! si fetita mea doarme cu mine in pat..sotul e plecat in misiune lucreza in armata..suntem singurele...
dar ziua o mai pun in patut..si doarme..sper sa nu avem probleme cand o sa se intoarca sotul...peste 4 luni..atunci o sa aiba 8 luni..

nicolica
Buna si uite ca revin de aceasta data mult mai optimista. Fiul meu a inceput sa doarma si in cosulet. Ieri seara de exemplu a dormit 3 ore singur. L-am alaptat si evident iar in cos. Dar de aceasta data n-a mai vrut. L-am adormit la mine in pat si mutat in cos, unde a mai dormit doua ore, dupa care foame iar. Mananca de vreo 3 ori pe noapte. Sper ca e normal pentru doua luni.
Multumiri inca odata pentru toate sugestiile. E nevoie de multa rabdare, dar mai ales perseverenta....daca nu itervine oboseala.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cum invata sa adoarma singur?
alimaxi
E bine in general...Maxi, 2 anisori jumate, doarme toata noaptea, de obicei, doarme si la amiaza cate 2 ore....doar cu adormitul e de groaza!

Nu stiu cum sa-l invat sa adoarma singur....am auzit de multi copilasi pe care ii pun mamicile in pat, ii lasa singuri in camera si gata! Adorm! Vreau si eu asa....
Voi cum i-ati invatat sa adoarma singuri? Acum e si maricel la doi ani jumate, e adevarat....doar oare se mai poate face ceva?

Nu adoarme decat daca stau langa el, vrea sa-l tin de manuta, se foieste, da din picioare, apoi zice ca-l doare spatele si se pune pe burta sa-i fac masaj....apoi trebuie sa-i fac masaj la burta, apoi la cap...apoi nu-i place mana dreapta, vrea sa i-o dau pe stanga....apoi vrea apa, daca nu mai are ce inventa canta, vorbeste intruna, cateodata zice ca-l trece kk si trebuie sa-l duc la wc....apoi daca aude ceva zice ca nu poate dormi ca fac vecinii galagie, apoi zice ca-i suparat rau.....si de plictiseala incepe sa se maraie....
Adsoarme cu greu dupa ce-i spun ca daca nu doarme ma duc sa-l chem pe ham la el...ca toata lumea doarme...!

Oare ce e de facut....stiu ca in toate astea e greseala mea....ca, probabil n-am fost destul de ferma si de consecventa.....Dar oare mai pot sa-l invat cumva sa adoarma singur...???
Daca-l las singur in patut, se da jos, ma striga, aprinde lumina....orice numai sa nu doarma....

tuturor mamicilor maine de 8 martie si bb-ilor!!!

layla
Buna,

La 2.6 ani nu este tarziu sa-l inveti sa adorma singur. Cu fimiu de 3.2 ani am reusit de vreo luna. La fel se da jos din pat, vine dupa mine la bucatarie,in sufragerie, in dormitor, etc dar nu cedez. Il iau de fiecare data il pun in pat, il invelesc again, ne pupam (a 100 oara) si se culca, dupa care iar vine dupa mine, etc cam vreo ora pana cand intr-un final apoteotic adoarme.
Important este sa nu cedezi. Cand ai hatarat "de azi adormi singur" orice ar fi ramai pe pozitie.
In prima saptamana se trezea de vreo 3-4 ori pe noapte, venea peste noi in dormitor, dar nu am cedat.

Succes!

ariadnabr
Buna,

Eu am aplicat o combinatie intre aceste doua metode. Acum Sonia adoarme singura, dar de cele mai multe ori ii ia cam 30-40 de min, dar adoarme la ea in patut si fara mine langa ea. Vrea oarecum sa ma aiba in raza vizuala si de obicei stau pe hol cu o carte pana adoarme...ei...mai avem de lucrat la asta...

http://www.supernanny.co.uk/TV-Show/Clips/Clips/Stay-in-Bed-Technique.aspx

http://www.supernanny.co.uk/TV-Show/Clips/Clips/Sleep-Separation-Technique.aspx

De asemenea, trebuie sa fii ferma. Eu am aplicat urmatoarea metoda: cand o pun in patut, pupici si imbratisari, apoi treptat, ajung sa o duc inapoi in pat si sa-i spun numai noapte buna, fara pupici...ca sa inteleaga ca nu e ok sa se dea jos din pat...se foieste, vorbeste cu jucariile, canta...etc, dar intr-un final adoarme si macar o face singurica . La noi era mai rau, nu adormea decat in patul mare si pe pieptul meu, apoi ne-am mutat pe mana mea, apoi tinuta de mana...etc. Ajunsesem sa fie 12 noaptea si ea tot imi vorbea si se juca. Cand adormea, trebuia sa astept sa pice in somn adanc si apoi o mutam. Iti dai seama cat de obosita ajungeam in pat pe la 1...Am zis intr-o zi, gata! A plans vreo saptamana in fiecare noapte, apoi s-a obisnuit...

Mult succes si rabdare

Madalina si Sonia

hermelina

Cateodata lucrul sata se rezolva de la sine odata cu trecerea timpului si cu muuulta rabdare. La noi s=-a intamplat pe la 3ani si cateva luni.Asa ca rabdare...asta sa fie problema noastra cea mai grava.Va pupic.

TOMALAVINIA
Draga alimxi, parca ma vad pe mine cu Maria! Asa face si ea dupa ce o pun in pat la prinz. dupa 5 min, mami vreau apa, mami vreau pisu, mami vreau pupic,etc.Si dupa ce ii fac toate poftele, gata! ii pun cd-ul cu muzica cu sonorul mai incet, inchid usa la camera si o las indiferent daca ma mai striga, invocind motive. Si a functionat!Am uitat sa mentionez ca are 2,4 luni. Si seara bea biberonul cu lapte si adoarme singura.
Ce-i drept, si la noi a durat cam 3 sapt obisnuinta cu dormitul singura, dar e important sa nu cedezi in fata ei!
Sanatate si sa crstetti mari!

flaviutza
Da di ce , mai? ati uitat ce bine e la sanul lu' mama?? au timp sa fie mari,maturi,cum vreti, toata viata.. eu o sa o trimit in camera ei cand se va trimite singura, cand va vrea ea sa plece ca e fata mare. pana atunci, asa frumos dormim toti intr-un pat maaare. si ne spunem povesti, poezii,cand eu, cand tati..cred ca as capia s-o stiu ca adoarme singura, fara macar unul din noi. si ea are ritualuri, dar de regula pica dupa prima poveste. cand nu pica, vrea sa intoarcem perna invers, apoi se inneaca cu oase si noi le scoatem din gat, sau il culcam mai intai pe SOCELUL, imediat dupa ce i-am pus pampers.

Luna1
La mine a mers o solutie mai sireata. L-am pus in pat si i-am zis ca vin imediat ma duc sa fac un dus (normal ca dupa povestea de seara, dragalit etc). Normal ca initial ma chema, ma duceam, ii spuneam ca mai dureaza si vin. Avea lumina de vege si un casetofon la care canta muzica calma de copii. Si pana la urma nu m-a mai chemat. Oricum aveam grija sa fie obosit cand merge la culcare, intr-o stare calma.

Flaflo
Cunosc, am patit-o si noi! Ajunsesem sa imi trebuiasca o ora sa o adorm! Acum o pun in pat, ii spun o poveste, o pup si ies din camera. In 10 minute doarme, fara scandal sau impotriviri. Iti recomand aceasta carte, cu care am rezolvat noi problema!

loriangi
pai pana invat eu germana ,invata singura sa adoarma asa ca acea carte recomandata de voi nu ma ajuta cu nimic.in limba romana nu aveti???

alimaxi
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
O sa incerc sa va urmez sfaturile! Sunte convinsa ca sunt bune...si ma bucur ca nu este prea tarziu...

Flaflo
Loriangi, eu ii raspundeam Alinei, si vazind ca e in Germania i-am recomandat aceasta carte.

mariussimiuc
Perfect de acord! Mi-e atat de drag cand adoarme cu capul pe pieptul meu si ne pupa cand pe mine cand pe tati...Si asa mi se strange inima cand ma gandesc cat de scurt e timpul pana cand va vrea sa stea singur...fara mami si tati...

nusicasiely
am citit ca nu e sanatos din punct de vedere mental,ca la 3 ani sa doarma cu parintii.nu e sanatos nici pentru copil,nici pentru mami si tati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

La 3 ani nu e sanatos sa doarma cu mami si cu tati? dar va intrebati si ce vrea el, saracutul? cum ii e lui mai bine? unde se simte mai in siguranta?

hai, la 7 ani, camera lui,normal...dar la doi ani? macar in aceeasi camera sa i se permita sa doarma. cum cere pishu, cine il acopera cand se dezveleste, cine il mangaie cand are vreun cosmar? cum adoarme el in patul sau, singur in camera lui, nemangaiat, doar cu un pupic de noapte buna.... el trece prin toate astea si mami si tati dorm ca doi porumbei, nederanjati de copil, ca pe vremuri? Brrrrrr, ma ia cu frig!

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

nusicasiely
am citit ca nu e sanatos din punct de vedere mental,ca la 3 ani sa doarma cu parintii.nu e sanatos nici pentru copil,nici pentru mami si tati.

Si care sunt acele tulburari mentale pe care le poate produce dormitul copilului in aceeasi camera cu parintii?

Suntem in top 100, multumim tuturor

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Multumesc pentru mutarea subiectului!
Va pup pe toate si multumesc inca o data....

Alina si Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarius spune:

Cu al meu pot sa incep de la ora 9 seara,ora la care il culc,pt ca altfel nu se trezeste dimineata la gradi si pina dimineata la 2 ,tot povestim,m-ai cu bataie,mai cu vorba buna,dar in consecinta nu vrea nicidecum sa doarma singur,nici eu nu mai stiu ce sa fac.Am incercat de toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

No, eu inca o culc EU, (are 5 ani) .pus in pat, stins lumina (dar nu tv-ul, ca ma uit eu pe muteste), domnisoara se baga toata in mami , mami o leagana 5 minute de fundulet -ca atunci cand era bebe- (ca in brate nu mai poci, are 24 de kile) si in 5 minute tai lemne pe ea si mami pleaca la ale ei. E ritualul nostru, o culcam ori unul ori altul, apoi ne vedem de ale noastre si cand ne e somn ne bagam langa ea :). O s-o tin asa pana nu va mai vrea mandra, nu ne deranjaza 5 , maxim 15 minute pe seara sa leganam la ea, ba chiar ne place, avand in vedere ca ziua n-o atingem prea mult, din cauza de servicii si gradinite cu program prelungit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui adarius

Cu al meu pot sa incep de la ora 9 seara,ora la care il culc,pt ca altfel nu se trezeste dimineata la gradi si pina dimineata la 2 ,tot povestim,m-ai cu bataie,mai cu vorba buna,dar in consecinta nu vrea nicidecum sa doarma singur,nici eu nu mai stiu ce sa fac.Am incercat de toate.

Da, ai incercat toate metodele posibile. Bravo!

Totusi, o singura metoda tot ti-a mai ramas neincercata: pune-l pe sotul tau sa-ti dea vreo 2 palme dupa ceafa, poate ti-o veni in minte sa nu mai bati copilul ca sa adoarma!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui adarius

Da, ai incercat toate metodele posibile. Bravo!

Totusi, o singura metoda tot ti-a mai ramas neincercata: pune-l pe sotul tau sa-ti dea vreo 2 palme dupa ceafa, poate ti-o veni in minte sa nu mai bati copilul ca sa adoarma!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Diana la inceput dormea la mine in brate si apoi o puneam la ea in pat, dar peste noaptea cum o mai alaptam, adormea cu mine in pat si o lasam acolo ca altfel se trezea. De la 4 luni nu mai papa deloc noaptea, o culc tot la ea in pat, dar peste noapte se trezeste destul de des si tot cu mine in pat ajunge, n-am ce face, chiar si cu mine se trezeste des noaptea.
A avut o periaoda de o sapt in care se trezea max de 2 ori si dormea toata noaptea la ea in pat, dar acuma vad ca si-a reluat obiceiurile vechi. Acuma are 10 luni si ceva, nu mai vrea sa doarma in brate deloc, o culc in patut direct, asa treaza cum e, dar trebuie sa stau langa ea pana adoarme si nu adoarme foarte usor
In camera e liniste, e semi-intuneric, n-are tv deschis, da pt asta tot se trezeste, foame nu ii, cateodata ii mai dau apa cateodata noaptea, sper sa renuntam si la dormitul cu mine, pur si simplu peste noapte is asa de obosita si adormita, incat n-am rabdare sa stau langa patul ei sa adoarma iar
Din primavara o mut in alta camera si sper sa se obisnuiasca.

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput